Arkadaşlar kısa bir zaman içinde sistemime ssd takviyesi yapmayı düşünüyorum bunla ilgili videoları izlerken yapılan ssd videolarına ulaştım bu noktada 120 gb bir ssd edinmektense 2x60 gb ssd raid yolu ile daha iyi performans alabileceğim fikrine kapıldım yalnız raid nedir nasıl yapılır raid yapmak için gerekenler nedir bunlar hakkında zerre fikir sahibi değilim az bi araştırmam neticesinde raid kart adı altında satışı yapılan ve fahiş fiyatlara satılan ürünlere rastladım.Benim öncelikli sorum raid yapmak için gerçekten bu kartlara ihtiyaç duyulmakta mıdır?Elbette bu kartın işi bu yalnız benim kendi anakartım üzerinden yapacağım raid fazla etkili olmayacaksa bu işe soyunmakta pek mantıklı gelmiyor.Bu durumda tek 120 gb kullanıcam artık.Sistemim hakkında bilgi vermeliyim önce heralde
Anakart :Asus M4A89GTD PRO USB3 İşlemci : AMD X6 1055T Ram : Kingston HyperX 8 GB (4*2) 2000 MHz DDR3 RAM CL9 Ekran Kartı :MSI R6950 Twin Frozr II Güç Kaynağı :Silverstone strider Plus 750W HDD: WD 2 TB GreenPower 64MB SATA2
Almayı düşündüğüm ssdler farkları nedir tam bilememekle beraber tercihimide sizin seçiminize göre yapacağım belirtmek isterim.
OCZ Vertex 2 (OCZSSD2-2VTXE60G) OCZ 60GB AGILITY 2 (OCZSSD2-2AGTE60G) CORSAIR Force Serisi (CSSD-F60GB2-BRKT)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder,emeği geçen ve kayle alıp okuyan tüm arkadaşlara saygılar sunarım.
Arkadaşlar konu hakkında bilgi sahibi olan cevaplayabilecek bi arkadaş yok mu?
ben 2-3 aydır corsair f60 x 2 raid 0 olarak kullanıyorum. memnunum perfomanslarda problem yok. ama illa trim olsun diyorsanız ozaman 120 tek alın, daha yavaş ama trimli olur. trim ne işe yarıyor derseniz basit olarak silinen veriyi fiziksel olarak sildiren komut. bu komut raid 0 düzeneğinde ssd ye ulaşamıyor. ama edindiğim bilgi ve tecrubelere göre bilgisayarı açıp, hiçbir işlm yapmadan 1-2 saat bekletince ssd kontrolcüsü silinmesi gereken artık verileri temizliyor ufak ufak. zaten raid 0 a özel olarka windowsu da optimize ederseniz problem olacagını sanmam.
tabi yine son karar sizindir. ben trim olmamasına ragmen raid 0 tercih ettim, memnunum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme