Şimdi Ara

Ssd ve 1600 mhz ram yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben W150ERQ siparisi verdim uc ay once ve bilgisayar bu hafta elime gececek.Ben ramlari 1600 mhz yaptim 114 tl+ kdv verip.Gecenlerde de ssd siparisi verdim monster a 70 tl gecikme indirimi yapacaklar.

Simdi ben 1600 luk ramlari iptal ettirip oraya verdigim 114+kdv yi de ssd nin parasini vermek icin dusunuyorum.Dusuncelerjniz nelerdir 1600 mhz lik ram bana + olarak ne katar gozle gorulur bir performans artisi saglar mi saglarsa ramler i 1600 de birakacagim
    Tesekkurler simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1600 mhz cl9 ddr3 ramin veri hızı 1600mt/s'dir.

1333 mhz cl9 ddr3 bir ramin ise 1333mt/s'dir.

Million(s of) Transfers per Second. Yani saniye başına milyon transfer.

1600 mhz ramde bir işlem için geçen süreyi 1.5 nano saniye (ns) kabul edersen

1600*1.5ns / 1333 = 1.8 ns.

1600 mhz cas 9 olduğu için gecikme süresi 1.5 * 9 = 13,5 ns

1333 mhz cas 9 olduğu için gecikme süresi 1.8 * 9 = 16,2 ns

Aradaki 2.7 ns'lik farkı oyun benchmarkları dahi anlamıyor.

NOT : Bu bilgilendirme "metallurgy" adlı kullanıcının 29 Temmuz 2012 14:42:21 zamanın da yapmıs olduğu yorumdan alınmıstır .
    Gercekten cok güzel acıklamıs bende bunu bir türlü diğer kullanıcılara anlatamıyorum . Tesekkurler metellurgy

• quote:

Orijinalden alıntı: djsuha

1600 mhz cl9 ddr3 ramin veri hızı 1600mt/s'dir.

1333 mhz cl9 ddr3 bir ramin ise 1333mt/s'dir.

Million(s of) Transfers per Second. Yani saniye başına milyon transfer.

1600 mhz ramde bir işlem için geçen süreyi 1.5 nano saniye (ns) kabul edersen

1600*1.5ns / 1333 = 1.8 ns.

1600 mhz cas 9 olduğu için gecikme süresi 1.5 * 9 = 13,5 ns

1333 mhz cas 9 olduğu için gecikme süresi 1.8 * 9 = 16,2 ns

Aradaki 2.7 ns'lik farkı oyun benchmarkları dahi anlamıyor.

NOT : Bu bilgilendirme "metallurgy" adlı kullanıcının 29 Temmuz 2012 14:42:21 zamanın da yapmıs olduğu yorumdan alınmıstır .
    Gercekten cok güzel acıklamıs bende bunu bir türlü diğer kullanıcılara anlatamıyorum . Tesekkurler metellurgy

@metellurgy
    @djsuha

Tesekkurler aciklama icin

• Baska bir konuda 5-6 nano saniye kadar fark ettiğini okumuştum. ssd çok daha iyi bi seçim olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kyle Butler

Baska bir konuda 5-6 nano saniye kadar fark ettiğini okumuştum. ssd çok daha iyi bi seçim olacaktır.

Arkadaslara katilmakla birlikte ben başka bı açıdan yaklaşacağım konuya.
    Ssd upgrade için 375+KDV = 440 tl para vereceksin. Ve 500 GB Hdd de olmayacak. Hdd'nin sıfırı 150 tl desen bu uPgrade sana 600 tlye gelecek.
    Onun yerine %25 indirimden 250 tlye Sata3 120 GB ssd alabilirsin ve 500 GB harddiskin olur. Aradaki fark çok ciddi. Bence ram upgradein kalsın ssd kendin al. Gene çok daha karda olursun.

Eğer coktan ssd siparişi verdiysen monstera ram gereksiz olur. Ama bence ssd siparişini iptal et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xao -- 30 Temmuz 2012; 23:20:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xao

quote:

Baska bir konuda 5-6 nano saniye kadar fark ettiğini okumuştum. ssd çok daha iyi bi seçim olacaktır.

Ssd upgrade için 375+KDV = 440 tl para vereceksin. Ve 500 GB Hdd de olmayacak. Hdd'nin sıfırı 150 tl desen bu uPgrade sana 600 tlye gelecek.
    Onun yerine %25 indirimden 250 tlye Sata3 120 GB ssd alabilirsin ve 500 GB harddiskin olur. Aradaki fark çok ciddi. Bence ram upgradein kalsın ssd kendin al. Gene çok daha karda olursun.

Eğer coktan ssd siparişi verdiysen monstera ram gereksiz olur. Ama bence ssd siparişini iptal et.

Usta monsterda hdd nin yanina ikinci bir disk yani ssd 476 tl ye geliyor bende konustum indirim istedim biz size bir fiyat verecegiz dediler iki gun sonra uygun bir fiyat aldim daha onceden ssd iicin ayirmis oldugum miktarda bir fiyat verdiler kabul ettim bende suanda 11 gun gecikti bana 70 tl de indirim yapacaklar.ramlarin parasini coktan verdim ama onu iptal ettirip o parayi ssd ye verebilirim .sonucta ssd gelinxce ciddi mana da bir performans artacak bende dedim acaba ramlari iptal mi ettireyim parasini da ssd ye mi aktarayim diye

• quote:

Orijinalden alıntı: optimist_89

quote:

quote:

Usta monsterda hdd nin yanina ikinci bir disk yani ssd 476 tl ye geliyor bende konustum indirim istedim biz size bir fiyat verecegiz dediler iki gun sonra uygun bir fiyat aldim daha onceden ssd iicin ayirmis oldugum miktarda bir fiyat verdiler kabul ettim bende suanda 11 gun gecikti bana 70 tl de indirim yapacaklar.ramlarin parasini coktan verdim ama onu iptal ettirip o parayi ssd ye verebilirim .sonucta ssd gelinxce ciddi mana da bir performans artacak bende dedim acaba ramlari iptal mi ettireyim parasini da ssd ye mi aktarayim diye

Sayfalarında Özelleştir --> Harddisk kısmında normalde 500 GB seçili. SSD seçtiğinde bu seçimi değiştirmiş oluyorsun. Dolayısıyla ben de 500'ü söküp yerine SSD takıyorlar diye yorumlamıştım. 2. Harddisk seçeneği de bu sebepten var diye biliyorum. Hatta orada en ucuz SSD fiyatı 499 tl + kdv = 590 TL gibi bir fiyata geliyor.

Eğer durum senin dediğin gibi ise tam PAZAR işi olmuş. Tutturabildikleri fiyattan satmaya çalışıyorlar. Benim hiç aklıma gelmemişti "SSD'ler çok pahalı piyasaya göre, indirim yapın" demek.
    Neyse gene tekrar edeyim geçen hafta Vatan'da Sandisk Extreme 120 GB Sata3 SSD 210 TL idi. Dolayısı ile ileride de bu fiyatlardan bulunabilecektir. Monsterdan SSD upgrade'i yaparken bu opsiyonu göz önünde tutun.

Bir ekleme daha yapayım, bence Monster'ın tekelinde olmayan upgrade'leri mümkün olduğunca zaman içerisinde kendiniz yapabilirsiniz. Ancak Ekran kartı, işlemci gibi upgrade'ler için Monster'ın verdiği fiyata mahkum durumdayız.

Herkese iyi forumlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: optimist_89

quote:

quote:

Sayfalarında Özelleştir --> Harddisk kısmında normalde 500 GB seçili. SSD seçtiğinde bu seçimi değiştirmiş oluyorsun. Dolayısıyla ben de 500'ü söküp yerine SSD takıyorlar diye yorumlamıştım. 2. Harddisk seçeneği de bu sebepten var diye biliyorum. Hatta orada en ucuz SSD fiyatı 499 tl + kdv = 590 TL gibi bir fiyata geliyor.

Eğer durum senin dediğin gibi ise tam PAZAR işi olmuş. Tutturabildikleri fiyattan satmaya çalışıyorlar. Benim hiç aklıma gelmemişti "SSD'ler çok pahalı piyasaya göre, indirim yapın" demek.
    Neyse gene tekrar edeyim geçen hafta Vatan'da Sandisk Extreme 120 GB Sata3 SSD 210 TL idi. Dolayısı ile ileride de bu fiyatlardan bulunabilecektir. Monsterdan SSD upgrade'i yaparken bu opsiyonu göz önünde tutun.

Bir ekleme daha yapayım, bence Monster'ın tekelinde olmayan upgrade'leri mümkün olduğunca zaman içerisinde kendiniz yapabilirsiniz. Ancak Ekran kartı, işlemci gibi upgrade'ler için Monster'ın verdiği fiyata mahkum durumdayız.

Herkese iyi forumlar.

Ben bir baktim fokusshop da hersey cok ucuz bu ssdler falan hemen siparis verdim 260 tl ye bir adet ssd,sonra aradim odeme yapmak istiyorum diye aradigimda ise fokusshop daki bilgilerin guncel olmadigi yonunde bir cevap aldim.Bende ciddi manada ssd almayi dusundugumu piyasada 260-330 tl civari iken sizde neden bu kadar pahali dedim pek birsey soylemediler ama isterseniz fiyat isteyebiliriz dediler bende tamam dedim uygun bir fiyat verirseniz alacagim dedim iki gun sonra cokta pahali olmayan ama piyasadan da biraz yuksek bir fiyat verdiler.Bende piyasadan ssd alayim da sonra bunu tekrar monster a gondereyim de o gelsin de tekrar windows kurayim falan hic ugrasmayayim diye tamam kabul ediyorum dedim guzel bir fiyat verdiler aramalarini bekliyorum krgoya verecegiz diye arasalar siparisin ucretini de odeyecegim ve tam olarak almis olacagim ssd yi durum bu iste

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.