|
Stability AI CEO’su: Yapay zeka tüm zamanların en büyük “balonu” olabilir
-
-
4 saatimi google ai a harcadım.
bilgilerin %100 doğru olduğunu söylemem ama
%90 küsür üzeri yorumlar tutarlı
dahası uzmanı olmadığım bir çok konuda
sorular sordum ve cevap aldım.
1 metreküp beton kaç kilo direnci vardır.
gibi yani ölçümlene bilir şeylerin anlaşılmaz mühendislik terimleriyle değilde
daha anlaşılır bir şekilde öğrenilmesini sağlayan bir aradil protokolü gibi
dahası dna analizi yapabilirmisin diye soru sorduğumda
metin analizi üzerine bir algoritma olarak geliştirildiğini ifade etti.
bulunduğum bölgenin genel bilgisini verip
kiralık konut ve iş yeri fiyatları hakkında bilgi istediğimde
veri analizi metrekare ortalaması anlamıyla
doğru bir veri sentezlemesi yaptığını öğrendim.
altın ve gümüş fiyatlarını sorduğumda
verdiği fiyatlar güncel fiyat değildi.
bu bilgiler hatalı olduğunu söylediğimde
bilgileri güncelleyip tekrar bana sundu
bu sefer doğruydu.
yıllık bazda artışların % oranında karşılaştırılmasını istedim
daha basit bir cevap beklerken çok fazla yorum içeren bilgiyle karşılaştım.
dahası en çok ve en büyük kamu ihalelerini alan firmaları listele dediğimde
aldığım bilgiler doğru çıktı.
yapay zeka size sadece bilgileri güzel bir şekilde derliyor.
istediğiniz hesap işlemlerini söylerseniz orantısallığını hesaplıyor.
daha ne istiyorsunuz ki !?
-
İf elseyi yapay zeka diye millete iteliyorlar. Örneğin volvo 2004 yılında kamera kullanarak kör noktadan gelen araçları tanımlayarak gelen objenin araçmı olup olmadığını anlayıp içeride uyarı işareti yakıyordu.
şimdi aynı şey olsa bunu yapay zeka diye pazarlarlardı
-
If elseyi ittirme diye birşey yok.
Bahsi geçen şeyin yani "yapay zekanın" bir zeka taşıdığını düşünmüyorum(tasarlanan modeller gözlemci ve karar verici mekanizmalar içermiyor.) ancak makine öğrenmesinin sonucu olan dil modelleri ve görsel modellerin çalışma mantığının programlama ile alakası yok.
OpenAI'ın "nasıl çalıştığını bilmiyoruz" söyleminin altında yatan bu. Makine öğrenimini programlıyorlar (ki hepsi tek bir elden çıkmıyor) fakat öğrenilen model,datanın nasıl çalıştığı hakkında tam bir fikirleri yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 17 Temmuz 2023; 22:17:09 >
-
Hocam ben işin uzmanı değilim ama yapay zekanın if-else ile pek alakası yok, temeli YSA(Yapay Sinir Ağları) 'ya dayanıyor, son zamanlarda üst başlık olarak yapay zeka adı ile "moda" olmuş olsa da YSA'nın tarihi 1980 lere kadar iniyor, hatta 1940 lara kadar indirenler var ancak mühendislik değeri taşıyan çalışmalar 1980 lerde başlamış, çok temel bir YSA örneği aşağıdaki gibi. Bağlamak gerekirse, Volvo'nun teknolojisini bilmiyorum ama YSA ile kodlanmış olabilir, saygılar.
-
Henüz cevap vermek için erken sürekli gelişen bir sistem akvaryum misali herkes bi taş koyuyor içine yavaş yavaş doluyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eleman bir AI şirketinin başında fakat AI'ye balon diyor. Kalk oradan bırak ben oturayım bakayım madem balonsa. Sevmiyorum şu Güney Asya'yı.
-
Ben komple Dünya'yı sevmiyorum ama yapacak bir şey yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
çok da Stabil bir açıklamam olmamış sanki.
-
Bencede çok gereksiz bir şekilde arşa çıkartılıyor birileri tarafından.
-
Gerçek yapay zeka olmayan basit formüllerle çalışan şeylere bile AI demeye başladılar, özellikle finans/trading alanında AI diye temelde sabit formüllerle
çalışan scriptleri satmaya çalışan çok. Hani bu bile tartışmalı ama en azından bir makine öğrenme altyapısı olsun.
-
Volvo kör nokta için araçlarında radar kullanıyor
-
Başlık ve haber tutarsız ? " çünkü "bilgi altyapısı olarak 5G'den daha önemli olduğunu" söyledi." "işletmelerinde yapay zekayı uygun şekilde kullanmayan şirketlerin borsa tarafından "cezalandırılacağını" söyledi. " Balon bunun neresinde ??? -
Yeni modeller radar kullanıyor eski modeller kamera ile çalışıyordu. Bundan 20 yıl önce
www.hurriyet.com.trKör noktalara kameralı çözümhttps://www.hurriyet.com.tr/gundem/kor-noktalara-kamerali-cozum-38618059
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 19 Temmuz 2023; 12:6:23 > -
Haklı. Daha 40 fırın ekmek yemezi lazım yapay zekanın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X