Şimdi Ara

Standart ve Wild Modu Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Betadan beri oynayan bir hs oyuncusuyum. Yeni update ile birlikte oyun modu ikiye bölünecek. Klasik ve Wild adında iki farklı mod olacak.

Biraz düşününce bunun ne kadar saçma sapan bir durum olduğunu fark edersiniz. Blizzard'ın bunu planlamasındaki tek amaç kazancını arttırmak. Düşünün şimdi, klasik modda her sene eskiyen paketin kartları çöp olacak.

Oyuncular wild modu tercih etmeyeceği için (gidişat bu, kesinlikle eminim ki oyuncuların max. %20'si wild oynamaya devam edecektir) eski kartlarını dust yapacaktır. Bu da ödediğiniz paranın / harcadığınız zamanın %75 kaybı anlamına geliyor (4'te 1 dust).

Kısaca blizzard bu güncelleme sayesinde hem yenilik yapmış gibi gösteriyor, hem de kazancını 4 katına çıkarıyor.

Kısaca amaç oyunu geliştirmek değil, cebe giren parayı arttırmak. Keşke bu kadar para odaklı bir çalışma yerine oturup adam akıllı tüm kartları dengeli yapmaya çalışsalar. Hepimiz biliyoruz ki bazı kartlar diğerlerinden daha üstün. Ayrıca oyuna yeni modlar, 2vs2 modu eklenebilir. Ama yapmıyorlar işte.

Oyuna yeni başlayacak kişiler lütfen bunu göz önünde bulundursun. Bu oyun tamamen P2W haline gelmeye başladı. Ben de çok yüksek paralar harcadım bu oyuna, şimdi pişmanım. Pişmanlık sebebim oyunu sevmemle alakalı değil, oyunu seviyorum, pişmanlığımın sebebi Blizzard'ın bu saçma sapan politikası.

< Bu konunun sahibi Guest iken Guest tarafına aktarılmıştır -- Nis 26 2016 8:20PM >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wild mod, tamamen face üzerine kurulu bir mod olarak devam edecek. Kanser olmak istemeyenler, Standart modu tercih edecektir.

Eski kartların bir işe yaramayacak olması başlarda benimde çok hoşuma gitmesede, oyunun devam etmesi için gerekli bir adımı attı Blizzard. Tıpkı diğer online oyunlarda olduğu gibi, bir paket çıkınca eski itemler nasıl eskide kalıp, yeni pakette bir geçerliliği olmuyorsa, buda ona benzetilebilir.
  • Ben de betadan beridir aralıksız olarak oynuyorum ki bu oyunda tüm kartlar direk olarak bedava dağıtılsa/dağıtılmış olsa dahi gelinen noktada Standard mod sistemi oyuncular ve oyunun gidişatı içerisinde bir gereklilikti. Oyun resmen oynanmaz hale geldi.

Evvela Ywizzle'ın tanımladığı "item wipe" meselesi de tüm çok oyunculu oyunlar için geçerli, çok genel ve temel bir sistemdir. Burada da yadırganacak bir şey olmadığı gibi ortada tam anlamıyla bir wipe durumu da söz konusu değil. Dileyen Wild Mod dahilinde tüm kartlarını kullanabilir. Eski kartlar bozdurulacak diye bir kaide olmadığı gibi, çoğu oyuncu da zaten bozdurmayacaktır.

Ek olarak tüm şirketlerin en temel amacı kâr etmektir. Milyon dolarlık sermayelerle oluşturulan bu projeler Kamu yararına değildir. Bu bağlamda asıl anlamsız olan, geliştirilen politikalarda "kâr" amacı güdülmemesini beklemek olur ki "Oyun P2W" gibi yargılar da öznel yargılardır ve her şeyden öte bu oyunun F2P olduğunun da unutulmaması gerekir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merak ediyorum başka kart oyunu oynadınız mı bugüne kadar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm yetkilisi durumu çok iyi izah etmiş, ayrıca daha yeni modu deneyimlemedik ki ben olumlu bakıyorum oyunun gidişatına (ilk defa).Başta ben de blizzard yine çakallık peşinde diye düşünürken biraz daha çetreflice düşününce aslında oyunu tekrar zevkle oynalılabilir kıldığını düşünüyorum. Metaya bir ay zaman verip bu durumu tekrar tartışmalıyız ayrıca.
  • Kart oyunlarının atası magic the gatheringde bir çok mod mevcut örneğin, bu oyunu canlı tutmak için yapılır para için değil. Sanırım tek oynadığınız kart oyunu HS ve bu yüzden saçma gelmesi çok normal, tavsiyem yeni oyunlara yönelmeniz.
  • Para icinsede guzel olduktan sonra yapsin hocam sorun yok adamlarin amaci para kazanmak zaten oyunu yaparken tabikide para kazanacaklar. Ben sevindim yeni modda gormekten biktigimiz kartlar eskide kalicak artik. gvg ve naxxtaki sacmalik kartlardan kurtuluyoruz oyle dusunun her oyun boom gormekten sıkılmadınız mi. Ben sıkıldım. Blizzard bile sıkılmıs olsaki yeniliklerle ve card rotation la oyunu iyice taze tutacaklar. Ben hem yeni moddan hem yeni expansiondan gayet umutluyum. Betadan beri oynuyorsaniz dust ve goldla kartlari yapmakta cok zorlanmassiniz zaten. Cok sıkıntı yapmayin derim.
  • Kart oyunlarında bu tarz bir yönetim en doğrusu çünkü daha önce başka konularda da belirttiğim gibi oyundan kart/paket çıkartmak gibi bir durum olmazsa her expansionda gelen 3-4 op kart veya farklı archetypelar ile her geçen gün deckler daha mükemmel ve daha kanser hale geliyor,curve tutturanın oyunu kazandığı bir hal alıyor. Creeperı,imp losionı,nerubianı ne kadar dengelemeye çalışırsan çalış yine de op olacaktır ayrıca siz diyorsunuz ki böyle belirli ve saat gibi işleyebilecek bir sistem varken her expansion geldiğinde kartların üstlerinde oynasınlar,dengelemeye çalışsınlar her expansion geldiğinde o an metada OP dediğimiz kartlar ölsün. Blizzard bunu istemiyor al kardeşim diyor Dr.Boom'un yüze 4+4 8 vurması seni mutlu ediyorsa nerflemiyorum git oyna wildda sana böyle verdim o zevki elinden almayacağım diyor.

Ayrıca bunu baştan belirtselerdi yani oyunun başında 2 sene sonra yeni bir expansion gelecek ve ilk expansionları sileceğiz deselerdi taa 2 sene önce naxxraması almayıp 2 sene öyle devam eder miydiniz ? Hayır. Yine alırdınız,yani bugün bir yemek yeseniz 15-20 lira verdiği keyif 2 saat yada eşit örnek olsun diye söylüyorum bir oyuncak alsanız 25-30 liraya oynasanız bozulsa 3 ay sonra yeterince oynadım deyip atarsınız,bu internet üzerinden bir oyun olunca mı suyunu çıkartasınız geliyor ?

Bu oyunu oynanabilir kılmak için gerekli bir şeydi,hiçbir zaman ölmeyen en az 2 tane aoe yiyen minionlar bir kere geriye düştüğünüzde geri dönüşünüzü imkansız kılan öldükçe daha fazla sorun çıkaran deckleri mükemmeliğe yaklaştıran minionlar gitti oyundan.

Yine bile böyle düşünenlerin çıkacağını düşünüp hediye içerikler sunmaya çalışıyorlar,gerçekten hem metadan geriye düşmedim hem yeni oyuncuların tadamayacağı undertaker op deathrattle deneyimleri yaşadım her deckime belcher,zombie chow,mad scientist,loatheb,creeper koydum deaths bite'ım olmasa ghoulum olmasa asla o op patron metasının zevkini yaşayamazdım loathebim olmasa bir tane bile freeze mage maçını kazanamazdım mage veya hunter oynamaya çalıştığımda ilk önce 2 tane mad scientist koyardım deckime ben paramın karşılığını aldım benim artık içerde param kalmadı demeniz için kaç sene daha sizin istediğiniz şekilde ilerlemesi gerekiyor ? 2 sene yetmedi mi ?

Kaç lira yapıyor komple naxx paketi mesela 60 lira mı TL'ye çevirirsek ? hadi çıkın dışarda eğlenin 60 liraya bakalım ne kadar sürcek hazzı,tek taraflı görüşleriniz olduğu için karşınızdaki şirketten hiçbir cevap bulamadığınız için tüketici olarak kendinizi haklı bulmanız normal ama BBrode çıksa biz normalde wingleri 1200 gold olarak düşünüyorduk ama ağır gelir diye 700e sattık en baştan itibaren falan dese birşey diyebilir misiniz pahalı olurmuş falan diye,diyemezsiniz. Bu zamana kadar kıyakları olmuştur blizzardın bi kere çıkıp biz size kıyağımızı yapmıştık dememiştir,bilmediğimiz de çok şey vardır öyle en ufak bir sorunda verip veriştirmek karşınızdaki şirkete haksızlık bence.

• Birde oyuna benim gibi yeni başlayanların gözünden bakarsanız metaya yetişmek gerçekten çok zordu patch geleceğinden haberim yokken nasıl şuan ki metada oynanan desteleri oluşturacağımı kara kara düşünüyordum. bu arada oyuna başlayalı yaklaşık 3 ay oldu ve 120 tl gibi bir parada yatırdim oyuna ama açıkçası yeni expansion gelmeseydi eğer çok büyük bir ihtimal biraz daha oynayıp sıkılıp ara vericektim oyuna. Onun için yeni expansionu sabırsızlıkla bekliyorum büyük ihtimal yine tam olarak bitmiş meta destelerim olamiycak ama en azından oyunu daha zevkle oynayabileceğimi düşünüyorum.

• Wild ve standart ben anlayamadım. Kısaca ne işe yarıyor şimdi bu mod ayrımı, wild da daha vahşi mi saldıracağız paso agro muyuz yani
  • Skylined kullanıcısına yanıt
    Aslında güzel oldu bir değişiklik kattılar oyuna yoksa yeni paket gelsede milletin düzdüğü desteler değişmeyecek gibiydi.

@Skylined
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.