Şimdi Ara

Star Wars Kitapları..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
9.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Star Wars ile ilgili istediğiniz her bilgiyi bulabileceğiniz WOOKIEEPEDIA

Merhaba arkadaşlar.
    Bu konuyu açmadaki amacım Star Wars kitaplarını okumayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmaktır.Bende daha 1 kitap okudum fakat onu almadan önce forumda arama yaptığımda tam anlamıyla bi bilgiye ulaşamadım ve bu yüzden okuduğum her Star Wars kitabını kısa bi inceleme şeklinde yazmak istedim.Umarım bu sayede almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilirim..

STAR WARS

Darth Vader Yükselişi ve Düşüşü
    (The Rise and Fall of Darth Vader)

Star Wars Kitapları..

Öncelikle yazarımız Ryder Windham, bu adam hakkında fazla bilgim yok fakat Star Wars çizgi romanlarının editörlüğünü yapmış ve ellinin üstünde Star Wars kitabı yazmış.

Kitabı çeviren kişi ise Cem Demirkan, kitapdın dile gayet akıcı ve sürükleyiciliği bozulmamış.

Kitabımız 199 Sayfa.

Kitabın konusu ise Darth Vader'ın ve Anakin Skywalker'ın düşünceleri, olaylar yaşanırken aklına takılan soru işaretleri ve kendince açıklamaları (Luke'un Darth Vader'ı içinde hala iyilik olduğuna inandırmaya çalışırken Darth Vader'ın içiden "Keşke yapabilsem" yada Tatooine'yi yok etmek için geldiğinde eski hatıralarını hatırlaması ve bu gezegenin artık onun hiç birşey ifade etmediğini anlatması gibi.)

Kitap hakkındaki kendi fikrim ise 6 filmle sınırlı olaylar dizisinin kitaba aktarımı sırasında karakterin duygu ve düşüncelerinin eklenmesi kitaba büyük bir + katmış ve sürükleyiciliğini arttırmış.Çünkü siz okurken ve aklınızda olayları canlandırırken bi anda herşeyi durdurup karakterin düşüncelerinin aklınızda yankılanması olayları daha derin ve güzel bir hal aldırıyor.

Kitabı bütün Star Wars seven sevmeyen herkese öneririm, filmleri ezbere biliyor olsanız bile dediğim ayrıntılar büyük zevk veriyor.

STAR WARS

Star Wars Jedi Akademi Üçlemesi
     Star Wars Kitapları..

Seriyi kesinlikle öneririm.Gerçekten StarWars ruhunu devam ettiren bi seri.Keşke bu üçlemenin filmi çekilse dedirtiyor bana

Star Wars Jedi Arayışı
    (Jedi Akademi Üçlemesi 1. Kitap)

Star Wars Kitapları..

Yazarımız Kevin J. Anderson, adamımız gerçek bi bilim kurgu yazarı star wars, star craft, x-files gibi projelerde çalışmış.Yine star wars'da konsep olayınada girmiştir.Nebula ödülü gibi sağlam bi ödül alabilmiş yazardır.

Kitabın çevirisi ise Elif Umar'a ait.Kitap gayet akıcı ve sürükleyici fakat can sıkan şeyler var en azından benim canımı sıkan şeyler, mesela c3po'yu "si tri pi o", r2d2'yu "ar tuu de too", millennium falcon'u "Binyıl Şahin"i, Lady Luck'ıda "Bayan Şans" diye çevirmesi ki özellikle son 2 gemi ismi cidden bozuyor uzun zamandır falcon diye bildiğim dediğim gemiye birinin gelip binyılşahini demesi canımı sıktı r2d2 ve c3po'da öyle.Orjinal isimleriyle bırakılsalarmış daha iyi olacağı düşüncesindeyim.

Kitabımız 261 Sayfa.

Kitabın konusu ise, Thrawn dönemi(imparatorluktan geriye kalan son güçlü amiralin yeni cumhuriyete saldırması)nden sonra, yeni cumhuriyetin sisteminin oturtulması, luke skywalker'ın jedi okulunu kurma planları, uygun yer aramaları, chewbacca ve han solo'nun 1 2 macerası, lando'nun macerası ve bunların kesişen kısımları.Ve imparatorluğun iç ilişkilerinede giriliyor biraz.

Kendi düşüncem ise, Kevin J. Anderson olayları gayet iyi devam ettirmiş hala o filmdeki klasik şeyleri hissedebiliyorsunuz karakterlerin ruhlarında bi değişiklik yok.Konuların 4 kol şeklinde ilerleyip ara sıra kesişip birbirlerini etkilemeside gayet güzel olmuş.İmparatorluğun iç olaylarınada değinmesi hoş olmuş.

Star Wars Karanlık Çırak
    (Jedi Akademi Üçlemesi 2. Kitap)

Star Wars Kitapları..

Yazarımız Kevin J. Anderson, adamımız gerçek bi bilim kurgu yazarı star wars, star craft, x-files gibi projelerde çalışmış.Yine star wars'da konsep olayınada girmiştir.Nebula ödülü gibi sağlam bi ödül alabilmiş yazardır.

Çevirmenimiz Erhan Kibaroğlu, tek cansıkıcı olay yine ilk kitapta'da olduğu gibi özel isimlerin Türkçeye çevrilmeye çalışılması.

Kitabımız 251 Sayfa.

Kitabımızın konusu Yavin 4'te Luke Skywalker'ın bi jedi akademisi kurması buraya, güçte kuvvetli olan kişilerin toplanması, eğitilmesi, farklı yola sapanlar olması.İlk kitapda karşımıza çıkan amiral daala'nın yeni cumhuriyete zarar vermeye çalışması. Han'ın Kyp Durron ile birlikte takılmaları, Kyp Durron'un jedi akademisine gitmesi ve sith tarafına geçmesi.Leila ve Han'ın çocukları Jaina ve Jacen'in ufak maceralarını kapsıyor.Tabi benim söylediklerim sadece çok aşırı kısa halleri, olaylar çok derin ve yine kesişiyorlar.

Kendi düşüncem ilk kitapla bağlantı korunmuş ve olaylar tam olması gerektiği gibi ilerlemiş, yeni karakterlerin girmesi olaylara derinlik katıyor ve Kevin J. Anderson'un kaliteli bi yazar olduğunu kesinlikle anlayabiliyorsunuz, 2. ölüm yıldızından 7 sene sonra yaşanan olayları bile orjinal film serisiyle bağlaya bildiğiniz için akıcılığı ve sürükliyiciliği maksimum seviyede hissediyorsunuz.

Star Wars Güc'ün Kahramanları
    (Jedi Akademi Üçlemesi 3. Kitap)

Star Wars Kitapları..

EN YAKIN ZAMANDA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ecstacy of Gold -- 1 Eylül 2011; 20:44:04 >

• inceleme için teşekkür dostum
  • Sağol dostum, ve bu arada ne çok kitap okumuş nede incelemiş birisiyim eksik noktalarım veya şuralarada değinseydin dediğiniz noktalar olursa belirtin lütfen 3 kitap daha sipariş ettim onlarıda gelince okuyup bi incelemeye çalışıcam.
     Star Wars Kitapları..
     Star Wars Kitapları..
     Star Wars Kitapları..

• Kolay gelsin hocam.. Filmlerini izlemiş miydin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost

Kolay gelsin hocam.. Filmlerini izlemiş miydin?

Tabi hocam hatim ettim diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ecstacy of Gold

quote:

Sarıyor mu bari ? Ya da film mi kitap mı desem ? Ben de birkaç sene evvel seriyi izlemiştim de başı ve sonu dışında unuttum desem yeridir.
  • quote:

quote:

quote:

Sarıyor mu bari ? Ya da film mi kitap mı desem ? Ben de birkaç sene evvel seriyi izlemiştim de başı ve sonu dışında unuttum desem yeridir.

Hem film hem kitap derim, 2 side sarıyor.He hangisinden başlayım dersen tercih senin, kitabı ilk okursan filmi izlerken aslında Vader böyle düşünüyor dersin ve filmin olayını daha iyi anlarsın.İlk filmi izlersen bu seferde kitabı okuduğunda herşey yerine otururken zevk alıcaksın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] STAR WARS Jedi: Survivor PS5
    geçen yıl önce açıldı
    Star Wars Jedi Survivor Kod
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar biraz geçde olsa (tatil ve ailevi sebeblerden dolayı) Jedi akademi üçlemesinin incelemesini ekliyorum 3. kitapda az bi kısmım kaldı onuda boş zamanımda yazıp ekliycem.
  • İlk kitabı aldım da bir türlü okumak kısmet olmadı. Birkaç sayfa okuyabildim güzele benziyor, umarım güzel devam eder :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: smd

İlk kitabı aldım da bir türlü okumak kısmet olmadı. Birkaç sayfa okuyabildim güzele benziyor, umarım güzel devam eder :)

Dart Vader'ın Yükselişi ve Düşüşü'nden bahsediyorsak, gerçekten çok hoşuma giden bi kitap oldu çünkü standart 6 filmin hikayesini bozmadan azcıkda detaylandırarak verip üstüne karakterlerin asıl kendi içlerindeki yaşadıklarını ekleyince çok güzel bi kitap ortaya çıkmış, bence tabi.
  • Star Wars serisi çoktandır aklımda ama okur muyum, sıkılır yarıda bırakır mıyım diyordum. Bu konu çok faydalı oldu bunun için ayrıca teşekkürler.
    Bir de ben bir seriye başladıgım zaman hepsi elimin altında olsun isterim birisi bittiğinde bir gün dahi beklemek sinirimi bozar
    Haftaya İstanbul'a dönüyorum kitapyurdu.com vs gibi yerlerden mi edinmemi önerirsiniz yoksa akmar pasajına mı bi dalsam.Öneri Lütfen.
    Şimdiden teşekkür ederim

• Star Wars kitaplarının büyük kısmı Arkabahçe yayıncılık tarafından yayınlanmakta, yakınımda bi kitapçıda onlarla anlaşmalı istediğimde ertesi gün getiriyor çevrende böyle bi imkan varsa onu kullanabilirsin, yada netten alabilirsin.Fiyatları 12-17 arasındaydı bu kitapların bu arada.
  • keşke şöyle bütün karakterleri ve olayları kabaca anlatan bi ansiklopedi gibi bişey çıksada okusak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

keşke şöyle bütün karakterleri ve olayları kabaca anlatan bi ansiklopedi gibi bişey çıksada okusak

Kitap olarak değilde şu şekilde var hocam,http://starwars.wikia.com ingilizcen varsa incele, karakterleri gayet iy şekilde anlatıyor.
  • quote:

quote:

keşke şöyle bütün karakterleri ve olayları kabaca anlatan bi ansiklopedi gibi bişey çıksada okusak

Kitap olarak değilde şu şekilde var hocam,http://starwars.wikia.com ingilizcen varsa incele, karakterleri gayet iy şekilde anlatıyor.

çok teşekkürler bakıcam

• quote:

quote:

quote:

çok teşekkürler bakıcam

Önemli değil dostum, hatta ilk mesajada ekliyimde Star Wars hakkında genel bilgi almak isteyenlerde ordan bakabilirler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok teşekkürler bakıcam

Önemli değil dostum, hatta ilk mesajada ekliyimde Star Wars hakkında genel bilgi almak isteyenlerde ordan bakabilirler.

hocam jedi akademisi 1 den başladım da ya bu luke ne zaman sith eğitimi aldıda sidiousun sağ kolu oldu?bide imparator yeniden hayata döndürüldü falan diyor o nedir bilgin var mı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

çok teşekkürler bakıcam

hocam jedi akademisi 1 den başladım da ya bu luke ne zaman sith eğitimi aldıda sidiousun sağ kolu oldu?bide imparator yeniden hayata döndürüldü falan diyor o nedir bilgin var mı

Hocam arada thrawn 3lemesi var.ilk kitaphttp://www.kitapambari.com/ambar/product.php?productid=50507 bu mesela ölüm yıldızının patlatılması ve vader'ın ölmesinden sonraki zamanı anltıyor, fazla ilerlemediysen ve sıraya göre ilerlemek istiyorsan thrawn'ı oku ilk.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

çok teşekkürler bakıcam

Hocam arada thrawn 3lemesi var.ilk kitaphttp://www.kitapambari.com/ambar/product.php?productid=50507 bu mesela ölüm yıldızının patlatılması ve vader'ın ölmesinden sonraki zamanı anltıyor, fazla ilerlemediysen ve sıraya göre ilerlemek istiyorsan thrawn'ı oku ilk.

hıh şimdi oldu ya o amiral kim diyorum birsürü bilinmedik şey evet 30 küsür sayfa okumuştum zaten thrawn üçlemesinden başlayım ben

• http://www.idefix.com/kitap/star-wars-bolum-1-gizli-tehlike-terry-brooks/tanim.asp?sid=YTMRN4LQKW1W8K0UH13O
    Abim bugün şu kitabı almış bana 3 lira diye.
    Bilen var mı? 1. filmi anlatıyormuş sanırım ama.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.