Şimdi Ara

Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
21
Favori
26.472
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam benim durum şu şekilde salon ile odamda çok fazla mesafe var. Ben bunu pc nin yanındaki 5 li prizin birine takacağım ve modemin fişinide bu ürüne takacağım değil mi? 3 lü prizi direk kullanma imkanım olmaz mı? Çünkü PS4 te salonda ve internet çekmiyor. Hem steamlink hem ps4 için kullanamaz mıyım 3 lü priz ile mesela?
  • LaHire kullanıcısına yanıt
    Dostum cihazı 3-5 li prizlere takmayı önermiyorlar. Tabiki o şekilde de çalışır ama direk prize takıp 3-5 li prizi onun üzerine takmanız daha etkili olur.

Modeminizin bir ethernet kablosunun pcye bağlı olduğunu varsayıyorum. Modeminizde birden fazla ethernet çıkışı olmalıki ikinci ethernet kablosunu da powerline cihazlarından birine takacaksınız.

Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU]Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 26 Aralık 2015; 10:44:17 >

Arkadaş 10 numara anlatmis :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerin dert görmesin hocam bende tam bunu soruyordum. Hemen siparişimi giriyorum çok teşekkürler.
    Rica ederim.
  • Bu arada hocam ps4 e tanıtma işlemini nasıl yapacağız peki? Ethernet olarak direk görecek midir interneti? Bilginiz var mıdır?
    PS4 kullanmadım ama linkten çıkarıp PS4 e taktığınızda görmesi lazım. Extra bi ayar yapılması gerekiyor mu bilmiyorum.
  • Arkadaşlar,

Steam Controller ile ilgili son gelişmeleri paylaşıyorum :)

Öncelikle bahsettiğim ayarların bulunamaması ve kaydedilememesi sorunları tamamen çözülmüş durumda.
    Steame kayıtlı oyunlarınızın ayarlarına girdiğinizde hem steam tarafından, hem de kullanıcılar tarafından tanımlanmış bütün konfigurasyonlara ulaşabiliyorsunuz. Kaydedebiliyor, sorunsuzca oynayabiliyorsunuz.
    Steame kayıtlı olmayan oyunlarda da (Korsan ve Steam dışı oyunlar) yine konfigurasyon yapıp standart klavye ve gamepad ayarlarından istediğinizi seçebiliyor kaydedebiliyorsunuz. (Burada sadece bir kaç seçenek var ama kullanışlı).
    Şu haliyle controlleri kullanmak inanılmaz zevkli arkadaşlar.
    Şiddetle tavsiye ediyorum. (Son kararım) :)
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Hocam sen ilk başlarda kullanmıyorum deyince bende sipariş etmemiştim. Şimdi böyle deyince etsem mi etmesem mi bilemedim
  • başlığı açtım ama realthing her şeyi çok iyi anlatmış, ben pek uğrayamıyorum :)

ben cihazın 8'li prizde kullanıyorum, pc, ps4, link, digiturk falan hepsi bağlı. voltaj ve akım koruyucu olduğu için o konuda hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. her şey sorunsuz. gerçi 10m ethernet çekmem gerekti. sanırım ben de bir powerline alsam iyi olacak :D

controller platformer oyunlarda inanılmaz rahat, yavaş yavaş fps'ye de kullanmaya başladım. alışınca gerçekten güzel bir deneyim sunuyor. konfigürasyonların paylaşılma olayı süper. bugün üşenmezsem strateji oyunlarını da deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockyy -- 30 Aralık 2015; 12:12:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaHire

Hocam sen ilk başlarda kullanmıyorum deyince bende sipariş etmemiştim. Şimdi böyle deyince etsem mi etmesem mi bilemedim

Et üstadım et. Hiç düşünme. Bir iki yazılımlık iş demiştim yukarda :) Onu da hallettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realthing

Arkadaşlar,

Steame kayıtlı olmayan oyunlarda da (Korsan ve Steam dışı oyunlar) yine konfigurasyon yapıp standart klavye ve gamepad ayarlarından istediğinizi seçebiliyor kaydedebiliyorsunuz. (Burada sadece bir kaç seçenek var ama kullanışlı).

burasını biraz daha izah etmeniz mümkünmü elimde kontrolcü mevcut steamde problemsiz kullanıyorum
    ancak diğer türlü bir ton ayar gerekiyor
  • gottibik G kullanıcısına yanıt
    Üstat hangi oyunları oynamaya çalışıyorsun bilmiyorum ama ben FPS oyunları zaten hiç denemiyorum. TPS, Platform ve Spor oyunlarında kullanıyorum.

Nasıl yapıldığını anlatıyorum;
    Steam Kütüphanene geldin "+" dan oyun ekle dedin ve bilgisayarında steam olmayan bir oyunu listeden seçip steam ile ilişkilendirdin.
    Bu oyun artık kütüphanende gözükmeye başlayacak.
    Oyunu kütüphanende buldun, tıkladın açılan menu de; oyun ya da kısayol yönet seçeneğine giriyorsun.
    Burada kontrolcü ayarları var (Aşağıdaki 1. resim).
    Sol menudeki ilk üç seçenek, oyun kayıtlı bir steam oyunuysa dolu geliyor. Onun haricinde Korsan ve Steam harici oyunlarda bu üçü boş.
    Son seçenek Templates yani Şablon bölümünde ise bir kaç seçenek var. (Aşağıdaki 2. resim)
    Bunlardan oyun tipine uygun olanı seçiyorsun. Eğer ince ayar yapacaksan seçtikten sonra içine girip tek tek bakabilirsin.
    Ama otomobil yarışı, futbol, TPS, platform oyunlarında "Gamepad" seçeneği sorunsuz şekilde çalışıyor.

Bu kadar.

Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU]Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU]

• Arkadaşlar,

Fifa ile ilgili çok saçma bir Steam link sorununu ve çözümünü paylaşıyorum;

Sorun;

Fifa 15'e girdikten sonra menu içerisinde gezerken gamepad (hem steam controller hem de logitech f710) sanki 2 adetmiş gibi davranıyor. Sağa bir defa basıyorum, iki tık ilerliyor.
    Oyuna başlarken taraf seçiminde sağ veya sol yaparken 1. ve 3. gamepad gibi hareket edip, bir kontrole iki gamepad gösteriyor.

Çözüm;

Nvidia experience'i beta sürümüne güncelliyorum. Sağ yukarıda "Share" seçeneği beliriyor. Orayı enable ediyorum.
    Fifaya tekrar girdiğimde sorun ortadan kalkıyor.

Çok saçma, çok alakasız ama işe yarıyor :)
    Fifacılara duyrulur.
  • Arkadaşlar steam linkim geldi fakat sorun şu ki aşırı derecede kasma var TV de. PC de çözünürlüğü düşürünce görüntü çamur gibi oluyor ne yapmalı yardımınızı rica ederim.
    TV nin büyüklüğüyle hiç bir alakası yok. Öncelikle o ihtimali eleyelim. (Bende de 55" TV ye bağlı)
    PC de herhangi bir çözünürlük ayarı yapmana da gerek yok.1920*1080 de kalsın.
    Bağlantıyı kablolu olarak yaptığını varsayıyorum. Wireless hiç bir işe yaramıyor. Wireless kullanıyorsan burdan sonrasını okuma bile. (Çok denedim)
    Öncelikle Steam Linki PC den açmadan önce Tv deki menuden güncelleştirmeleri yaptığından emin ol. Hatta Beta güncelleştirme var. Onu yap. (Ben o şekil kullanıyorum)
    Streaming menusunde Fast, Balance ve Beautiful seçenekleri var. Önce Fast dene.
    "Y" ile gelişmiş seçeneklere gel. Orada Resolution ı Desktop bırak. Olmazsa 720p dene.
    Enable hardware encoding seçeneğini aktif et.
    Bilgisayardaki ekran kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
    Yine bilgisayarda networke etki edecek bütün uygulamaları kapat.
    Hepsini denedikten sonra yine olmazsa, devam ederiz.
    Hiç kafana takma eninde sonunda oluyor. Çok da güzel oluyor.

Ustadim gercekten cok sagolasin fast yapinca oldu fakat goruntu sanki cok net degil gibi geliyor gozum alismadigi icin mi bilmiyorum ama 55 " ekran var bende de. Sizde de goruntu pc deki kadar net degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki herşeyi yaptıktan sonra düzeldi ise, 720p olan görüntü ayarını tekrar display resolution'a getir.
    O zaten display resolution da ise fast'i balance a çıkar.

Görüntünün mükemmel olması lazım. Pc deki kadar net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 5 Ocak 2016; 3:02:15 >
    Dün gece sizin mesajı okumadan önce denemiştim Display resolution daydı. Görüntüyü beautiful yaptım ve tv nin modunuda oyun moduna getirdim. O zaman gerçekten net oldu. Fakat sol altta fps yazısı var bende sizdede var mı bilmiyorum. Fast modundayken fps 60 dan aşağı inmiyordu beautiful yapınca bazen fps düşüşleri oldu. Şuan işteyim eve gidince balance yapacağım birde. Sizde balance modunda mı şuanda üstad?
    Yok ben beautifulda kullanıyorum. Genelde sorunsuz ama bazı oyunlarda (Assasins creed syndicate, Dying Light...) fps düşük oluyor, oyunu 1280*720 ye çekiyorum. PC deki 70 küsür oyunun sadece 2-3 tanesinde yaşadım bunu.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.