Şimdi Ara

Steam'de virüslü oyun yayınlandı: İndirdiyseniz hemen kaldırın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Steam'de virüslü oyun yayınlandı: İndirdiyseniz hemen kaldırın!
    Steam, bu kez hiç de hoş olmayan bir olayla gündeme geldi. Dijital oyun platformu, kötü amaçlı yazılım içerdiği tespit edilen ücretsiz bir oyunu yayından kaldırdı. PirateFi adındaki korsan temalı hayatta kalma oyununun, kullanıcıların tarayıcı çerezlerini çalan bir truva atı (Trojan.Win32.Lazzzy.gen) içerdiği belirlendi.

Ayrıca Bkz.Tesla'dan bakır hırsızlarına sürpriz: Şarj kablolarına boyalı tuzak kuruluyor

Oyunun en az bir hafta boyunca Steam'de yer aldığı ve kaldırılmadan önce 800 ila 1.500 kez indirildiği ifade ediliyor. Bazı dikkatli oyuncular, PirateFi'nin tanıtım görsellerinin aslında Easy Survival RPG adlı başka bir oyundan çalındığını fark etti. Ayrıca antivirüs yazılımları oyun dosyalarını "Trojan.Win32.Lazzzy.gen" olarak işaretledi. Bu tür truva atları, bilgisayar korsanlarının kullanıcıların çevrimiçi hesaplarına erişmesine olanak tanıyor.

"Gerekirse Windows'u yeniden yükleyin"

Konuyu daha da vahim hale getiren bir diğer olay ise kendisini PirateFi'nin geliştiricisi olarak tanıtan bir kişinin Telegram üzerinden "oyun içi sohbet moderatörü" arayışına girmesiydi. Ücretli iş teklifiyle kullanıcıları tuzağa çekmeye çalışan bu kişinin, muhtemelen kötü amaçlı yazılımı daha geniş bir kitleye yaymayı hedeflediği düşünülüyor.

Steam'de virüslü oyun yayınlandı: İndirdiyseniz hemen kaldırın!
    Steam, söz konusu oyunu platformdan kaldırdı ve etkilenen kullanıcılara yönelik bir dizi uyarıda bulundu. Kullanıcılara geniş çaplı bir virüs taraması yapmaları ve bilgisayarlarında şüpheli yazılımlar olup olmadığını kontrol etmeleri önerildi. Ayrıca gerekirse Windows'u yeniden yüklemeleri tavsiye edildi.

Kaynak:https://gizmodo.com/hackers-somehow-uploaded-a-game-full-of-malware-on-steam-2000563713

• Bende de Kaspersky var, esasen vpnden dolayı alıyorum senelik. Ama kullanıcı bilinçliyse Windows defender ile bile bulaştırmaz diye düşünüyorum.

Güvenlik neyin virüslü neyin virüssüz olduğu bilincine erişerek kişide başlıyor. Bu haberdeki gibi istisnai durumlar için ise Antivirüse kalmış artık,

çoğu kişi Steam'den virüslü oyun geleceğini tahmin etmez. Umarım denetimleri daha sıkı tutarlar.

• Hani bir deyiş vardır.

Ucuzdur vardır bir illet.
    Pahalıdır vardır bir Hikmet.

• Yıllardır Kaspersky kullanıyorum. Şükür ki şu ana kadar ne telefonlarıma ne de bilgisayarlarıma virüs bulaşmadı. İşin ironik tarafı Kaspersky geçmişlerimde virüs bulduğuna ve sildiğine dair bir uyarı da yok. Bence bir bilgisayara virüs bulaşmaması tamamen kullanıcının elinde. Yada ben mükemmel bir kullanıcıyım. Üstelik Torrent ve EMule (artık EMule ile çok nadir dosya indirsemde pclerde kurulu) kankam oldukları halde.

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt

Bende de Kaspersky var, esasen vpnden dolayı alıyorum senelik. Ama kullanıcı bilinçliyse Windows defender ile bile bulaştırmaz diye düşünüyorum.

Güvenlik neyin virüslü neyin virüssüz olduğu bilincine erişerek kişide başlıyor. Bu haberdeki gibi istisnai durumlar için ise Antivirüse kalmış artık,

çoğu kişi Steam'den virüslü oyun geleceğini tahmin etmez. Umarım denetimleri daha sıkı tutarlar.

• Vain kullanıcısına yanıt
    Kaspersky performans düşüşüne vs sebep oluyor mu? Benim laptopa yüklü gelmişti ancak antivirüs programları ile geçmişde güzel anılarım olmadığı için silmiştim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Steam'de virüslü oyun yayınlandı: İndirdiyseniz hemen kaldırın!

Akla getirmiştir. Steam'de virüslü oyun yayınlandı: İndirdiyseniz hemen kaldırın! 

• TurkishSabunOfficial T kullanıcısına yanıt

Performans düşürdüğüne denk gelmedim, CPU ve Ram kullanımı düşük. Oyuna girince algılayıp zaten oyun moduna geçiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    steamde virüslü oyun varmış
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi adamı bilgisayarında kripto cüzdan hesabı açıksa ve kripto lari çalınırsa steam bunu ödeyecek mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim pcdeki eset ve malvyrebytes bunu beğendi

• Resmen epic fail la.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vain kullanıcısına yanıt

Windows defender işe yarar mı bilmiyorum ama o riske girilmez. Ben bilmediğim sitelere girdiğimde Norton uyarı veriyor şu saldırıdan engelledik diye. Windows defender bunları yapıyor mu mesela? Steamın böyle bir acemilik yapması şaşırttı gerçekten. Virüslü oyun yayınlamak nedir yahu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim bilir ne kadar zaman gectikten sonra antiviruslerin database'ine tanimi eklenti.

3. Parti guvenlik programinda mesela Eset olsun, tespit etmenin en iyi yollarindan biri HIPS modulunu kullanmak. Sistem temizken yani bu tarz bilinmedik uygulamalari yuklemeden learning mode'da alismaya birakirsiniz, daha sonra da interactive mode'da tutarsiniz. Alakasiz uygulama tarayiciya mi erismek istiyor, izin vereyim mi diye sorar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.