Hangi oyununu tavsiye edersiniz ? Konsolların kısıtlamasından çok sıkıldım xboxta gamepadim bozulmuştu aslında ucuz yollu bişey bana yeticekken lisanssız ürün çalışmadığı için sağlam para harcattı online oynamak için de üyelik gerekmesinden yine sıkıldım oynamayı çok istediğim exclusive yada film kalitesinde oyun olursa konsol kiralayıp geçicem artık steam deck beni pc'ci yaptı bu özgürlüğü ile gamepasse her ay 300 lira vermektense 2/3 senede 1 gpu değiştiririm cihaz yenilerim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doomslayer666 -- 16 Ocak 2025; 6:20:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Steam Deck [ANA KONU] (410. sayfa)
-
-
Hocam bir gününüzü emudeck kurulumuna ayırın. Bios’tur, rom’dur, mod’lardır, konu içinde aratırsanız rehber videoları var. Ben bir sd kartı tamamen emulatore ayırdım. Ne varsa attım içine. Ara ara tek tük aklımdaki oyunları da ekledim. Tavsiyem tek oyun değil retro oyunlardan nintendo külliyatını doldurun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok merak ettiğiniz bir oyun varsa gamepass ultimate alıp cloud üzerinden oynayıp bitirilebilir, deck üzerinde yapılan testlerde akıcı çalışıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese merhaba, yakın zamanda bir aksilik olmazsa yurtdışına çıkacağım. Eğer Switch 2 çıkış zamanına yetişemezsem Steam Deck Oled 512 gb almayı düşünüyorum yanında da 1 TB SD kart. Steam Deck ile alakalı birkaç sorum var eğer bilgisi olan cevaplayabilirse karar aşamasında çok yardımcı olur.
1) Steam Deck ile Moonlight kullanarak PC'yi Steam Deck'e stream edildiğinde 80-100 mbps hızında bir internet ile akıcı bir performans alınabiliyor mu? Yoksa herhangi bir problem oluyor mu? Steam Deck'in gücü yetmeyen oyunlarda PC'den Steam Deck'e Moonlight ile Stream yapmayı düşünüyorum çünkü. (Hız olarak yeterince hızlı bir pc'ye sahibim, pc internete sürekli kablo ile bağlı. Yani burada merak ettiğim uygulamanın ve Steam Deck'in performansı)
2) Steam Deck ile PS5'in Remote Play özelliğini kullanmak için Chiaki isminde bir uygulama öneriliyor. Bunun özelliği nasıl görüntü akıcı mı ve takılma oluyor mu 80-100 mbps civarında olan internetlerde? Ek olarak Chiaki uygulaması ne kadar güvenilir araştıran oldu mu acaba? (Konsol da internete sürekli kablo ile bağlı)
3) Game Pass üyeliği içerisindeki oyunlara sadece Steam OS kullanılarak erişim mümkün mü? Yoksa her türlü Windows kurulumu mu gerekli?
4) Kütüphane olarak Epic, Ubisoft Connect gibi farklı kütüphanelerden hangisi eklenebiliyor ve eklenebiliyorsa SteamOS üzerinden ek bir işlem yapmadan tüm oyunlara sorunsuz erişim mümkün mü?
5) Emudeck üzerinde RyujinX ve Yuzu emulator'lerinin desteği hala mevcut mu? En son Nintendo bu emulatorleri kaldırtmıştı ancak eğer kaldırıldıysa bir şekilde kurulabiliyor mu?
6) Genel olarak Steam Deck Oled'in bataryası AAA tarzı oyunlarda, indie oyunlarda ve emulasyon ile çalışan oyunlarda ortalama ne kadar gidiyor?
7) Steam Deck Oled modelinde analoglarda drift problemiyle hiç karşılaşıldı mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 16 Ocak 2025; 13:2:44 >
-
Merak ettiğim oyunların hiçbiri gamepasse gelmiyor xboxım varken de gamepass hiç kullanmadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben oyunu deckte bitirdim akıcı bi sorun yasamadjm steam hesabımda var
Kısaca cevaplamak gerekirse uzaktan oynatma olarak sorun yaşatmaz bende aynı şekilde PS-PC remote play yaptım şuana kadar sorun yaşamadım.
Gamepass native olarak unutun ancak yanlış hatırlamıyorsam cloud olarak yöntemleri vardı.
Kütüphane olarak hepsine erişim var ancak ufak uğraşmak gerekiyor ancak keyifli oluyor genelde cihazı az kurcalamak.
Emülatör dosyaları nette dolu son versiyonlar hala kullanılıyor
Batarya olarak ise AAA oyunlarda 2-3 emülatör ve indielerde 6-7 saati görebilirsiniz ki bence bayağı iyi süreler analog kısmında ise tamamen şans ancak şuana kadar denk gelmedim forumlarda vs
Steam için uyumsuz diyor çalışıp çalılmadığını bilmiyorum ama Epic games'de hiç çalışmıyor arkadaşın dediğine göre. Oyunları steam hesabından alınca genellikle uyumsuz olsa bile sorunsuz deneyim yaşatıyor bazı oyunlarda.
-
Aynen yüksek bütçeli oyunlarda genelde sorun yaşanmıyor oyun hesabında varsa denemek lazım yoksada yabancı kaynaklara bakıp alıyorum ben.
bir oyundan şüphe ediyorsanız protondb sitesine bakın her oyun için bir de steam deck sekmesi var orda sizde kendi deneyimlerinizi ekleyip topluluğa katkıda bulunabilirsiniz. bazı oyunların nasıl çalıştırılabileceğini ayarları falan paylaşıyorlar
-
Merhaba, emudeck üzerinden yuzu emulator indirmenin bir yolu var mı? Yuzu emulator, emulator'lar sekmesinde gözüküyor ancak indirme yapmıyor. Ryujinx emulator bazı oyunları iyi çalıştırmıyor(örneğin Super Mario Wonder'da bir süre oynadıktan sonra ses kayıyor), bundan dolayı yüklemek istiyorum açıkçası. Ayrıca Ryujinx emulator'ün grafik ayarlarında, bir ayarlama yapıyor musunuz?
-
Ben yuzu’dan kullanıyorum. Switch oyunları için düz rom attım oynadım malesef her zaman işlemiyor. Kötü çalışan oyunlara mod’laman gerekiyor. Ben de wonder’ı modlayarak anca oynayabilmiştim. Hangi mod’u kullandığımı bilmiyorum Stabilize mod’lardan ilkini dümdüz atmıştım.
Yuzu’yu kaldırıldıktan yükleyen arkadaşlar var. O kısmı onlar daha iyi cevap verecektir. Ama iyi çalışmayan oyunlara mod arayın.
Cevaplar için teşekkürler hocam. PS ve PC'de remote play'de Steam Deck'in çözünürlüğü 1280x800 olduğu için aspect ratio olarak kötü bir hissiyatı var mı çünkü genelde remote play desteği 16:9 onda 16:10 oluyor. Ekranın boyutuna göre 1280x800 çözünürlükte ekranın keskinliği yeterli hissettiriyor mu hem remote play olarak hem native oyunlar olarak? İnternette çoğu kişi Oled ekran olduğu için çözünürlük biraz geride olsa da panel kalitesinden dolayı hissedilen keskinliğin çok daha etkili olduğunu söylüyor.
Zaten eğer bir aksilik olmazsa ve karar değiştirmeyip alırsam baya kurcalayacağım cihazı. Özellikle remote play ile iki ana sistemime de full erişim ve sd kart içerisini sadece emulator depolaması olarak kullanmayı düşünüyorum. Kendi hafızasını tamamen native yani emulator harici oyunlara ayıracağım. 512 gb sistem hafızası o noktada yeterli olur mu yoksa 1 tb modele geçmek için aradaki fark değerlendirilmeli mi? Genede 3-5 oyun yükleyeceğim sistem hafızasına.
AAA oyunlarda 2-3 emulator ve indie oyunlarda 6-7 düşündüğümden daha iyi rakamlar. PS ve PC remote play için de o zaman ortalama 4-5 saat olur o halde ki benim için gayet yeterli rakamlar.
-
Remote play ile PS4 oyunlarını 4" Vita ekranında oynuyorum hemde rdr2'yi hep ordan oynadım hiçte dert etmedim, 7" deck ekranında sorun olmaz kanımca
Arkadaslar sifir acilmamis kutulu urun satin almayi dusunuyorum. 1TB OLED surumu. Nereyi onerirsiniz? Internetten bakindim, en uygun saticilardan Markonshop ve Kafkasda icin cok kotu yorum gordum, guvenemedim.
Keske direkt steam'den satin alabilsek.
Su an Ankara'daki Fly Technology'i gozume kestirdim. Buradan alan var mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 18 Ocak 2025; 2:52:42 > -
Merhabalar hocam ben Trendyol üzerinden CityShop satıcısından aldım memnun kaldım. Kafkasda'dan uzak durun dedim kendileri sürekli bugün kargoya vereceğiz diyip 2-3 gün geçiştirdiler sonrasında ben iptal ettim, güven vermemişti.
-
Switch oyunlarına bakınca iyiki steam deck almışım dedim 1 tane güzel oyun yokmuş switchte
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Sarı siteden, satan birinden al hocam. Boşa çok para verme. Garantisi yok zaten her türlü. Dükkan garantisi işine de girme. Kullanıcı hatası deyip sıyrılıyorlar.
sarı sitede 26k 1tb oled taksit yok, hbde, trendyolda falan 30-31k ama 6 taksit var, garantisinden ziyade taksitindeyim misal, bu enflasyonla bu baskılanan kurlarda dolar bozup nakit kaçırasım yok benimde taksit daha mantıklı geliyor. he benim durum biraz dolar bazlı olduğu için sıkıntı da bilemiyorum hala.
27k'ya oled 512 alayım 6 taksit sonra 1-2tb ssd çözer rahat ederim diye düşünüyorum, kullanıcısı olarak sizlerin fikri nedir?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X