Şimdi Ara

Steam indirme hızı sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.265
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Steam'de bu günlerde bir sorun var sanırım bilmiyorum sadece bende mi yoksa herkeste oluyor mu oyunları indirmek istediğim zaman hız 4.4 mb civarına çıkıyor ve birden 500 kbps'lere düşüyor ve internet paketim 50 mbps. Eğer herkeste bu sorun varsa beklemekten başka yapcağım bişey yok sanırım fakat sadece bende böyleyse lütfen yardımcı olun

Steam indirme hızı sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diehuman1106 -- 1 Kasım 2015; 0:54:11 >

• 1) Sürekli mi 500KB ile indiriyorsun düştükten sonra yoksa arada bir yine 1-2MB'lara çıkıyor mu?
    2) İndirme yaparken internet hattını kullanacak birşeyler yapıyor musun yada yapan biri varmı?

Bunun 6 nedeni olabilir.

1) AKK. Ama sendeki sorunun bu olduğunu sanmıyorum çünkü ülkemizdeki AKK limiti 3MBit.
    2) İnternet hattını meşgul ediyorsun yada biri ediyor. (Download yada video izleme)
    3) Yine düşük bir ihtimal ama bilgisayarında yada networkunde aktif firewall varsa ve düzgün yapılandırılmamışsa olabilir.
    4) Steam serverlarında yada Türkiyenin yurtdışı çıkışlarında bir sorun olabilir.
    5) Steam'de downloada yeni açılmış bir oyun indiriyorsundur. Haliyle binlerce, yüzbinlerce kişi aynı anda indirdiği için bir yavaşlama olabilir.
    6) Belki bilmeden Steam'den 500KB indirme sınırı koymuşsundur. Ayarlardan bir kontrol et.
  • diehuman1106 D kullanıcısına yanıt
    indirme yaparken disk usage diye de bir seçenek var ve orada da bir hız değeri yazıyor. bu değer diske yazma hızını gösteriyor eğer o hız düşükse oyunun bir miktarı indikten sonra hız düşüyor ve bir süre böyle devam ediyor sonrasında tekrar hızlanıyor ve tekrar yavaşlıyor. yani eğer diske yazma hızın yavaş ise bu düşüş ondan dolayıdır. aynı şeyi bende yaşıyorum baktım hiç hızlanmazsa pause yapıp tekrar başlatıyorum.
  • dün aynı sorun bende de vardı. Bir türlü indirmiyordu. DÜne özel bir sıkıntı olmuş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SunQueenHimiko

indirme yaparken disk usage diye de bir seçenek var ve orada da bir hız değeri yazıyor. bu değer diske yazma hızını gösteriyor eğer o hız düşükse oyunun bir miktarı indikten sonra hız düşüyor ve bir süre böyle devam ediyor sonrasında tekrar hızlanıyor ve tekrar yavaşlıyor. yani eğer diske yazma hızın yavaş ise bu düşüş ondan dolayıdır. aynı şeyi bende yaşıyorum baktım hiç hızlanmazsa pause yapıp tekrar başlatıyorum.

Hocam aynı sorun bende de vardı ya, 10 gün önce (22 Ekim Perşembe) GTA 5'i indirmeye kalktım (3 mbit akk ile) ve oyun geçtiğimiz Cuma (30 Ekim) günü inmiş oldu. Yani zar-zor 8 günde gta 5'i indirebildim. Bende de sürekli hız dalgalıydı yani bir 300 oluyor hız bir 290 birden 150 oluyor birden 190 sonra tekrar 200'lere çıkıyor vs... vs... kafasına göre takılıyordu. Daha doğrusu mesela download'ı başlatıyorum diyelim bi' 5-10 dk normal gidiyor sonra şiddetli bir şekilde hız düşmeye ve dalgalanmaya başlıyor ve bu olay olduğu zaman modeme reset atmazsam düzelmiyordu. Bende "pause" yapmak da işe yaramıyordu direk modemi resetliyordum.

Yani PC'yi açık bırakayım da gideyim, kendi kendine yüklensin diye düşünmeyin şahsen ben sürekli kontrol etmek zorunda kaldım yoksa bir yerden sonra hep yavaşlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rollerbob -- 1 Kasım 2015; 15:10:30 >

• Birkaç gündür sorun var, suan 3kb ile indiriyor.
  • Arkadaşlar sorun Steam kaynaklı herkeste varmış araştırdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    STEAM DOWNLOAD HIZ SORUNU
    geçen yıl açıldı
    Steam GTA V indirme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçenlerde Steam değil başka bi indirme işleminde bende aynı durumu yaşadım. Acaba internet sağlayıcıları yeni bir uygulama mı getirdi, belli bi süre yada miktar indirme yaptıktan sonra hızı düşürmek adına.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.