Bildirim
Steam Key Global mi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Birazcık araştırsanız göreceksiniz.
"Steam Wallet codes typically do not have any country restrictions and can be redeemed worldwide."support.steampowered.comSteam Wallet - General - Knowledge Base - Steam Supporthttps://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=1122-RTSC-0478#restrictions
---
EDİT: Dalgınlığıma gelmiş. Cüzdan kodu sandım. Oyunlar, aksi ibraz edilmedikçe bölge kilitlidir, sadece uygun konumlarda aktive edilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlzberg -- 3 Haziran 2020; 15:2:6 >
-
Arkadaş Steam Cüzdan Kodunu sormamış yalnız, oyun anahtarını sormuş.quote:
Orijinalden alıntı: Carlzberg
Birazcık araştırsanız göreceksiniz.
"Steam Wallet codes typically do not have any country restrictions and can be redeemed worldwide."
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=1122-RTSC-0478#restrictions
---
EDİT: Dalgınlığıma gelmiş. Cüzdan kodu sandım. Oyunlar, aksi ibraz edilmedikçe bölge kilitlidir, sadece uygun konumlarda aktive edilebilir.
@Arshi
Steam keylerin birçoğu Region Free'dir ama Region Lock'lu keyler de mevcut. Özellikle sadece RU/CIS bölgesinde aktifleştirilebilen keyler olabiliyor, bu keyler yalnızca Rusya ve civarı ülkelerde etkinleştirilebiliyor. Ya da bazı oyunlar, bazı ülkelerde yasaklı olduğu için, o oyuna ait key'lerin o ülkede etkinleştirilmesi mümkün olmayabiliyor.
Aldığın key region free mi region lock mu olduğunu öğrenmek için alacağın yerde oyun sayfasındaki açıklamalara bakman gerek. Eğer resmi, güvenilir bir yerden alıyorsan mutlaka not olarak yazarlar. Aşağıya birkaç ekran görüntüsü bırakıyorum.
-
Dalgın zamanına denk gelmiş düzenledim, uyarı için teşekkürler.
Ufak bir ekleme yapayım, "Steam keylerin birçoğu Region Free'dir." Son zamanlarda bu oran çok değişti, artık keylerin de büyük bir çoğunluğu kilitli maalesef.
Söylediğiniz gibi "GLOBAL" veya "Region Free" ibaresi yer almıyorsa, sitenin hizmet verdiği ülkeye göre değişmekle beraber bölge kilitli keyler oluyor. En büyük örnek olarak Plati.ru'yu verebilirim. -
İşte aldığın yere göre değişiyor. Plati.ru domainden de belli olacağı gibi Rusya merkezli bir site. Ayrıca orası resmi bir site değil (kaçak, yasa dışı, hacklenmiş üyeliklerin satıldığı bir yer), aslında doğru bir örnek değil.quote:
Orijinalden alıntı: Carlzberg
Dalgın zamanına denk gelmiş düzenledim, uyarı için teşekkürler.
Ufak bir ekleme yapayım, "Steam keylerin birçoğu Region Free'dir." Son zamanlarda bu oran çok değişti, artık keylerin de büyük bir çoğunluğu kilitli maalesef.
Söylediğiniz gibi "GLOBAL" veya "Region Free" ibaresi yer almıyorsa, sitenin hizmet verdiği ülkeye göre değişmekle beraber bölge kilitli keyler oluyor. En büyük örnek olarak Plati.ru'yu verebilirim.
Benim keylerin birçoğu Region Free'dir dememin sebebi Greenmangaming, HumbleBundle gibi resmi ve lisanslı siteler üzerinden alınan keylerin çoğu Region Free'dir, hatta neredeyse tamamı diyebilirim. Bu tür yerlerden aldığın keyler ancak o ülkede yasaklıysa etkinleştiremezsin, yukarıda ekran görüntüsünü attığım bazı Wolfenstein oyunlarının Almanya'da çalışmaması gibi.
Mesela Steam Türkiye üzerinden alınan oyunları başka ülkelerdeki arkadaşlarına gönderemiyorsun, Region Lock'lı oluyor. Ama Playstore sitesinden Steam key olarak alıp verebiliyorsun, keyler Region Free oluyor. Bizzat denedim, İngiltere'den aktifleştirebildim.
-
Piyasa'da genelde Plati gibi siteler çoğunlukta olduğu için onun üzerinden örnek vermiştim.quote:
Orijinalden alıntı: John Sheppard
İşte aldığın yere göre değişiyor. Plati.ru domainden de belli olacağı gibi Rusya merkezli bir site. Ayrıca orası resmi bir site değil (kaçak, yasa dışı, hacklenmiş üyeliklerin satıldığı bir yer), aslında doğru bir örnek değil.
Benim keylerin birçoğu Region Free'dir dememin sebebi Greenmangaming, HumbleBundle gibi resmi ve lisanslı siteler üzerinden alınan keylerin çoğu Region Free'dir, hatta neredeyse tamamı diyebilirim. Bu tür yerlerden aldığın keyler ancak o ülkede yasaklıysa etkinleştiremezsin, yukarıda ekran görüntüsünü attığım bazı Wolfenstein oyunlarının Almanya'da çalışmaması gibi.
Mesela Steam Türkiye üzerinden alınan oyunları başka ülkelerdeki arkadaşlarına gönderemiyorsun, Region Lock'lı oluyor. Ama Playstore sitesinden Steam key olarak alıp verebiliyorsun, keyler Region Free oluyor. Bizzat denedim, İngiltere'den aktifleştirebildim.
Alıntıları Göster
Humble gibi yerler için söylediğiniz doğru ancak Playstore için öyle olduğunu bende bilmiyordum. Teşekkürler.
-
Teşekkürler tamda merak ettiğim sorulara cevap olmuş. ______________________________
Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X