Merhaba ben bilgisyarımda bir sorun yasadım bir bilgisayar teknisyeni olarak bile çözmekte zorlandım ama olayın dibine inip garantili çözüm buldum ve ilk basta donanım hatası olduğunu bile dusundum steamde oyunlar donup sıyah ekran verip ses kartı garıpsesler cıkarıyordu 2 devamlı mavı ekran hatası vardı oyunlar oynarken ozellıkle steam oyunları basta gelir Sorun su 30 sn oynadıktan sonra işlemci ısınıyor belki 90 derceye kadar belki 85 direkt olarak mavi ekran hata kodu whea unrecavireble error işlemci ısınıp hata veriyor 1 macunu ıyıce sılıp yenıleyın işlemci için 2 hala devam ediyorsa stock fanı sokup 3 fanlı radyator fanlar var tam yukte bıle 56 deteceyi geçmeden sogutuyor onunla gecer garanti bende bu var dı geçti birde ekran kartıyla ilgili olarak da bir sorun vardı heaven bench markta 85 dereceye kadar ısı yukseldı ve coktu bu durumda gpu işlemci macunu değiştirin ve fan kontrolde manuel olarak gpu fanını yuzde yuz manuel ayara almanız gerekiyor cunku keran kartları kendi fan kontrol yazılımı olmadan saglıklı uygun fan devrini belirlemiyor. Bu da hevaen bench mark stress tesinde gormeniz lazım 65 70 drecelere dusurmeyıp keran kartı cokme yapıyorsa o kartı bırıne satıp mı kakalayıp mı desem kurutulup yeni bir nrtx 4060 staın alıncunku rtx 3060 170 w rtx 4060 100w ama deneyimlerime gore fan devri 50 dereceye kadar 2000 devir sonra 3500 olacak sekilde ayarlamanız gerekiyor yeni kartta alsanız bunuda yapınca steam oyunu donması sıyah ekran tamamen gecıyor eyer rasgele oyunlarda atıyorsa 30 sn gecmeden rasgele 5 dakka 3 dakka duzensız atma varsa anakart hatası bunu da ramlere bağlıdır bu hatada şöyle gelişir ramlere xmp uygulamadan hızını standart hızdan setup defaulttan çıktıktan sonra 3200 ornegın getırdıkten sonra oyundan rasgele atıyorsa geçmiş olsun anakartı koltuk altına aldınız demektir ramleri hiç test etmeyin çünkü ramler sağlam çıkacak anakartı çöpe atın yenisini alın NOT BUNLAR BENIM FIZIKSEL OLARAK YASAYIP GORDUGUM DENEYIMLEDIGIM PROBLEMLERDIR 16 YILDILR BILGISAYAR TEKNIK SERVISCIYIM |
Bildirim