Şimdi Ara

Steelseries Apex M800 hakkında ne düşünüyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dünyanın en hızlı klavyesi olarak piyasaya sürülen Steelseries’in yeni mekanik klavyesi Apex m800, bir oyuncu ekipmanından daha fazlası olduğunu gösterdi. Hem mekanik klavyeyi inceliyor hem de Dota 2, Dead Island, Gta 5 ve Counter Strike oynuyoruz.

Steelseries Apex M800 Teknik Özellikler:

Tipi: Mekanik
    Anahtar Adı: SteelSeries QS1
    1.5mm çalışma ve resetleme ile 3mm atış derinliği
    Basış Kuvveti: 45cN
    Yerleşim: Düşük Profil
    Çift İşlemci
    Usb: 2.0 2 Port
    Ergonomik 6 Makro Tuşu
    Anti-Ghosting (Anti gölgeleme) Desteği
    60 Milyon Basış Kapasitesi
    N-Key Roll Over: 256 Tuş
    Aydınlatma: Tuş başı, RGB LEDs
    Özel Medya Tuşları
    Programlanabilir Tuşlar
    Kablo Uzunluğu: 2 m
    Ağırlık:1390 gr

Ek Özellikler:

Motor: SSE3
    Gamesense Desteği
    Eşleştirilebilir Tuşlar
    Özel Tuş Işık Ayarları
    Çoklu Makro Tuşları
    Sınırsız Profil
    Kablo düzenleme sistemi
    Geniş Boşluk Tuşu
    Değişebilir Kauçuk Ayak
    apex m800 teknik detay

Özel Steelseries QS1 mekanik anahtar sürümüyle karşımıza çıkan klavyemiz 1.5 mm çalışma ve resetleme ile 3 mm’lik atış derinliği ile göze çarpıyor. Oldukça hassas olan M800 45cN’lik basış kuvvetine sahip ve düşük profil yerleşimi ile de tam bir oyuncu dostu. Çift işlemcili klavyemiz usb 2.0 portu üzerinden çalışabilmekte ve tuş başı aydınlatma özelliğine sahip. Anti gölgeleme ve N-Key Roll over 256 tuş özellikli klavyemiz 60 milyon basış kapasitesi sunabiliyor. Özel medya tuşları ve 6 makra tuşuna sahip ürünümüzün kablo uzunluğu ise 2 m olarak belirlenmiş.

Ek özellik bakımından da zengin olan M800, Steelseries Engine ve gamesense desteğine ve sınırsız profil oluşturabilme imkanını sahip. Özel tuş ışık ayarları ve çoklu makro imkanlarıyla da ürün gerçekten dikkat çekmekte.

steelseries apex m800
    Klavyenin teknik detaylarına baktığımda 6 adet makro tuşuna ve özel tuş ışık ayarlarına sahip olması dikkatimi çekti. Apex M800, ek olarak çift işlemcili ve özel anahtar mekanizmasına sahip olması da kontrol ve güç bakımından bizleri bir adım öne taşımış.

Geleneksel tasarım anlayışının bir kenara bırakıldığı düşük profil tasarımıyla dikkat çeken ürün siyahın cazibesiyle bizde ilk bakışta etkileyici bir hava uyandırabiliyor. Kardeşi Apex 350’den 60 gram daha fazla olsa da daha estetik bir görüntüye sahip. Ayrıca akranı olan Orion Spark’a nazaran 110 gram daha hafif ve daha az programlanabilir tuş sayısı bulunuyor.
    İnce ve alçak profilli tasarıma sahip ürünün değiştirilebilir plastik ayaklar sayesinde açısını ihtiyacımıza göre ayarlayabilme imkanına sahibiz. Ürün yükseklik bakımından olabilecek en optimal düzeyde oyuncu odaklı tasarlanmış. Ön yüze dikkatli baktığımızda karşımıza ilk başta 6 adet makro tuşumuzun konumlandırıldığı sütun çıkmakta. Daha sonra standart tuşlarımız yer alırken, multi medya tuşlarımızı da üst tarada f tuşlarımıza yerleştirmeyi ihmal etmemişler. Hem alandan tasarruf açısından iyi hem de ekstra tuş fazlalığının önüne geçilmiş. Boşluk tuşumuz sizlerin de dikkatini çekmiştir. Oldukça geniş ve derin tutulmuş, bir oyuncu olarak hızlı erişim bakımından tamda istediğim kıvamda. Numerik tuşlarımızın üst kısmında çok fazla abartıya kaçılmamış firma baskımıza rastladığımız gibi fonksiyon tuşumuzda da rastlıyoruz.

steelseries logo
    Görebileceğiniz üzere klavye sütunları arasında oldukça sığ dizilmiş tuşların aksine rahat nefes aldıracak düzeyde boşluk koymuşlar. Optimum oyun ergonomisi sağlamayı hedeflediklerini belirtmeliyim. klavye değişebilir ayaklarApex M800, Razer BlackWidow Chroma ve Orion Spark ile karşılaştırıldığında tuş mesafesi bakımından pek farklılık göstermese de boşluk bana birazcık daha fazla geldi.
    Apex m800, yatay olarak geniş bir alana yayılmış ve istenilse biraz daha az bir genişliğe bile sahip olabilirmiş. Yine de tasarım açısından baktığımızda güçlü havasını etkilemek istemediklerini düşünüyorum.
    Ürünün arka kısmında iki adet usb port karşımıza çıkarken örgülü ve son derece dayanıklı 2 metrelik kablomuzu rastlıyoruz. Usb portların kenarda olmasını isterdim çünkü gündelik kullanımda tak çıkar biraz uğraştırabiliyor. Kablo bana oldukça başarılı geldi ve kablo düzenleme sistemiyle de alt taraftan gizleyerek geçirebilmemiz büyük bir avantaj sağlamış. Bu arada bir klavye kablosunun altın kaplama uçlara sahip olmasının hiçbir esprisi yok bu bağlamda Steelseries’in göz boyamaya çalışmaması hoş olmuş. Klavye Alt kısmına geçtiğimizde oldukça büyük ayaklara sahip olduğunu görebiliyoruz. Değiştirilebilir kauçuk ayaklara sahip klavyenin masaya olabildiğince sağlam tutunduğunu ve birçok klavyeye nazaran hiç kaymadığını belirtmeliyim.

Keskin hatlara ve sert plastik malzemeye sahip klavyenin yüzeyi dokunulduğu zaman orta sınıfın bir tık üstünde kalite hissiyatı uyandırıyor. Daha yumuşak bir dokunuş hissi barındırabilirdi. Tuşların ise kalite anlayışına diyecek pek bir sözüm yok yüzey dokusu çok hoşuma gitti. 8 parlaklık seviyesine sahip, tek tek aydınlatılmış, 16.8 milyon rengi bünyesinde barındıran tam RGB LED klavyemiz kenarlardan da hafif ışık saça biliyor.

Steelseries Engine
    QS1 tuşlar 3mm atım derinliğine, 1.5mm çalışma derinliğine ve 45cN çalışma kuvvetine sahip. Sizlerin de görebileceği üzere düz ya da eğimli tuş tasarımından ziyade parmak basımına odaklı içe eğimli tuşlarla gelmesi hoş olmuş. Tuşlar daha hızlı tepki ve daha az efor mantığına sahip.

Tasarım bakımından tuş konumları hususunda herhangi bir sıkıntıya rastlamadım. Kullanım kolaylığı yetecek düzeyde, lakin klavyede avuç içi destek kısmı yok bu açıdan da düşünüp ek bir ünite ile desteklemelerini isterdim. Özellikle oyun oynarken yâda yazı yazarken avuç kısmım çok dışarıda kalıyor.
    Ürün tasarım bakımından akranlarına nazaran kablo düzeneği, değişebilir ayaklar ve boşluk tuşu gibi avantajlara sahip.

dota 2 team pown

Üründe en çok hoşuma giden şeylerden bir tanesi de mekanik klavye olmasına karşın hassasiyet düzeyi o kadar gelişmiş ki tuşlara hafifçe basarken geceleri neredeyse sessiz bir düzeyde çalışabiliyorum. Bu açıdan oldukça sessiz çalışabilen bir mekanizmaya sahip olması hoşuma gitti. Birçok mekanik klavyede tuşların çıkardığı sesler bazen aile bireylerini rahatsız edebiliyordu. Apex M800 hem olabildiğince sessiz hem de mekanik klavye sesini tık kıvamından daha iyi bir seviyede yansıtabiliyor. Özellikle makale yazarken parmaklarımın daha az yorulduğunu ve klavye kullanımının beni ilk kez bu denli rahatlattığını belirtmek isterim. Hissiyat ve kullanım memnuniyeti avuç içi destek ayrıntısı dışında gerçekten üst düzey.

Tuşlar N-key yuvarlanma özelliğine sahip ve tek seferde 256 tuş basımına olanak tanımakta
    Hamle kaybına sebep olan klavyelerin aksine 3 ve daha fazla tuşa basabilme olanağı sunarak hamle kaybı ve gereksiz bölünmeleri engelleyen anti gölgeleme özellikli klavye ile oyuncular ciddi bir avantaj farkına da sahip oluyor. Klavye renk dağılımı ve geçişleri o kadar çok hoşuma gitti ki sanki nefes alan üst düzey bir teknoloji harikasına dokunuyormuş gibi hissediyorum.
    Logo baskılı fonksiyon tuşu hoşuma gitti ayrıca özellikle kullanabileceğimiz komutların yanıp diğer tuşların da sönmesi çok hoşuma gitti. Klavyeye yalnızca tuş basımlarını yöneten ikinci bir işlemci ilave edilmiş. Böylelikle takılma derdi ortadan kaldırılarak oyuncu için maksimum hız ve tepki hedeflenmiş. Oyun iyice hareketlendiğinde N-key yuvarlanma özelliği hiçbir sorun yaşamadan aynı anda 256 tuş basımına olanak tanıyor parmaklarınız ne kadar hızlı olsa da bu klavye keyif almanız için engelleri aşmakta.

oyuncu ekipmanı Dead Island
    Yaptığım uzun süreli testlerde tepkime hızından tutunda tuşların hassasiyetine kadar oldukça yüksek bir performans sergileyebildi. Profesyonel oyuncu yolunda ilerleyenler için iyi bir takım arkadaşı olacak kıvamda olduğunu belirtmeliyim.

Özellikle wasd tuşlarını sıkça kullandığım araba yarışı oyunlarında ya da gta 5 oynarken kullandığım birçok klavyenin aksine farkında olmadan kaçırdığım komutların nasıl farklar yarattığını Apex m800 sayesinde daha iyi anladım. Hem daha çevik hem de hâkimiyeti kaybetmeden büyük bir avantaj sağlayabildi.
    FPS oyunlarına sardığım zamanlarda da özellikle makro tuşların ve profillerin bana faydası fazlasıyla dokundu. Hem can durumu anlayabiliyor hem de hızlı kombinasyonlar sayesinde ekipmanımı tek tuşla edinip oyuna başlayabiliyorum. Komut açısından da tepki ve az güç gereksinimi yine karşımdaki oyunculara nazaran bana büyük bir avantaj sağlıyor.

QS1 mekanik anahtarlar geleneksel mekanik tuşlardan %25 daha hızlı çalışması ile sevdiğiniz ve başarılı olmak istediğiniz oyunlarda bir adım daha sizi öne taşıyor.

Anında tuşlarınızın tamamı ya da bir kısmına farklı işlevler atamanızı sağlayan sınırsız sayıda profil arasından seçim şansına erişebiliyor ve profiller arasında tek tuşla geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunlara özel profil atamanız da mümkün.

Bireysel tuş programlama, CloudSync ve tüm SteelSeries cihazlarınız arasında profil geçişi gibi özelliklere erişim sağlayan SteelSeries Engine yazılımı, M800’ü tam bir kontrol merkezine çevirebiliyor. Çeşitli aydınlatma modellerine erişebileceğiniz gibi uygulama ile özellikle bazı tuşlara tek renk bile atayabiliyorsunuz. Özelleştirme bakımından klavyeye söylenecek pek bir söz yok. Hem yazılımsal hem de donanımsal olarak üst düzey bir klavye olmuş.

Performans ve tuş hissiyatına önem veren, tek tuş aydınlatma ve anti ghosting özelliğine sahip bir oyuncu klavyesi arıyorum diyorsanız, tercih edebilirsiniz. Oyun performansınıza katkıları ciddi anlamda yadsınamaz. Frekans Adam ile bir başka incelemede görüşmek dileğiyle...

https://www.youtube.com/watch?v=gQ0BWx5AjRA

Baya bir kapsamlı inceleme gibi ne düşünüyorsunuz dostlar ?

• Evet, baya bir inceledim. Şu sıralar mekanik klavye arayışları içersindeyim. RGB olması ve aydınlatmasının olması kesinlikle şart benim için. Eğer klavyde usb portu olacaksa bu USB 3.0 olmalı diye düşünüyorumi bu klavyede hala usb 2.0 portu koymuşlar, usb 2.0 mı kaldı artık. Space tuşunda da aydınlartma olabilirdi. Space tuşunun büyük olması artı mı eksi mi bilemicem. Klavyede bileklik de yok. Yani almaktan vazgeçtim.
  • Hmm aslında çok detaylı bakınca usb konusu benimde canımı sıktı çünkü bozulan klavyem 2.0 girişliydi ve baya bir sıkıntı yaşadım her anlamda,bilek destekliğine gelirsem müthiş derecede önemi büyük benim için klavye iyi ama 10 üzerinden 7 alır.
  • Konuyu hortlatayım var mı apex m800 kullanıcıları bu bir sene zarfında ne yorumlarda bulunuyorlar biraz dinlesek hiç fena olmaz cooler master masterkeys pro L veya bunda kararsız kaldık ama bu biraz daha ağır basıyor.

Edit: 10 Nisan 2017 den sonra 9.09.2017 de yazıyorum bu editi klavyeyi bu geçen süre içinde kullandım çok memnunum çok keyifli çok hızlı ancak piyasada başka forumlarda da arkadaşlarda denk geldiğim enter tuşu kırılması gibi bir sorunla karşılaştım servisi 10 taneye kadar tuş veriyormuş sanırım ama birkaç tane enter tuşu gönderseler çok iyi olur çünkü sık sık içindeki dişliler kırılacağa benziyor daha garantiye başvurmadım. İlk iş gününde arayacağım. Dipnot:logitech tüm tuş takımını gönderiyormuş

Türkiye servisi despec bilgisayarla iletişime geçtim kendileri direkt bize yollayın gibi bir talepte bulunarak hiç bir zahmete girmiyorlar. Nereden aldıysanız oraya yollayın onlar bize gönderecek gibi alakaya maydanoz bir talepte bulunuyorlar. Sonuçta Türkiyede bu markaya servislik eden kendileri fazlasıyla kayıtsızlar. Ayrıca sorunumu söylediğimde yalnızca bir enter tuşuna ihtiyacım olduğunu değiştirebileceğimi bana gönderirlerse kırık tuşu da tekrar kendilerine gönderebileceğimi söyledim. Ancak arkadaşlar bir kıytırık tuşu takmak için koca klavyeyi paketletip hepsiburadaya oradan da servise gönderilmesini istiyor. Tuşu biz takıyoruz diyor. Bu markayı tercih edecek olan arkadaşlar tekrar düşünsün. Servis noktasında pek umursamaz onca verdiğimiz paranın karşılığı aldığınız ürünü kargolarda gezdiren bir servis. Not olarak danimarkayla görüştüm oradaki arkadaşlar daha ilgili ancak ellerinde hem tr enter tuşu olmadığını söyledi hemde gönderin yenisiyle değiştirelim yada çek verelim siteden istediğiniz ürünü alın dediler. Ancak Tr klavye olmadığı için o tarafla irtibatı sonlandırmak zorunda kaldım. Servise gönderdim bakalım dönüşü nasıl olacak yine buraya yazacağım. Saygılar.

Edit:Klavye serviste 1 ay yattıktan sonra değişim vs dahi olmadan ki ben para iadesine kadar bekliyordum stoklarda da görünmüyordu. Bir yerden çıkma enter tuşu takıp yolladılar. Yanından bile geçilmeyecek bir marka en azından Türkiye şartlarında. Bunu da buraya not düşmüş olayım. Ayrıca da CS gibi fps oyunlarda WASD tuşlarında seri ve inanılmaz hızlı hareketlerde bazen takılır gibi oluyor sanki D ye basılı kalıyormuş da sürekli sağa gidiyormuş gibi buga düşüyor. Tuşla alakası yok bazende A ya basılı kalmış gibi sola gidiyor ve oyunun ortasında 3 4 sn saçma sapan şekilde bir tarafa sürükleniyorum. Birde o kadar dünyanın en hızlısı yok gamerların bir numaralı tercihi diye palavralar sıkıyorlar. Umarım bir güncellemeyle düzelir ama epeydir böyle gidiyor. Sonuç itibariyle bilmediğimiz ot oldu yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytek66 -- 25 Kasım 2017; 0:55:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.