Bildirim
stepway nasıl. bilgi topluyorum
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hocam ne istediğinizi biliyorsanız araç gerçekten çok güzel. Ben de Sandero Blackline kullanıcısıyım. Ama tabiki Stepway görünüş olarak daha hoş, ancak donanım ararsanız Stepway de olmayıp Blackline da olan özellikler : "Ayarlı direksiyon,yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, elektrik ısıtmalı ve ayarlı aynalar" gibi bi cok donanım özelliği var fazladan.
En iyisi dacia.com.tr sitesinden Stepway deki özellik listesine bakıp size göre mutlaka olması gereken donanımın olup olmadığını kontrol edin derim. Puanlamaya gelirsek bence genel olarak 10 üzerinden 8...
Ayrı ayrı yaparsak :
donanım : 6
performans : 9
yakıt : 10
kalite : 8
sağlamlık : 10
konfor : 9
servis : 11 :) (her renault servisi aynı zamanda dacia servisidir) -
donanım: 2
sağlamlık: 6
performans:6
yakıt: 9
Kalite:1
Konfor:4
Servis: 10 -
quote:
Orijinalden alıntı: avcı50
nasıl bir arabadır kullananlardan aşağıdaki sorularıma cevap istiyorum mümkünse
1.5 dci stepway için
donanım,
performans,
yakıt,
kalite,
sağlamlık,
konfor,
servis
Bu araç için yukarıda saydıklarıma 10 üzerinden kaç verirsiniz.
selam hocam daha önceki yazınada cevap verdim stepwayi düşünüyosan test sürüşünü yap kullan kesinlikle begenicegine eminim ben 3 ay oldu alalı kullanıyorum aracı hiç bir eksigi kusuru yok benım gözümde kullandım kendi malım oldugu için övmüyorum sende test sürüşünü yap ona göre karar vericeksindir zaten monwihth hocamın verdigi puanlamanın aynısını bende veriyorum ve fikrine katılıyorum dacia pişman olmuycan bi araç için ferah olsun
pog kardeşimizde dacia stepway kullanıcısı :) onu ankara satıcı firma bayabi üzmüş o yüzden tepkili puan veriyor bence sen ona bakma o forumda sürekli negatif düşünen yazan bi arkadaş satsa arabasını oda bizde kurtulucaz aslında :)
-
vallaha avcı50 arkadaşlara birde mercedes c 200 ü veya audi a 6 yı oylattır. acaba onlara kaç verecekler sanderoya bu kadar yüksek verdiklerine göre.
Karar senin avcı50 sıfır arabam olsun, önden güzel dursun diyorsan al. çekişi ve performansı da iyi bir araba. donanımı hakkında ben birşey demiyecem hemen saldırırlar -
Mercedesle Audiyle Dacia yı bir tutuyo
Helal vallahi helal
Mercedese verdigin paraya göre oylarsan yine 9luk 8lik oylamalar mutlaka cıkacaktır...
Ama çoğunluk 10 olur.
Tabi bu beklentilerle alakalı, insan kendini bilmiyorsa altına ferrari koyun bunun teybi yok la der :D sonra dacia ya laf atar :D -
Bildiğim kadarıyla yol bilgisayarı opsiyon olarak bile yok. Bir de cam suyu sıkınca otomatik silecek çalışmıyor. Bunun gibi ufak tefek eksiklikleri var. -
quote:
Orijinalden alıntı: moonwhite
Mercedesle Audiyle Dacia yı bir tutuyo
Helal vallahi helal
Mercedese verdigin paraya göre oylarsan yine 9luk 8lik oylamalar mutlaka cıkacaktır...
Ama çoğunluk 10 olur.
Tabi bu beklentilerle alakalı, insan kendini bilmiyorsa altına ferrari koyun bunun teybi yok la der :D sonra dacia ya laf atar :D
ya vallaha bir alemsiniz adam 10 üzerinden puanlayın demiş. sen bundan ne anlarsın.. mesela öss sınavında herkes aynı kategoride aynı sorulardan sorumlu değil mi bu da aynısı işte.
Tüm arabalar göre 10 üzerinden kaç verirsiniz diye sorun demiş.
avcı50 ben cevap veriyim kardeşim yalan diyecek varsa çıksın karşıma cevap versin.
bu arabadan öyle işçilik, kalite felan bekleme, kapısını aç kapa anlarsın kalitesini zaten. kapı kolçaklarına felan iyi bak plastiğine bir elle nasılmış kendin kadar ver.
Torpido aydınlatması, arka hoparlörler, arka teker davlumbazları, silecek kendisi otomatik çalışmıyor su sıkınca. 1 airbag, abs ve analog klimadan başka hiçbirşeyi yok. 27.000 liranı vermeye değer mi değmez mi kendi karar ver.
yeni kasa focus 2005- 2006 modelleri 24-26 bin aralığında geziyor ghia lar biraz onlara gözat istersen
-
Vay hocam sen stepway hakkında bilgi mi arıyorsun , hemen verelim,
Bazı arkadaşlar arabaya pog atabilir, inanma veya kanma,
Düşük model arabalara 20 bin liranın üstünde verme kardeş, 5 yaşında araba ile hiç sıfır araba bir olur mu...
Arabanın donanım eksiği olduğu kesin, fakat o fiyata sis farlı çelik jantlı abs'li ve en önemlisi az yakan dizel bir motoru olan araba almak mümkün müdür? Bence değildir...
Arabanın dışardan görüntüsü zaten harika. İç dizaynını sorarsan kalitesiz olduğu , bazılarının atıp tutması. Sanki yıllarca stepway kullanmış da konuşuyorlar işte.
Arabanın reno desteği olması çok iyi. Geniş servis ağı var vergi 1.5 motorun çok sayılmaz,
Reno arabalarda emniyet kemeri takmadan 10 tane de yastık olsa kemer takılı değilse yastılar açılmıyor, hangimiz istisnasız kemerlerimizi sürekli bağlıyoruz ki, ben almadan önce kemeri kesin takarım takmadan yola çıkmam diyordum ama sonra alışınca elbet kısa yollarda kemer takmıyor insan, hava yastığına ne derece önem veriyorsunuz bilmiyorum ama tek hava yastığı olmasına pek takılmayın. Asıl haytatta tutan kemerdir.
Arabanın yol tutuşu hakkında kimse bi laf edemez çünkü yalan söylemiş olur, tutuşu iyi. Virajlarda savurma olmuyor, 1250 kg araba zaten, sağlam bir duruşu var.
Arabayı aralıkta aldım 5500 km oldu, bir memura göre bu bence fazla bir rakam. Araba bağlıyor kendini insana, rahatı çok iyi, konforu güzel. Uzun yolda beli ağrıtmıyor, hafif müzikle motor sesi hiç duyulmuyor, kimi dizeller bas bas bağırıyor ama stepway'de ses az.
kasisleri pek hissettirmiyor, yüksek olması avantaj zaten, Kısacası bu fiyata dizel abs'li bir HB araba için özellikle bu tasarımla harika bir araba. Pişman olmazsınız.
Yok torpido lambası yok silecek suyu falan, böyle şeylere aldanılır mı hiç? Bunlar yüzünden arabadan vazgeçilir mi? Donanımı eksik diye 5 yaşında aynı fiyata araba mı alacaksnız? Bence alın stepway'i 500 lira da aksesuar ya da donanım için bütçe ayırın sensörleriniz olsun lambalarınız herşeyiniz tam olsun
-
bazı arkadaşlar yine dacia öveceğiim diye hakaret boyutlarına ulaşan laflar söylemiş yine şahsımı işaret ederek. Ama bu saldırmalar arabaya olan güvensizliğin belirtisidir ve insanoğlu bu tabikide teneke parçasına bile binse övecek bitiremeyecek. sorarım mercedesi olan kaç kişi mercedes aşağılansa bile bu kadar tepki verir ki. kalite ortada işçilik ortada. Bugün renault arabalarına bile kalitesiz diye binmeyenler varken sorarım sana reno nun yan sanayisi olan bir marka nasıl olurda bu kadar kaliteli olabilir. sence mantıklı mı bu.
Bu arabayı reno güvencesi için alacaksan hiç alma. benim meganım da vardı. 30 binde cam krikosu bozuldu. tip için bir arabaya binilir mi orası da sana kalmış birşey.
50 kuruş büyüklüğünde bir turbo girişi olan araba mutlaka az yakacaktır. bunu her firma yapabilir önemli birşey değil. kıyaslarken diğer markların 70 beygirlik dizel araçalarıyla kıyaslamanda fayda olacaktır yakıt sarfiyatını.
Bilgiyi buradan toplama çünkü buradaki insanlar linea ya takoz deyip stepwayle kıyaslamaya bile grek göremeyecek kadar arabadan anladığını sanan insanlardır.
Burada linea ile stepway kıyaslalamaz. 206 ile kıyaslanabilir diyenler var.
Benden sana tavsiye illahaki sıfırını alacaksan 1.4 ambiance modelini al. 27 bin tl verip bir dizel için o kadar paranı boça atma
-
Bazı arkadaşlar halen daha klavye kabadayılığı yapmaya devam ediyor,
Renoya dünyanın en kaliteli arabası, dacia 'ya renonun en kalitelisi diyen yok.
Elbette fiyatına göre eksikleri olacak. Bunları göz önüne almak lazım. Sen 27'ye dizel abs'li jip görünümünde bir hb araba alıyorsun, gidip mercedes konforu beklersen çok ağlarsın.
Beklentilerini yaptığın ödemeler düzeyinde ayarlamak gerek, hem 27 bin para vereceksin, hem müthiş kaliteli olacak hem dizel olacak hem absli olacak hem de 45 tane hava yastığı olacak dış tasarımı da güzel olacak. Yok öyle yağma. Arabadan kimin anlayıp anlamadığı belli. Kafasında belli başlı modelleri düşünüp (linea) ondan başkasını görmeyen insanlara aldanma sen.
İnsanın herşeye rağmen sevdiği bir araba tarzı vardır, eğer bu tarza uygun olmazsa isterse mercedes olsun o arabaya binmek istemez. İstediklerini bir noktada birleştirdiğin takdirde arabanı alırsın. Yanlış seçim yapıp da burada egoyu tatmin etmeye çalışmakla olmuyor bu işler.
Neyse, uzun lafın kısası sen al stepway'ini uzun yıllar kullan, az yakıtınla geniş servis ağı , uygun verginle güzel dış tasarımınla, abs çelik jant sis farınla düşük donanımınla arabandan zevk almaya bak.
Eğer tasarım istiyorsan stepway harika tercih. Eğer donanım arayıp da gider stepway alırsan çok pişman olursun.
Bir de dikkatini çekerse kimse performansından bahsetmiyor, çünkü performansa diyecek yok maşallahı var. Yağmurlu havada da kullandım her yola gittim yol tutuşu da iyi, kimse yol tutuşu kötü diyor mu=? Bunlara bakmak lazım hocam ya , çocuk gibi yok torpido ışığı yok şu bu bunlara bakılır mı araba alırken?
@POG
linea 'nın önünde ferrari amblemi de olsa ben arabayı sevmiyorum, dış tasarımı beni resmen güldürüyor. Sevmiyorum hoşuma gitmiyor anlatabiliyor muyum?
Daha önce de söyledim Sedan arabalara bakmıyorum ben Hb almak istedim. Sedan olursa mesela Vectra olur, focus olur tamam severim, ama linea'yı sevmiyorum anlatabiliyor muyum hoca?
Ben Hb arabalara bakıyordum. Dizel seçeneğinde ise aynı fiyat düzeyinde 206+,punto ve sandero vardı.
Tabi ki de ben de sandero stepway'i seçtim. Gayet de memnunum.
arkadaşım sandero alacaksan da stepway almanı şiddetle tavsiye ederim....
-
klavye kabadayılığı olacak birşey yok burada. haa bu kadar şeyleri kendi üstüne kabadayılık olarak algılıyorsan kabadayılık olsun beni hiç zorlamaz ve ilgilendirmez.
Adam burada çıkmış bana bu arabayı 10 üzerinden değerlendirin diyor. Ama bunu dacia'ya göre 10 üzerinden değerlendirin anladınız galiba siz. çıkmışsınız burada mercedes kıyaslanamaz felan diyorsunuz. kardeşim adam sana 10 üzerinden değerlendir demiş mi demiş. Sen piyasada bulunan a-z ye tüm modellere göre değerlendireceksin.
@*XhsyPhoiDeus kaliteden senin ne anladığını bilmiyorum ama. müthiş kaliteli bir araba derken bunu hiç utanıp yzüzün kızarmadan nasıl diyorsun anlamıyorum.
senin araban belki kapı kolçakları felan aleminyum-bakır alaşımlıdır. ama benim stepway ın kolçakları adi plastikten ayrıca arabanın hiç bir yerinin işçiliği de iyi değil. Senin stepway'ın içinin resimleri var mı ? bir göstersen bana çok merak ediyorum.
Sana tek bir sorun var. Arabanın neresi kaliteli bana bir parça göster kardeşim arabanın şusu kaliteli diye. sadece bir parça yaaa...
Kapının sacı bile torosla aynı kalkmış birde burada müthiş kalite diyorsun.
Ayrıca sen neden benim fikirlerime zıtlaşıyorsun ki veya senin gibiler siz birşey derken ben eleştiriyormuyum. bu da bu araba hakkında benim görüşüm sanırım sana batan birşeyler var.
hala bana 206+ punto diyorsun banane senin kararın sen 27 bin tl yi bu arabaya verirsin memnun olursun hummer gibi görürsün. Ben 27 bin tl yi bu arabaya veririm kazık yediğimi düşünürüm. yükseltilmiş toros gibi görürüm. görüşlere saygı duy.
10 hava yasıtığı emniyet kemeri takılı değilse çalışmaz demişsin. Çalışmaz ve içinde de sinyal sesinden oturamazsız. gidersin araba hurdalığına 2 tl den 4 tane emniyet kemeri başı alırsın arabana takarsın kaza anında hava yastıklarında çatır çatır çalışır.
ABS yi ne sanıyorsun bilmiyorum ama ben sana açıklayım ABS freni güçlendirmiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: pog
vallaha avcı50 arkadaşlara birde mercedes c 200 ü veya audi a 6 yı oylattır. acaba onlara kaç verecekler sanderoya bu kadar yüksek verdiklerine göre.
Karar senin avcı50 sıfır arabam olsun, önden güzel dursun diyorsan al. çekişi ve performansı da iyi bir araba. donanımı hakkında ben birşey demiyecem hemen saldırırlar
+1000 :))))))))))) katılıyorum -
ALLahim cehalet başa bela yahu, sakın kemer başı alıp da takmayin o şekilde hava yastıkları size yarardan ziyade zararı olur. Bu sefer de saçma sapan itiraz etmek yerine araştırın doğruluğunu.
Ya arabayı hiç bilmediğin belli, kemer takmayinca sinyal sesi falan yok stepyawde.
Abs freni güçlendirmiyor mu hadi ya ??? Bunu ogrendigim iyi oldu. Yarın gidip abs yi söktürecegim. Nasılsa faydasi yok , ya bırak allah askina.
Araba müthiş kaliteli derken neden mercedes ile kıyaslayarak dusunuyorsun ki mercedes e o kadar para veriyorsun buna da bu kadr veriyorsun. Bu paraya müthiş kalite ve tasarım var arabada. O zaman mercedesi konuşacaksak fiyatı da baz al.
Ayrıca sendeki sensörler kimsede Yok ilk bakışta ve dokunmada malzemeyi anlıyorsun güzel yetenek. Dur bakalım ya bi kullan arabayı ondan sonra bakarsın kalitesine. -
Siz siz olun kemer takılı değilse hava yastıklarını aktif konumda tutmayın. -
ya Allah aşkına duster forumunda da anlarmış gibi yazmışsın. Ben sinyal sesini stepway de demedim ki zaten. yazdığımı oku bakalım stepway 'in içinde sinyal sesi oluyor diye birşey yazmışmıyım. bende biliyorum dacia sandero stepway'in öyle bir özellikten bile yoksun oldğunu. Ben sinayl sesini megane^yi örnk vererek yazdım.
ABS'nin bana frenin gücüne verdiği katkıyı söylermisin. ABS Arabanın freninin kızaklamasını engeller. yani ani frende aracın kontrolden çıkmamasını sağlar tam direksiyon hakimiyeti verir sürücüye. frenin gücüne etki etmez. ABS'nin devreye girdiği anda fren pedalının vurması kampananın açılıp kapanmasından dolayı.
Bendeki sensörler demişsinde. alakası yok sensörle tecrübeyle alakalı işte bunu sen anlayamazsın hele bir kaç araba değiştir de şöyle görürsün. Ayrıca senin duyu organların çalışmıyorsa benim yapabilieceğim birşey yok.
Kullanıp anlayacak birşey yok. kapılarının kapanma sesinden bile belli ne kadar kaliteli olduğu. Az konuş öz konuş ama bildiğini konuş. bilimiş gibi konuşma.
Arabada mütiş kalite var diyorsun hala ya. bende sana diyorum ki çık bana bir tane bu arabanın şusu kaliteli de ya. şu parçası kaliteli de. Ulan tasarım dediğin suzuki den çalıntı mahkemelikler. arkadan zaten bir halta benzemiyor araba daha bana kalkmış birde bunu övüyorsun yaaaa....
Senin araban Nissan- reno ortaklığıyla üretiliyor. o 2 araba markası ne kadar kaliteliyse onlardan daha düşük kaliteli senin araban. Adamlar kalkıpta yan sanayi markasını kendi ana markalarından daha mı kaliteli yapacaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pog -- 30 Mart 2011; 1:48:35 >
-
Bu işin kitabını sen yazdın herhalde? BAna absyi öğrettiğine göre.
SInyal sesi hakkında keşke megane dan bahsettiğini bizimle de paylassaydin. Sonuç olarak kemer takmayinca hava yastigi bir hiç.
Absnin ne işe yaradığını anlatarak diğer söylediklerinin dogruluk oranını arttırmaya çalışıyorsun. Yaptigin bu.
Sana diyorum ki bu fiyata bu kalite güzel diyorum. Aklına kurban olduğum sen nerde duydun renodan ya da nissandan kaliteli dediğimi. Herhalde daha kaliteli degil çünkü onlara daha çok para veriyorsun. Bunu şöyle örnek ile anlatayim. Biri bir liraya bir malzeme alır yıllarca kullanır der ki ulan müthiş kaliteli çıktı der, o fiyata memnundur. Diğeri de kaliteli markadan malzeme alır parasını da verir o da kalitelidir. Şimdi bu 2sini kiyas etmenin ne anlamı var? Farklı kulvarlarda.
Aynı beygirde motoru olan arabalarla kiyas edelim demeyi biliyorsun da aynı fiyattakilerle neden kiyas etmiyorsun.
Engin tecrübelerin gerçekten bayağı çokmuş. Yıllarca araba kullanmışsin belli, reno nissan ve mercedesin daciadan kaliteli olduğunu anladigina göre sapka cikarilacak adamsin.
Söylemek istediğim malzeme kalitesiz falan degil , o bazılarının uydurması. Sade taasarım kalitesiz tasarım anlamına gelmez. Ha renodan da kaliteli demedik bu fiyata bu kadar olur, bence yeterli. Arabana sen özenli bakmazsan senin meşhur mercedesden bile olsa zamanla eskir araba. Ama arabaya bakarsan malzemeye hiç bişey olmaz. O zaman senin dediğine göre piyasada 2006 model dacialar allaaaah şu anda pert olması lazım. ancak çok temiz ve özenle kullanılmış sağlam modeller mevcut.
zaten pog isimli sahis için birşey anlatmıyorum, tarafsız kişiler senin yalanlarına ınanmasın diye uğraşıyorum çünkü sen ne de olsa anlamayacaksin.
dediklerimde bir yanlış bulan varsa söylesin.
-
Almanya'da J.D. Power and Associates ve AUTO TEST'in araç müşteri memnuniyet anket sonucu puanlamınıza yardımcı olacaktır
Dacia firması müşteri memnuniyeti olarak Mercedesten sonra 2. liği BMW ile paylaşıyor. 1000 puan üzerinden yapılan bu ankette Mercedes 838 Puan aldı, BMW ve Dacia ise 836 puan aldı.
Mercedes-Benz
838
BMW
836
Dacia
836
Mazda
831
Nissan
831
Audi
827
Suzuki
826
Volvo
826
Kaynak:http://businesscenter.jdpower.com/news/pressrelease.aspx?ID=2010085
-
Sadece deneme sürüşüne çıktım ama her yerine dikkat etmeye çalıştım. Benim görüşüm kesinlikle alınır ve güvenle kullanılır bir araç olduğu yönünde. Bunu fiyatından bağımsız olarak söylüyorum, fiyatı daha yüksek olsa yine alınır derdim. Zira araç oldukça alımlı ve dayanıklı duruyor.
Bu arada ben Chevy Cruze kullanıcısıyım, yani bunları üst-orta segment araç kullanan biri olarak söylüyorum. Linea ile Stepway arasında kalsam Stepway tercih ederim. Tabi ki Linea da kötü araç değil...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzlegrand -- 16 Nisan 2011; 11:40:08 > -
evet linea hakkında ben de çok olumlu söz duydum fakat kasasını hiç beğenmiyorum ......
o yüzden içi mekik gibi de olsa almam.
Benzer içerikler
- dacia duster ambiance ile laureate arasındaki farklar
- dacia sandero 1.5 dci stepway yorumlar
- easy r şanzıman
- dacia sandero stepway kronik sorunları
- 1.6 sce motor yorumları
- 2021 dacia duster
- duster hibrit
- dacia jogger özellikleri
- renault logan
- dacia elektrikli fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X