Şimdi Ara

Stereo amfi 4 hoparlor baglamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim bir sorum olacak.
    Simdi elimde 80 lerden kalma olumcul saglamlikt marantz pm550dc amfi var :D BNunun kendi hoparlorude var bende onlar bozulmusut taimr ettirdim tas gibi kullaniorum. Fakat simdi a - b cikislari var bunlarin. Tape1 kisminda yani a kisminda kendi hoparlorleri takili b kisminida kendim el yapimi biraz fazla guclu(4 yollu, 25cm 2 tane bass 1 tane kucuk tiz bi tane biraz daha buyuk middle) bi hoparlor seti takmak istiyorum. Taktimda ses gayet guzel ic hoplatio fakat zararlimidir bunu merak ediorum. Stereo amfi sonucta 2 hoparlor baglamak icin degilmidir?

Eger sorun olmaz diyosaniz cok sevinicem. Sorun olursa nasil bisey kullanmam gerekir.Receiver felanmi kullanmam gerekir builemedim. Bu arada hoparlorlerin hep[si 8 ohm. MArantz 550 icinde bilgi vereim size 4 ohm da 90 watt 8 ohmda 65 watt gucu var. Yani benim asil bilmek istedigim soru bu amfi 0 ohm icin 65 * 2 midir yoksa 65 * 4 mudur. 65 *2 yse boyle 4 hoparlor takarsam ne olur. Biseye bi zarar gelirmi?

• Her iki takım hoparlörlerinizin özdirençlerinin (empedanslarının) da 8er ohm olduğundan eminseniz, a+b kullandığınızda bu hoparlörler koşut (paralel) olarak stereo yükseltecinizin (amplifikatörünüzün) iki kanalına bağlanmış olacaklardır. Yani yükseltecinizin her kanalı bu iki hoparlörün 8er ohm koşut bağlanarak oluşturduğu yükü 4 ohm olarak görecektir. Yükseltecinizin güç tanımlaması 4 ohmda kanal başına 90 watt olarak verildiğine göre bu 90 w, her kanala bağlamış olduğunuz iki ayrı hoparlör tarafından paylaşılacaktır.

Verdiğiniz rakamlar doğrultusunda yükselteç açısından bir sorun görünmüyor. Hoparlörlerin özdirençlerinin de gerçekten 8 ohm olduğunu varsayarsak kabaca her birine düşecek 45er watt (tam) güç, eğer hoparlörlerin güç tanımlamasına uygunsa sorun yok demektir.
  • Hoparlorlere uygun olup olmadigni nereden anlariz peki hocam?

Zaten sete ait olan hoparlorler sunlarhttp://audiokarma.org/forums/showthread.php?t=289020 modeli marantz ld100
    Diger benim elimdekiler ise sunlarhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-el-yapimi-4-yollu-2-adet-kule-hoparlor-63248880/detay/

• Marantz hoparlörlerin güç gereksinim/kullanım değerlerine ben ulaşamadım. Özdirenci 8 ohm, öyle görünüyor.

Diğeri ise el yapımı, yapanın hoparlörleri ne şekilde birbirine bağladığı , geçiş süzgeci (crossover) kullanıp kullanmadığı ve varsa bu süzgecin ne şekilde çelıştığı ayrıntılarını bilmeden kabinin özdirenç değerini kestirmek mümkün değil, yapanın söylediğine bağlı kalınırsa 8 ohm gerçek kabul edilebilir. Güç konusunda sorun olacağını sanmıyorum..
  • Ilginiz icin sonsuz tesekkur ederim...
    Baglantilarla ilgili bilgim yok fakat crossover i var buyuklerin ve icndeki butun hoparlorlerin arkasimnda 8 ohm yaziyor.
    Ilginiz icin tekrar tekrar tesekkur ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subwoofer Amfi Tercihi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.