Şimdi Ara

stereo amplifikator seçimi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

stereo bir hi-fi sistem e ihtiyacım var ve focal 726v kule almaya karar verdim yanlız stereo amplifikator de karar kılamadım
    focallere 40-240 rms giriş yapılabildiğini belirtiyor buna gore benim bakıcağım stereo amplifikatorün en az 80x2 rms ve ustu olması gerekiyor ilk etapta marantz, yamaha ve harman kardon tercihimdi araştırmalarıma göre marantz in focaller ile cokta uyumlu olmadıgını öğrendim hazırlıyacagım sistem de ileriye dönük eklemeler yapmak istemiyorum kaliteli ve temiz ses elde etmek amacım kullanıcagım alan maksimum 40m2 şu anda kaliteli bir cd player da alma şansım yok optik girişli bir amplifikator olursa hem daha kaliteli bir bağlantı elde etmiş olucagımı hemde bilgisayarıma vs.. baglayarak artı bir cd player masrafından kurtulacagımı düşünüyorum düşük rms li bir anfiyi limitlerinde kullanmaktansa yuksek rms li bir amplifikatorun daha iyi besleme yapabilcegini ve daha düşük volume de daha tatminkar olacagı kanısındayım bu konuda da cok fazla bilgi sahibi değilim dinlediğim müzik tarzları pop, lounge, house, r&b ve arabesk fakat fazla bass olan bir sistem istemiyorum, amplifikator için 2500tl gibi bir bütçem var belki biraz daha üstüne çıkabilirim en iyi sesi alabilmem için yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSK-BATU -- 1 Ocak 2013; 23:06:27 >

• focal 726v'leri almaya nasıl karar verdiniz?
    eğer dinlediyseniz ve bu şekilde sevdiyseniz aynı sistemi almaya çalışın derim.
    çünkü bazı hoparlörler çok seçicidir ve alacağınız amplikatör ile iyi bir uyum sergilemezse hüsran olur.
    zira bahsi geçen focal'ler ucuz bir seçim de değil bildiğim kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neroman

focal 726v'leri almaya nasıl karar verdiniz?
    eğer dinlediyseniz ve bu şekilde sevdiyseniz aynı sistemi almaya çalışın derim.
    çünkü bazı hoparlörler çok seçicidir ve alacağınız amplikatör ile iyi bir uyum sergilemezse hüsran olur.
    zira bahsi geçen focal'ler ucuz bir seçim de değil bildiğim kadarıyla.

focal markasından 4ohm olarak otomobillerimde yıllardır compenantlarını kullandım ve bu konuda en kaliteli ürün oldugunu düşünüyorum, bu yuzden de ilk ona yoneldim, biçok farklı markalar da kule hoparlor dinledim ve gönul isterki grande utopia em aliyim :) ama benim ekonomik olarak focal de alabileceğim en iyi ürün bu ve focal dışında bir marka dusunmuyorum dinlediğim amplifikator 45 rms ti cok daha iyi sonuç alınabilecek amplifikatorler oldugu için bu konuyu açtım deneyip dinleyen mutlaka bu konu da detaylı bilgi sahibi olan arkadaslar vardır diye düsünmekteyim öneriye ihtiyacım var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSK-BATU -- 2 Ocak 2013; 3:35:07 >

• Açıkçası ben de ilk başta Focal düşünmüştüm,kafanızı karıştırmak gibi olmasın ama anladığım kadarıyla izmirdesiniz.Bu durumda bence,alsancak fil elektronik e gidin ve orda Triangle hoparlör ile Goldenote amfilerin uyumunu dinleyin.Fazla Bass istemiyorum demişsiniz,bu ikilileri dinledikten sonra bence ne demek istediğimi anlayacaksınız.
  • focal iyi bir markadır ve anladığım kadarıyla bir sempatiniz var.
    yine de amplikatörünüzü dinleyerek seçin derim.
    hem de mümkünse birkaç defa.

ben marantz pm6004 kullanıyorum, memnunum. optik girişi yok ki genelde de stereo amplikatörlerde pek görmedim.
    all-in-one sistemlerle başlayabilirsiniz ama. hem cd çaları da dahili olan sistemler var.
    misal; denon dm39 ya da onkyo crn755 gibi.

denon dm39'u geçenlerde londra'da dinledim ve yanılmıyorsam q acoustics 2020i ileydi ve sesi şaşırtmıştı.
    denon'da hem iphone/ipad için usb girişi var hem de optik girişi var.
    bilgisayardan DAC kullanmadan direkt giriş yapabilirsiniz.
    ayrıca dahili cd çaları da olduğu için elinizdeki cd çaları kullanmak zorunda kalmazsınız.
    fiyatı da orada makuldu (200 pound civarı), burada kaça satarlar bilemem.
  • üstad bende bi kitap var ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: neroman

focal iyi bir markadır ve anladığım kadarıyla bir sempatiniz var.
    yine de amplikatörünüzü dinleyerek seçin derim.
    hem de mümkünse birkaç defa.

ben marantz pm6004 kullanıyorum, memnunum. optik girişi yok ki genelde de stereo amplikatörlerde pek görmedim.
    all-in-one sistemlerle başlayabilirsiniz ama. hem cd çaları da dahili olan sistemler var.
    misal; denon dm39 ya da onkyo crn755 gibi.

denon dm39'u geçenlerde londra'da dinledim ve yanılmıyorsam q acoustics 2020i ileydi ve sesi şaşırtmıştı.
    denon'da hem iphone/ipad için usb girişi var hem de optik girişi var.
    bilgisayardan DAC kullanmadan direkt giriş yapabilirsiniz.
    ayrıca dahili cd çaları da olduğu için elinizdeki cd çaları kullanmak zorunda kalmazsınız.
    fiyatı da orada makuldu (200 pound civarı), burada kaça satarlar bilemem.

verdiğiniz örnekler için cok tesekkür ederim fakat dm39 2x30 watts cıkışa sahip bu benim için cok ama cok düşük bir rakam benim aradıgım ürün en az 120rms verebilen ve cok kaliteli bir ses işleme teknolojisine sahip profesyonel bir amplifikator...

burda öğrenmek istediğim benim için en uygun amplifikatorun hangisi olduğu mutlaka focal kullanan deneyen arkadaslar vardır diye düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSK-BATU -- 3 Ocak 2013; 18:11:58 >

• Chorus serisinde inverted metal dome tweeterlar vardır bu yüzden üst frekans performansı diğer soft dome'lu modellere göre biraz daha serttir tabii bu sertlik bazıları tarafından daha fazla detay olarak algılanır bazıları tarafından da olmaması gereken ve kulağı irrite eden bir durum olarak algılanabilir....Siz hangi tarafta olursunuz bilemem ama ampli konusunda uyarmak isterim....Bu ürünü karakter olarak çok sert olmayan daha az baskın ve yumuşak bir ampli ile eşleştirirseniz daha iyi bir ses elde edersiniz.. Ben bir kaç kere Chorus serisini Marantz ampliler ile dinledim fakat beğenmedim..Çok eveleyip gevelediler birlikte... Diğer saydığnız markalar da sert ampliler pioneer ve yamaha yani...Harman Kardon da onlar kadar olmasa da o da sert yapıda....Onkyo - Denon - Nad - Cambridge Audio - Creek - Rega vs..vs.. gibi daha yumuşak çalan amplilere bakabilirsiniz..
  • Benimde bu güne kadarkiFocal tecrübelerim genelde biraz parlak çaldıkları yönünde oldu ..
    Bu nedenle daha sıcak çalan anfiler ile bence daha doğru birkombinasyon olur gibime geliyor...

aslında genel anlamda Marantz lar sıcak çalıyorlar... hani CDP lerinde bile o sıcaklığı hissettiriyor...
    Nad larda sıcak çalıyor diye biliyorum ... yada en azından bunlara şu ana kadar parlak diyen duymadım.
  • teşekkür ederim onerileriniz için araştırıcam...
  • Merhabalar,

Konu başlığını görünce ben de bilen arkadaşlara bir konuda danışayım dedim.
    Şu an evimde Marantz NR1402 A/V receiver ile birlikte EBTB Pluto bookshelf speaker kullanıyorum. Şu an için hiç bir sıkıntı yaşamadan bu ikilinin keyfini çıkardım.
    Ancak son dönemde beni bir merak sardı, bu receiver ile speaker'ların arasına nasıl bir amfi koymalıyımki, ses kalitesini daha da arttırıp sisteme biraz daha güç katabileyim...
    Malumunuz bu tip cihazlarda seçenekler neredeyse sonsuz. Her türlü bütçeye uygun farklı markaların farklı ürünlerini bulmak mümkün.
    Genel olarak hi-fi ve hi-end üreticilerinin farklı farklı ürünleri var. Preamp'ler, integrated amp'ler, power amp'ler, analog amp'ler .......
    Öncelikli sorum; A/V reciever da bir nevi preamp olduğu için ben bu tiplerden hangisini almalıyım?
    Integrated amp'ler üzerine yoğunlaşmayı düşünürken (Marantz PM6004 gibi), bu gibi cihazların da preamp özellikleri taşımaları sebebiyle acaba doğrudan power amp'e mi yönelmeliyim diye düşünmeye başladım?
    Elimdeki cihazları öncelikle televizyon izlerken kullanıyordum, zira televizyon üzerinde kendi hoparlörleri yok. Ama son dönemde müzikal anlamda da kullanmaya başladım. Zaten bu sebeple "ne gibi bir amfi ile ses kalitesini daha ileriye taşıyabilirim?"i düşünmeye başladım.
    Yani bana bu işi hakkıyla yapmak için gereken bir integrated amfi midir, yoksa bir power amfi mi? Bu sorunun cevabını öncelikle bulabilirsem araştırmalarımı ona göre yönlendirmeyi planlıyorum.
    Bu sebeple de konuya dair bilgi sahibi arkadaşlardan yardım rica edeceğim...

Aşağıda mevcuttaki ekipmanların özelliklerini görebilirsiniz;

Marantz NR1402:
    http://us.marantz.com/us/products/pages/productdetails.aspx?catid=avreceivers&productid=nr1402

Power Output (8 Ohm) 50W (20Hz - 20kHz, 0.08% THD, 2ch driven) x5
    S/N Ratio 100dB
    Freq. Response (Analog In) 8Hz - 100kHz (+/- 3 dB)
    Freq. Response (Dig In) 8Hz - 45kHz (+/- 3 dB, 96kHz PCM signal source)
    TUNER SECTION FM
    Frequency Range 87.5 - 108MHz
    S/N Ratio (Mono/Stereo) 75/70 dB
    TUNER SECTION AM
    Frequency Range 530 - 1710kHz
    S/N Ratio 40dB
    VIDEO SECTION
    Video Freq. Response (Component) 5Hz - 80MHz (-1dB)
    Video Freq. Response (Composit, S-Video) 5Hz - 8MHz (-1dB)
    Signal to Noise 60dB

EBTB Pluto:

http://www.ebtb.eu/en/product_review_pluto.htm
    http://www.ebtb.eu/en/product_tech-specs_pluto.htm

Frequency response 50-25kHz
    Nominal impedance 8 ohms
    Sensitivity 88db 1 watt/1 meter
    RMS Power 30 W
    Tweeter 20 mm silk, neodymium
    Bass-mid 5” Kevlar cone, shielded
    Dimensions 30 cm X 22 cmX 34 cm (HWD)
    Weight 5.3 Kg

Teknik verilerde göreceğiniz üzere öyle aşırı yüksek güce ihtiyacım yok, zaten bir apartman dairesinde de yüksek güçlü bir sistemi hakkıyla kullanabilmenin de pek imkanı yok nasıl olsa. Tek derdim, uygun bir fiyat karşılığında, temiz, berrak ve detaylı ses alabilmek. Bass tarafına dair bir kaygım yok, olmazsa olmaz ancak önceliğim bass değil şu an.

Konuya dair fikir ve tecrübe paylaşımlarınızı bekliyorum..

Hoşçakalın...

• Hocam sen neden receiver aldın merak ettim ? Müzik dinlemek için mi aldın yoksa aldın da sonra müziğe çevirdin tercihini ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.