Şimdi Ara

Steve Jobs'un 1983 yılında yapmış olduğu konuşmanın kaydı gün yüzüne çıktı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
4.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir makalede okuduğum kadarıyla 1980'lere kadar teknolojinin kendini yenileme hızı 100 sene iken, 1980'lerden sonra bu hız 10 seneye çıkmıştı..yani inanılmaz bir hızla teknoloji üretiliyor ve aynı hızla hayatımızın içinde yer almaya başlıyor bu ürünler, uygulamalar vs.

bu hızı arttıran belli başlı 3 tane firma varsa biri Apple, 3 kişi varsa da birisi mutlaka Steve Jobs'dur. İnsanlık için katkı yapan kim olursa olursa saygı duymak lazım. o yüzden Jobs ve muadillerine bir kez daha teşekkür ediyorum kendi adıma.
  • 1 yıl omuş steve jobs aramızdan ayrılalı! zaman ne çabuk geçiyor arkadaş. sanki daha dün gibi
  • bu başlık, Edison vs Tesla'ya döner. Yarış ve rakamlarla yaşıyoruz çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

bir makalede okuduğum kadarıyla 1980'lere kadar teknolojinin kendini yenileme hızı 100 sene iken, 1980'lerden sonra bu hız 10 seneye çıkmıştı..yani inanılmaz bir hızla teknoloji üretiliyor ve aynı hızla hayatımızın içinde yer almaya başlıyor bu ürünler, uygulamalar vs.

bu hızı arttıran belli başlı 3 tane firma varsa biri Apple, 3 kişi varsa da birisi mutlaka Steve Jobs'dur. İnsanlık için katkı yapan kim olursa olursa saygı duymak lazım. o yüzden Jobs ve muadillerine bir kez daha teşekkür ediyorum kendi adıma.

1970-80 arasında da 1000 sene idi muhtemelen. O söylediğiniz şey sadece teknoloji için değil, insanlığın sahip olduğu bilgi seviyesi için geçerli olan bir ölçü...

• quote:

Orijinalden alıntı: sertacarslan

quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

bir makalede okuduğum kadarıyla 1980'lere kadar teknolojinin kendini yenileme hızı 100 sene iken, 1980'lerden sonra bu hız 10 seneye çıkmıştı..yani inanılmaz bir hızla teknoloji üretiliyor ve aynı hızla hayatımızın içinde yer almaya başlıyor bu ürünler, uygulamalar vs.

1970-80 arasında da 1000 sene idi muhtemelen. O söylediğiniz şey sadece teknoloji için değil, insanlığın sahip olduğu bilgi seviyesi için geçerli olan bir ölçü...

+1905

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam resmen müzik sektörünü kurtardı var mı daha ötesi

• iphone dan önce dokunmatik ekranlı akıllı telefon yokmuş gibi konuşmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: c.l.u

iphone dan önce dokunmatik ekranlı akıllı telefon yokmuş gibi konuşmayın

Hocam ben ne apple ne android fanıyım. Hatta her hangi bir apple ürünüm bile yok ve fanlara da gıcık kaparım. Ama şunu eklemek den geçemeyeceğim. Evet iphone dan önce dokunmatik ekranlı telefonlar vardı ama ne yazık ki bu telefonlar akıllı değildi. Akıllı telefonlar iphone ile başladı. Bu gerçeği kabul etmek lazım.
  • Dahi olmak böyle bir şey demek ki. Öngörülere bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem1905

quote:

Orijinalden alıntı: Legendery

quote:

Orijinalden alıntı: Kerem1905

quote:

Orijinalden alıntı: Jacoff

Bahsedip övdüğünüz adamın hangi teknolojide telifi mevcut? Yaptığı tek şey Microsoft'u taklit edip, daha soft ve kullanıcıya aldıracak şekle sokması. Tasarım duygusu olan birisiydi o kadar. Ürünü kalitesiyle değil, tasarım ve softluğuyla cezbettiriyordu. Apple hangi ürününde Microsoft'a telif hakkı ödemeden iş yapabiliyor? Her ürününden aldığı satıştan yüzde alan Microsoft. Ayılıp bayıldığınız tabletleri yıllar önce Microsoft tanıttığında yüzüne bakmadınız, Apple çıkartınca "Apple be!" oldu, havada kaptınız. Merak etmeyin onun içinde telif ödüyor Apple. Hiç bir işe yaramadı bu adam, sadece emparyalizm ile sömürdü ve gitti.
    Hayatından gerçek bir kesitle en güzel örnekte şudur (Alıntıdır);

Eski Apple Computer'ı bilen birçok kişi Apple bilgisayarlarını tasarlayanın Steve Wozniak, test eden ve pazarlayanın ise Steve Jobs olduğunu biliyordur. 1975 yılında, henüz ortada Apple falan yokken Atari Steve Jobs'a breakout adında bir arcade oyunu yapmaları için iş teklif ediyor. Jobs da Woz'a gidip "Toplam 750 dolar alıyoruz, yarı yarıya kırışırız" diyor ve kabul ediyorlar. Jobs kendini tutamayıp Atari'ye "aşağı yukarı 4 günde bitiririz biz bunu" diyor, böyle bir zaman kısıtlaması olmamasına rağmen.

Jobs sonraki 4 gün boyunca Woz'u daha hızlı çalışması için sıkıştırıyor. Bu süre içinde Woz hiç uyumadan çalışıyor ve çok az parçanın kullanıldığı, inanılmaz optimize edilmiş bir board tasarlamayı başarıyor.

Sonunda iş bitirilip Atari'ye teslim ediliyor. Jobs mutlu mesut parayı almaya gidiyor. Döndüğünde Woz'a "al bakalım, 375 dolar" diyor. Ancak Woz'a söylemediği şey, board'da ne kadar parça tasarrufu yapabilirlerse o kadar ekstra ücret aldıkları. Woz tahmin edilenden 50 parça daha az kullandığı için 5000 dolarlık bir ekstra ücret ödeniyor. Jobs bu ücretten Woz'a hiç bahsetmiyor ve tek bir kuruşunu vermiyor.

Peki Jobs böyle arkadan iş çeviren, yalan söyleyen bir adam da niye Woz yıllarca onunla birlikte çalışıyor? Arkadaşı olarak gördüğü Jobs'ın kendisine defalarca yalan söylediğini ancak seneler sonra öğreniyor da ondan.

Steve Jobs'ın hayatından çıkarılacak ders:
    En iyi arkadaşını 5000 dolara satacak bir kişiliğe sahip olsan da pazarlamanın ve reklamcılığın gücüyle peygamber statüsüne ulaşabilirsin.

Kimse Jobs'un her zaman doğruları söyleyen bir adam olduğunu söylemiyor hatta ailesi bile.

Microsoft'u taklit etti söyleminizin hiç bir mantıklı tarafı yok.Birilerini taklit etmiş olabilir ama bu firma Microsoft falan değil.Bugün Microsoft Apple'ın izinden giderek pazarda kendine yer açmaya çalışıyor bana göre son çıkardıkları işletim sistemiyle başarılı da olacaklar.
    Ama Jobs varken Apple Microsoft'a mobil cihazlarda fark üstüne fark atmıştır.

Microsoft pazarda yer mi arıyor kendine biri üzerime toprak atsın...

Windows Phone 8'i kastediğimi anlamadıysanız söylecek sözüm yok.
    Biri atsın toprağı.

Ben mesajınızda WP8 ile ilgili bi terim görmedim açıkçası onu kast ettiğinizi de anlamadım hiç şöyle tekrar okudum ama...
    Neyse o zaman sıkıntı yok

• @a1g0rithm

eskiden bir Apple ürünü 40 sene dayanıyordu şimdi 5 seneyi çıkarırsa şanslısınız

eskiden bir Apple ürünü aldığında hiçbir sorunla karşılaşmazdın ama şimdi bir Apple aldığında sarı ekran sorunu çekmeyen telefon sorunu gibi yüzlerce sorunlarla karşılaşıyorsun çünkü Apple ürünleri lüks özel teknoloji gerekçesi ile pahalı segmentinde satılmasına rağmen Çin`de üretilen uyduruk ürünler!

eskiden aldığın Apple aldığında en kaliteli ürünlerin kullanıldığını görürdünüz şimdi sistemin stabilitesini bozacak kadar kalitesiz uyduruk ramleri kullanıyor

Apple ürünlerinin kalitesinin düşürülmesi 2000 senesinde yani Steve Jobs ceo iken olan bir olay,Apple kesinlikle eski Apple değil hemde Steve Jobs Apple başında iken bile durum buydu, şimdiki Apple`a körü körüne bakarak değilde eski Apple`ı bilerek yazılsa çok daha iyi olur

bana inmıyorsanız 20 senelik Apple müşterilerine sorun!

Steve Jobs kesinlikle aşırı abartıdan başka birşey değil, bırakın iyi ceo olmasını bir yerinden haberi olmayan biri, iphone`un mühendisi iphone 4 telefonun anten sorununu keşfediyor Steve Jobs`a gönderdiği raborda anten sorunu hakkında uyarıyor hani Steve Jobs çok iyi ceo ya bu uyarıyı okumuyor bile.
    ürün piyasaya sürüldükten sonra sorunu kendisine bildiren müşteriyi azarlıyor ancak gelen şikayet yığınlarından sonra sorunu öğreniyor ve bu sorunu basına yalanladıktan 2 gün sonra sorunu kabullenmek zorunda kalıyor, bu sorunun faturası ürün piyasaya sürülmeden önce kendisini uyaran mühendise kesiliyor bu mühendis işten atılıyor

işte Steve Jobs böyle biri nereden bakarsan bak övülecek bir yanını göremezsin 2 kere 2 cevabını bilerek kendini matematik profesörü olarak gören boş balon egoistin tekiydi, eğer tasarım diyorsanız apple tasarımını apple tasarımcısına borçlu özellişkleride mühendislerine

sizler Steve Jobs`a saygı duyuyorsunuz çünkü medya onu şişirerek bizlere sundu, medya bunu yaptı çünkü Apple hissederları daha fazla para kazanabilmek için "teknoloji dahisi bir imaj reklam balonuna" ihtiyaçları vardı, daha düne kadar medyada Steve Jobs mause`un mucidi olarak tanıtılıyordu sonra yalanları ortaya çıkınca mause`u biz icat etrmedik şöyle böyle diye kıvırarak durumu kurtarmaya çalıştılar

Steve Jobs`un her yerde yayınlanan üniversite konuşmasında ben buldum dediği buluşu aslen XEROX`dan öğrendiği ortaya çıktı

Apple`ın ilk yıllarında sizin beğenmediğiniz Steve Wozniak bilgisayarı tasarlıyor Steve Jobs satışı üstleniyordu tabi yine medya gücünü kullanarak ama o zamanlar tabi ki siyah kazak imaj giyisini keşfetmemiş bu yüzden etrafta gördiğü dahileri taklit edip onlar gibi papyon takıyordu bilmem anlatabilmdim mi!

sizin beğenmediğiniz Steve Wozniak olmasaydı siz bugün Steve Jobs diye birini bilmiyordunuz bile!

kendisine ait buluş sayısı sıfırken ceo`luğu bugünki ceo Tim Cook ile birebir aynı olarak Apple hissedarlarının gölgesinde Apple`ı yönetmesine rağmen sırf size öyle söylenmiş diye adamı yere göğe sığdıramıyorsunuz!

@multiTYRT

yazımın sadece giriş cümlesini okumuş gibi cevap yazmışsınız, bana cevap yazmadan önce yazımı dikkatle okumanızı tavsiye ederim

Apple şu anda azılı rakibinin mimarisini kullanıyor 30 sene IBM`e karşı bunun savaşı verildi steve jobs yüzünden apple yenilgiyi kabullenmiş olarak kendi mimarisini bırakıp IBM mimarisine geçildi

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Steve Jobs Apple`ı mahvetti, bilen bilir IBM PC mimarisine karşı Apple`ın kendi mimarisi vardı.

peki ne oldu Steve Jobs sayesinde Apple yenilgiyi kabullenip IBM in PC mimarisini kullanmaya başladı

YAV HE HE
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.