Şimdi Ara

Stradivarius Keman Buldum Para Eder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
16.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dedemlerin eve yani köye gittik,ninemlere gitar çaldığımı söylediğimde "dedenin kavalı vardı onuda öğren dedi" dedi.neyse evin çatısına çıktık,kavalı buldum birde tahta sandığın içinde keman buldum.çok eski zamanlarda ninem çocukken bu kemanı görmüş en son sonrası yukarıda kalmışta kalmış.kemanı inceledim haliyle epey bir yıpranmıştı birde tahta kutunun kırılması sonucu sapının yarısı kırılmış teller kopuk bir işe yaramaz derken kemanın o boşluğuna baktım "Antonius Stradivarius Cremonenfis Faciebat Anno 1728" yazıyor ve yanında artı işaretiyle a.s vardı.herhalde çakmadır falan diye almadım koydum oraya sonra belki iyi bir kopya çıkar 100-200 tl'ye satar,pedal alırım diye resimde çektim kemanın ağacı çok farklı çok fazla yıl geçmesine rağmen hala ellerimde kayıyordu bir de elimi sonra kokladım hafif bir ağaç kokusu geliyordu burunu yakan cinsten yani maden suyu nasıl ağzı yakar buda öyle mineralli bir koku.ağacın rengide bildiğim keman rengi değil açık turuncu yer yer sarı sarı kuşaklar var.birde benim cep telefonuyla bir resim çekip eve geri döndüm. resmide bu ;

http://i53.tinypic.com/2dbp8xs.jpg

sapı kırık tamiri ne kadar tutar ? pedalle takas yapabilir miyim ? teşekkürlerle.

• Başlığı okuyunca aha DH'den milyoner çıkacak dedim içimden ama gördüm ki olmayacak.

Para eder mi ne demek arkadaşım milyon dolar eder Stradivarius bi keman.Ama sendekinin orjinal olma olasığı yok gibi.Zaten Türkiye'de 1 tane varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Başlığı okuyunca aha DH'den milyoner çıkacak dedim içimden ama gördüm ki olmayacak.

Para eder mi ne demek arkadaşım milyon dolar eder Stradivarius bi keman.Ama sendekinin orjinal olma olasığı yok gibi.Zaten Türkiye'de 1 tane varmış.
    Bi ara 1 tanesinin 3,5 milyon dolara satıldığını okumuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Bi ara 1 tanesinin 3,5 milyon dolara satıldığını okumuştum.

Alıntıları Göster
    Bir keman niye bu kadar pahalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

Öncelikle antika 1700lü yıllardan kalma.Asıl önemli özelliği Stradivari'nin bu kemanları yaparken kullandığı teknik.
    Hala çözülmemiş.Kullandığı vernik ve kemanları yaptığı ağaçların özelliğinden dolayı mükemmel kalitede olduğu söylenir.
    Bi de yaşadığı döneme özel ağaçlardan yaptığı için şu anda yapılması imkansız.Kısaca eşi benzeri olmadığı için.
  • quote:

quote:

Öncelikle antika 1700lü yıllardan kalma.Asıl önemli özelliği Stradivari'nin bu kemanları yaparken kullandığı teknik.
    Hala çözülmemiş.Kullandığı vernik ve kemanları yaptığı ağaçların özelliğinden dolayı mükemmel kalitede olduğu söylenir.
    Bi de yaşadığı döneme özel ağaçlardan yaptığı için şu anda yapılması imkansız.Kısaca eşi benzeri olmadığı için.

Teşekkürler.Eşi benzeri yok . Bulan zengin olur.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.Eşi benzeri yok . Bulan zengin olur.

Alıntıları Göster
    yarın bir baktıracağım ama deneyimli arkadaşlar yazsınlar. çünkü haç işareti var bu orjinallerde oluyormuş araştırdığım kadarıyla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ken B.

yarın bir baktıracağım ama deneyimli arkadaşlar yazsınlar. çünkü haç işareti var bu orjinallerde oluyormuş araştırdığım kadarıyla.

Alıntıları Göster
    Benim tahminim, bu keman orjinaldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilim bitkisi

Benim tahminim, bu keman orjinaldir.

Alıntıları Göster
    Bu adam milyoner oldu mu haberi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paintbox

Bu adam milyoner oldu mu haberi olan var mı?

Alıntıları Göster
    cool story brooo
  • quote:

Orijinalden alıntı: nephelin

cool story brooo

Alıntıları Göster
    son durum ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peter Hammill

son durum ne

Alıntıları Göster
    yow he hehttp://bride.livejournal.com/527481.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Peter Hammill

son durum ne

Ninesi sobayı tutuşturacak odun bulamamış, kemanı yakmış. Arkadaş da kahrından ölmüş.

• başlığı okuyunca kahkaha attım lan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quantumfluctuations

başlığı okuyunca kahkaha attım lan
    Yok arkadaşlar,son durum farklı oldu.

Istanbul'da antikacıya götürdük,replika olduğu anlaşıldı fakat eski replika olduğu için 5 bin tl gibi bir fiyatla sattık.
  • quote:

Istanbul'da antikacıya götürdük,replika olduğu anlaşıldı fakat eski replika olduğu için 5 bin tl gibi bir fiyatla sattık.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Horsemen

quote:

Alıntıları Göster
    bende stradivarius mağazasında dolaşırken keman bulduğunu zannederek geldim

• quote:

Belki de değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Punk

quote:

Belki de değildir

Alıntıları Göster
    sa ben antikacı bu yorumu villamdan yazıyorum sizlere arkadaşı kekledim

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Punk

quote:

Belki de değildir

Zaten kişi ünlü bir Antikacıydı Bakırköy'de deposunu filanda gezdik.

karbon testleri sonucunuda gördük,elimizde kalmasın diye verdik.Orijinal olacağını sanmıyorum pek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.