Şimdi Ara

stüdyo fotoğrafcılığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkürler
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    Bu Arada Fotoğraf Çok Sağlam
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenkirpici

Bu Arada Fotoğraf Çok Sağlam

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Lightboc yaptırdım kendime geçmeli 3 parçadan demonte hale getirdiğim zaman 70 cm lik plaka haline geliyor, ustalarım bu konuda iyi sandalye bile yaptık tanıtım amaçlı plexiden, spider tanıtım standlarıda yapıyoruz bu prefabrik şekilde , plan proje olursa elimizde yaparız diye düşünüyorum.
    Benim kızdığım noktayı anlamıyorsun burada istenilen focus yada megan sen belli bir azınlığın elde edebileceği ferrariden bahsediyorsun. Mikrostock ile para kazanabiliyorsun bir dışarı piyasaya çık gör bakalım elindeki ekipmanların önemi var mı yok mu ? Yarın bir gün iş hayatına atıldığın zaman bu sektörde (yani mikrostocktan bahsetmiyorum) işi bizzat gidip firmadan alma koparma noktasında bu bahsettiklerinin pek önemi kalmıyor. Neyse ben bu işten para kazanmıyorum, zevk için yapıyorum gittiği yerleri doğayı vs yi çekiyorum, o yüzden tavsiyede bulunurken insanları küçümseme yerine bu kriterleri göz önüne alırsan daha iyi olur.

Ben sadece bilgi verdim diye kac kere soylemem gerek? Ayrica butceye uygun TAVSIYEDE DE bulundum zaten. Araba orneginden devam edecek olursak ortalik 1.8 lancer alip hayal kirikligina ugrayanlardan gecilmiyor. Eger ki birileri bu insanlara "senin istedigini performans icin en az 3.20ye ihtiyacin var" deseydi bu insanlar 3.20 almayacakti ama hayal kirikligina da ugramayacaklardi.

Ben zaten dis piyasadayim. Turkiye pazariyla hic bir alakam yok. Gorsellerim daha cok da abd ve kanadalilar tarafindan satin aliniyor. (satis saat-mesai saatine bakinca bu anlasiliyor) ben de 2 aydir kanadadayim. Bir cok teknoloji magzasi ve fotograf ekipmani satan yer gezdim, sohbet ettim. Hic biri stoklarinda 8-15 mpe65 vb.. Lensler tutmuyor. Siparisle getirtiyorlar 1 hafta icinde. Yani bu ekipmanlar turkiyede ne kadar ust siradaysa burada da o kadar ust sirada. Buradaki tek fark yasam standartlarindan dolayi insanlarin sirf zevk icin bu ekipmanlari alabiliyor olmalari. Hasselblad ve mamiya kullanan kesim burada da azinlik. Stok fotograf sitelerinin forumlarina bakarsabiz anlarsiniz bunu. Firmalardan is koparma gibi bir derdim de yok ve olmayacak. En azindan fotografcilik konusunda.

Kimseyi kucumsedigim filan yok. Efendi efendi studyo/urun fotografciliginin aslinda ne oldugunu anlattim ve butceye gore de tavsiye de bulundum. Forumun amaci bilgi paylasimi degil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Şu fotoğrafı çekmek için yaptığım harcamayı listeleyim.
    1 milyoncudan 15 liraya yarı şeffaf saklama kabı
    3 adet tanesi 5 liradan tasarruflu ampul
    Beyaz kağıt.

Toplamda 30 lira.
    550D ve 50mm ile çekildi ki zaten 50mm en ucuz lens.

Teknik olarak stok fotoğrafçılık için yeterli bir fotoğraf değil elbet ama konuyu açan arkadaşın böyle bir derdi de yok.

stüdyo fotoğrafcılığı

bakın arkadaşlar hocam derdimi anlamış bana lazım olan bu seviyede bir şey belki birz daha iyi ama bu seviyelerde

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.