Şimdi Ara

STW 6041 Fan Kontrolcüsü İncelemesi***Kendi çapında:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • STW 6041 4 kanal Fan/Sıcaklık Kontrolcüsü

Ürünü B**g**d'dan 18,5 $'a aldım. 15 gün gibi bir sürede geldi. İyi paketlenmişti. Herhangi bir hasar görmeden elime ulaşmış oldu.

Kutu açılımı ve montaj fotoları:

Ana kartımda sadece bir fan soketi olduğu için 5 adet fanı istediğim gibi bağlayıp ayarlayamıyordum. Moleksten güç verince de bütün fanlar şaha kalkıp neredeyse kasayı uçuruyorlardı. Mecburen bir fan kontrolcüsü alma ihtiyacı ortaya çıktı.

Bu işi bütçeyi zorlamadan yapacak fon kontrolcüsü arayışlarım sonunda STW 6041 karşıma çıktı.
    Cihazın belli başlı özellikleri:
    Geniş lcd ekranı
    Siyah görünüm kazandırılmış alüminyum gövde
    Fan devrini manuel olarak ayarlamaya imkan veren düğmeler
    4 adet sıcaklık sensörü
    Boyutlar: 14.9x10x4.2cm
    Montaj yeri: 5.25" sürücü yeri.
    Güç girişi 4 pin molex
    Fan konnektörleri 3pin-4pin
    Kablo uzunlukları 60cm
    Çıkış voltajı 0-12 volt
    Toplam 36w güç
    Aşırı ısınma ve çalışmayan fan alarmı
    Paket içeriği: 4 adet vida ve kullanım kılavuzu

Cihaza doğrudan 4 adet fan bağlayabiliyorsunuz. Benim 5 fanım olduğu için kasanın önündeki 2 adet 140mm fanı bir fan splitter kablo yardımıyla 1 nolu fan kontrolcüye bağladım. Ancak kablodan kaynaklanan bir sebeple(soketlerdeki pinlerin yerleşimi farklı olduğu için olsa gerek) 1 nolu fan devir hızını göremiyorum. Üstteki iki fanı sırasıyla 2 ve 3'e, arkadaki fanı da 4 numaraya bağladım.
    Bilgisayarı çalıştırdığımda 1 numara hariç fan devirlerini ekranda görebildim. Manuel kontrolle de 0'dan maximum devire kadar fanları ayarlayabildim. Evet bu modelde istediğiniz fanı rahatça kullanım dışı bırakabiliyorsunuz. Fanlarım ledli olduğu için düğmeyi sıfıra getirdiğimde fanın durmasıyla birlikte ledi de sönüyor.

Cihazda ayrıca 4 adet 60cm uzunluğundaki kabloların ucunda sıcaklık sensörleri var. (Bunları henüz nereye konumlandıracağıma karar vermedim. Sondan bir önceki resimde kırmızı dairenin içinde görülebiliyor.) Bu yüzden öylece toplu halde duruyorlar. Sıcaklık ekranında da hemen hemen aynı değerleri gösteriyorlar.
    Şimdilik fan hızlarını 900devir civarına ayarladım. Bu hızda masaüstü uygulamalarında 5 kasa fanı + 2 ekran kartı fanı çalışmakta ve rahatsız edici bir durum yok.(Güç kaynağı ve işlemci fanım masaüstü uygulamalarda çalışmıyor. Hatta neredeyse hiç çalışmıyorlar.:))
    Hava sıcaklığı durumuna göre bu devir hızını 750-800 rpm civarına indirmek daha da güzel olabilir. Oyunlarda ise özellikle önümüzde yaz günlerinde maximuma doğru yelken açabiliriz. :)

Bu kısa incelemeyi burada bitiriyorum. Böyle bir cihaz arayanlara fikir verdiyse ne mutlu bana.

• Yazmayı unutmuşum, cihazın bana göre en büyük handikapı lcd ekranda fan hızlarının ve sıcaklık değerlerinin gösterim dizaynı. Adamlar güya ekranı ikiye bölmüşler. Birinci bölüme 4 fan devri, ikinci bölüme de 4 sıcaklık değerini koymuşlar.
    Ancak birinci bölümde
    1 - 2
    3 - 4
    Fan1 Fan2 Fan3 Fan4 şeklinde yapacaklarına

1 - 2 - 3 - 4
    Fan1 Fan2 Fan3 Fan4 şeklinde yapsalarmış çok daha güzel olurmuş. Sırasıyla fan ayar düğmelerinin tam üzerinde mevcut devirleri görebilirdik. Bu dizaynda sıcaklıklar da bu devir göstergelerinin üzerinde sıralanmış olurdu.

....

Burayı da rezerve edelim.
    Edit yapıp resimlerin düzenini bozmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin123 -- 17 Haziran 2016; 2:06:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.