< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Su Arıtma Cihazı Filtreleri Hakkında Yardım? (15. sayfa)
-
-
Yani memnun mısın şikayetçi misin anlamadım ?
Ayrıca roycera filtresini membran sonu tek filtre olarak kullanabilirsiniz .
Ayrıca roycera filtresini sonda ve tanka gidecek şekilde yavaş akışta bağlamanızı tavsiye ederim , yani post karbonu almışsınız artık , membran sonu su post karbona sonra roycera ya sonra da tanka ve musluğa gidecek şekilde dizilimi değiştiriniz .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Önereceğim var ama ucuz olmaz . Membran dahil hele hiç olmaz , hadi membran Vontron yaptık o zaten tek başına nsf onaylı en uygunu 400 tl tutar , en başa bir sediment iki de karbon taksan ve bu kaliteli olsa en az 1000 tl tutar , aç kapa yerine inline filtreye geçin hem ürün çeşitliniz artar hem de daha bulunur olur hem de daha uyguna gelir .
-
Tavsiye için teşekkür ederim, in line sisteme nasıl geçebilirim? Yardımcı olabilir misiniz? O sisteme geçince her türlü filtre uyumlu mu olmuş olacak?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar selamlar
Bu atık su mevzusunu araştırırken, atık su üretmeyen arıtma cihazlarını gördüm. İncelediğimde membran filtreyi iptal edip yerine reçine filtre koymuşlar. Ben reçine filtreleri yeni duydum. Ancak aklıma şöyle bir fikir geldi. Membran filtrenin çıkarılıp reçine filtre yerine 1 micronluk sediment filtre ve sonrasına CTO karbon filtre. ondan sonrası zaten tatlandırıcı filtre ve isteğe göre PH yükseltici veya mineral filtreler. Membran filtrenin iptal edilip yerine sediment ve CTO karbon eklenmesi su kalitesine olumsuz etki eder mi?
-
membran filtre saflığında su alamassınız.cto 5 mikron pp 1 mikron olsada yarı geçirgen zardan milyonlarca gözenek daha büyüklerdir ve memnran kadar temizleyemeLwr suyu.reçine konmasındaki ama sıdaki kireci yok etmek.koyulmasada olur.
sediment ve cto ilede eski sistem arıtmalar gibi fayda alınır
-
Merhaba abi buraya yeni üye oldum arıtma konusu hakkında bayağı bir araştırma yaptım, kendime göre uygun maliyetli bir arıtma yapmak istiyorum kafamda çözemediğim bazı sorular var, siz bu konuda bilgilisiniz ben çok eskiden evde standart eski tip ihlastan başka birşey kullanmadım, şuan hiçbirşey kullanmıyorum damacana su içiyoruz.
Araştırmalara girişmeden önce ara ara kafamdan bina girişlerine takılanlardan yaparım klordan kireçten florürden arıtsın yeter hem yemeklere çaya içmeye banyoya saçımıza cildimize iyi gelir çıkarım işin içinden diyordum, biraz araştırdım öyle olmuyormuş bu sistem eski ihlasın biraz gelişmiş versiyonu ve komple şebekede kullanılmasından başka birşey değilmiş, reçine dedikleri olayın işe yarayıp yaramadığı meçhül yarasa bile neredeyse gün aşırı çıkartıp yıkama ile uğraşılmaz, silifoz dedikleri maddede kirecin formunu değiştirip zemine yapışmasını engelliyormuş, bu silifozunda insan sağlığına zararlımı değilmi oda meçhül bu iki filtreyi eledikmi geri kalan yıkanabilir filtre 5 ve 1 mikron sediment filtre, karbon blokla, granül karbon işe yarar gibi, ama sonuçta yine içme suyu elde edemiyoruz.
Ters ozmoz sistemini araştırdım çok iyi tam istediğim gibi şebeke çıkışınada üstteki saydığım filtreleri takarsak süper hem membranın ömrü uzar vs, hatta o sistemdede ön filtreleme ve membran harici geri kalan birçok çeşit tatlandırıcı mineral gibi filtrelerin hemen hemen hepsinin fasa fiso olduğunu öğrendim, biraz üzerinde çalışırsam şebeke ön filtrelemeden sonra tezgah altı ön filtreleme membran kazan açıktan başka ek olmadan kendi sistemimi bile yapabilirdim,fakat atık su israfı, atık su maliyeti, atık suyu yedek depoya aktarma derdiyle uğraşmak derken ondanda vazgeçtim.
Sonra atık su üretmeyen su arıtma cihazı varmıdır diye düşünürken araştırdım varmış baktımki buda eski ihlas sistemin biraz geliştirilmiş versiyonu aradan membran çıkartılmış vs. bu kadar para vermeye gerek yok, öyle olsa aynı sistemin daha düşük maliyetlisini şebeke girişine komple yaparım en azından bütün su böyle akar.
Sonra endüstriyellere baktım, (nadiren bazen ev tiplerinden daha mantıklı olabiliyor bazı eşyalar) ben zaten genelde herhangi bir araç gereç elektonik alet vs araştırması yaparken illaki bi endüstriyel tarafınada bakarım, bu cihazlarıda söylemeye zaten gerek yok çok maliyetli gerekte yok.
En sonunda ultraviyole sisteme kadar geldim biliyorsunuz bunları ters ozmoz sistemin sonuncu halkasınada ekliyorlar, atık su üretmeyen eski tip arıtmaların sonunada ekliyorlar, veya sediment karbon blok ve bunu yine sona ekliyorlar, kendinden sediment karbon ultraviyole fiyatları çok yüksek.
Şuan yapmak istediğim şey şu şebeke çıkışına
İki tane arka arkaya yıkanabilir plastik olan çamur filtresi sonra sırasıyla 5 mikron sediment, aktif granül karbon, karbon blok, ve 1 mikron sediment, tezgahın altınada ultraviyole içme suyu yemek çay vs hep buradan olacak, geri kalan bütün evin şebekeside bina girişi arıtmadan, bu ürünün ampülünün sürekli yandığını suyu ısıttığını biliyorum onu bir şekilde aç kapa anahtarla halledebilirim suyu alırken açıp su kapalıyken kapatırım ampülün ömrü bir yıl deniyor bu şekilde beş yılda gider, bende sürekli şebekedeki filtreleri kontrol ederim bu şekilde uğraşılabilir sürdürülebilir en azından diye düşündüm.
Ön filtre yıkanabilir çamur filtrelerini iki tane koyma sebebim yoğun olduğum uğraşamayacağım zamanlarda birinci filtreden belli olan çamur hemen diğer filtrelere geçip kirletmesin olabildiğince temiz kalsın diye, bide bu boş blokları ikişerli satıyorlar zaten altı adet yapar bari biri boş kalmasın maliyeti yok.
Benim asıl sorum şu bu ultraviyole filtre efektif olarak gerçekten işe yarıyor mu kullanan eden varmıdır, veya yeni bir tavsiyeniz varmıdır, bu şekilde en azından çeşmeden damacanadan içmektense bu şekilde içilirmi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Karbon ve seriment filtrelerle sudaki klor, ve tortudan çok rahat kurtulabilirsiniz.
Ön filtre olarak kuyu suyu kullanıyorsanız yıkanabilir plastik filtrelere gerek yoktur. 2 adet 5 mikron srdiment ve arkasına 2 adet cto filtre kullanırsanız yeterli olacaktır. Bu sistemi şebeke girişine bağlayacaksanız ömürleri kısa olur ama kullanın noktasına takarsanız 1 yıl çok rahat gider. Şebeke girişinde 3,6 ay arası bir ömür olur. Uv filtre bakteri üremesi karşı kullanılan bir sistem olup aynı zamanda kloru da uv yok etmektedir, uv filtre gerçek anlamda iş görmektedir. Kullanmanızı tavsiye edrrin, uv filtrelerin lamba ömürleri 6-9 bin saat arasında değişmektedir. Bu saat aralığına ulaştığında lamba yenilenmelidir.
Şebeke suyunuz 300ppm ve altındaysa içme suyu olarakta rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Blok filtre için KX marka önerim olur, sediment için Swun Chyan marka önerim olur. Uv için bir marka yoktur genelde markasız satılmaktadır.
Yoğunluk İçmek için kullanacaksınız dediğim gibi kullanım noktası (mutfak evye altına) daha doğru seçim olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba abi cevabınız için çok teşekkürler
Araştırmalarıma devam ettim sistemi bi nebze daha geliştirdim, önerilerinizde çok iyi oldu, kuyu suyu kullanmıyorum şebeke suyu kullanıyorum istanbuldayım.
Daha önce hiç arıtma sistemi kullanmadığım için bu konuda tecrübem gözlemleme şansım pek olmadığı için yanlış ve gereksiz ürün almak istemiyorum, internette işi birkaç günde haftada anlayabilecek kadar çok bilgi paylaşım var ama her şehrin suyu ve şebekelerin basıncı farklı olduğu için illaki ufak bi deneme yanılma yöntemi olacak galiba
Kafamdaki yeni sistem şu şekilde abi şebeke çıkışına
1. Bir adet yıkanabir çamur filtresi 2. İki adet 5 mikron Sediment filtre 3. İki adet gto karbon blok filtre, tezgahın altınada içmek için çıplak vaziyette kasasız quick bağlantılı
1 ve 3 numaralı ön filtre pps cto (2. Filtre gac elzem değil galiba onu koyayımı karar veremedim daha) oradanda uv sistemine, içme suyu buradan olacak binadakini çok kirlenmeden değiştirisem böylelikle makul birşey kurmuş olabilirim galiba bu sistem iyimidir abi. Evye altı üç ön filtrelemeyi kaliteli almama gerek varmı acaba.
Her çözümlemede beraberinde başka sorular getiriyor kusura bakma abi son sorularım
şebeke suyu kullanıyorsam birtane yıkanabilir filtre birinci aşamaya takayımmı? birtane takmaktan zarar gelmez heralde, giriş katta oturuyorum düz ayak zemin giriş basıncı ne olur bilemiyorum 5li blok bağlayınca, deneme yanılma evresindeyim, yarın birgün basınçmı düşer yoksa yükselir blokları çatlatırmı bilmiyorum olmazsa saatli bir basınç düşürücüde ekleyeceğim onlara baktım onun bile fiyatı 500 600 olmuş abi marka önerin varsa alabilirim girişe bu saydıklarımız kombineden mantıklısı yok galiba tezgah altı ön üç filtre içinde makul fiyatlı marka tavsiyesi varsa alırım abi
Araştırdığım kadarıyla Sedimentlerin gerçek bir mikronları piyasada yok galiba çakma bir mikronlardan alırsak ne olur acaba 5 mikrondan küçük olurmu gözenekleri, birde tezgahüstü açık kasa dedikleri cihazla şebeke girişi sistemindeki blokların filtreler standart 10 inç dimi birbirine uyar bazen görüyorum alışveriş sitelerinde tezgahüstü açık kasa filtresi yazıyor satın alırsam iade etmekle uğraşmıyayım diye, uv ampül içinde anahtarlı aç kapa tekli priz yapmayı düşünüyorum, teşekkürler abi.
Şimdi baktımda bu markalara fiyatları var bayağı, bunlar bu sektörde kafa markalar galiba, şöyle bişey söyliyeyim abi mesela iphone de telefon üretiyor samsungda üretiyor bu adamlar piyasayı domine ediyor kafa adamlar, bu tarz marka olmasına gerek yok fakat x bi firma daha var atıyorum xaomi Huawei var onlarında geri kalır yanı yok ama, bu tarz bi önerin varsa benim için daha iyi olur abi fiyat performansta ikinci üçüncü bir marka olsun bu sektöre uzağım biraz anlamıyorum pek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Tyson -- 14 Aralık 2024; 3:51:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X