< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Su Arıtma Cihazı - NSF58 Onaylı Su Arıtma Cihazı (42. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Joker35-Diveman
Hayırlı olsun arkadaşlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Msonel
Joker35-Diveman
Hayırlı olsun arkadaşlar.Teşekkürler sağolun 🙏🙏🙏🙏
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Arkadaşın çift membran pompalı sistemi hakkında üatatların yorumlarını çok merak ediyorum, 1 e 0,35 atık
https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=148674577
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayıboyu11 -- 11 Nisan 2021; 14:35:33 > -
Ben okudum hocam maalesef yanlış bilgi bu, flow atık suyu kısmak demektir arkadaşın yaptığı.
Bunu halihazırda kullandığın tek membran da da flow kısıcıyı düşürürsen yaparsın zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 11 Nisan 2021; 14:44:50 >
Hocam bunu açarsanız sevinirim, rakamlarla sıkıntı e olur bizim göremediğimiz nedir
Konudaki yorumu okudum teşekkür ederim, komşumla benim kafamdaki soru işaretide hep membran ömrü, heleki bizim su kireçli ve çamurlu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayıboyu11 -- 11 Nisan 2021; 16:0:5 > -
benim anlattığım olay burada var aslında. Membran maliyetlerini göz önünde bulundurursanız sıkıntı olmaz hocam ama permeate pump yaz aylarında piyasaya sürülür diye düşünüyorum tasarruf için bu daha mantıklı Türkiye'de bir firma bu pompa için çalışma yapıyor.
galip arduçyoutube
Su Arıtma Cihazı - Çift membran ile atık suyu tasarrufu yapılır mı?https://www.youtube.com/watch?v=Z-7bX5W9CQo&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Komşum permeateyi kullanıyor en çok isteyen iki kişiydik zaten, imkanım olduğunda önce normal pompa sonra permeate pompa düşünüyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: tersosmos
Ben okudum hocam maalesef yanlış bilgi bu, flow atık suyu kısmak demektir arkadaşın yaptığı.
Bunu halihazırda kullandığın tek membran da da flow kısıcıyı düşürürsen yaparsın zaten.flow 420 den 300 düşerse bunun testini yapabilir misiniz membran ömrü de o kadar kısalmaz (%5-10 kısalır)
birde bu flowların ayarlanabilir olanı yok mu
çift membran gereksiz masraf (flow küçültmeyle aynı işlem)
Atık su (çift membran + 420 flow) = Atık su (tek membran + flow 200)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 11 Nisan 2021; 16:39:55 > -
Hocam tek membran da şebeke suyu üretkenliği düşük olan ve kireç oranı az olan bölgelerde sorun olmaz ama burada tek membran yok ki 2 membran ve 300 flow var membran yüzey alanı arttıkça flow değeride artması gerekiyor. İstanbul suyunda sorun olmaz ama diğer bazı bir çok ildeki kullanıcılarda sorun olur. Arıtma cihazları işletim maliyetine göre dizayn edilir.
Tek kullanıcı olarak bir cihaz dizayn edilmez genele göre yapılır. Şebeke suyuna güveniyorsan atığı kısabilirsin. Ne kadar kızarsan atığı membranın ömrü o oranda kısalır. Örnek deneyelim misal atığı tam kısıp cihazi çalıştırın 24 saat içinde membran kullanılmaz hale gelir.
Ben çok denk geldim kullanıcılarda misal komple filtre değişimi yapıyor ama atık kısıcı kireçlenme yüzünden tıkanmış sıfır atık ile cihazi devreye alıyor haliyle filtre değişiminde 2-3 depoda suyu boşa akıtıyor yani membran uzun süre devrede kalıyor sonuç 24 sonra cihaz su vermemeye başlıyor ve membran kullanım dışı artık geri temizleme şansın yok. 300 lük ile 420 arasında bölgeye göre 3-6 ay oynar ömür değişimi
Ayarlı hassas vanalar var iğne vana diye geçer piyasada bulunur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 11 Nisan 2021; 16:46:55 >
-
-
Hayırlı olsun hocam, inşallah memnun kalırsın bu modeli kullanıp memnun olmayanı pek görmedim forumda yada başka mecralarda eksiksiz tam arıtma cihazı elit serisi (pompası, selenoid valfi, yıkama modülü, basınç göstergesi, tds metre ölçer herşey var) tek sorunu çok yer kaplaması
hocam membrana zarar vermemesi için bu şekilde yapılabilir mi
Flow 500 + Flow 200
Flow 500 + Çek valf + flow 200
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 11 Nisan 2021; 17:19:26 > -
Seri bağlantı olmaz paralel bağlarsan 700 olur hocam. İki flow girişini birleştir ve çıkışları birleştir
Bende uzun arastirmalarim sonucunda Royal Green Elite Pompali Modeli tercih ettim. 1 aydir kullaniyorum simdilik cok memnunum. Insallah bir sorun cikmayacak diye dusunuyorum. Ozellikle Umit beye, @tersosmos a ve montaji gerceklestiren Tufan kardesime cok tesekkur ederim.
-
Ooo komşu beğendiysen tamamdır.
Arkadaşlar sistem kurulduktan sonra ufak bir sorunu, firmanın uzaktan yönlendirmesi ile basit bir şekilde çözdüm. İnternet satış mağazası olmasına rağmen coğu yerel satıcılardan daha hızlı bir servis hizmeti var.Sorun için ihtiyaç olan parçaları teflon bantına ve anahtarına kadar en kısa sürede gönderdiler. Video ile yardımcı oldular. Tekrar çok teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için. Gözünüz kapalı tercih edebilirsiniz
indirim kodu geçerli mi hala veriyor musunuz yani?
-
Evet arıtma cihazı alımları için geçerli indirim kodu veriyoruz, pm atıyorum hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X