Şimdi Ara

su arıtma cihazından anlayan arkadaşlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
22.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir bardak su doldurdum. Cihaz tar tar tar ses çıkarmaya başladı. Tamam ne sesi olduğunu biliyorum suyu arıtırken bu ses geliyorda abartısız 1 saattir geliyor bu ses. Alt tarafı bir bardak su.
    Not: filtreler yeni değiştirildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Su Arıtma Cihazlarından Ses Gelmesi ve Nedenleri

Su arıtma cihazlarından ses gelmesi yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. En sık görülen nedenler şunlardır:

• Hava Kabarcıkları: Sisteminizde hava kabarcıkları varsa, cihazınızdan gürültülü sesler gelebilir. Bu, yeni kurulumlar veya filtre değişiklikleri sırasında meydana gelebilir.
    • Yüksek Basınç: Su arıtma cihazları, suyu arıtmak için basınç kullanır. Basınç çok yüksekse, cihazınızdan sesler gelebilir.
    • Arızalı Motor: Cihazınızdaki motor arızalıysa, cihazınızdan gelen sesler artabilir.
    • Titreşim: Su arıtma cihazları, özellikle arıtma sırasında titreşebilir. Cihazınız uygun şekilde sabitlenmemişse, bu titreşimler sese neden olabilir.
    • Su Darbesi: Su darbesi, suyun aniden borulara verildiğinde oluşan bir basınç dalgasıdır. Bu, özellikle çamaşır makinesi veya bulaşık makinesi gibi cihazlar aynı anda çalışıyorsa meydana gelebilir. Su darbesi, su arıtma cihazınızda gürültüye neden olabilir.

ihlas Su Arıtma Cihazlarından Ses Gelmesi

ihlas su arıtma cihazlarından da diğer su arıtma cihazları gibi ses gelebilir. Yukarıda belirtilen nedenlerin tümü ihlas cihazları için de geçerlidir.

Sorunun Giderilmesi

Su arıtma cihazınızdan gelen sesleri gidermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• Hava Kabarcıklarını Giderin: Cihazınızı kapatın ve su akışını yavaşça açın. Hava kabarcıkları çıkana kadar suyu akıtmaya devam edin.
    • Basıncı Ayarlayın: Su arıtma cihazınızda basınç ayar valfi varsa, basıncı üreticinin önerdiği seviyeye ayarlayın.
    • Motoru Kontrol Edin: Motorun arızalı olup olmadığını kontrol edin. Arızalıysa, yetkili bir servis teknisyeni tarafından değiştirilmesi gerekebilir.
    • Cihazı Sabitleyin: Cihazınızın uygun şekilde sabitlendiğinden emin olun. Kauçuk ayaklar veya titreşim önleyici pedler kullanarak titreşimi azaltabilirsiniz.
    • Su Darbesini Önleyin: Su darbesini önlemek için su çekiç önleyici cihazlar kullanın.

Cihazınızdan gelen sesleri kendiniz gideremezseniz, yetkili bir servis teknisyenine başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam arıtmanın kutusunu aç onun içinde demirden bir T olacak ona çekiçle 2 defa vur.Ben hep oyle yapıyorum. :-)

• olur öyle arada
  • Çok sağlıklı su içitiğini zannediyorsun ama onlar hiçbir işe yaramıyormuş.Halk sağlığı uzmanı televizyonda açıkladı.

Yeah baltaladım ve gidiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac LighT

Hocam arıtmanın kutusunu aç onun içinde demirden bir T olacak ona çekiçle 2 defa vur.Ben hep oyle yapıyorum. :-)

kırmayalım hocam 1.000 lira verdim merete dişimden tırnağımdan arttırdım.

• Hangi markanınkini aldın bizimki aura ydı.İşe yarıyordu ayrıca vur dediysekte öldürmeyeceksin.hani çiviyi cakmak ıcın ılk bas hafif ayarda vurursun ya bunada o ayrda vurcan

• quote:

Hangi markanınkini aldın bizimki aura ydı.İşe yarıyordu ayrıca vur dediysekte öldürmeyeceksin.hani çiviyi cakmak ıcın ılk bas hafif ayarda vurursun ya bunada o ayrda vurcan
    Gerek yok hani su arıtmaya.40'mı 50 krş heralde 1 lt su almak varken.Ya da al 5 litre şahsen biz öyle yapıyoruz

Soruna gelirsek tesisatçı falan çağırsan ? Tabi bu saatte değil ama yarın çağırırsın işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    su arıtma cihazları ev için
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charlie Chaplin

Gerek yok hani su arıtmaya.40'mı 50 krş heralde 1 lt su almak varken.Ya da al 5 litre şahsen biz öyle yapıyoruz

Soruna gelirsek tesisatçı falan çağırsan ? Tabi bu saatte değil ama yarın çağırırsın işte

Alıntıları Göster
    arıtmayla yemek yapıyoruz o kadar içmelik değil bence de

• arıtma cihazına lan niye ses çıkarıyon biiiiiip dedim tesadüfen durdu. Çözùmü buldum

• quote:

Orijinalden alıntı: emirhan75

arıtma cihazına lan niye ses çıkarıyon biiiiiip dedim tesadüfen durdu. Çözùmü buldum

İyi bidaha ses cıkarırsa yine söv

• quote:

quote:

Hocam arıtmanın kutusunu aç onun içinde demirden bir T olacak ona çekiçle 2 defa vur.Ben hep oyle yapıyorum. :-)

bizimki büyük tanklı 650 lira :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtsız35

quote:

quote:

bizimki büyük tanklı 650 lira :D

Alıntıları Göster
    Bizde de İhlas'ın sattığı arıtmalardan var. Ara sıra bizdede yapıyor. Hele memleketten döndüğümüzde sanki bizi görüp sevinmiş gibi sabaha kadar susmadığı oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: burak4242

Bizde de İhlas'ın sattığı arıtmalardan var. Ara sıra bizdede yapıyor. Hele memleketten döndüğümüzde sanki bizi görüp sevinmiş gibi sabaha kadar susmadığı oluyor

Dediğim gibi içerdeki t demire vurcan duzelıyor.bızımkıde ıhlasın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burak4242

Dediğim gibi içerdeki t demire vurcan duzelıyor.bızımkıde ıhlasın

Alıntıları Göster
    Babam bu cihazların montaj işini yapıyor o ses içinde bulunan bir parçada sorun olunca geliyor diye biliyorum ama hangi parçaydı hatırlayamadım akşam sorayım kesin çözümü vardır. Markasını da yazarsan daha kesin bilgi alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Saralonde

Babam bu cihazların montaj işini yapıyor o ses içinde bulunan bir parçada sorun olunca geliyor diye biliyorum ama hangi parçaydı hatırlayamadım akşam sorayım kesin çözümü vardır. Markasını da yazarsan daha kesin bilgi alırım

aura hocam.

• quote:

quote:

aura hocam.

Birde o ses gelirken cihaza hafiften dokun titriyormu cihaz ses gelirken
  • quote:

quote:

quote:

aura hocam.

feci titriyor hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: MasterOfPuppets

quote:

quote:

quote:

aura hocam.

feci titriyor hocam.

Alıntıları Göster
    az ses normal aslında suyu kullanınca yeni su eklemesi yapıyor cııııvv diye bir ses cıkarıyor sonra ses kesiliyor bizdede. ama çok hafif bir ses.

• quote:

Orijinalden alıntı: MasterOfPuppets

quote:

quote:

quote:

aura hocam.

feci titriyor hocam.

Alıntıları Göster
    Arıtmanın Su pompasından gelen motor sesi tahminimce..

• Merhaba konu up olacak ama sediment degistirdim tazzik gitti su akio ama ince birde zir zir ses geliyor anlamadim gitti

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.