Şimdi Ara

Şu bilgisayarı alacağım mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EDB3A46F5 -- 22 Ekim 2024; 21:18:27 >

• Ben macbook kullanan görüyorum. "Gamer" tayfada yok, onun dışında iş için gayet iyi bir seçenek.

M4 yakın zamanda açıklanacak umarım, onu beklemek mantıklı.

Ben de onu merak ediyorum.  

• çizim uygulamaları ve mühendislik uygulamaları çalışmadığı için ben almıyorum yoksa hafiflik batarya vs gibi konularda gayet iyi

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Çizimle işim yok. Yazılımcı olacağım.

ayrıca pek hafif de değilmiş 2 kg. Benim monster da 2.3 kg.

• ulan tam satın alacaktım 6 bin tl zam geldi. neyse m4 pro'yu beklemem için bi işaret sanırım.

• m4 beklemeyi tercih edebilirsin aciliyeti yoksa. acilse iyidir severiz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alpro hazelnut enjoyer kullanıcısına yanıt

Aynen m4 pro’yu bekleyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim gibi her sey localde runlama fetisin varsa mac alma, yoksa 14 inch base cogu seye yeter, yine de o parayı 18 ramlik bir pcye gomme 36 yap oyle al
    Amac portability ise 15 inch aire ram upgrade yapsan da cogu seyde benzer isini gorur (evdeki pcyi intensive tasklar backup/teamviewer machine olarak gorerek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 21 Ekim 2024; 5:41:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

120hz takıntım var hocam air alamam.

18 gb ram yetmez mi? Amazon’dan 6 taksitle alacağım için m3 pro işlemcili baz modeli alabiliyorum 84 bine. Apple sitesinde hem 3 taksitten fazla yok hem de 103 bine çıkıyor, o kadar veremem. Zaten laptop için 50k bütçe ayırmıştım 84’e kadar çıktım sağlam bi apple olsun diye. 18 ileride sıkıntı çıkarır derseniz, 2 posta kapsamlı bursu biriktirip alabilirim ocak gibi. Değer mi?

bir de yazılımda öyle çok ram kullanmalı şeyler var mı ki?

bir de local’de runlama ne anlayamadım?

• Var tabi ram intensive tasklar. Alandan alana degisir tabi ama benim eski alet (16gb+ryzen 7 4000 series) artik biraz yormaya basladigi icin upgradeledim 32 rame (ve core ultra 7), biraz ferahladim. Bunlar lehimli ram, upgrade edilmiyor, muhtemelen base air bile 16 ram ile gelecek, uzer valla uzun vadede az bellek.

İphoneunu ve ipadini power savinge al 3 gun kullan, eger ciddi ariza yaşamazsan alisirsin pcde. Sonucta kod ekranı, chatgpt ve twitter kaydirican muhtemelen, bunlar için 120 farki gorecegini sanmıyorum.

Baya buyuk tasklari serverda (okulun, sirketin, amazon veya google cloud) runlayabilirsin veya kendi islemcinle runlayabilirsin. Server işleri cok populer, benim computational tasklar ucundan agir kategorisine girse de daha rahat data visualization+sanity check icin localde runlarjm.ben her seyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Eyv hocam ben biraz daha para biriktirip 36 gb alayım o zaman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.