Şimdi Ara

Şu cümleler arasındaki anlam farkını açıklayacak var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu cümleler arasındaki anlam farkını açıklayacak var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanım alanları farklı

Kendinden bahsederken geniş zaman kipi kullanman doğal olmayan bir dil demektir

Çünkü geniş zaman direktif vermede kullanılır
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Hocam tek tek çevirebilin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupant

Hocam tek tek çevirebilin mi?
    Tam bir türkçe çevirisi yok

Ben bitirmiş olduğumda gibi grift ayrımlar yapmak gerekir
  • quote:

Kullanım alanları farklı

AHAHAHAHAHAHAHAHA

Bu forumda epey kişinin yanlışını düzelttim (yardım amaçlı), İngilizce hakkında epey yanlış bilgi-düşünce gördüm ama bu yazdığınız gördüğüm en absürt iddia olabilir

bunu nereden çıkardınız sayın beyfendi? size kim öğretti bunu? veya nerde okudunuz? yok öyle bişey. bak yine gülesim geldi. AHAHAHAHAHAHA. kendinden bahsederken geniş zaman kullanmak doğal değil miymiş

yalvarıyorum, bakın YALVARIYORUM, bi kaynak gösterin bana. "kendinden bahsederken geniş zaman kullanmak doğal değil" diyen bi kaynak gösterin. yok öyle bişey. YANLIŞ. ÇOK YANLIŞ. BİLİP BİLMEDEN İNSANLARA YANLIŞ ŞEYLER ÖĞRETMEYİN ŞU BİLMEM NE ETTİĞİMİNİ YERİNDE.

yalvarıyorum, istirhamda bulunuyorum beni yanlış çıkarın. hadi bi kaynak gösterin. bekliyorum.

geniş zaman kendinden bahsederkende çok da rahat kullanılır. AHAHAHAHA. ULAN BUNUDA MI GÖRECEKTİK BE.

• quote:

Orijinalden alıntı: durbakalımorada

quote:

Kullanım alanları farklı

AHAHAHAHAHAHAHAHA

Bu forumda epey kişinin yanlışını düzelttim (yardım amaçlı), İngilizce hakkında epey yanlış bilgi-düşünce gördüm ama bu yazdığınız gördüğüm en absürt iddia olabilir

bunu nereden çıkardınız sayın beyfendi? size kim öğretti bunu? veya nerde okudunuz? yok öyle bişey. bak yine gülesim geldi. AHAHAHAHAHAHA. kendinden bahsederken geniş zaman kullanmak doğal değil miymiş

yalvarıyorum, bakın YALVARIYORUM, bi kaynak gösterin bana. "kendinden bahsederken geniş zaman kullanmak doğal değil" diyen bi kaynak gösterin. yok öyle bişey. YANLIŞ. ÇOK YANLIŞ. BİLİP BİLMEDEN İNSANLARA YANLIŞ ŞEYLER ÖĞRETMEYİN ŞU BİLMEM NE ETTİĞİMİNİ YERİNDE.

yalvarıyorum, istirhamda bulunuyorum beni yanlış çıkarın. hadi bi kaynak gösterin. bekliyorum.

geniş zaman kendinden bahsederkende çok da rahat kullanılır. AHAHAHAHA. ULAN BUNUDA MI GÖRECEKTİK BE.
    Bir yemek tarifiyle yemek pişirdiğini düşünelim

Verilen direktifi yaptıktan sonra ne yaptığını ifade etmek için present perfect mi kullanırsın yoksa present simple mı

Bir insan kendine direktif/imperative verir mi yoksa onun yerine should gibi modal fiileri mi kullanır

Saksıyı çalıştırın bey efendi

Her nasılsa in cinin top oynadığı bu bölümde sadece birisini göt edebilme adına inlerinizden çıkıyorsunuz

Forumun neden öldüğü belli

Dipnot:İmzaya gel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 22 Temmuz 2019; 22:5:25 >

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    hala kaynak vermemiş boş boş konuşuyo gevezelik yapıyo

neden? çünkü kaba etinden sallıyo

bak ulan arkadaşım tekrar söylüyorum BİLİP BİLMEDEN İNSANLARA YANLIŞ ŞEYLER ÖĞRETMEYİN ŞU BİLMEM NE ETTİĞİMİNİ YERİNDE

KAYNAK GÖSTERSENE ULAN HADİ

• durbakalımorada D kullanıcısına yanıt
    Hocam insanlar yanlis duymus gormus olabilir genel olarak bahsediyorum fakat buraya gelip millete laf atmak icin sanki siz kusuruzsuz bilgilere sahipmissiniz gibi satasmayin emin olun sizin de yanlis ya da eksik bildiginiz milyonlarca sey vardir bilmediklerinizden bahsetmiyorum bile

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.