Şimdi Ara

Su Filtreli Süpürge ARNİCA HYDRA - PLUS ve halı yıkama HYDRA RAİN (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
805
Cevap
8
Favori
319.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz "arnica hydra su filitreli elektrik süpürgesini" alalı 1 yıl 7 ay oldu. Bu siteden araştırıp almıştık. Pişman değilim fakat artı yönleri olduğu kadar eksi yönleri de var. Bunları yazmak istiyorum. Süpürge almak isteyenlere fikir vermek amacı ile. Ben bugün süpürge alsam yine arnica alırım ama daha gelişmiş bir modelini. ( MALZEME BAKIMINDAN DAHA GELİŞMİŞİ, YOKSA MOTOR AKSAMI İYİ )

ARNİCA HYDRANIN ARTILARI

* Fiyatı uygun
    * Emiş gücü bence gayet iyi
    * Süpürme sırasında ortalığı toz içinde bırakmıyor ve kullandığınız parfüm sayesinde mis gibi kokuyor. Faranjiti ve astımı olanlar için ideal ( ben de faranjit var o yönü ile çok memnunum )
    * Emiş gücü süpürme işleminin sonlarına doğru bile hiç azalmadan devam ediyor.
    * Toz torbasına para ödemek zorunluluğu ortadan kalkıyor.

ARNİCA HYDRANIN EKSİ YÖNLERİ

* Temizliği için extra 5-10 dk. ayırmanız gerekiyor. Bu da tüm sulu süpergeler için geçerli. Biraz gülü seven dikenine katlanır mantığı. Fakat daha önce başka bir marka kullanmıştım sulu sistem. Temizliğinden resmen bıkmıştım. Arnicanın motor ve su tankını ayıran aparatı müthiş.

* Daha önce bir arkadaşın bahsettiği gibi küçük bir yer süpürülecek ise pratik olmuyor. Suyu doldur, işin bitince boşalt, süngerleri yıka. Böyle durumlar için pratik bir süpürge şart bence. Ama tüm ev dip köşe süpürüleceği zaman çok ideal.

* Borusu maalesef kısa. Hangi mantıkla böyle ürettiler bilmiyorum ama ben kendimce şöyle bir yöntem denedim. Borusu katlamalı olduğu için hep katlı duruyor. Ben üst tarafına biraz uzunca olan eski süpürgemin borusunu taktım uygun da geldi. Şöyle de bir avantajı da oldu benim için: Extadan uzun bir boru gerektiğinde (mesela yatak altı, tavan süpürürken) uzatıyorum. Normal boruya bir boru da ben ilave ettiğim için extra uzun boru oluyor.

* Bir de borusunun uzalıp kısalan yerinde bi laçkalaşma var. GARANTİ KAPSAMINA GİRER mi bilmiyorum.

* İnce bir yer süpüreceğim zaman, süpürme ucunu çıkarırken müthiş zorlanıyorum. Diğer kullanıcılarda yaşıyor mu bu sorunu acaba. Ben resmen terliyorum. Nasıl sıkışıyorsa metal boruya anlamadım gitti. ACABA TURBO UÇ ALSAM BU SORUNU YİNE YAŞARMIYIM??

* Otomatik kablo sarmıyor.

* Çok sessiz değil ama problem olacak extra bir sesi de yok.

• " arnica bora " hakkında bilgisi olan var mı? Ben bir daha süpürge alırsam ondan alırım herhalde. Sanırım arnica hydraya göre artı yönü otomatik kablo sarması , turbo uç ve hortum kalitesi. Yalnız kullanan varsa emiş gücü hakkında bilgi verebilir mi? Hydra ile aynı mı acaba ??? Bir de arnica hydra ya göre temizlemesi daha pratikmiş gibi görünüyor. Yanılıyor muyum acaba ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyyah

" arnica bora " hakkında bilgisi olan var mı? Ben bir daha süpürge alırsam ondan alırım herhalde. Sanırım arnica hydraya göre artı yönü otomatik kablo sarması , turbo uç ve hortum kalitesi. Yalnız kullanan varsa emiş gücü hakkında bilgi verebilir mi? Hydra ile aynı mı acaba ??? Bir de arnica hydra ya göre temizlemesi daha pratikmiş gibi görünüyor. Yanılıyor muyum acaba ???

Bora ile ilgili bir konu var, linkini veriyorum. Kullananlar oldukça memnun görünüyor..

http://resim.donanimhaber.com/m_43035739/tm.htm

• Arnica süpürgeler ile gelen halı süpürme aparatı tam anlamıyla emme gücü üretemiyor, hareketli yerinden hava kaçırıyor. Bosch süpürgemin aparatını takınca emiş gücünde muazzam bir atış gördüm ama boru çapı uymadı, kağıt falan sıkıştırdım.Aşağıdaki aparat çok performanslı.Tabi boru çapı uyarsa.Bosch, Arçelik, Beko, Vestel bu süpürücüyü kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

Arnica süpürgeler ile gelen halı süpürme aparatı tam anlamıyla emme gücü üretemiyor, hareketli yerinden hava kaçırıyor. Bosch süpürgemin aparatını takınca emiş gücünde muazzam bir atış gördüm ama boru çapı uymadı, kağıt falan sıkıştırdım.Aşağıdaki aparat çok performanslı.Tabi boru çapı uyarsa.Bosch, Arçelik, Beko, Vestel bu süpürücüyü kullanıyor.

Bendeki uç arnicanın normal ucu. Acaba turbo ucu alsam onda da aynı şekilde hava kaçırma problemi olur mu acaba ????

• Arkadaşlar merhaba bende rainbow dan sonra su filtreli bir makina daha almayı düşünüyorum. Arnicayı görmek istiyorum acaba Ankara da nerde satışı yapılıyor biliyormusunuz? birde bora 4000 kullanan varmı acaba yorumların çoğu hydra plus ile ilgili?
  • bu aralar ben de ilgileneceğim bu başlıkla...
  • Arnica Hydra makinam var satmayı düşünüyorum ilgilenen PM atsın lütfen. Fiyat gayet uygun olacak. Makina 1 yıl kullanıldı hiçbir sorunu yok, fazla olduğu için satılıktır.
  • Merhaba,
    bu forumu okudum anlaşılan bu üründen memnun olmayan yok gibi. Aslında fiyat açısından bakıldıgında benim de ilgimi çekti burada okuduklarım sonrasıdna, sonuçta deneyim herşeyden daha önemlidir.
    Hydra rain plus üdşünüyorum ama benim öğrenmek istediğim: halı yıkaması gerçekten memnun edicimidir yoksa olmasa da olur mu ( çünkü bir makinenin halı yıkaması bana buguna kadar hiç basarılı olamacağını düşünüdürmüştür)?
    Ses sorunu kafama takıldı bir kullanıcı çok fazla sesi var umarım komsular rahatsız olmaz gibi birşey söylemiş, bu gerçekten böylemidir?
    Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytacko

Merhaba,
    bu forumu okudum anlaşılan bu üründen memnun olmayan yok gibi. Aslında fiyat açısından bakıldıgında benim de ilgimi çekti burada okuduklarım sonrasıdna, sonuçta deneyim herşeyden daha önemlidir.
    Hydra rain plus üdşünüyorum ama benim öğrenmek istediğim: halı yıkaması gerçekten memnun edicimidir yoksa olmasa da olur mu ( çünkü bir makinenin halı yıkaması bana buguna kadar hiç basarılı olamacağını düşünüdürmüştür)?
    Ses sorunu kafama takıldı bir kullanıcı çok fazla sesi var umarım komsular rahatsız olmaz gibi birşey söylemiş, bu gerçekten böylemidir?
    Saygılarımla

Hydra yı tam 3 yıldır kullanıyoruz. Biz gayet memnunuz. Bugün tekrar almam gerekse yine bu tür bir süpürge alırdım. Ses biraz fazla ama diğer süpürgelerde bundan çok daha az sesli değil. Tahminimce diğer normal süpürgelere oranla % 10 civarında fazla ses olabilir. Ben halı yıkamalı olanı almamıştım. Bu konuda birşey diyemiyorum.

• hydra mı arnica bora mı her ikisinide kullanan arkadalar varsa karşılaştırma yapabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kandela -- 7 Mayıs 2011; 10:24:19 >
  • Bende Dyson 05 astımlılar için süpürge vardı.1998 yılında satın aldım.2010 yılıın Kasım ayına kadar üç defa arıza yaptı.İkisinde kablo sarma yerinden kablosu koptu,bir kere de motoru yandı.Çekiş gücü ve temizliğinden memnun olmama rağmen en son tamir sebebinden dolayı bu süpürgeden vazgeçtim.Kurban bayramına yaklaşık 20 gün vardı ve yine kablo sarma yerinden ikinci kez kablo koptu.Servise gittiğimde bunun tamiri olmadığı parça halinde takildığı söylendi ve benden işçilik dahil 130 tl istendi.Bende kabul ettim.Aradan bir hafta geçti haber yok ,iki hafta geçerken telefon ettim.servis parçanın yurt içinde kalmadığını ,yurt dışından gelmesini beklediklerini söylediler.Ben de buna inanmadım.Dyson 05 in distribütörü olan Hakman Elektronik San. Ve Tic. Ltd. Şti ne mesaj gönderdim onlardan parçanın yurt içinde kalmadığına dair teyid aldım.O zaman benim şalterlerim attı.Ben bu süpürgeyi evde astımlı biri olduğu için aldım ve fiyatıda pahalı.Astımlı bir kişinin bulunduğu evde tam tamına iki ay temizlik yapılmaması ne demek hem de bayram zamanı .Bu düpedüz hastalığa davettir.Bende onlara bir mail atarak dysonun bir üst versiyonunu almayı düşünürken göstermiş oldukları bu gerçek yüzleri nedeniyle onlara teşekkür ettim ve bir daha bu markayı almayacağımı bildirdim.Hemen internetten araştırma yaptım ve arnica bora yı aldım.Acil ihtiyacım olduğu için fiyat araştırması yapmadan 230 tl ye aldım.Çekiş gücü dysonu aratmıyor,sadece plastiği bol ve her süpürmeden sonra yıkanarak temizlenmesi gerekir.Ayrıca üst kapağı çalıştırılmadan çabuk açılacağından evde küçük çocuk var ise kapağını açmak süretiyle evi pisleyeilir.Tek kötü tarafı da bu.Şu anda halen bu ürünü kullanıyorum.Ayrıca bu üründen 3 adet daha alarak anneme ve akrabalarıma verdim.Benim tavsiyemle bir arkadaşta internetten 5 adet almak suretiyle akrabalarına gönderdi.Kendime 230 tl ye alırken anneme ve akrabalarıma 180 tlden aldım.Buraya ben bunları reklam yapmak amacı ile yazmıyorum.Dyson 05 süpürgesini 98 de peşin 750 ye almıştım.Üç tamir parası bir süpürme aparatı ve uzun kolunu da değitirmek zorunda kaldığımdan tamir masrafları 500 ü geçti.Sadece hepa filitredi 50 tl.Ufak en küçük parçasıda 50 tlden başlıyor.Şu ana kadar süpürgenin aparatlarına 200 filitresine de 200 verdim.Anlıyacağınız parça paraları ve arızalar kendi fiyatını geçti.Onun için ürün alırken hem çekiş gücüne hem filitresine hem de servis ve parçanını bulunup bulunmamasına tabiki parça fiyatlarının ucuzluğuna bakmalıyız.Velhasıl kelam ben ve annem bu makiden şu anlık memnunuz.Nereye kadar mı ?Bakalım bozulunca servis ve tamir ve parça ücretlerini görünceye kadar .

• arkadaşlar arnica hydra rain plus aldım hava üfleme özelliği nasıl çalışıyor anlatırmısınız acaba?
  • Evcil hayvan besleyip de (benim kastım kedi) bu süpürgeyi kullananlar var mı? Tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.
  • 3 yıl oldu arnica hydra alalı kullanıp duruyoruz. çok memnunuz. 145 tl ye almıştım ilk sayfalarda yazdım ama 3 yıl oldu tecrübeleri paylaşayım dedim. hafif güçlü ucuz. yeni modeli daha güzel duruyor. başına bişey gelirse hemen yeni model almayı düşünüyorum. şu an itibarı ile başka makina almam zaten.
    tavsiye ederim.
  • 2 sene önce aldığım arnica hydrayı emekliye ayırmış bulunuyorum. ilk başta hevesle almıştım ama temizliği bana işgence haline getirdi. neden mi ?

temizliğe başlamadan önce ve sonrası yapılması gerekenler:

cihazı banyoya taşı
    hordumu gövdeden ayır
    motor klipslerini sök
    motoru yana koy iç hazneyi ayır
    suyu doldur seviyeyi ayarla
    iç hazneyi koy
    motoru üzerine yerleştir
    klipsleri kapa
    hortumu tak
    banyodan ayrıl süpüreceğin odaya git
    kabloyu aç (kablo sarıcısı otomatik değil)
    temizliğe başla
    -----------------
    temizliği bitir
    kabloyu sar
    banyoya git
    hortumu çıkart
    klipsleri aç
    motoru yana koy
    iç hazneyi çıkar yıka
    filtreleri çıkar yıka
    kovayı yıka
    filtreleri kuruması için biryere koy
    hazneleri kuruması için biryere koy yada kurula
    kurumasını beklediğin parçaları birleştir.

of of of böyle temizlik olacağına olmaz olsun. ben makinayı emekliye ayırıp philips fc 9170 aldım çok ama çok rahatladım resmen eziyet çekiyormuşuz ailecek. 2 haftada bir süpürmeye başlamıştık üşengeçliğimizden. evin içi toz toprak doluyor ama üşenmekten temizlemiyoruz, ne işe yaradı suya alsa ne olacak almasa ne?

philips ile temizlik

cihazı temizlemek istediğin odaya götür
    fişi tak
    hortum borusunu uzat
    temizliğe başla
    ----------------
    temizliği bitir
    kablo sarma düğmesine ayakla bas kabloyu topla
    cihazı toparla yerine koy
    temizliği bitir.
    3 ayda bir toz torbasını değiştir.
    6 ayda bir hepa filtresini yıka 4. yıkamada değiştir.

bu kadar !

• bende almak istedim ama fakirin
    www.beyazesyamerkezi.com
    Beyaz Eşya Merkezi Türkiyenin Alışveriş Merkezi
    http://www.beyazesyamerkezi.com/fakir-Fakir-Prestige-Aquawelt-Hali-Yikama-Makinesi_8608.html#0

bumodeli nasıldır.
    arnica yı almak istiyorum fakat ses olayı beni tedirgin ediyor . çünki küçük bebeğim var . javascript:void(opener.AddText('[sm\=aaa.gif]'));self.focus();

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahozkan

2 sene önce aldığım arnica hydrayı emekliye ayırmış bulunuyorum. ilk başta hevesle almıştım ama temizliği bana işgence haline getirdi. neden mi ?

cihazı banyoya taşı
    hordumu gövdeden ayır
    motor klipslerini sök
    iç hazneyi koy
    motoru üzerine yerleştir
    klipsleri kapa
    hortumu tak
    temizliğe başla
    -----------------
    temizliği bitir
    kabloyu sar
    banyoya git
    hortumu çıkart
    klipsleri aç
    motoru yana koy
    iç hazneyi çıkar yıka
    filtreleri çıkar yıka
    kovayı yıka

of of of böyle temizlik olacağına olmaz olsun. ben makinayı emekliye ayırıp philips fc 9170 aldım çok ama çok rahatladım resmen eziyet çekiyormuşuz ailecek. 2 haftada bir süpürmeye başlamıştık üşengeçliğimizden. evin içi toz toprak doluyor ama üşenmekten temizlemiyoruz, ne işe yaradı suya alsa ne olacak almasa ne?

philips ile temizlik

cihazı temizlemek istediğin odaya götür
    fişi tak
    hortum borusunu uzat
    temizliğe başla
    ----------------
    temizliği bitir
    kablo sarma düğmesine ayakla bas kabloyu topla
    cihazı toparla yerine koy
    temizliği bitir.
    3 ayda bir toz torbasını değiştir.
    6 ayda bir hepa filtresini yıka 4. yıkamada değiştir.

bu kadar !

Bu başlıkla alakası yok ama konu 9170 olunca, kullanan biri olarak size sormak istedim:

Aklima 9170 i kodladığınızdan beri araştırıyorum :). Arnica alacaktım sizin yazınızı gördüm. Gittim inceledim 9170 i evet süper çekiyor. Ancak bu kadar bilgi bana yeterli olmadı ve kullananları aradım lakin bulamadım. Şu sorulara yardımcı olurmusunuz:
    - Hepa filtre yıkanabilir diyodu ama siz 4. yıkamadan sonra değiştiriliyor demişsiniz. Ne kadar zaman sonra değiştirmek gerekiyor (ortalama) ve ücreti nedir?
    - Toz torbasını siz ne kadar zamanda bir değiştirdiniz ve ücreti nedir?
    - Emiş gücü torba doldukça bariz azalıyor mu?
    - Ben bir de 9256 ve 9262 modellerini gözüme kestirdim, çünki toz torbasız ama 375 w emiş gücü var yani daha düşük. Siz de incelediniz mi bu dediğim modelleri? Ne tavsiye edersiniz?
    Şimdiden teşekkürler
    (bu arada sorularım şu linkte var, isterseniz yanıtınızı oraya yazarak bu topik dışında başka konuylara kayarak karışıklık oluşturmamış oluruz:http://forum.donanimhaber.com/m_51545146/tm.htm )

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahozkan

2 sene önce aldığım arnica hydrayı emekliye ayırmış bulunuyorum. ilk başta hevesle almıştım ama temizliği bana işgence haline getirdi. neden mi ?

cihazı banyoya taşı
    hordumu gövdeden ayır
    motor klipslerini sök
    iç hazneyi koy
    motoru üzerine yerleştir
    klipsleri kapa
    hortumu tak
    temizliğe başla
    -----------------
    temizliği bitir
    kabloyu sar
    banyoya git
    hortumu çıkart
    klipsleri aç
    motoru yana koy
    iç hazneyi çıkar yıka
    filtreleri çıkar yıka
    kovayı yıka
    ...............................
    ...............................

Arnica Hydra yı alalı 4 ay sonra 4 yıl doluyor. Oldukça memnun olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.. Yukarıdaki alıntıda parçaların kuruması dışındaki çift sıra nokta nokta koyduğum yere kadar olan 21 satırda yazdığınız işlemlerin hepsini biz toplam 2 dakika da hallediyoruz ve yaptığı temizliğe, fiyatına ve geriye toz bırakmamasına göre bunları yapmayı da doğal karşılıyoruz. Hatta bozulsa bile yine mutlaka su filtreli bir Arnica alırız diye düşünüyoruz. Tabii bunlar kişiden kişiye değişebilir. Siz bunları yapmak istemeyebilirsiniz, dediğiniz gibi üşenebilirsiniz ve başka tür bir süpürge almak isteyebilirsiniz. Bu tamamen kişisel tercihlerle ilgili gayet normal bir durum.. Yeni süpürgeniz hayırlı olsun, güle güle kullanın..

• burada biri süpürgenin incelediği fotoğraflarını koymuştu ve çalıştırmıştı. o linki birtürlü bulamıyorum eşime göstermem lazım. acil
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.