Şimdi Ara

Su orucu tutuyorum (3. Gün) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
6.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yaklaşık iki yıldır düzenli olarak aralıklı su orucu (haftada 2 kez, 24 ve 36 saat) tutuyorum. Konuyla ilgili sürekli araştırma yaptığım için baya bilgi birikimi oldu. Sorusu olan olursa seve seve cevaplarım.
  • Merhaba hocam . Göstermiş olduğunuz iradeden dolayı sizi kutluyorum . ilk Mesajınızda 40 kilo verdiğinizi belirmişsiniz buna istinaden bu 40 kiloyu veririken hangi yolları izlediniz ?
  • kulekule kullanıcısına yanıt
    Telefona FatSecret indirip kalori saydım ek olarakta minimum 1 saat yürüyüş hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ediyorum hocam . beslenme süreciniz nasıl ilerledi ? Mesela hangi sıklıkla ne yadiniz gibi ?
    Hocam bir tane mangal tavam var adı tam böyle değil tabi, onda ızgara yapar gibi tavuk göğsü kızarttım hep 200 gram ve yanına 100-150 gram civarı ekmek yedim. İçecek olarakta ayran içtim 1 bardak. Bu öğlen ve akşam öğünüm. Sabah bazen hiçbir şey yemezdim bazen peynirimi hassas terazide tartıp fatsecret’a girerdim. Günde 1600 kaloriyi geçmeden ne istersem yiyordum yani. Misal Steakhouse menü de yiyebilirsin ama tüm gün bir şey yemeyeceksin kalori limitini doldurduğun için vb.

Tavuk göğsünü protein olsun diye yedim. Hem de uygun fiyatlı bir besin.

Ek olarak önerim 1 adet hassas terazi alın, besinleri tartıp kalorilerini fatsecret’a girin. Zaten paketli gıdalarda kalori ve gram yazıyor. Bu sayede hem yeme bilinciniz gelişiyor hem de bir disiplin sahibi oluyorsunuz. Misal ben kalori hesabı yapmayalı 2 sene geçti ama önüme İskender getirseniz “hmm bu şimdi en az 900 kalori vardır ya, yarım yiyeyim bari” diyebiliyorum. Ya da bir ayran görünce “aaaa bunun mililitresi 70-80 kaloridir, bir bardaktan zarar gelmez vs. diyebiliyorum. Kalori bilinci oturunca ister istemez kendi programınızı kafanızda yapabiliyorsunuz. Şöyle demek istiyorum: Herhangi bir diyet listeniz olmadığı için dağda bayırda da diyetinizi bozma zorunluluğunuz yok. Mangal yapılıyorsa 2 tane çöp şiş biraz ekmek yiyip kalori hesabını düşüyorsunuz. Alkol alacaksanız 4 bira içiyorsunuz, kalori hesabınızı güncelliyorsunuz. Aşırı esnek oluyor yani. Ayrıca şöyle bir şey var, tek düze beslenmemiş oluyorsunuz. Bir gün tavuk ekmek falan yerken ertesi gün ıspanak falan yiyebiliyorsunuz.

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    değerli cevabınız için çok teşekkür ederim hocam . benim için aydınlatıcı oldu . zayıflama süreciniz için kolay gelsin tekrardan .
    Teşekkürler hocam 👍

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.