Şimdi Ara

Su sebili nasıl temizlenir (koku var) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
118.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Su sebili temizliğinde kimyasal kalıntı bırakmaması ve en güçlü dezenfektan olması sebebiyle ozon gazı ile yapılmasını tavsiye ediyorum. Servisler 15 tl ye yapıyorlar ya da bu işi ticarete döküp uygun yapıda bir ozon jeneratörü ile sizde yapabilirsiniz :)
    Ben Şenocak Vestel ve Arçelik servislerinde Teknozone ozon sistemlerine ait ozon jeneratörü görmüştüm. İşlemi doğru cihazla ve doğru şekilde yapmak önemli..
  • izmirde sebil temizliğini ucuza yapan var mı? 50 tl diyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim arçelik servisinden satın aldığımız bu 3. temizleme ilacı . ama koku hala daha gitmedi .defalarca doldurup doldurup boşalttık makineyi . servis çağırsak o da aynı şeyi yapacak zaten .onlara kalsa koku da yok suyun tadı da güzel.
  • Şöyle bir şey denedim, Bimden 150 tl olan sebilden aldım, sıcak ve soğuk özelliği açık şekilde çalışırken koku geliyordu plastik kokusu, Sonra sıcağı kapattım. Şuan koku neredeyse yok gibi.

Siz de bu yolu bir deneyebilirsiniz.
  • Sıcak ortamlar kokuları daha iyi algılamamızı sağlar. Sıcak su da aynı şekilde.. Makinanın sıcak tarafını kapatıp soğuk tarafını kullanmak kokunun gitmesini değil bizim onu duyamamızı sağlar. Kokuyu yapan bakteriler hala oradadır.. Ozon işlemini yaptırdım,hiç bir işe yaramadı.. Yeni yöntemler arıyorum,bulur bulmaz paylaşacağım.. sevgiler....
  • Selam arkadaşlar geçen sene goldmaster alttan damacana koymalı su sebili almıştık yurt dışına gittik geldik şu an suyun tadı çok kötü plastik tadı var ne yapabiliriz acaba bunun için?

• Konu hortlamış ama önemli bir konu.Sebillerin dışı genelde temiz oluyor ama iç kısmının hijyeninin de tam olması gerekiyor.Sebil temizliği hakkında aşağıda adresini verdiğim video dan bilgi alınabilir.

https://www.facebook.com/video/video.php?v=1843329890817
  • quote:

Orijinalden alıntı: esman

Ben iki ayda bir sebili tamamen boşaltıp 2 lt üzüm sirkesi, üstünede su koyup 2-3 saat bekletiyorum. Sonra musluklardan ve arka tahliye tapasından 6-7 kez boşaltıp tekrar dolduruyorum (aynı sirkeli su). Son olarakta musluk suyu ile sirke kokusu gidene kadar tekrar doldurup boşaltıyorum. Tertemiz oluyor, kokuda kalmıyor Sağlıkla kalın

Eski bir konu ama hortlatmış olayım Bu sirkeli su yöntemi kireç ve yosunlanmada kesin işe yarıyormu acaba ? benim sebildede beyaz kalıntılar ve musluk uçlarında bir miktar yosunlanma var. Servisler 50 tl den aşağı gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Orijinalden alıntı: esman

Ben iki ayda bir sebili tamamen boşaltıp 2 lt üzüm sirkesi, üstünede su koyup 2-3 saat bekletiyorum. Sonra musluklardan ve arka tahliye tapasından 6-7 kez boşaltıp tekrar dolduruyorum (aynı sirkeli su). Son olarakta musluk suyu ile sirke kokusu gidene kadar tekrar doldurup boşaltıyorum. Tertemiz oluyor, kokuda kalmıyor Sağlıkla kalın

Eski bir konu ama hortlatmış olayım Bu sirkeli su yöntemi kireç ve yosunlanmada kesin işe yarıyormu acaba ? benim sebildede beyaz kalıntılar ve musluk uçlarında bir miktar yosunlanma var. Servisler 50 tl den aşağı gelmiyor

bu sirke olayını ütüde denedim söküp attı kireçleri

ama limon tuzunuda deneyebilirsiniz o en azından kokusuz

• Arkadaşlar benim sıemens DW15700 model damacanası altta olan su sebilim var. Temizlik için servise gittim, 50tl istediler, ne ile temizlediklerini sordum ilaçla temizlediklerlni ve sebili de evde temizlemediklerini servise getireceklerini söylemeleri üzerine internette yaptığım araştırma sonunda sirke ile temizlemeye karar verdim. Sebilin damacanasını ve sıcak, soğuk haznesindeki suları boşalttım. Sıcak ve soğuk su düğmelerini kapattım. Sadece ana şarteli açtım. Damacanaya 2/3 oranında musluk suyu koydum, içine bir litre üzüm sirkesini boşalltıktan sonra sebile yerleştirdim. Sebil otomatik olarak sirkeli suyu boş hazneler çekti, bir kaç kez tüm musluklardan birer litreye yakın su akıttıktan sonra tekrar damacanaya koydum, 6 saat kadar beklettim, üç musluktan da eşit denecek miktarda sirkeli suları boşaltarak damacanada ve sebilin deposunda sirkeli kalmayıncaya kadar devam ettim. Daha sonra damacanayı musluk suyu ile birkaç kez çalkalayarak musluk suyu ile doldurdum ve sebile taktım, önce sıcak su haznesini daha sonra diğer iki hazneden birer damacana temiz suyu boşalttım. Suyun tadında ve kokusunda sirkeden eser kalmadı.
    Aşağıdaki tariften yararlandım, aşağıdaki tarif damacanası üste olan sebiller için, benim yaptığım tarif ise damacanası altta olan modeller içindi.

Evde su sebili temizliği nasıl yapılır?
    Su sebilinizi evde temizlemek istiyorsanız bunun için de aşağıdaki yöntemleri takip etmelisiniz;

Bu işlem için üzüm sirkesi kullanmanız sağlıklı bir temizlik yapabilmeniz için en doğru yöntemdir. 19 litrelik damacananın üçte ikisini su ile doldurun. Bu kadar su için bir litre üzüm sirkesi uygun olacaktır. Üzüm sirkesini de damacanaya boşaltın.
    Su pınarı üzerinde damacana yokken musluklarını kullanarak içinde kalan bütün suyu atmasını sağlayın.
    Hazırlamış olduğunuz damacanayı sebilin üzerine oturtun.
    Su sebilinin fişi takılı ve çalışır haldeyken iki taraftan da muslukları açıp karışım halindeki suyun sebilin haznelerine dolmasını sağlayın.
    Sebiliniz bu halde yaklaşık olarak altı saat kadar kalmalıdır. Bu zaman zarfında aralıklarla bir miktar su akıtıp karışımın tamamının sebilin içinden geçmesini sağlayın.
    İşlemi tamamladıktan sonra iki üç kez temiz su devridaim ettirin. Böylece su pınarının içindeki sirkeli suyun etkisini ortadan kaldırmış olacaksınız.
    Su pınarınız temizlenmiş bir halde tekrar kullanıma hazır.
    Su sebili temizleme ilacı kullanarak su sebili temizleme;

Yedek parça sağlayıcısından ya da hiper marketlerden satın alabileceğiniz su sebili temizleme ilacı ile bu işlemi evinizde yapabilirsiniz.
    Su sebili temizleme ürünü solüsyon ya da toz haline satılmaktadır.
    Sebilin su haznesini boşaltın, temizleme sıvısını hazneye döküp, üzerine 2 lt su ilave edin.
    1 saat beklettikten sonra musluklardan suyu akıtın.
    Daha sonra her iki musluktan da temiz su akıtın, bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.
    Su sebili temizleme solüsyonundan tamamen arındırdıktan sonra sebili kullanmaya başlayabilirsiniz.
    Su sebilini temizlerken dikkat edilmesi gereken hususlar;

Su sebilinizi iki ila üç ayda bir temizlemeniz tavsiye edilmektedir. Özellikle soğuk su kısmında zamanla mikroplar oluşmakta ya da yosunlaşma olabilmektedir.
    Bununla birlikte kesinlikle kimyasal temizleyici tercih edilmemelidir. Üzüm sirkesi gibi doğal ve insan sağlığına zararı olmayan asitler kullanılabilir.
    Buhar basınçlı temizleyiciler de aletinizin yapısını bozabileceğinden kesinlikle kullanılmamalıdır.
    Dış kısımları temizlenirken cihazın fişi çekilmeli ve bu şekilde temizlik yapılmalıdır.
    Kaliteli su kullanmanız da sebilinizin temizliğini muhafaza etmenizde size yardımcı olacaktır.
    İş yerlerindeki su sebillerinin de ihmal edilmemesi ve periyodik olarak temizlettirilmesi gerekir.

• Beyaz sirke diye şeffaf bir sirke türü var, elma sirkesi yerine kullanılabilir.
  • suyunu boşaltın, musluklardan ve arkadak,i küçük tapadan,tapayı geri takın.Çamaşır suyu (yoğun kıvamlı deterjanlı olandan değil, arıtması zor olur).1/40-1/20 arası suyla seğreltin.10 lt suya bi kaşık falan hikaye, hiç yapmayın daha iyi boşa uğraşmış olursunuz. bu çözeltiyi üstten dolduruyoruz, seviye mümkün olduğunca yüksek olsun sıcak su deposunun kaynama tahliyesi açılır çelik depoya yandan ona kadar gelsin.10 dak bekleyin, musluklardan sırayla su alın kola şişesine bitene kadar, musluklar bitince arka tapadan da alın suyu. ister aynı suyu (ben aynı suyla yapıyorum) ister yeni klorlu su yapıp tekrarlayın tüm işlemi. son olarak musluk suyu doldurarak 3 kez durulayın, yine musluklardan ve arka tapadan alın suyu. bukadar. zaten klorlu suyu boşaltınca suyun bulanık olduğunu görürsünüz yosun yaptıysa , yosunları tüm çeperlerden söküyo klor.
  • dr apocalypse D kullanıcısına yanıt
    Bu dediğinizi ben yaptım.ve şu an pişmanlıktan ağlayacağım.su klor kokuyor resmen içemiyoruz.kaç defa temiz su boşalttım geçmiyor.sizde aynı oroblem olmadımı?

• Merhaba, geçenlerde kullandığım ve memnun kaldığım bir servis var. Size yardımcı olacaklardır. Buraya bırakıyorum.http://www.sebiltemizle.com/tr/
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.