Şimdi Ara

Su sogutma mı yoksa thermalright ıfx-14 ü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle amacım sadece işlemci sogutmak ve overclock. Ancak kasa içinde pek yerim yok ve cok büyük pompalı su hazneli vs vs cetrefilli işlerle ugraşmak istemiyorum.
    Kafamda şöle bir sistem kurdum ,

radyatör , http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=WA019

pompa , http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=13900

block , http://www.evrenshop.com/asp/show_stock.asp?product=.ZM17

Su haznesi kullanmıyacağım T-rekor işimi görür hemde debiden ve yerden kazanırım. Şimdi ben yüzde doksan bu sistemi kurmaya karar vermiştim ki tomshardware da bir sogutucu testi gördüm. Sonuclara göre thermalright ifx-14 240 mm radyatörlü bir su sogutmanın ( msı hydrogen) performansını vermiş hatta 1 derece daha iyi.... merak edenler için link:

http://www.thgtr.com/howto/20080424/cpu_islemci_sogutucu_karsilastirmasi_1-16.html.

Şimdi bende doğal olarak düşünüyorum.gercekten ifx 14 bu performansta ise su gibi riskli bir işle neden uğraşayım. Sizce yukarda yazdığım parçalar la ifx 14 aynı performansı verir mi. Lütfen daha büyük radyatör veya pompa önermeyin .İşlemciye 1.450 v verince bu iki sistemin birbirine göre performansı ne olur acaba ? . Bu arada gürültü hiç önemli değil hangi sistemi alırsam alayım 90 cfm lik 120 mm akasa fanla kullanacagım ve su sugutma olursa radyatör kasanın arkasına 120 mm fan çıkışına takılacak.

Fikirleriniz için şimdiden teşekürler

• o radyatorden bendede var 1 sene kadar kullandım. yuksek devrde çalışan fanlarla iyi sonuç verecektir. oldukça kalın bir yapıya sahip.
    pompa guzel. blok konusunda sizinle aynı fikirde değilim. ek bloklar indirimdeyken onların yerine bunu tercih etmem kesinlikle.
    açıkçası su soğutma geliştirmeye açık bir yapı. ilerde ekran kartını dahil edebilirsiniz. ben olsam su soğutmayı tercih ederdim. benim duşuncem bu su soğutmanın yuksek devirdeki o fanla daha iyi sonuç vereceğidir.
    thermalright ifx-14 kullanmadığım ve hakında cok bilgim olmadığı için cok yorum yapamam.
    bide radyatoru arkadaki fan çıkışına bağlarsanız kasa içersindeki havayımı kullanacaksınız, yoksa dışardaki havayı kasa içersine doğrumu vereceksiniz.
    sıcak havayı kullanırsanız, kasanızdada fazla ısı ureten parçalar vasa sorun olabilir.
    radyatoru soğuturken tercihiniz her zaman serin hava ile soğutma olmalı. aksi halde thermalright ifx-14 den kotu sonuçlar alabilir
    aynı radyatoru amfibi de kullanmıştı zanedersem onada danışmakta iyi edersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 7 Temmuz 2008; 15:44:41 >

• yanlış oldu silemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 7 Temmuz 2008; 15:45:09 >
  • Jeofizikçi arkadasım block konusunda haklısın .Ben ek blockların indirimde olduğunu bilmiyordum , nerdeyse zalmanla aynı fiyat sanal marketimde
    Peki block ek olursa ve kasanın içindeki havayı radyatöre üfleticeğimi söylersem durum ne olur ?
  • valla kasa içersindeki ısı yayan parçalarla ilgili. dışardaki hava 30 derece. kasa içersinde 37 derece diyelim. 7 derece lik fark olacağı garanti.
    kasanın on tarafına takamazmısınız
  • Kasanın içindeki havayı radyatöre üfletirsen ısı 5-10 derece artar su soğutmanın da avantajı kalmaz...
  • Aynı radyatörü ben kullanıyorum, işlemci e.kartı ve chipset üçü birden bağlı yeterli geliyor memnunum denebilir. yanlız suyun radyatör içinde dolandığı kanal biraz ince bu nedenle debiyi çok düşürüyor bilgin olsun.
  • kesinlikle su sogutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertert -- 9 Temmuz 2008; 21:29:23 >
  • Demek ki sölediklerinize göre radyatör fena değil. bu arada aynı yazı dizisinin devamında zalman restorator xt düşük devirde 6 derece fark atmış ıfx ve hydrogene. demek ki kaliteli radyatör su bloğu ve pompayla performans eşit hatta biraz daha iyi olsa bile sessizlik avantajı var.

http://www.thgtr.com/howto/20080425/cpu_islemci_sogutucu_karsilastirmasi_2-09.html

Ayrıca su sogutmayı geliştirmek ve sonraki işlemci nesillerine uydurmak cok kolay. Bloğa bi aparat yaptırıp yeni çıkıcak işlemcilerde de kullanabilirim yada bir 12 lik radyatör daha ekleyip performansı arttırabilirim şimdilik düşünmesemde.Bu hava sogutmayla pek mümkün görünmüyor. Ne dersiniz arkadaşlar. Yüzde doksan biraz daha para harcayıp su sogutma kurucam galiba

• Kaliteli ve parçaları iyi belirlenmiş bir sıvı soğutmayı herhangi bir hava soğutmanın geçmesi imkansızdır. Markalı hazır satılan çözümlerin hiç biri kendin oluşturacağın kaliteli sıvı soğutma sistemleri kadar performans veremez. IFX-14'ün daha başarılı olması da bu sebeptendir
  • Aranızda böyle bi problem olduğunu bilmiyordum,umarım en yakın zamanda çözersiniz.
    Tartışmalara gerek yok,aranızı bozmaya değmeyecek şeyler bunlar...
  • dostum benden sana tavsiye radyatörü kasa içine sokma dışardaki radyatör ile içerdeki radyatörün arasında 5 dereceden fazla ısı farkı var
  • bana kalırsa üstatları dinle benim bile fikrim değişti
  • Arkadaşlar radyotör cidden o kadar iyi mi? 45 ytl çok makul. Radyotöre 150 ytl ye yakın para vermenin anlamı kalmıyor ki o zaman? Kullananlar yaa bilgisi olanlar yardım lütfen 10-15 güne kadar ben de sıvı soğutmaya geçiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.