Şimdi Ara

Su soğutma sıvısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, elimde "Thermaltake Big Water 735" su soğutma sistemi var. Ama sıvısı neredeyse bitmek üzere ve hiç bir yerde stok yok. Ne Thermaltake'in ne Zalman'ın ne de Coolermaster'in soğutma sıvıları var piyasada, nereden bulurum acaba bunu ya da elinde olan var mı?

• saf su ko geç ne kasıyon yaw...
  • paslanma ve yosunlaşmadan doğacak zararların üzerlerine de soğuk su icerim heralde..
  • arkadaşım bu ürünü bu sitede gördüm. ama bir türlü üye olamadim. ne konfirmasyon maili geliyor ne de üye oldunuz mesaji falan cikiyor. kafayı yiycem.
  • üye olup ne yapıcan anlıyamadım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: piaget

paslanma ve yosunlaşmadan doğacak zararların üzerlerine de soğuk su icerim heralde..

saf suda paslanma ve yosunlaşma nası olucak aga..
  • 3 saf su 1 antifreeze şeklinde karışım yap dostum mesela 3 şişe saf su koyduysan 1 çay bardağı antifriz koy daha doğrusu oranı sen bul işte çok fazla anti koyarsan pompa zorlanır
  • peki sizdirma yaptiginda iletkenlik olayını nasıl halledecegiz? donma noktası (ki o kadar sogutmuyor) ve suyun sertliginin borularda yapacagi asindirmayi nasil halledegiz (cok ince düsünüyorum sanirim). neyse, ben kesin bir sonuc istiyorum arkadaslar.. aryica progamex.com'a uye olmadan nasil alisveris yapacagimi da bilmiyorum. sonucta bir türlü üye kabul etmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Allen -- 1 Temmuz 2006; 10:03:06 >
  • http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?product=CL-W0044 al bundan gittsin hem yarın bir gün uv lamba takıcak olursun hoş bir görüntü olur
  • stok yok..
  • haklısın ya bakmamışım kusura bakma istersen o firmayı ara bir nereden bulabilirsin sor
  • quote:

Orjinalden alıntı: omseku

quote:

paslanma ve yosunlaşmadan doğacak zararların üzerlerine de soğuk su icerim heralde..

suyun her çeşidinde paslanma ve yosunlanma olur. insanlar bu yüzden saf su ve alkol veya antifriz koyuyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleWolf -- 1 Temmuz 2006; 10:55:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bkalaz

quote:

Orjinalden alıntı: omseku

quote:

suyun her çeşidinde paslanma ve yosunlanma olur. insanlar bu yüzden saf su ve alkol veya antifriz koyuyolar

zaten içinde bir miktar tt sıvısından varmış.. saf suyu ona eklese ne kadar fark eder.. bide artık su soğutma ile uğraşan adamlar saf suya antifiriz ekliceklerini adları gibi biliyo söyleme gereği duymadım ama madem sen eleştirdin söliyim. tabiki birazda antifiriz katacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omseku -- 1 Temmuz 2006; 11:52:49 >

• http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RW019 sanirim bu ürün Anti-korozyon su soğutma eklentisi.. sanirim saf suya ya da cesme suyuna koyup öyle kullaniliyor. benim istedigim komple bir cözümdü. neyse sanirim bulamayacagim ama bu ürünlerle bir sekilde bir karisim yapacagiz anlasilan. sagolun.
  • quote:

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RW019 sanirim bu ürün Anti-korozyon su soğutma eklentisi.. sanirim saf suya ya da cesme suyuna koyup öyle kullaniliyor. benim istedigim komple bir cözümdü. neyse sanirim bulamayacagim ama bu ürünlerle bir sekilde bir karisim yapacagiz anlasilan. sagolun.

Dostum tamamen orijinal sıvı kullanmak için hiç zorlama bütçeni. 1/4 veya 1/5 oranında akü suyu ve antifrizi karıştırıp kullan. Antifrizi ne kadar çok tutarsan o kadar daha uzun ve temiz kullanırsın sıvıyı ama pompanı da yorar paralelinde. Hatta bloğunda veya bloklarında plexy yoksa antifriz yerine etanol katabiirsin. Ben 2 safsuya 1 etanol katıyorum. Etanol antifriz gibi vizkoziyeti artırmayıp aksine düşürüyor. Blokların içi de ayna gibi parlıyor. Soğutma performansı düşer dendi ama ben 3 blok kullanmama rağmen şu anki soğutmadan tatminkarım. Pratikte olumsuz etkisi fazla değil sanırım. Pompa performansının artması da bonusu.
    Yongalarım zaten sınır sıcaklıklarda çalışmıyorlar, varsın işlemcim 32-33 değil de 36-37 de çalışsın ama bloklarım temiz kalsın.

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavus78 -- 2 Temmuz 2006; 0:38:18 >

• arkadaş heralde sızdırmaya olayından korkuyor
    iyi bi pompa alırsan 5 numara yağlar var yoğunluğu ise mazotla hemen hemen aynı yani iyisinden bi pompa ile çok rahat dolaşımı sağlayabilirsin ve sızdırma olayı olursada yağ iletken olmadığı için bi sorun yaşamassın

ama bence en iyisi saf su+antifiriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combata -- 2 Temmuz 2006; 0:51:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.