Şimdi Ara

Su soğutmalı m-itx oyuncu kasası... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
5.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende benim mini ITX i paylaşayım bari eski fotolardan suan h100i sıvı soğutma kullanıyorum farklı olarak ssd takılı ilerleyen günlerde güncel resimleride sizinle paylaşırım.
     Su soğutmalı m-itx oyuncu kasası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 20 Aralık 2013; 9:42:40 >

• Kasanın toplam maliyetinide yazsaydınız güzel olurmuş
  • tabiki hemen yazayım;
    kasa+anakarta:170 euro=300 küsür tl ödediğimi hatırlıyorum(bu parada daha önceki anakartım bozulmuştur asus maximus 4 gene z para iadesi yapılmıştı 392 tl iade almıştım)para üstü kalmıştı:D
    h100i soğutmamı daha önceden 200tl ye sattığım h80 satarak(ibhalyet nicli arkadasa)+üzerine 50 tl ödeyerek aldım.
    ssd vatan bilgisayardan alındı;269 tl ye almıştım.
    işlemcimi daha önceki işlemcimi ve anakartımı satarak (470 tl demirci nickli arkadasa)forumdan 550 tl ye cenkyy nikli arkadastan almıştım costarika üretimi:D
    ram elimde 4 gb olan 2400mhz lik ramlerimi forumda 100 tl ye bir arkadasa satarak(eczanet nickli)vatanda 115 tlye almıstım.
    ekran kartımı ilk bilgisayarımı aldığımdan beri kullanıyorum hatırlamıyorum cunki toplama olarak almıştım 6 yıl önce idi.ozamanların orta seviye ekran kartı idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 21 Aralık 2013; 15:40:35 >

• Sen bildigin alim satim yapmissin dostum ticari kafa var sende harcaniyosun burda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah:D
    Herkez gibi bende zarar etmemeye calısıyorum
  • Kullanmış olduğunuz wi-fi antenlerin markası nedir acaba nereden temin edebilirim ayrıca memnunmusunuz kaç dbi.
  • KAZUYA MISHIMA kullanıcısına yanıt
    Wi-fi antenler MSI Z87i anakartla beraber geldi ayrıca almadım, yanlış hatırlamıyorsam her biri 5 dbi'lık antenlerdi. Anakartın güzel tarafı dahili wireless modülü üzerine takılmış olarak gelmesi bu şekile HTPC olarak arkadaşımın salonuna kasayı koyduğumuzda ayrıza bir network kablosu çekmemize gerek kalmadı.
  • Aynı durum bendede var benim anakartımında wifi modülü vardı ben bunu birazdaha ilerigötürerek widi -300n ve bluetooth 4.0 destekli modelini taktım.Antenlerin boyutları hosuma gitti bendede var 8 dbi dan 2 adet fakat boyları uzun işte gerci memnunum ama sizinki gibi kibar olmasını yeğlerdim.
    Bu arada sizdeminizide cok beğendim ben biraz o.c ve oyun sistemi kurmaya yönelik ITX sistem sectiğimden kasayı hava akışı sağlayacak sekilde sectim.h100i sıvı soğutma kullanarak işlemcimi 4.6 ghz e o.c ettim yakın zamanda ekran kartı değişimim olacak.
  • admLive kullanıcısına yanıt
    Güzel gerçekten,iyi günlerde kullanın.
    Yukarıda toplamış olduğum sistemde sizin sisteminizde olduğu gibi i7 bir işlemci kullanmak yerine i5 işlemci seçtiğimden Cooler Master Seidon 120V gibi bir su soğutma kullanarak 4,5GHz'de stabil bir oc düzeyi sağladım. PC bende çok uzun süre kalmadığı için ince ayarlamaları yapıp tüm potansiyelini gözler önüne serecek duruma getirmedim, malum bunun bir de yazı var, ince ayarları yazın en sıcak döneminde yapmayı tercih ederim :) bu şekilde hava ısınınca soğutmadan kaynaklı sorun çıkmayacağından emin olmuş olurum.

Ekran kartı zaten kedinden OClu, ramler de 1866 MHz ( 1600 MHz like bellekler sadece oyun odaklı sistemler için yeterli ancak arkadaşım illa ki daha yüksek olsun diye ısrar edince " sen bilirsin " dedim ve bu modülleri kullandım. ) olduğu için "şimdilik" bunlara dokunmadım :) ilerde sistemde bir yavaşlama hissederse onlar da da ince ayarlamalar yapıp eski haline getiricem.

Bu sistemdeki en kısa zamanda yapılacak yükseltme, işletim sisteminin ve oyunların kurulacağı güzel bir SSD eklemek olacak.

• Ram ler benim ramler ile aynı benim ramler 1600mhz likti fakat aynı voltaj ile 1866mhz e rahatlıkla o.c oldular.Bu yönden cok sanslıyım.
    ssd bir sistem için bence artık olmazsa olmazlardan birisi dediğiniz gibi ileride alınması şart bir donanım.
    ben işlemcimi 4.6 ghz e 1.248 voltaj ile ulaştım ve sıcakların olduğu zamanda idi.yani yazın.gayet yeterli bir o.c benim için şuan sistemime tek ekleyeceğim sey ekran kartı cok yakın bir zamanda da (2014 modelleri bekliyorum )yeni ekran kartını tamamlayacagım fakat sunuda belirtmek isterim işletim sisteminden(w8.1)kaynaklanan çok sıkıntılarım var steam os eğer stabiliteyi yakalarsam gecmeyi düşündüğüm bir sistem.
    SSD'nin oyunlarda pek bir performans katkısı yok aslında, belki bölüm geçişlerindeki ara yüklenmeler kısalır ancak o fark da SSD maliyetini göze almanızı gerektirecek kadar değil. SSD over all da belki hızlanacaktır ( açılış kapanış hızı kısalır, SSDde kullanılan kontrolcüye bağlı olarak dosya sıkıştırma ya da açma daha hızlı olur, sessizlik ve düşük enerji tüketimi daha az olur)

Ivy bridge işlemciler sandy bridge işlemcilere göre daha zor OC yapıldığından ve kullanılan anakartların da farklı oluşundan dolayı benim 4.5GHz de stabiliteyi sağlamam 1,29V la mümkün oldu.

Windows 7 bana göre candır :) win 8 kullanmayı uzun bir süre düşünmüyorum.
  • Oyunlarda ssdler cok fark ettiğini okumustum hatta ssd den once frame düşüşleri yaşayanlar ssd den sonra daha yuksek fps ler elde etmişler tabi yukleme sürelerinide küçümsememek lazım.
    ıvy bridge lar o.c konusunda sıkıntılı değil aslında sıkıntı cabuk ısınmalarından kaynaklanıyor bu sorunuda ben IHS remove yaparak aştım
    yaz aylarında iken IHS remove yaparak 4.6 ghz de 70 derece ustune cıkmadı işlemci h100i soğutucu ile gayet hatrı sayılır bir ısı bence.
    w8 in +larınıda göz ardı etmeyin ben suan 8.1 kullanıcısıyım driver sıkıntısı yasıyorum genelde ama acılıs hızı muhtesem ssd ile 5 sn de işlem tamam tabi anakartında muhtesemliğini göz ardı edemem(ASROCK)
  • h100i nin montajını henuz bitirmiş ken taze taze test almıştım paylaşıyım dedim
  • Gayet başarılı ve hoş olmuş çok beğendim
  • Böyle arkadaşlar herkese lazım Elinize sağlık çok güzel olmuş.
  • Elinize saglik güzel olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enson ki denemem 7/24 kullanım değerim 4.8 ghz
  • Yeni o.c denemem ve sonuç:D
    4.9 ghz 7/24 h100i soğutucu ile
  • işlemci 4.5 ghz de mi çalışıyor yoksa ben mi yanlış gördüm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.