Şimdi Ara

Subap erimesi ve tamiri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
10.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ıscılıge cok almıslar,onun ıscılıgı ıkı gun dıyelım,yarım gun ugrassa bu arada dıger gelen araclarlada ugrasır
    agır ısılık 2 saat surer 150 tl dır hadı gunlugu 300 tl dıyelım..ıkı gunu 600 tl
    hadı fazladan 1000 tl dıyelımkı.

o parca kac tl yanı 1500 tl ye fazla fazla yapılırdı..sonra butun ceplerı yırtılacak kadar para dolu oluyor
    ama yaptıran adam gecım derdındemı soran yok

bence yaptırmasan olurdu tıtızsın demekkı..bazen 5 yıl kullanıp satanlara denk gelıyorum araca hıc masraf etmedım dıyorlar.gıdıyorsa sorun etmıcen
  • quote:

Orijinalden alıntı: alistar

Opel euro 5 motorlarda subaplar magnezyum alaşımlı. O yüzden LPG'de subap erimesi yaşanıyor. Fakir karışım araçlarda 50 binde subaplari giden araba var. Benim araba bayağı iyi gitti. Zaten bu daha erimenin başlangıcı. Actirmasam daha giderdi.

Alıntıları Göster
    Silindirler arası 1 bar değer normal diye biliyorum ama yine de siz işinizi sağlama almışsınız, bravo. Benim yaklaşık 200 bindeki atmosferik araç da 12.5 ile 13.5 arası değişiyor ama conta yandığında subaplarda sorun yoktu. Sanıyorum km itirabiyle sekmanlardan. Kitapçığında 10.0 basınç ve aşağısında motor tamir edilmelidir diyor. 10.0'a düşünce temiz bi motor yaptırırım sıfırdan.

Siz de araç lpgli ise yolda ayar yaptırırsanız daha iyi verim alırsınız motordan.

Subap erimesi ve tamiri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benım albea 2004 model 1.2 16v klıma acıkken yokusta bayıyor ama duzlukte bastınmı gıdıyor vıtes 3 deyse bıraz koltuga yapıstırır
    motor ustası yanımdaydı.arabada bırsey yok dedı 230 bın km de motor sokulmedı
  • quote:

Orijinalden alıntı: diatta1903

12-12,5-11,5 çok yakın değerler. Tölerans aralığında. Hissedilir fark olmaz o değerlerde, biraz erken açtırmışsınız ama biniciyseniz kafanız rahat olur.
    evet hocam tolerans aralığında. ancak 12 bu motor için zayıf bir değer.
    en az 13 basması gerektiği söyleniyor. bir de kompresyon ölçerken yavaş yükseliyordu, normalde bastığında tık diye gitmesi gerekir diye söylediler.
    zaten erime olmadığı, sıkılaşmaya başladığı ama yakın zamanda erime olacağı söylendi.
    zaten euro 5 opel motorlarda lpg varsa kaçınılmaz son gibi birsey.
    ben de açtırıp değiştirttim. yarın öbür gün satsam, adam 2 gün sonra hoca bunda subaplar erime yapmaya başlamış dese ben kendime yediremem mesela.
    ama herkesin müslümanlık tasladığı bu ülkede millete göre çok normal bir olay gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

ıscılıge cok almıslar,onun ıscılıgı ıkı gun dıyelım,yarım gun ugrassa bu arada dıger gelen araclarlada ugrasır
    agır ısılık 2 saat surer 150 tl dır hadı gunlugu 300 tl dıyelım..ıkı gunu 600 tl
    hadı fazladan 1000 tl dıyelımkı.

o parca kac tl yanı 1500 tl ye fazla fazla yapılırdı..sonra butun ceplerı yırtılacak kadar para dolu oluyor
    ama yaptıran adam gecım derdındemı soran yok

bence yaptırmasan olurdu tıtızsın demekkı..bazen 5 yıl kullanıp satanlara denk gelıyorum araca hıc masraf etmedım dıyorlar.gıdıyorsa sorun etmıcen
    kapak için de kapakçı ücret alıyor. onu unutmuşsunuz.
    bir de parça fiyatları çok artmış. geçen ay daha ucuzdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Silindirler arası 1 bar değer normal diye biliyorum ama yine de siz işinizi sağlama almışsınız, bravo. Benim yaklaşık 200 bindeki atmosferik araç da 12.5 ile 13.5 arası değişiyor ama conta yandığında subaplarda sorun yoktu. Sanıyorum km itirabiyle sekmanlardan. Kitapçığında 10.0 basınç ve aşağısında motor tamir edilmelidir diyor. 10.0'a düşünce temiz bi motor yaptırırım sıfırdan.

Siz de araç lpgli ise yolda ayar yaptırırsanız daha iyi verim alırsınız motordan.

Alıntıları Göster
    bu motorda 13 altının zayıf olduğu söyleniyor. benimki de 12-12.5 çıktı yani kompresyonu zayıf çıktı.
    çok zayıf değildi, belki acil de değildi. Ama değiştirttim. Kafam rahat binerim diye düşünüyorum.
    zaten subaplarda öyle bir deformasyon yok fotoğrafa baktıysanız.

• alistar A kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, turbo motorların basıncı daha yüksek olabilir.

ben de açtırıp değiştirttim. yarın öbür gün satsam, adam 2 gün sonra hoca bunda subaplar erime yapmaya başlamış dese ben kendime yediremem mesela.

ama herkesin müslümanlık tasladığı bu ülkede millete göre çok normal bir olay gibi geliyor.

Sizde kendimi gördüm helal olsun diyorum. Allah arabana zeval vermesin.

• quote:

Doğrudur, turbo motorların basıncı daha yüksek olabilir.

Sizde kendimi gördüm helal olsun diyorum. Allah arabana zeval vermesin.
    O yüzden olsa gerek kazıklanan tarafta oluyoruz. Ama en azından vicdanen rahat oluyorum.
  • quote:

Opel euro 5 motorlarda subaplar magnezyum alaşımlı. O yüzden LPG'de subap erimesi yaşanıyor. Fakir karışım araçlarda 50 binde subaplari giden araba var. Benim araba bayağı iyi gitti. Zaten bu daha erimenin başlangıcı. Actirmasam daha giderdi.

Alıntıları Göster
    Hangi supabında hangi magnezyum alaşımı varmış bir söyleyin bakalım hele. Biz de bilelim.
    İşlem sonrası yine ölçüm yaptıracak mısınız ?

Açıkcası değerler ne çıkar merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

İşlem sonrası yine ölçüm yaptıracak mısınız ?

Açıkcası değerler ne çıkar merak ettim.
    youtube'dan bi videoda gördüğüm kadarıyla değişim sonrası ölçümde 15 çıkıyor sonuç.
    Fabrika değerleri yakalanabilirse çok iyi.
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    E bi zahmet 1.2 klima açıkken yokusta bayılsın

• O motora AEM Sıvı enjeksiyon kit taktır. Başın ağrımaz.

Yoksa kurtulamazsın. Turbo araçlarda benzin afr si zengindir. 13 te falan yürür.

Aynı ayarı Gaz lpg de cehennem yapar içini.
    Hocam helal olsun, hem kendinize hem de diğer insanlara değer veren bir insansınız. Umarım hep böyle devam edersiniz.

• Hangi subap sorunlu, emme mi, egzoz mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Hangi subap sorunlu, emme mi, egzoz mu?
    egzos subapları gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScHeNKii_ScP

Hocam helal olsun, hem kendinize hem de diğer insanlara değer veren bir insansınız. Umarım hep böyle devam edersiniz.
    Bu arabayı alırken arabanın turbosunda kılcal bir çatlak varmış hocam.
    Ben expertize gösterdim arabayı aldım. normal sürüşte hiçbir sıkıntısı yoktu, fark edilmiyordu.
    Uzun yola çıkınca 120 kilometre civarında yokuş yukarı ve klima açık pozisyonda hop arıza ve çekişten düşme oluyordu.
    Sensör, ayar falan derken turboyu söktürdüm. Bir de baktık ki ufacık kılçak bir çatlak.
    Turbo da oradan basınç kaçırdığı için devre dışı kalıyor.
    Keşke o adam da keşke dürüst olup sıkıntısını giderip aracı satsaydı veya açıkça söyleseydi.
  • quote:

Bu arabayı alırken arabanın turbosunda kılcal bir çatlak varmış hocam.
    Ben expertize gösterdim arabayı aldım. normal sürüşte hiçbir sıkıntısı yoktu, fark edilmiyordu.
    Uzun yola çıkınca 120 kilometre civarında yokuş yukarı ve klima açık pozisyonda hop arıza ve çekişten düşme oluyordu.
    Sensör, ayar falan derken turboyu söktürdüm. Bir de baktık ki ufacık kılçak bir çatlak.
    Turbo da oradan basınç kaçırdığı için devre dışı kalıyor.
    Keşke o adam da keşke dürüst olup sıkıntısını giderip aracı satsaydı veya açıkça söyleseydi.

Alıntıları Göster
    Belki adam baktırdı da bulamadılar. Motor gidici sat falan demişlerdir

O da kendince bi dünya masraf yapmamak için satmıştır muhtemelen. Ülkemizde genelde böyle yürüyor bu işler.

• quote:

Belki adam baktırdı da bulamadılar. Motor gidici sat falan demişlerdir

O da kendince bi dünya masraf yapmamak için satmıştır muhtemelen. Ülkemizde genelde böyle yürüyor bu işler.

Alıntıları Göster
    herkes yalancı olunca işler böyle yürüyor ne yazık ki.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.