Şimdi Ara

Subap İtecek Sesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
16.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ccestr

Yağ lambası yanardı bence o durumda

Alıntıları Göster
    hatta benim başıma geldiği gibi göz kırpar gibi yanardı
    bu şekilde 1500 km kullandıktan sonra yatak sardı
    yağ eksilmediği halde karterden çıkamamış
  • lifter sesi bende de var. muhtemelen uzun süre yağ değiştirmemek ve 20/50 yağ kullanımından kaynaklı.

ilk işim mobil 10/40 yağ ve Hydrostrossel additif kullanmak oldu. 5bin km sonra, yani şimdi mobil 5/40a geçtim. tam sentetik de temizlenmesine etkili olacaktır sanıyorum.
    ama ben ufaktan umudu kesmiştim, şimdi tekrar Hydrostrossel additif, hatta sonraki yağ değişiminde engine flush kullansam zamanla sesi tamamen keser mi sizce? bizim usta da lifter değişimi gerekecek deyince katkı kullanmaktan vazgeçmiştim.
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Keşke engine flush kullansaydiniz değişimde. 20/50 çok kalin bir yağ engine flush oldukca iyi olurdu. Hydrostrossel additif koymussunuz simdi zamanla etkisini biraz gösterecektir

Engine flush'in alternatifi 1 ile 0.5litre gaz yağı (kerosen) koyup 10dk çalışması. Yine de bir iki defa guvenli olmasi icin engine flush ile temizleyerek devir daim yapmaniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 16 Ekim 2018; 14:11:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engine flush olayını doğru düzgün araştırmamıştım şimdiye kadar, bilmediğim için de yağ değişimini yapmış bulundum. Artık bir dahaki bakım için listeye aldım. Şimdi ilk iş tekrar Hydrostrossel additif alıp eklemek. Bu iş çözülürse uzun vadeli olacak gibi duruyor, ben düzenli olarak kullanmaya başlayayım, ses kesilmezse bile en azından motorun içi yılların pisliğinden kurtulmuş olur.

Benim aracın kilometresi yaşına göre çok düşük ve aynı aracın karbüratörlü motora sahip olanları da var. Bu yüzden yağ hem uzun sürelerle değişmemiş hem de 20/50 kullanılmış.
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Hatirladim sizi daha önce yağ sormustunuz.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 16 Ekim 2018; 15:13:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz yazınca hatırladım ben de, neredeyse 1 yıl olmuş. Umarım seneye itici sesi geçti diye yazabilirim :)

Teşekkürler bu arada
  • Würt 150ml engine flush koy , 10 dakika rolantide çalıştır ve yağı komple boşalt. Sonrada yeni 5w30 yağ koy eğer iteceklerinde mekanik hasar yoksa ses kesilir.

Bendede hidrolik itecek ses vardı. 2 defa yağ değiştirdim düzelmedi. Ne aman würtün temizlik ürününü kullandım tamamen kesti. Hala sorunsuz kullanıyorum aracı , ses hiç geri gelmedi.

Peki neden oluştu bende , çünkü uygun olmayan yağ kullanmıştım. O yağı koyduktan sonra hemen ertesi gün ses gelmeye başladı. Yağğı boşalttım baikla yağ koydum düzelmedi. Tekrar boşalttık yine farklı bir marka denedim yine düzelmedi . DEdim aha motoru elimize aldık.

Sonra son şans würtün 150 ml lik engine flush denedim , sesi anında kesildi. Bence çok başarılı bir ürün.

Ayrıca sabahları soğukken aracı çalıştırdığımda ilk 10 saniye motor sallantılı ve kirli bir ses çıkarrtıyordu. bu sorunda düzeldi.

Bu olay sadece hidrolik iticilerde işe yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 11 Aralık 2022; 17:51:14 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.