Şimdi Ara

subay olmak için göz çizdirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
20.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • subay alımı varmış arkadaşlar gözümü çizdirip başvursam mı diye düşünüyorum , tavsiyeleriniz var mıdır maaşları güzelmiş , havacılar rahat diyorlar , karacı olmam zaten

• Yapay Zekanın Yanıtı

Göz Çizdirme ve Subaylığa Engel Olup Olmadığı

Subay olmak isteyen bireylerin merak ettiği konulardan biri de göz çizdirmenin subaylığa engel olup olmadığıdır. Bu konuda net bir cevap verebilmek için göz çizdirme işleminin subaylık için aranan sağlık şartlarına etkisini incelemek gerekir.

MSÜ Göz Çizdirme

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tarafından yayınlanan "Subay Sağlık Yönetmeliği"ne göre, göz çizdiren adayların subay olabilmelerinin önünde bir engel bulunmamaktadır. Ancak uygulanan çizdirme işleminin, göz sağlığını ileri derecede bozacak düzeyde olmaması gerekmektedir.

Astsubay Göz Çizdirme

Tıpkı subay adayları gibi, astsubay adayları için de göz çizdirme işlemi bir engel teşkil etmemektedir. Astsubay Sağlık Yönetmeliği'nde de subay yönetmeliğinde olduğu gibi, çizdirme işleminin göz sağlığını önemli ölçüde bozmayacak nitelikte olması gerekmektedir.

Göz Çizdirme Subaylığa Engel Değil

Genel olarak, göz çizdirme işlemi, subaylığa veya astsubaylığa engel olan bir sağlık sorunu olarak kabul edilmez. Ancak işlemin göz sağlığını olumsuz etkilemeyecek düzeyde yapılması ve ilgili sağlık yönetmeliklerine uygun olması gerekmektedir.

İleri Düzeyde Göz Çizdirme

Eğer göz çizdirme işlemi, göz sağlığını ileri derecede bozarak görme kaybına veya diğer ciddi sorunlara yol açarsa, bu durumda subaylık veya astsubaylık için engel teşkil edebilir. Bu nedenle, göz çizdirme işlemi düşünülmeden önce, işlemin potansiyel riskleri ve yararları dikkatlice değerlendirilmelidir.

Subaylık Göz Çizdirme Sonucu

Sonuç olarak, göz çizdirme işleminin subaylığa veya astsubaylığa engel olup olmadığı, işlemin göz sağlığı üzerindeki etkisine bağlıdır. İleri düzeyde göz çizdirme sorunlara yol açabilirken, uygun şekilde yapılan çizdirmeler engel teşkil etmez. Göz çizdirmeyi düşünen adaylar, sağlık yönetmeliklerini dikkatlice incelemeli ve herhangi bir şüpheleri varsa yetkili sağlık kurumlarına başvurmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatalrhymer16

Bu mesaj silindi.
    Forum seni dinliyor hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • göz çizdirme ne demek ya

• Askeriyede operasyon kabul edilmenizi engelliyor diye biliyorum siz yine bir araştırın.

• sen gelme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhafız.

göz çizdirme ne demek ya
    Lazer göz ameliyatı
  • Yöntem önereyim o zaman sana. Relex smile lazer. Flep kaldırmadan 2mm bir kesi ile yapılıyor. Benim gördüğüm askerler özellikle bu yöntem için geliyordu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pilot olmak için göz
    12 yıl önce açıldı
    Denizci olmak için.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BearGyrlls

Askeriyede operasyon kabul edilmenizi engelliyor diye biliyorum siz yine bir araştırın.
    benim bildiğim ediyordu hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

benim bildiğim ediyordu hocam

Alıntıları Göster
    3 Ay önce arkadaşım astsubaylığa kabul edildi ve aralıkta rütbesini alacak, göz çizdirme, vücut yaraları (belli bir cm'ye kadar), dövmeler (belli bir yarıçap yahut uzunluğa kadar), göz bozukluğu ölçüsü (belli bir cm'ye kadar operasyon geçirilip düşürülmüş olması fark ETMEZ) kabul ediliyor diye bilgi aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlooDWinD

3 Ay önce arkadaşım astsubaylığa kabul edildi ve aralıkta rütbesini alacak, göz çizdirme, vücut yaraları (belli bir cm'ye kadar), dövmeler (belli bir yarıçap yahut uzunluğa kadar), göz bozukluğu ölçüsü (belli bir cm'ye kadar operasyon geçirilip düşürülmüş olması fark ETMEZ) kabul ediliyor diye bilgi aldım.

Alıntıları Göster
    Kabul aldiktan sonra cizdirsek oluyor mu hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir fikrim yok o konuda, yazdığım mesaj da arkadaşımın söylediğidir, yine araştırmanızda fayda var ama ameliyat yarasından eminim, arkadaşımın apandisti alındı karnındaki ameliyat yarası problem yaratmadı. Dediğine göre çizdirip girenler varmış.

• En büyük 92'lileri mi alıyorlar bu yıl...
  • Kpss istiyormu

• Tek gözde 3 numaraya kadar müsaadesi var. (Bir kaç sınıf hariç) Geçen yıl dış kaynak subay alımında tüm aşamaları geçtim. Sorusu olan varsa cevaplayabilriim

• quote:

Orijinalden alıntı: BrockLyn

Kpss istiyormu
    2018 veya 2019 yılına ait kpss puanınız olması gerekiyor. Bu yılki kılavuzu tam okumadım ama 60 üzerinde olması gerekiyor diye biliyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.