Şimdi Ara

SUBAYLIK mı? POLİSLİK mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
44.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nightmare_2

quote:

Orijinalden alıntı: omer14

en büyük fark emeklilikte arkadaşlar..ast subay emeklisi bile oyak ta en az 250 bin alıyor emekli olduğunda..arada uçurum var..kıyas olmaz bence..statü de subay daha üstte

Kimmiş o 250bin alan ?? 33 senelik meslek hayatı var babamın 250bin alamıyacak

bencede biraz abartı kaçmış.
  • İkiside zor meslektir önemli olan sevdiğin mesleği yapabilmek parası için subaylık yada polislik seçiyorsan gerçekten işin zor arkadaşım
  • eğer kaldırabilirsen subaylık kesinlikle, öyle imkanları var ki aklın hayalin durur..
    mesela tertemiz sakin bir havuza giriş ücreti 3 lira, nerde görülmüş bu..ya da orduevlerinde gecelik kşi başına 3.5 tl flan..
    ama çocukların için hiç de iyi bir meslek diil, sabit bi yerde okumuyosun ve yeni ortama alışmak zaman alabiliyo, kendimden biliyorum..
    ünvan olarak bence en güzel mesleklerden 1 tanesi, nereye gidersek gidelim babama müthiş bi saygı olduğunu hissedebliyorum..
    kısacası bu meslek hayatına çok şey katabilir, ama bi o kadar da hayatından çok şey götürebilir, bunu biliyorum
  • çok fazla takılma subaymı polismi diye bende subay olmak istiyordum bankacı oldum hayat bu ne getireceği belli olmaz
  • astsubaylıktan alınacak emeklilik ikramiyesi konusu biraz daha az olmakla beraber doğru

ikisinin kıyaslamasına gelirsek önce meslek yapısı olarak bakarsak birinde milletin askeri oluyorsun öbüründe hükümetlerin polisi oluyorsun, bu birçok insan için önemli birşey, emir aldığın kurumun neye kime hizmet ettiği

diğer olanaklara gelirsek de sadece subay değil astsubayların bile imkanları polislikle kıyaslanmaz bile, meslek olarak askerlik tabiki daha zor sorumluluğu psikolojik ve fiziksel olarak etkisi daha fazla ama imkanları çok iyi, toplum içindeki yeri de subayın polisten çok daha üstün, şu günlere bakmayın yolsuzluklar kapansın diye askerin üzerine oynanıp beğenmedikleri subayları içeri atıyorlar da bu günler çok sürmez, yeni bir gündem çıkarırlar tekrar en olmadı başörtüsü derler o devam eder

sonuç olarak ikisinden biri seçilecekse kesinlikle subaylıktır, hatta becerilebiliyorsa hava kuvvetlerine girmektirki belki de şu memleketteki başarılabilinirse dayanılabilinirse en güzel iştir, sonrasında deniz kuvvetleri daha sonra da kara kuvvetleri

• Polislik Tabikide Subay Olduğunda Hep Önünde Sınırlar Var İstediğini Yapamıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurorasun -- 24 Ocak 2010; 13:49:16 >
  • başka düşüncesi olan??
  • bir emekli astsubay çocuğu olarak tabiki subaylık hatta astsubaylıkmı polislikmi dersen yine astsubay derim

bir polis üniforması ile asker üniformasına gösterilen saygı arasında dağlar kadar fark vardır bence haklıdırda...
  • Subay !
    Rütbe Maaş Sosyal Olanaklar Çalışma Ortamı Mesai.
    Gayet iyi. Sağlık ve Sosyal Olanakları Kral Gibi.

Ama Hayat Standartınıza Yaşantınız Uyacakmı.
    Yarbay gelcek küfretcek azarlıycak rencide edicek.
    Tek söz evet komutanım haklısınız....
    orda işiniz askerlik. disiplin oluyoo hayatınız. (oturduğum semt subay ve emeklileri var 15 yıldır iç içeyim)
    eviniz yasaşnstını yeme içme hatta eşinizin nasıl biri olucağına onların standarları karar verir....
    mesala subay ardakşarım vardı. 1800 gibi maaşı var şimdiki durumu nedir biliyorum
    kışlada kalmaz kiraliık evin giderdi. ordaki askerlere tahammulu yoktu. çok odun geliyoo eğitmek zor iş derdi.
    birçok subayın çocugu subay olmaz bununda altını çizelim.....

Polis. Maddi açıcan bakarsanız şuanki maaşları 2000e yakın.
    mesai ve atanma durumu çok dengesiz. gerçi aynı dert subaylıktada var,
    polistede sosyal olanakları var ama komiser olmadıkça yada farklı birime geçmedikte
    çokta normal memur gbi diyebilirz.. ama halk ile iç içedir avantajları vardır.

tabi imam ile polis-i kıyaslamama gerekir..
    imammın işi daha zor. 5 vakit biyere bağlısın gezme misafirlik bi işin olsa ne yapcan.
    camiye bağlısın.

burdaki ama beklentiniz nedir ? ailenize uygunmu
    ya olmazsa ben ne yaparım vs vs vs......

• subaylık elbete
  • yaşın kaç pomem veya söz sblık mı? yoksa harp okulu veya polis akademisi mi? olaya nereden enjekte olacağına bağlı.

böyle genel başlık açarsan birazdan kavga dövüş çıkar.

şahsi düşüncem sorduğum sorunun cevabına bağlı olmakla beraber genel cevap istersen : 657 ile 926 sayılı kanunlara göz atman önemlidir.

iki meslekte fedakarlık istemekle beraber her ikisi de şu an sosyal haklar açısından neredeyse eşitlendi.

çalışma şartlarına ve getiri-götürü hesapları yaparsak: pol memuru yerine astsubay olmak bazen daha avantajlı, bazen de bakıyoruz subaylıktansa polis memurluğu dahi daha rahat ve stressiz, sorunsuzdur.

biraz detay vermelisin. Soruma cevap verirsen?
  • Şimdiye kadar polislik diye düşünüyordum ama yorumlardan sonra subaylık düşünmeye başladım :D

Subay olmak için de ÖSS'ye girmek yeterli oluyor mu ?
  • Subay emekli olduktan sonrada her ay aynı parayı alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HydroAcidX

Subay emekli olduktan sonrada her ay aynı parayı alıyor.

31 sene çalışmışsa hemen hemen aynı parayı alır, rütbe de eğer tavan yapmışsa alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: West 

bir emekli astsubay çocuğu olarak tabiki subaylık hatta astsubaylıkmı polislikmi dersen yine astsubay derim

bir polis üniforması ile asker üniformasına gösterilen saygı arasında dağlar kadar fark vardır bence haklıdır da...

kendini düşünürek cevap verirsen dediğin doğru. Bi jandarma astsubayının(subayının da farkı yok) kaç tane tayin gördüğünü bu tayinlerin çoğunluğunun doğru dürüst öğretmeni bile olmayan kasaba, ilçeler olduğunu bu astsuayların çocuklarının nasıl bir eğitim aldıklarını da biliyor musun ya da yorum yaparken bunları hiç düşündün mü?

peki bir pol memuru? çoğunluğu il ilçe merkezlerindedir. en kötü ilçe merkezleri dahi belirli bir nüfusun üstündedir. gittikleri yerde normal şartlarda batıysa 5-10 sene kalırlar çocuğu okulunu bitirir hiç değilse.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibraxi

Subay !
    Rütbe Maaş Sosyal Olanaklar Çalışma Ortamı Mesai.
    Gayet iyi. Sağlık ve Sosyal Olanakları Kral Gibi.

Ama Hayat Standartınıza Yaşantınız Uyacakmı.
    Yarbay gelcek küfretcek azarlıycak rencide edicek.
    Tek söz evet komutanım haklısınız....
    orda işiniz askerlik. disiplin oluyoo hayatınız. (oturduğum semt subay ve emeklileri var 15 yıldır iç içeyim)
    eviniz yasaşnstını yeme içme hatta eşinizin nasıl biri olucağına onların standarları karar verir....
    mesala subay ardakşarım vardı. 1800 gibi maaşı var şimdiki durumu nedir biliyorum
    kışlada kalmaz kiraliık evin giderdi. ordaki askerlere tahammulu yoktu. çok odun geliyoo eğitmek zor iş derdi.
    birçok subayın çocugu subay olmaz bununda altını çizelim.....

Polis. Maddi açıcan bakarsanız şuanki maaşları 2000e yakın.
    mesai ve atanma durumu çok dengesiz. gerçi aynı dert subaylıktada var,
    polistede sosyal olanakları var ama komiser olmadıkça yada farklı birime geçmedikte
    çokta normal memur gbi diyebilirz.. ama halk ile iç içedir avantajları vardır.

tabi imam ile polis-i kıyaslamama gerekir..
    imammın işi daha zor. 5 vakit biyere bağlısın gezme misafirlik bi işin olsa ne yapcan.
    camiye bağlısın.

burdaki ama beklentiniz nedir ? ailenize uygunmu
    ya olmazsa ben ne yaparım vs vs vs......

Herşey güzel hoşta sonunda imama neden bağladın ????

• biraz gerçekçi olun
    polisler dogu görevini yaptıktan sonra batıda istedikleri kadar kalabiliyorlar(yanlış biliyorda olabilirim)
    ama subaylıkta 4 sene batı 4 sene dogu görevi diye birşey olması lazım
    askerliğimi mardin de yaptım yeni bitirdim
    kendi komutanlarımdan sahit oldugum bir olay var oda şu herhangi bir
    olay veya sorunla karşılaştıklarında her zaman üst rütbeli haklı oluyor
    hatayı üst rütbeli yapsa daha cezanın büyük kısmını alt rütbedekiler alabiliyor
    yukarıda birisi astsubay emeklisi oyaktan 250bin tl alabiliriz demiş
    benim kendi komutanlarım 100bin alabiliriz diyorlardı anca
    bana kalırsa polislik derim

subaylıkta eger doguda bir yerdeyseniz mecburi lojmanlara yöneleceksiniz başka sanşınız yok
    ve doguda öyle güzel yerler varki ailenizi hayatta oraya götürmek istemezsiniz
  • pomem-sözleşmeli subay
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyatlı

pomem-sözleşmeli subay

Tek kelime POMEM.
  • Subaylık>İmamlık>Polislik
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.