Şimdi Ara

Suçsuz olarak tafik kazasında birinin ölmesinin cezası var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kesin bir şey diyemem ama.Yanlış ta anlamayın.
    Düşük bir ceza veriliyor diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forum.adam F kullanıcısına yanıt
    Yeni ceza hukuku ve cmk çalışmış biri olarak verdiğiniz cevapların bana çok faydası oldu.Konuyu okurken yorum olarak aynı sizin dediklerinizi yazacaktım fakat siz zaten yazmışsınız. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mike Tyson

Yeni ceza hukuku ve cmk çalışmış biri olarak verdiğiniz cevapların bana çok faydası oldu.Konuyu okurken yorum olarak aynı sizin dediklerinizi yazacaktım fakat siz zaten yazmışsınız. :)

Rica ederim,sevindim

Yalnız avukat bey farklı şeyler söylüyor,bizi okulda düdüklüyorlar mı acaba

Sizin soyledikleriniz aklıma,"Hakimlik bilirkisiye sevkten,avukatlık kopyala yapıştır dilekçeden ibaret" gibi hukuku gozumde kuculten seyler getirdi

Bu arada somutlaştırdığınızda verdiğiniz ornekler doğru fakat ben konudan nedense bilincli taksir cikaramadim,belki olay mahallini yanlış tasavvur etmisimdir

• Adieu kullanıcısına yanıt
    İki durum arasında fark var.Okul çevresindeki trafik levhaları sürücüye yavaşlaması gerektiğini bildirir.Bu noktalarda ne olursa olsun yavaşlamak ve yayaya yol vermek zorundasınız.Konuda bahsedilen yerde hız sınırı 120 olmalı.Bir insanın refleksini+Aracın fren mesafesini düşünürseniz yayayı kaldırımda gördüğünüz anda frene bassanız dahi durmanız teorik ve pratikte imkansız.Veriler linkte mevcut inceleyebilirsiniz.

http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/DurmaIntikal.aspx
  • Seneler önce kuzenimi bu şekilde kaybettik köprü yerine otobandan geçmeye kalktı ve 120 kmh hızla araç vurdu oracıkta can vermişti. Aracı kullanan kişi serbest bırakıldı ama mahkeme vs vs epey uğraş olmuştu.
  • Şu anda hayati tehlikesi olan kişinin yakınları vs. var mı? Görüştünüz mü hiç?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okitai

öncelikle geçmiş olsun... işte bu yüzden kesinlikle herkes araç içi kamera kullanmalı

1000lira kasko verir 100tl kameraya vermez bizim insanımız

Geçmiş olsun.

• Ruling_S kullanıcısına yanıt
    Anlamanız gereken o değil zaten, buradan çıkarılması gereken sadece kanuni sınırlar içinde olmanın öngörülebilir risk olmadığı. Bahsettiğim konuyu da şöyle ele alın 50 hızı 30'a düştü ama çocuklar atlıyor 30 ile çarpınca kusur olmaması hali olabilir mi? Kusur durumun şartlarına göre değerlendirilen bir şeydir. Bir de şunu ele alın tamamen durmak mı yoksa yavaşladıktan sonra kazanılan manevra yapma kolaylığı mı? Ayrıca adam bariyeri aşıp aniden yola uçamdıysa yaşlı bir adamın bariyeri aşması geçişi şeride gelişi doğal olarak uzaktan hele ki hız sınırlarına uyuluyorsa görülebilecek bir şey viraj içinden bahsetmiyor arkadaş 250-300 mt ötesinden bahsediyoruz görebilinir doğal olarak, orta halli araçların fren mesafesinin 40 mt altında olduğunu düşünürsek son 150 mt'de çok rahat 100'den 0'a inilebilir kaldı ki adamı ağır yaralamaktan çok saatte 20 km gibi hızlara bile düşülse mağdurda bulunan özel bir hal yoksa basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek bir zarar verir. Yani bu skalada bakarsak arkadaşın babasının yavaşlama imkanı olduğunu kabul edebiliriz, bir de ufak bir hatırlatma yapayım öngörülen tehlikenin sınırlarında kalma hali daha çok araçların karıştığı kazalara uygulanmaya çalışılıyor, işin içinde yaya olunca hem uygulaması zor hem de pek yönelinmiyor.

Tekrar göz önüne alın derim günün aydınlık bir vakti yoldasınız bir adam bariyerleri zar zor aşıyor görünce gerçekten yavaşlamaz mısınız? Sadece bariyeri aştığını görünce benim ayağım frene gidiyor, zaten o noktadan sonra 60 gibi hızlara düşülse adam yolun ortasına atlarken çok rahat durulabilirdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.