Şimdi Ara

Süper Güçlü Pokémon ; Bir Machamp İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Süper Güçlü Pokémon ; Bir Machamp İncelemesi

MACHAMP

Yapacak bir şey bulamamanın verdiği sıkıntı ile aklıma hadi bir inceleme daha yapayım demek geldi.Belki beğenmiyorsunuz,saçma buluyorsunuz yazdıklarımı ama bu beni ilgiendirmez.Yazmak zevkli.Zaman falan geçiyor.Sizle ilgisi yok yani.Şaka şaka.Kendimi insanlara açmayı severim.Ondan yazıyorum.Önemlisiniz yani.Hadi gidin ve sevinin şimdi.Ama gitmeden önce şunu da bir zahmet okuyun ve abi.Amma uzattım lafı.Neyse bağlıyorum konuyu.Bugün Machamp’ı anlatacağım size.Peki niye Machamp ? Sanırım bunu asla öğrenemeyeceğiz.Çünkü özel bir sebebi yok.Ya da aşırı özel size söyleyemem.Severim Machamp’ı aklıma gelmişken yapayım dedim.Hadi evrimlerini görelim Machamp’ın.

Şimdi bakıyorum evrimlerine.Lv. 28 ve de Trade istiyor.Bence 28’de Machoke yapıp işe yarar saldırıları öğrettikten sonra Trade ile Machamp yapmak daha mantıklı.Daha erken öğrenmiş olur saldırıları.He siz yok ben 28’de de geliştirmiycem bunu derseniz sizin tercihiniz.Ona da karışamam ben.Ama daha güçsüz kalır.Onu da uyandırayım şimdiden.Sonra sıkıntı olmasın.Neyse efendim.Başlayalım Machamp’a bakmaya biraz.Base Stats’a baktığımda ATK üzerine bir takım yapacağız gibi duruyor.Defanslarımız falan da gayet yerinde.Sadece yavaşız.Ama bu bizi durdurur mu ? Hayır tabii ki.
    İkinci olarak ise hemen abilityleri özet geçmek istiyorum.İlk ability Guts,Machamp herhangi bir efekte kapıldığında (yanma,donma,zehir) atak gücünü x1.5 olarak artırır.Ki bu bizim için iyi bir özellik.Mümkün olduğunca bu özelliği aktifleştirmeye çalışalım ki hücum gücümüz artsın.Ancak dikkat edin sıkıntı olmasın daha sonra.İşinizi görünce basın cure’u da iyileşsin adam.Döver valla.
    Diğer ability No Guard.Ben başta pek bir şey anlamadım bunun hakkında.Ancak daha sonra Emre sağolsun ortaklaşa ağlattık ortalığı.Eğer anladığımız gibi ise sahadaki Pokémonlar hangi saldırıyı kullanırlarsa kullansın accuaryleri 100% olacak.Yalnız 100% derken kesin vuracak değil.Tackle falan da miss oluyor arada.O şekilde hesaplayın.Sonra vay efendim niye miss geçti demeyin.Sorumluluk kabul etmem.Bir diğer nokta da eğer bu ability gerçekten bizim anladığımız şekildeyse biraz sonra duyacaklarınız eğer Machamp kasıyorsanız hoşunuza gidecektir.Çünkü beynimde güzel şeyler oluşmaya başladı bile.He yok eğer bizim anladığımız gibi değilse üzülerek söylüyorum biz İngilizce’yi tam öğrenememişiz.
    İzninizle Machop’a geçiyorum.

Lv. 1 Low Kick.Bu saldırı karşıdaki Pokemon’un ağırlığına bağlıdır.Eğer karşıda bir Onix varsa OHKO bile olabilir.Ancak Jigglypuff için aynı şeyi söyleyemem.Kuş kadar HP’si giderse sakın şaşırmayın.Bu sebeple önermiyorum.
    Lv. 1 Leer.Herkesin eminim nefret ettiği,seveni olmayan,varsa da söylemeye çekinen bir saldırı. Karşıdakinin defansını düşürüyor işte.Bizim işimize yaramaz.Tamam ATK’yiz ama Leer’in düşüreceği defansa güveneceğime 2 tur Sübhaneke okurum hem sevap kazanırım hem belki o kadarcık defansı Allah da düşürür.Geçiniz.
    Lv. 7 Focus Energy.Hiç biriniz bunun yüzüne bakmadınız.Nasıl işe yarar bu saldırı dediniz.Yapıyorum yapıyorum critical alamıyorum dediniz.Ama ben size Focus Energy’i güzel bir movesette kullanmayı vadediyorum.Listeme ekliyorum.
    Lv. 10 Karate Chop.50 Base Power’a sahip Fighting saldırısı.Kasmak için iyidir ancak ilerisi için kullanışsız.Ancak benim ilgimi çeken daha ilginç bir nokta var burada.Critical vuruş şansı çok daha kolay olur.Cidden Karate Chop’un böyle bir olayı var.Eğer önden Focus Energy ardından bunu kullansak ne olur ? Çok yüksek ihtimalle sabaha kadar Critical Hit çıkarırız.Peki bu bizim işimize yarar mı ? Tabii ki hayır.En azından Karate Chop için yaramaz.İleride göreceğiz asıl olayı.
    Lv. 13 Low Sweep.Düşmanın hızını falan düşürüyor cart curt.Öğrenildiği seviyelerde iş yapacak ancak ileride hiçbir şey yapmayacak saldırı.
    Lv. 19 Foresight.Olmazsa olmazımız.Belki de çoğu kişi ne işe yarar ki bu diye düşünüyor şimdi.Oynadığımız gameboy oyunlarında hep bir büyüteç ve fotoğraf çekme efekti vardı ancak hiçbir şey olmazdı.Ancak bu saldırı Hayalet tipi Pokémonlara karşı Dövüş ve Normal tipte saldırıları x0 yerine x1 oranında vurmamızı sağlar.Koskova movesette Fight ve Normal’den başka saldırı türü olmadığını düşününce bizim için çok önemli bir saldırı diyorum.
    Lv. 22 Seismic Toss.Nam-ı diğer Charizard ve Dünya Dönmesi Vuruşu.Hani şu Magmar’ı alıyordu havalarda uçuruyordu.Yaklaşık 10 sene öncesinde benim için rüya andır. ‘aaa çarizart megmarı aldı dünyayı dönüyoooo.’Maalesef bu muhteşem anı tazeleyen saldırıyı da boş geçiyorum.İşe yaramaz.
    Lv. 25 Revenge.Bu saldırı çok ilginçtir.Base Power’ına bakıyoruz 60.Ancak şöyle bir olayı var.Eğer aynı turda rakip bizim canımızı götürmüşse saldırı direk ikiye katlanıyor. 120 oluyor bir anda.Hızımızın çok da düşük olmadığını düşünürsek işe yarayabilecek bir saldırı olabilir.Listeye ekleyelim.Daha sonra değerlendiririz.
    Lv. 28’de bir adet evrimimiz var.Önce bir gelişelim daha sonra devam ederiz.

Hobaa ne güzel gelişti yalnız.Machoke olarak devam ediyoruz.Saygılar.
    Lv. 32 Vital Throw.70 Base Power ve saldırının miss olmaması garantisi.Ancak No Guard var zaten.Miss olmayan saldırılar bizi cezbetmiyor.
    Lv. 36 Submission.80 Base Power.Accuary de düşük ancak bizi ilgilendirmiyor abilitymiz sağolsun. Lakin bir tehlikesi daha var bu saldırının.Nedir o ? Tabii ki Recoil.Bilmeyen arkadaşlar için Pokémon vurduktan sonra kendi canı da gider.Hem de bu saldırı için 1/8 kadar.O yüzden geçiyorum.
    Lv. 40 Wake-up Slap.Tartışmıyorum bile.Karşıdaki Pokémon’un güzellik uykusunu bölen ve bunu sadece 60 puanlık bir Base Power için yapan bir saldırı istemiyoruz.
    Lv. 44 Cross Chop.İşte Machamp’ın 2 mucizesinden birisi.Karate Chop için dediklerimi hatırladınız mı ? Hatırladıysanız harika.Hatırlamadıysanız bir daha bir okuyun orayı.Sonra yine harika diyebiliriz.Çünkü Focus Energy kombomuz Cross Chop olacak.Aynı Karate Chop gibi Cross Chop da Critical şansı yüksek olan saldırılardan birisi ve bununla kalmıyor.Tam tamına 100 Base Power’ı var.Ne harika ama değil mi ?Düşük accuary’i de boşverin canım.No Guard var.Aldık listeye.
    Lv. 51 Scary Face.Rakibin hızını öyle böyle değil yani nasıl desem hayvani biçinde azaltan bir saldırı.İşe yarayabilir.Ama ben kullanmam.Zaten normallerden Focus Energy ve Foresight gibi 2 adet saldırıyı kenara koymuşuz.Bir de Scary Face uğraştırmasın bizi.
    Lv. 55 Dynamicpunch.İkinci mucizemiz de bu.Yalnızca 50% vurma ihtimali olan bu saldırı No Guard sayesinde oranını 100%’a çıkarıyor.Base Power 100.Peki Cross Chop’tan ne farkı var.Critical falan da yok bunda.Onu da açıklayayım.Dynamicpunch eğer isabet ederse 100% ihtimalle rakibi Confuse eder.Yani baktın ölmedi.Confuse ile kendine vurup ölür.Aldık listeye.
    Aman Allah’ım.Bakıyorum da saldırılar tükenmiş ! O zaman Machoke’u Machamp yapmak lazım.Statlarımız falan artsın.Ondan sonra da TM’ler ile Move Tutor’ları inceleriz.

Congratulations.Your Pokémon has just evolved into Machamp.
    Bu ve ya bu tarz bir yazıyı uzun süre beklemiştiniz değil mi ?Ama işte geldi.Burdan böyle yazması kolay olsa da geldi.Her neyse.Hadi şu işi bitirelim.Sırada TM’ler.
    Bu arada şimdi fark ettim.Machoke’u istediğiniz zaman Machamp yapabilirsiniz.Saldırıların öğrenme Level’ları değişmiyormuş.Ek olarak Machamp’a Lv. 1 saldırısı olarak bir saldırı daha geliyor.Onu da arada verelim.Öyle geçelim TM’lere.
    Lv. 1 Wide Guard.İşte bu manyak bir saldırı.Double Battle’da falan çok fena işe yarar bu olay.Tüm takımı bir turluğuna koruyor.Ama alan saldırılarına karşı.İkinci defa kullanıcam ben derseniz de 50% şansınız var.Ballıysanız olur.Aldık listeye.
    Allah’ın izniyle artık geçiyorum TM’lere.Bir şey daha hatırlarsam önce kendimi sonra bilgisayarı vuracağım yoksa.
    TM16 Light Screen.Belalımız Psychic tipleri düşününce Sp. ATK saldırılarına karşı 5 tur koruma bence mükemmel olur.Aralara yerleştiririz.
    TM26 Earthquake.Alan saldırısını olduğunu unutmayın.Double Battle’da yanınızda Protect bilen bir Pokémon olduğu sürece her yerde kullanışlıdır.
    TM44 Rest.Bu da malum.Adam uyuyor fulllüyor kendini.Yeni doğmuş bebek gibi uyanıyor.İşe yarayabilir.Sokarız bir yerlere bunu da.
    TM71 Stone Edge.Aha bu da olmazsa olmazımız.Accuary derdi malum yok.PP az ama Critical Ratio’su olan saldırı.Ve bizde de Focus Energy var.
    TM84 Poison Jab.İşe yarayabilecek bir saldırı daha.30% Zehir ihtimali de cabası.
    Thunderpunch,Fire Punch,Ice Punch bunlar da Move Tutor’dan seçtiklerim.Belki işe yarar.Tabloyu hazırlayınca daha sağlıklı olacak her şey.

Tablo önümüzce.O zaman direk başlayayım.Aklıma ilk gelen Critical Hit ile ilgili bir şeyler yapmak.

Critical-Hit Moveset
    Focus Energy
    Cross Chop
    Stone Edge
    Poison Jab

Sanırım ilk 3’ün nedeni belli.Peki neden Poison Jab 4. Sırada ? Sebebi şu.Zaten 5’er PP’leri var diğer saldırıların.No Guard ile Accuary sorunu kalmıyor ama yine de az bir miktar.PP bittikten sonra Rest falan yapmanın da bir manası yokken hazır elimizde son anda vurulabilecek bir 30% zehir şansı ve yüksek damage ihtimali varken onu oraya almamak olmazdı.
    İkinci aklıma gelen kombo işe Foresight olayı.Hayaletlere karşı sürpriz için kullanabiliriz.

Ghost Confusing Moveset
    Foresight
    Dynamicpunch
    Rest
    Thunderpunch

Bunun da olayı belli sanırım.Rest ile uyuyacağız.Foresight – Dynamicpunch ile hayaletler dahil olmak üzere herkese vuracağız.Aynı zamanda Dynamicpunch ile confuse edeceğiz.Ve tabii ki Thunderpunch.Karşımıza bir uçan Pokémon çıkarsa indiririz aşağı onu da.Onlar da potansiyel tehlike sonuçta.
    Double Battle fanı olarak bir Assist Moveset’i daha yapacağım.Ancak bunun yanına bir de Scorer Moveset ekleyeceğim.Ama önce Assist Moveset.Yani Double Battle’da pasif çalışan ancak çok önemli görevi olan,yancı Pokémon misali.

Assist Moveset
    Wide Guard
    Foresight
    Rest
    Thunderpunch

Şimdi sadece Thunderpunch diye isyan edeceksiniz ama Assist Moveset yaptığımız için gayet normal.Rest sahada fazla kalabilmesi için.Foresight ise fazla kullanışlı olmayacak ama sahada hayalet Pokémon varsa ve yancımız da atak konusunda sıkıntılı olursa hayat kurtarabilir.Hız falan azaltan bir saldırı yerine böyle bir saldırıya 1 slotumu feda ederim.Wide Guard ise alan saldırılarından 1 tur boyunca tüm takımı koruyor.Yani hem yancımız bir Earthquake,Discharge vs. kullanacak hem de rakip kullandığında bize bir şey olmayacak.Bence çok iyi.Thunderpunch ise olası uçan Pokémon tehlikesi falan filan hikaye.Vurmak gerekirse vururuz diye.Çok isterseniz Fire Punch ya da Ice Punch ile değiştirebilirsiniz.
    Ve son olarak Scorer’dan bahsedeyim biraz.Nasıl Assist’ye pasif bir karakter yaptıysak burada da aktif bir karakter yapacağız.Kodum mu oturtacak kısaca.Yancı önemli yalnız burada.Görelim efendim saldırıları.

Scorer Moveset
    Earthquake
    Stone Edge
    Dynamicpunch
    Light Screen

Allahsız Psychic’lerden korunmanın tek yolu Light Screen gibi görünüyor.Her ne kadar Scorer olsa da bu tarz bir saldırıyı bulundurmak lazım movesette.Ek olarak accuary olayı abilitymizden ötürü kalktığından Stone Edge ve Dynamicpunch süperstar görevleri görecek ve yanına Earthquake eklenecek.Ancak yancımızda bir adet Protect saldırısı olmalı ki o da zarar görmesin.Ya da Flying Type falan olsun.Etkilenmesin.
    Bu da böyle bir inceleme oldu işte.Okuyana eyvallah okumayana hayırdır inşallah.
    Hadi öptüm.
    Waidmann

• Güzel bir inceleme daha.
    Belki bilmeyen vardır diye şunu da ekleyelim.Machamp'ı, Hint Tanrısı Vişnu'yu (Hint Mitolojisi) ele alarak çizmişlerdir.
    Vişnu

Edit:Resim yer kaplamasın diye spoilere aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-861129304 -- 23 Ağustos 2012; 19:56:47 >
  • Benden de Tactical bir Moveset...
    (Chesto Berry Attach edilmek kaydı ile..)
    Bulk Up
    Earthquake
    Return
    Rest

Önce 2 yada 3 kez Bulk Up yaparız, böylece Atak ve Defans statları 2 - 2.5 kat kadar yükselmiş olur. Ardından Rest (Chesto Berry sayesinde uyuya kalmaktan da kurtuluruz). Sonra, rakibin türüne göre ister Earthquake yap ister Return :D (Bende bu Rest - Chesto Berry olayına taktım gibi biraz :D Ama manyak taktik, hakkını vermek lazım!..)

Bu inceleme de güzel, ellerine sağlık, emeğine desteğim sonsuz..
    Ha bu arada Thunder Punch yerine Ice Punch ta iyi gidebilir aslında.. Ice atak ta uçan pokemonlara 2x vurur, ayrıca Thunder 2 farklı türe 2x vurabilirken, Ice 4 farklı türe 2x vurabiliyor. Daha karlı gibi :D
  • Her zaman kasmayı istemişimdir.Bir kere bir oyunda trade ile machop veriyorlardı o zaman trade ile alıp geliştirmiştim(hangi oyun hatırşamıyorum).Ama trade yapamadığım için hiç machamp yapamadım.Trade yapmak o kadar kolay mı gençler biri bizede öğretsin.

Eline sağlık son olarak lucario luxray darmanitan istiyorum listeye ekle:D
  • yine güzel bir konu eline sağlık
  • Machamp'ı çok severim teşekkürler.Ben yokken buralarda güzel çalışmalar yapmışsın okuyorum hepsini.Bu arada telif isterim Critical-Hit Moveset başlığındaki saldırıları Machamp'ıma hep eklerdim.Önce ben buldum. Şaka bir yana Machamp gerçekten idolümdü benim ya.Sokakta gezerken TV tasosunu bulmuştum üç gün yatağın altına koyup yattım Oğul.Üç gün!Biz böyle pokemoncuyduk yeni nesilin haberi yok.Hey gidi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    müthiş bir trade daha!!!
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.