Şimdi Ara

Super Nintendo (SNES) krallığı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
10.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tabi bunlar benim sevdiğim oyunlar ama snese çıkmış ne kadar oyun varsa hepsi var.. benim daha arayıpta bulamadığım oyun olmadı

snes'in farklı farklı emulatörleri var, bendekinin algılaması çok iyi, dövüş oyunlarındaki her hareketi, fatality'leri çekebiliyorum

gba'nında dokunmatik gamepadi çok başarılı, hiçbir zorluk yaşamıyorum oynarken

ayrıca bu emulatörleri tablete de kurdum, orda gamepad bağlayıp oynuyorum
  • bir zamanlar fakir ama gururlu anadolu gençlerinin, alamancı gençler geldiğinde yutkunarak iç geçirdikleri konsollardan bir tanesi idi.

diğeri de game boy'du benim nazarımda.

neyse ki sega imdada yetişti de kurtulduk yutkunmaktan.

adam şimdi ps4 ile xbox one'ı bir arada alacam diyor...türkiye çok değişmiş yahu.
  • sorma ya öyleleri de var.. ne çıksa hepsini alacam diyorlar saygı duyarız tabi ama sırf bir kaç değişik oyun yüzünden komple makina almak bana çok saçna geliyor.. üstelik insan oynadığı oyundan da zevk alamaz, bi yanda o bi yanda bu

sen segayla yutkunmaktan kurtulduysan çok şanslısın sana diyeyim.. biz segaya anca gazetelerde tvlerde reklamlardan bakıyorduk.. amiga vardı daha çok ama onuda bana almadılar.. bi ara bi yerlerden tv game elime geçtide onla oyalandık (sesi çalışmıyordu)..97-98 yılı gibi en sonunda eve bilgisayar girince asıl oyun hayatım başlamış oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

sorma ya öyleleri de var.. ne çıksa hepsini alacam diyorlar saygı duyarız tabi ama sırf bir kaç değişik oyun yüzünden komple makina almak bana çok saçna geliyor.. üstelik insan oynadığı oyundan da zevk alamaz, bi yanda o bi yanda bu

sen segayla yutkunmaktan kurtulduysan çok şanslısın sana diyeyim.. biz segaya anca gazetelerde tvlerde reklamlardan bakıyorduk.. amiga vardı daha çok ama onuda bana almadılar.. bi ara bi yerlerden tv game elime geçtide onla oyalandık (sesi çalışmıyordu)..97-98 yılı gibi en sonunda eve bilgisayar girince asıl oyun hayatım başlamış oldu

bizde kullan-at kültürü olduğu için yeni nesil çıkar çıkmaz eskisi raflarda tozlanır, her alanda olduğu gibi bu alanda da kültür eksikliğimiz mevcut.

halbuki hâlâ yurtdışında bu konsollar oynanıyor, amaç salt grafik kalitesini tecrübe etmek değil, o konsolu kendine has özellikleri olduğu için sevebilmek...bu anlayış da türkiyede yok maalesef.

dostum ben de ilk başlarda amigayaya nintendo sahiplerine imrenirdim, hatta bir ara keşke neo-geo'm olsa keşke diye az hayal kurmamıştım. ben yaklaşık 7-8 sene düz ateri ile idare ettim ve peder beyi de md 2'ye ikna etmek için göbeğim çatladı. ve nihayet 98-99 gibi aldım segayı.

ama benim de eve hiç pc girmedi, half-life,fifa,nfs oynayabilen bahtiyar arkadaşlara sahiptim en azından. daha sonraları ps1 ve 2 ile telafi ettim gerçi ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seçimzabıtkatibi -- 31 Mayıs 2013; 16:45:42 >

• seninde benimkine benzer olmuş demek aynı dönemlerde bizimiz pc birimiz md 2 aldırmışız yalvara yakara

dediğine tamamen katılıyorum.. artık oyuncu profili oyna at, kullan at mantığıyla ilerliyor, bu yüzden kaliteli bir ürün artık ortaya çıkmıyor

grafik bir yere kadar, oyun güzel değilse ne yapayım grafiği

özellikle bizde bir "son teknoloji" takıntısı var.. kalite, fiyat önemli değil, işini görüp görmemesi önemli değil.. son teknoloji bende olsunda nasıl olursa olsun

yurtdışında hala eski oyunlara rağbet var, hala bu konsollar satılıyor.. amazonda snes ve md2 oyunlarını beraber çalıştırabilen, wireless gamepadlere sahip yeni konsollar üretiliyor..

inanmayacaksın, adamlar hala vhs kasette film seyrediyorlar.. vcd yok adamlarda, mağazaya gidiyrosun, blu ray dvdler, dvdler ve vhs kasetler var..
    çünkü adamın işini görüyor.. crt tüplü tv adamın işini görüyor ve gidip hayatı boyunca kullanmayacağı elle kontrol edilebilen 3d smart tv almıyor

o dediğin konsolun kendine has atmosferiyle oyunları oynamak mantığı malesef bizde yok..

• quote:

seninde benimkine benzer olmuş demek aynı dönemlerde bizimiz pc birimiz md 2 aldırmışız yalvara yakara

dediğine tamamen katılıyorum.. artık oyuncu profili oyna at, kullan at mantığıyla ilerliyor, bu yüzden kaliteli bir ürün artık ortaya çıkmıyor

grafik bir yere kadar, oyun güzel değilse ne yapayım grafiği

özellikle bizde bir "son teknoloji" takıntısı var.. kalite, fiyat önemli değil, işini görüp görmemesi önemli değil.. son teknoloji bende olsunda nasıl olursa olsun

yurtdışında hala eski oyunlara rağbet var, hala bu konsollar satılıyor.. amazonda snes ve md2 oyunlarını beraber çalıştırabilen, wireless gamepadlere sahip yeni konsollar üretiliyor..

inanmayacaksın, adamlar hala vhs kasette film seyrediyorlar.. vcd yok adamlarda, mağazaya gidiyrosun, blu ray dvdler, dvdler ve vhs kasetler var..
    çünkü adamın işini görüyor.. crt tüplü tv adamın işini görüyor ve gidip hayatı boyunca kullanmayacağı elle kontrol edilebilen 3d smart tv almıyor

o dediğin konsolun kendine has atmosferiyle oyunları oynamak mantığı malesef bizde yok..

aynen kardeşim, bir oyunda aranan özellik bence orijinalliği olmalı. misal bir earthworm jim serisi , ne bileyim bir vectorman serisi bünyemde çok hoş anılar bırakmıştı ergenliğimde ve halen de oynatıyor kendilerini keratalar ;)

bu vhs olayı artık disket,kaset çalar gibi tedavülden kalktı ama kullanan varsa hala helal olsun derim,

öte yandan bizde bir de amiyane tabirle hava atma kültürü de yüksek derecede. adam benim de pileysiteyşan 4'üm vaııaar demek için de alabiliyor. sanki en yeni her zaman en âlâ olanıymış gibi...

• aynen katılıyorum dostum, malesef böyle.. iş böyle olunca da kalite ona göre oluyor
  • VCD zaten uzakdoğu piyasası için üretilmiş birşeydir teknik olarak vhs'den farkı yoktur ABD,Avrupa ülkelerinde hiç piyasaya girmedi bildiğim kadarıyla
  • sanırım öyle.. ama kalite olarak vcd bir tık önde tabi.. yinede böyle nostaljik cihazların hala kullanıldığını görmek güzel
  • Ben bu konsola sahiptim zamanında, sanırsam Almanya'dan bir aile dostumuz getirmişti hediye olarak. O zamanlar kıymetini pek bilemedim çünkü bu konsola ait kasetlere hiçbir zaman ulaşamadım. Kasetsiz bir şekilde kendi hafızasından oyunları çalıştırıyordu. İşin kötü yanı o dönemin popüler oyunlarını kendi "atari"mde hiçbir zaman oynayamadım. İşin iyi yanı ise envai bölüm Mario yüklü olmasıydı. Millet 4-1'inde "game over" olurken ya da adaptörü aşırı ısınmadan bozulurken benim cihazda birçok bölüm açık olarak vardı. Misal 6-1 vs.

99 yılında ilk PC'm geldikten sonra Atari'ye maalesef sahip çıkamadım, şimdi kim bilir nerede kendisi.
  • Sat1 kanalı bulundugum sehirde belediyece kesintisiz yayınlanıyordu ve oyun reklamlarını izlemekten Almanca anadilim gibi olmuştu.snes ve super metroid oyununu babama karne hediyesi olarak aldırtmayı reklamlara borçluyum .ondan sonra bu konsolda şimdiki konsollardan bir daha alamadıgım tadı almıstım ama çocukluk ama oyunların ruhu o kısmını bilemiyorum ama zelda alttp, S.mario world , yoshie island,secret of mana, chrono trigger, tmnt turtles in time, S.street fighter turbo, clay fighter, super metroid, mario paint, joe&max, automobili lamborghini,Killer Instinct,Alaaddin , seiken densetsu 3,lost vikings,super probotector,secret of evermore,super mario rpg, donkey kong country,mario kart,earthbound zaman içerisinde ordan burdan alıp oynadığım oyunlar. Gercekten guzel zamanlardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Super Nintendo (SNES) krallığı.

• quote:

tabi bunlar benim sevdiğim oyunlar ama snese çıkmış ne kadar oyun varsa hepsi var.. benim daha arayıpta bulamadığım oyun olmadı

snes'in farklı farklı emulatörleri var, bendekinin algılaması çok iyi, dövüş oyunlarındaki her hareketi, fatality'leri çekebiliyorum

gba'nında dokunmatik gamepadi çok başarılı, hiçbir zorluk yaşamıyorum oynarken

ayrıca bu emulatörleri tablete de kurdum, orda gamepad bağlayıp oynuyorum

Bende atrix var docking stationla

• quote:

512 ram'de sorun çıkmaz

windows 8'te emulator var mı bilmiyorum, android'de çok var, imzamdan bakabilirsin

android olarak samsung galaxy s-s2-s3 note serilerini tavsiye etmem.. samsung bu ekranlarda renk tonlarıyla oynadığı için (renkler daha canlı gözüksün diye) gerçekçi renk tonundan uzaktır, oynayacağın emulatörlerdeki oyunlar elma gibi kıpkırmızı renklerde gözükür

ayrıca ne hikmetse benim 512 mg'lik lg'de orjinalinden daha akıcı oynaıdğım gba oyunları, arkadaşın galaxy note 2'sinde kasılarak çalışıyordu

Emulator supergnesmi?

• snesoid

note 'da kasılan emulator myboy.. gba emulatörü
  • quote:

snesoid

note 'da kasılan emulator myboy.. gba emulatörü

Supergnes daha guzel sanki (banagore)

• olabilir, çok çeşit var

snesoid i beğeniyorum çünkü istediğim yerde save edebiliyorum. oyunu açınca otomatik kaldığım yerden devam ediyor

sega genesis içide genplusdroid var, ondada istediğin gibi hafızaya alabiliyorsun

ama snesoid in dokunmatik gamepadi çok başarılı, çok hassas
  • Multiplayer ozelligini denedim dun calisiyor minik kasma var nedense multiplayerda sadece oluyor.ve istedigin yerde. Save var

• karşılıklı oynayınca kasma mı yapıyor oyunlar

birde cevabı alıntıdan yaparsan sevinirim, o zaman dönüş yaptığını anlarım, yoksa tesadüf sayfaya girdiğim zaman görüyorum cevap verdiğini
  • Büyük İskender B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Sendeki büyük ihtimalle SNES değilmiş üzülerek bildirmeliyim :) Snesin hafızasında oyun olmaz. Tipi snese benzeyen NES klonları var onlardan olmalı...http://www.youtube.com/watch?v=Ov9t4Y6UfNw bu video bana ait... sistem hakkında bilgi verirken gösteriyorum sanırım sesnin dediğini ...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.