Şimdi Ara

SuperOnline 5 kullanıcı sınırını nasıl koyuyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
12.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayni sikayeti uste ben yazmistim. :) Aradim superonline i limitin artirilmasini rica ediyorum dedim. Kac istersiniz dedi. En az 10 falan olsa iyi olur dedim. Ertesi gun aradilar 30 yaptik dediler su an hic bi sikinti yok. herkes cok memnun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasomaniac

Ayni sikayeti uste ben yazmistim. :) Aradim superonline i limitin artirilmasini rica ediyorum dedim. Kac istersiniz dedi. En az 10 falan olsa iyi olur dedim. Ertesi gun aradilar 30 yaptik dediler su an hic bi sikinti yok. herkes cok memnun.

Senin yazdigini okudum ama ben sabahtan beri 3 kere konustum teknik destekle. Son konusmalarimda bayagi bir bagirdim cagirdim hatta aboneligimi iptal edin ben tekrar adsle donecem dedigim halde geri adim atmadilar. Sen sansliymissin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataberko

Evde 3 bilgisayar , 1 PS3 , 2 wifili telefon var. Bütün bu aletleri aynı anda internete bağlıyamıyordum. İlk açılıp bağlananlar internete çıkıyor 4 cü aletten sonrası internete çıkamıyor. Müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumda Yetkili kişi SuperOnline modemlerinde bağlantı sınırı olduğunu, aynı anda 5 istemci ile bağlantı yapıldığında istemcilerin koptuğunu söyledi. Bu önlemin kişiler yüksek hızda internet bağlantısı alıp diğer insanlara dağıtmasın diye alındığı anlaşılıyor. Ama bu durumdada benim gibi sadece evindeki internet bağlantılı cihazlarını aynı anda internete bağlamak istiyenler bu işlemi gerçekleştiremiyorlar. Takdir edersinizki günümüzde televizyonlardan tutun cep telefonlarına , oyun konsallarına , media player lara kadar bütün cihazlar artık internete bağlanabiliyor. Ama bu 5 kullanıcı sınırı yüzünden hepsini aynı anda internete çıkaramıyoruz. Acaba bu sınırlama işlemi modemdemi yapılıyor? Eğer modemde böyle bir sınırlama yapılıyorsa bu sınırlama sorununu ayarlardan nasıl düzeltebiliriz.

bu ay içinde bizim eve baglayan teknisyen 4 kablolu 40 da kablosuz cihaz kullanabilirsin dedi. Yani öyle 5 le sınırlı degil

• quote:

Orijinalden alıntı: altugerbasi

3 iphone, 2 notebook (kızım, oğlum, benim) cihaz calisirken bir de misafir gelirse durum harab. Access Point ile sorun cozuluyor.

Düşüncesi bile korkunç . Nasıl dayanabiliyorsunuz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: SanalKabus

quote:

Orijinalden alıntı: altugerbasi

3 iphone, 2 notebook (kızım, oğlum, benim) cihaz calisirken bir de misafir gelirse durum harab. Access Point ile sorun cozuluyor.

Düşüncesi bile korkunç . Nasıl dayanabiliyorsunuz .

cep telefonlarına Wifi özelliklerinin eklenmesinden sonra artık bir çok evdeki internete baglanabilen cihaz sayıs rahatlıkla 5 geçebilir
  • başka router alın sorun kalmaz eğer çok lazımsa paraya kıyacan
  • Router'a falan gerek yok. İstediği kadar kullanıcı sınırı vermeye çalışsınlar, tek program çözüyor bu durumu: connectify

Sanal bir wifi router yaratıyor bilgisayarda ve kendi ağını oluşturuyor. Wifi ve 3g interneti dağıtabiliyorsunuz rahatlıkla. Kendi şifrenizi falan oluşturarak.

Yalnız bu program windows 7 istiyor. Aynısının xp falan için olanı vardır mutlaka, aratın wifi-hotspot for xp diye google'da çıkar.
  • arkadaşlar bende aynı sorundan muzdaribim..daha doğrusu komşum muzdarip ama bana güvenipte ( "olm bırak şimdi bozarsın " şeklinde tepkiler aldığım için ) denememe izin vermediler ancak

aklıma şöyle bir seçenek geldi. bilmiyorum deniyen oldu mu ..modem ayarlarında Sanal Ap seçeneği var . ap satın almak yerine sanal access point oluşturularak kullanıcı sınırı arttırılamaz mı ? ne

düşünyorsunuz?
  • Bizim evde 3 masaüstü 1 laptop ve 1 telefon internete bağlanıyor. Ara sıra kuzenlerim geldiği zaman onlarda internete bağlanıyor kendi bilgisayarları ile. 2 hafta içinde bende superonlinea geçeceğim kurulumu yapmaya geldiklerinde yönetici şifresini isterim veya müşteri hizmetlerini arayıp sayıyı yükseltmelerini isterim.
  • sadece AP baglamak, yada sanal AP yapmak soruna cozum olmaz diye tahmin ediyorum. arkadaslar cihazlarin modeme baglandigini, ancak internete cikamadigini soyluyorlar. eger bu baglanan cihazlar modemin dagittigi aralik disinda ip aliyorsa bahsedilen oneriler calisabilir, ama bunun disinda NAT seviyesinde bir kisitlama mevcut ise bunu asmak icin ddwrt destekli bir AP alip uzerine DDWRT kurmak cozum olacaktir. enteresan bir yaklasim olmus bu ancak . hani bir anlami olmayan . isteyen adam elindeki eski bir pc yi router yaparak da gecer bu engeli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

sadece AP baglamak, yada sanal AP yapmak soruna cozum olmaz diye tahmin ediyorum. arkadaslar cihazlarin modeme baglandigini, ancak internete cikamadigini soyluyorlar. eger bu baglanan cihazlar modemin dagittigi aralik disinda ip aliyorsa bahsedilen oneriler calisabilir, ama bunun disinda NAT seviyesinde bir kisitlama mevcut ise bunu asmak icin ddwrt destekli bir AP alip uzerine DDWRT kurmak cozum olacaktir. enteresan bir yaklasim olmus bu ancak . hani bir anlami olmayan . isteyen adam elindeki eski bir pc yi router yaparak da gecer bu engeli..

aralık dışından ip almıyor. gayet normal modeme bağlanmış gibi. ama internete çıkamıyor cihaz taa ki başka bir aleti kapatana kadar.

hatta farkettiğim birşey, aynı cihaz aralıktan bir ip aldığı halde modem arayüzünüde açamıyor. ip veriyor ama hiçbir veri alış-verişine izin vermiyor.

müşteri hizmetleri kurumsal müşterilere bunu direk açabildiğine göre muhtemelen config dosyasından bir ayarla halledilebilir. ama bu ayarı bulamadım maalesef. daha iyi anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir.

• Acaba bir wireless router alıp (zyxel NBG-417N gibi), onu pirelli modemin ethernetine kablo ile bağlasak; pirelli modem bunu tek bir cihaz gibi görebilir; sonra da zyxel'de mac klonlama ve diğer bilgileri girip, yine o tek gibi görünen zyxel router üzerinden kablosuz olarak dilediğin sayıda cihazı bağlayabilri miyiz ki?? :) Pek anlamam ama olur mu böyle acaba?? ne dersiniz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdinibutun

Acaba bir wireless router alıp (zyxel NBG-417N gibi), onu pirelli modemin ethernetine kablo ile bağlasak; pirelli modem bunu tek bir cihaz gibi görebilir; sonra da zyxel'de mac klonlama ve diğer bilgileri girip, yine o tek gibi görünen zyxel router üzerinden kablosuz olarak dilediğin sayıda cihazı bağlayabilri miyiz ki?? :) Pek anlamam ama olur mu böyle acaba?? ne dersiniz??

şu an aynen dediğinizi yaptım ve sonuç olumlu :)
    bende yedekte bulunan pirellinin ip aralığını 192.168.2.1-255 verdim. wan portuna asıl pirelliden gelen ethernet kablosunu taktım. şu an bütün cihazlar internete sorunsuz çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcd -- 8 Nisan 2011; 22:05:49 >
  • Merhaba arkadaşlar
    bende bu durumdan müzdaribim. elimde Airties Access point var.
    Ama ne yaptıysam olmadı yapamadım.
    Yardımcı olabailecek varmı? Kesin çözüm nedir. Teşekkürler.
  • sayın gcd daha detaylı yazabilirmisiniz nasıl hallettiğinizi zyxel lemi hallettiniz benimde evimdeki cihazlar icin 1 kablosuz 5 kablolu bağlantıya ihtiyacım var birtürlü yapamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stoll -- 9 Nisan 2011; 13:25:14 >
  • Arkadaşların çözümü pirellinin üzerine router bağlamak.

Ancak şöyle bir durum var ki elinizde başka bir router varsa zaten pirelli modeme (telefon hizmeti almıyorsanız) ihtiyacınız kalmıyor :)
  • airties 4450 var bende ama forumda linksys 610n dir655 tavsiye ediyorlar
    gigabit n wireless router bulmak lazım
  • sözleşmelerinizi kontrol edin. böyle bir kısıtlamaya imza atmadıysanız sonradan koyamazlar.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/linksys-e3000-ee-e3000-ee-300mbps-dual-bant-kablosuz-n-router/productdetails.aspx?I_ID=53049

LINKSYS E3000-EE 300MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-N ROUTER

Buna ne dersiniz arkadaşlar pirelli alternatifi olarak
  • evet alternatif neler olabilir arkadaşlar 610n bulması güç bir yerde buldum oda 320 TL fiyat çektiler hemde teşhir malı daha ekonomik birsey yokmudur
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.