Şimdi Ara

Superonline'dan Yeni Haber: Türksat Kablo Altyapısından İnternet ve Tv (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
4.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Vodafone bunu neden duyurmaya gerek duymamış anlam veremedim. Eğer Turkcell gibi bunuda web sitesinden duyursaydı bunun haberinide paylaşırdım. Vodafone bu hizmete ne zaman başladı bilginiz varmı?

Avrupa ülkelerinde Vodafone kablo internet servislerinin reklamını tabir yerindeyse davul çalarak yapıyor. Türkiyede ise varmı yokmu belli olmasın gibi bir durum var sanki.
  • Garabet2 G kullanıcısına yanıt
    Netmaster aslında kötü bir üretici değil asıl sorun türksatın ucuza modem üret demesinde yatıyor yoksa dışarıdan aldığınızda performansı gayet iyi ama İSS'den kesinlikle almayın.

Motorola bulabilirseniz çok iyi olur ama onuda türksat'a seri numarasını bildirmeniz gerekiyor.

Docsis 3 ile ben 97-98 mbps hızları alıyordum ki gayet stabil bir şekilde diğer firmalarda bu hızı garanti vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone'un diğer altyapı sağlayıcılarıyla anlaşmaları gereği mi bilmiyorum, açık açık hangi altyapıyı kullandığını belirtmiyor. Geçen sene mayıs ayında superonline altyapısını kullanmaya başladı. O zamandan beri sitesinde hiç bir yerde açık açık superonline altyapısını kullandığı yazmıyor. Ancak forumdan ya da bayiye giderseniz öğrenebiliyorsunuz.

Benzer şekilde vodafone, kablo altyapısını eylül'ün ortasından beri kullanıyor. Bununla ilgili hiç bir yerde açık açık bilgi yazmıyor. Ancak forumdan, bayilerden öğrenebiliyoruz. Sözleşmelerde de ufak ufak farklılıklar var, ordan anlaşılıyor hangi altyapıyı kullandığı.

-Superonline altyapısını kullandığı kampanyalarda (Örneğin 3 ay deneme fibermax kampanyası) upload tüm tarifeler için 5 mbps'tir, 50 gb upload sonrası upload hızı 1 mbps'e düşürülecektir ifadesi var. Superonline'da da akn'li tarifelerde aynı şart olduğundan buradan kampanyanın superonline altyapısı için olduğunu anlıyoruz.

-Kablonet altyapısını kullandığı kampanyalarda (Örneğin Fibermax her evde kampanyası) 24 mbps'e kadar olan paketler için upload hızı 2 Mbps, 50 mbps'e kadar olan paketler için 5 Mbps ifadesi var. Upload akn'si yok, sınırsız. Kablonet'te de aynı hızlar (24'e 2, 50'ye 5) olduğundan ve upload akn'si olmadığından buradan kampanyanın kablonet altyapısı için olduğunu anlıyoruz.

Diğer sağlayıcılar açık açık hangi altyapıyı kullandığını yazarken vodafone neden yazmıyor bilmiyorum. (Örneğin extranet, millenicom superonline altyapısı için olan kampanyalarında bunu belirtiyor. Superonline aynı şekilde kablo altyapısı için olan tarifelerinde kablo altyapısını kullandığını belirtmiş.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 29 Aralık 2018; 14:22:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Vodafone Türkiye deki mevcut telekom sektörünün şartlarından ne tam olarak uzak kalmak istiyor, nede tam entegre olabiliyor. Bu ortak altyapı konusunda aslında BTK regülasyonu yok bildiğim kadarıyla. Belki Vodafone bundan dolayıda yeteri kadar güven duymuyor olabilir. Bu işte olalım ama herhangi bir anlaşmazlık durumunda da kopmak gerekirse, zora düşmeyelim politikasıyla çalışıyor olabilirler. Tabi bunlar sadece tahmin.

Superonline ile Vodafone'un altyapı paylaşımı yaptıklarını biliyordum. Bu bahsettiğiniz gibi bazı limitler olmasına rağmen iyi bir durum. Fakat Vodafone'un Türksat altyapısını kullanmasında bazı sorunlar gördüm.

Öncelikle paylaştığınız sözleşme örneği için teşekkür ederim. Bu sözleşmedeki bazı maddeleri alıntılarsam:

* Abone, KabloTV Hizmetine ilişkin Türksat ile Kablo Hizmetleri Abonelik Sözleşmesi imzalayacak ve Abonenin KabloTV Hizmeti’nden faydalanabilmesi için Abone lokasyonundaki KabloTV son kullanıcı cihazları kurulum hizmeti Türksat tarafından ücretsiz sağlanacaktır.

* Türksat KabloTV aboneliğinin iptal edilmesi Abone sorumluluğundadır. Türksat abonelik sözleşmesi kapsamında iptal işlemleri tamamlanmaması durumunda Türksat, KabloTV hizmeti için aboneye faturalama yapacaktır. Türksat tarafından kurulumu yapılan KabloTV son kullanıcı cihazları Abone tarafından Türksat’a iade edilecek olup, aksi halde KabloTV Abonelik Sözleşmesi koşulları işletilecektir.

Bu maddeler abone için aslında fazladan prosedür ve akabinde sorun teşkil edebilecek maddeler. Bu maddeleri aralarında aşamamaları aboneye ikinci bir firma için sözleşme dayatılması hiç iyi birşey değil. Ve diğer sözleşmenin tüm sorumluluğuda aboneye yükleniyor. Bu Turkcell de de böylemi bakmam gerekecek.

Vodafone ve Turkcell'in Türksat altyapısını kullanmak istediği kadar Türksat'ın diğer operatörlerin altyapısını kullanmaya hevesli olduğunu pek sanmıyorum. Bundan dolayı Türksat'ın bu tip sorunların aşılmasında çözüm odaklı yaklaşmayacağı kanaatindeyim. Türksat'ın 81 ile altyapı götürme projesi var. Aslında istedikleri TT gibi ikinci bir tekel olmak görüntüsünde. Ama piyasa şartlarından bunuda yapabileceklerini sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.