Şimdi Ara

Superonline fiber modem ve Gigabit router sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
3.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir hafta önce Superonline dan fiber internet bağlattım.HUAWEI HG253 modem bağladılar,ancak modemin ( ki diğerlerine göre sorunsuz olduğu söylense de ) bazı özellikleri kısıtlı,örneğin DHCP server da ağda kullandığınız cihazlar için IP rezervasyonu yapamıyorsunuz,ayrıca USB portuna takılan harici diskler ağda görünmüyor.Bu nedenle Linksys'in EA3500 kablosuz gigabit router'ini aldım.Hem HUAWEI HG253 hem de EA3500 ün IP'si 192.168.1.1 olduğu için önce EA3500 ü direkt bilgisayara ethernet portundan bağlayıp ip değişikliği yaptım,192.168.1.2 olarak.DHCP yi HUAWEI HG253 de kapattım,LAN çıkışlarından birini EA3500 e LAN portundan bağladım ve burada DHCP yi açık bıraktım.192.168.1.3 den başlayacak şekilde.Daha sonra da EA3500 in DHCP sunucusunda ağda kullandığım bilgisayar,medya oynatıcı,televizyon,İomega Iconnect veri depolama gibi cihazların MAC adreslerinden IP lerini 192.168.1.3 den başlayıp 255.255.255.0 ve 192.168.1.1 li olarak sabitledim..Bu bağlantı ile Superonline interneti devam etti ancak bir süre sonra koptu..Burada SOL müşteri hizmetlerinin insanı cidden hasta edecek saçmalıkları başladı..Hiç bir çözüm üretmediler,üretemediler..Bir tanesi " size sabit IP verelim " gibi abuk bir öneride bulundu..Acaba router de MAC klonlama özelliği var,modemin MAC değerini klonlasam çözülür mü diye sorunca iyi olur dediler,ancak cihazın üzerinde LAN,WLAN ve WAN olmak üzere üç MAC adresi var,hangisini klonlayayım diyince adeta kaçacak delik aradılar..Yıllar önceki çözüm üretmekten aciz " Süperoffline " aklıma geldi bir an..Sonuçta verdikleri modeme reset atıp bağlantıyı sağladım,routeri yine eskisi gibi bağladım,bir süre herşey normal gitti sonra yine bağlantı koptu..Geçici bir çözüm olarak EA3500 ü köprü olarak kullanmaya başladım,hiç değilse USB portunda ki harici disk medya oynatıcı ( WDTVLive) tarafından görülsün diye..
    Ağ konusunda tecrübeli Superonline kullanıcusı arkadaşlardan ricam EA3500 ü tüm özellikleriyle internet bağlantısı kopmadan nasıl HUAWEI HG253 e bağlayabilirim ?

• Epey zaman geçmiş. Muhtemelen sorunu çözmüşsünüzdür. Bilgi olsun diye yazayım. Bende Linksys wrt610n gigabit dual band router var. Uydunet modem ile (Motorola sb6120 docsis 3.0) sorunsuz şekilde kullandığım ayarları yazayım.

1- Modemin IP nosuna dokunmadım. 192.168.100.1 şeklinde.
    2- Router ı modeme bağlamdan önce 192.xxx.x.x dışında başka bir seriden numara verdim. 75.0.0.10 şeklinde
    3- Router a bağlanan diğer cihazlara da 75.0.0.21 den itibaren başlıyor
    4- Benim modemde kablosuz ağ yok. Siz Huawei deki kablosuz bağlantı özelliğini kapatın.
    5- Sonra modemden gelen kabloyu router da (wrt610n) WAN girişine bağladım. Sizde WAN girişine bağlayın. Bu şekilde modemdeki DHCP yi kapatmanıza gerek yok.

Modemden gelen kabloyu router ın LAN portuna taktığınız için sorun yaşadığınızı düşünüyorum.

Sorun devam ediyorsa umarım işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbecan -- 7 Aralık 2012; 13:03:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.