Şikayet var sitesinden + telefonla müşteri hizmetlerinden + e-posta vs her yerden arıza kaydı oluşturdum. Her defasında diyorlar ki altyapı 1000 Mbps'e kadar desteğiniz var o indirme yaptığınız sunucunun yoğunluğu ile alakalı. Kendileri onlara göre mükemmeller. Siz hangi internet servis sağlayıcısını kullanıyorsunuz ? |
superonline hız sorunu (2. sayfa)
-
-
Superonline hocam.
-
Her defasında speedtest üzerinden hız testi yapın diyorlar orada 500 Mbps paket kullanmama rağmen sonuçlar 800~900 Mbps çıkıyor ve bu bana hiç doğru gelmiyor onlar steam, origin, PS5 indirme değerlerini umursamıyorlar speedtest ne diyorsa doğru kabul ederiz diyorlar bu yüzden haftalarca böyle sorunum devam ediyor
-
Benim de şöyle enteresan bir sorunum var, paketim 1000mbit. ethernet üzerinden max 500 küsur hız alabiliyorum, wifi 6 cihaz ile 900e yakın.
Bütün sürücüler güncel, ethernet portları gigabit, kablolar cat6a, 2 ayrı bilgisayar ile deniyorum, sadece 1-2 kere 800 küsür gördüm, onun dışında 300-600 arası oynuyor. Superonline şifrem var, kendi modemim (xiaomi ax1800) ile de denedim sonuç değişmiyor.
Servis geldi baktı o da şaşırdı ethernetin kablosuzdan bu kadar düşük olmasına. En son cihazınızla alakalı diyip gitti. Kullandığım cihazlar da gayet yeni 2020 model laptoplar. İkna edemedim kendilerini ama malesef.
Böyle bir şey yaşayıp çözebilen oldu mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkeii -- 10 Eylül 2022; 13:7:52 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
test esnasında bilgisayarınıxın CPU ve HDD kullanımı nasıl?
Bakmamıştım akşam eve geçince bakarım.
Nasıl olması gerekiyor normalde?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkeii -- 10 Eylül 2022; 18:3:35 >
olabildiğince düşük olmalı, şişe gibi düşünün CPU %100'e ulaştığında dar boğaz yapar, veri akış hızı kısıtlanır.
Tarayıcıdan speedtest yapınca cpu max %70 oluyor. Speedtest'in kendi uygulamasında max %25. System memory max %30larda ikisinde de.
Hem tarayıcı hem uygulama ulaşabildiği hızlar aynı.
kendi adıma sıkıntıyı buldum. bitdefender total security kullanıyorum. tamamen ondan kaynaklıymış. antivirüs programını silince kablolu hız 970'lere ulaştı.
internette benzer şikayetler de var bitdefender'ın internet hızını %50-60lara varan oranla yavaşlattığına dair. sunulan çözümler de bende işe yaramadı. ben de komple sildim, zaten üyelik bitmesine 5-6 gün kalmıştı şansıma.
olması gereken hıza ulaşamayanlar antivürüs programlarını kaldırıp bir de öyle denesinler derim. bu arada bilmiyorum hepsinde sorun var mı. mesela şimdi norton kurdum, herhangi bir yavaşlama yok internette, yine full hızı alabiliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkeii -- 18 Eylül 2022; 1:33:52 > -
Bende pc'emde bütün antivürüs, windows defender vs uygulamaları kaldırdım ama yine de sorun çözülmedi maalesef.
-
Konuyu hortlatayım :)
1000 mbit bağlantıya geçtim, ilk 1 hafta 950 mbit altına düşmedi, sonra 500 mbit geçmedi. müşteri hizmetleri yapmaya çalıştı olmadı, teknik ekip geldi yine olmadı.
sorunu çözebilen var mı?
-
Benzer durum bende de var. Dün akşam 23:00 sularında bende kendi router cihazım ile testler yapıyordum hız 650'leri aşmadı hiç. Orjinal Ont, orjinal modem denedim aynı, orjinal ont kendi modemimi denedim aynı, kendi ont cihazım ile kendi router denedim yine aynı. Geriye tek ihtimal CGNAT arkasından hizmet verdiği için onun kısıtlaması var diye düşünüyorum. Kendi ağ yapımı kurunca statik ip alıp deneyeceğim bir.
-
Süperonline dan her zaman her an sorun var
bazen çok ince detaya girince fark ediliyor mesela oyunda yüksek Ping paket kaybı mesela adamı vurduğunu sanırsın bi bakmışsın sen ölmüşsün
veya ekstra sorunlar artınca seninde dediğin gibi örneklerle bariz fark edilir şekilde
ilk dediğim artık normalleşti kabullenildi artık bariz büyük sorunlar olduğunda kullanıcılar sitem ediyor
mesela bu sorun kimine göre sorun değil kimine göre büyük sorun hatta abonelerin çoğu buna benzer sorunların farkında değiller speedtestlere göre uçuyor kaçıyor
https://www.technopat.net/sosyal/konu/keenetic-hopper-ve-superonline-fiber.3500598/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 8 Kasım 2024; 16:52:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
CGNAT ile alakalı olmayabilir. Erişim altyapısının kapasitesi de yetmiyor olabilir. Bu durumda OLT'deki kullanılan PON teknolojisini yükseltmeleri veya bölünme oranını düşürmeleri gerekir. Şayet böyle bir kapasite sorunu varsa trafiğin tenha olduğu saatlerde tam hızı alırsınız. Eğer tam hızı göremezseniz farklı ihtimallere bakmak lazım, mesela zayıflama yüksek veya sinyal gücü düşük olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 9 Kasım 2024; 21:54:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X