Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.447
Cevap
100
Favori
371.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ucuz yollu router tavsiyesi olan var mı? hg255s yerine takacağım, şifreyi burda verilen yöntemle almıştım. wifi'ında evet sıkıntı oluyor ama yakın mesafe kullandığım için sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

Bence WAN şifresinin verilmemesinin nedenlerinden birisi budur. Adamlar tam çakal.

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu

Madem bunlar çakallık yapıyor, müşteriyi aldatıyor; Biz de gerekeni yaparız ki, yaptım zaten. Anlamadıkları şu; Bu duruma ses çıkaran insanların alayı, o çağrı merkezine oturttukları, eve gönderdikleri teknik servisin "teknik bilgisini" ikiye katlar. Anca teknolojiyle alakası olmayan "son kullanıcı"ları mahkum edebilirler kendilerine. Kendi çağrı merkezi ve teknik servis cahilleriyle karıştırmasınlar bizi.

@blacksnake03 Linksys E900 N Router. 150TL civarı. Şu an onu kullanıyorum. DD-WRT'de yüklü. Bi sıkıntım yok. Linksys'nin yeri bende ayrıdır. Zamanında Zyxel belasından da ADSL modemini alarak kurtulmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 15 Mart 2018; 21:11:56 >

• meke kullanıcısına yanıt
    Hg255 bir router'dır. Bunun yerine takacağın cihazın fiber destekli router özelliği olması gerekir. Sadece router da alabilirsin ya da Dsl modem router'da da bu özellik olabilir. En önemli konu alacağın cihazın özelliklerinde mac adresinin değiştirilebiliyor olması lazım.

Hg255 cihazının arkasındaki etikette yazan wan mac adresini kopyalayıp yeni cihazında kullanıcı adı şifre girmen yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DivingDeep kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, Asus RT-68U aldım. Henüz elime ulaşmadı, sonucu paylaşırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar bende superonlinen wifi cekim gucunden rahatsiz olanlardanim..arka odalarda cekmiyor wifi..bu sorunu halletmemin en kolay zahmetsiz yolu nedir? amacim diger odalardada sorunsuz wifi hizmeti alabilmek..

• frostburn F kullanıcısına yanıt
    Evet, dediğiniz gibi evde atıl duran emektar airties rt-205'i HS255s'e direk bağladım. Bunca zaman alıştığımız için belki de boşa kahır çekmişiz. İnternette gezinirken hemen fark edilecek bir hız artışı oldu.
  • hocam mesaj için teşekkürler. Açıklayıcı olmuş ancak Vlanid=103 ve 802.1p=4 ayarlarini resimde 0 olarak gördüm. başka yere mi giriyosunuz bu değerleri?
    Hbde Zyxel NBG6617 AC1300 mimo özellikli router 313 tl ki bu fiyata bu özelliklerde bir routera rastlamadım.Sizce bunda çalıştırabilir miyim? alıp almamada çok kararsız kaldım.Sizin modemde aynı fiyatlarda ancak mimo yok.
  • Arkadaşlar süperonline alt yapısını kullanan Vodafone 100 mbit fiber tarifesine geçeçeğim. Sanırım onlar da aynı modemi veriyorlar. Ama Vodafone kullanıcı adı ve şifre dr veriyormuş. Acaba o kullanıcı adı ve şifreyle başka modem kullanabilir miyim

• ado102 kullanıcısına yanıt
    Evet kullanabilirsin.
    Ancak MAC clone yapılabilen bir model olması gerekiyor, lazım olabilir.
  • MAC clone özelliği olup olmadığını kontrol edilmeli. indirim zamanı beklenmeli daha uygun fiyatlara alınabilir.
    şöyle bi baktım birkaç model tr fitatları 2 katı.

Tenda AC1900 Dual Band Gigabit Performance Wi-Fi Router with Open Source Support (AC18) $62.97 ₺246,47

D-Link DIR-879 AC1900 EXO Wi-Fi Router $62.95 ₺246,39

netgerar modelleride burda.

tavsiye 2019 da piyasaya girecek wpa3 , 802.11ax modelleri beklenmeli. elinizde idare edecek cihazlar varsa hg255s bağlayın wifi çıkışı için kulanın.

• cuins kullanıcısına yanıt
    Merhaba, benim modemde internet ayarlari service 1 service 2 diye 8 e kadar giden ayri ayri ayarlar ile yapiliyor. Service 1 e normal modem ayarlarini yapiyorsunuz service 2 ye iptv vlan id ve 802.1p ayarini yapiyorsun. Resim yuklenmemis o yuzden onu gormemis olabilirsiniz. Zyxel NBG6617 AC1300 bu sadece router yani yonlendirici bununla fiberide iptvyide yapamazsiniz sadece interneti yayiyor. Modem router yada sadece modem almalisiniz. Ayrica alacaginiz modem router veya modemin fiber ve iptv ozelliginin olmasi gerekiyor yoksa gene kullanamazsiniz. Kolay gelsin.

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajekdo -- 17 Mart 2018; 9:4:47 >

• hocam teşekkür ederim cevap için ama ben neden iptvyi nbg6617 ile yapamıycağımı anlamadım. modem özelliği olması adsl veya vdsl desteklemesi anlamına gelmiyor mu. bizim hali hazırda kullandığımız hg255 de sadece router değilmi? Siz iptv ayarlarken cihazınızın modem özelliğini hiç kullanmamış olmalısınız yani onla bir alakası olmaması lazım diye düşünüyorum. acaba yanılıyor muyum?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cuins kullanıcısına yanıt
    İptv ve fiber ozelliginin alacaginiz cihazda bulunmasi gerekiyor orayi yazmayi unutmusum simdi ekledim. Zaten modemler router olarakda kullanilabiliyor, modem ozelligi sayesinde @fiber ve sifresini yazip internete cikabiliyoruz. Ben bu sekilde biliyorum eger yanlis biliyorsam kusura bakmayin.https://www.asus.com/tr/Networking/DSLN17U/ bu benim modemimin linki gordugunuz gibi fiber ve iptv ozelliginin oldugunu gosteriyor ancak sizin almayi dusundugunuz cihazin sitesine girdigimde fiber ve iptv ozelliginin oldugu bildirilmiyordu o yuzden giremezsiniz diye soyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajekdo -- 17 Mart 2018; 9:17:33 >
  • Bendeki hg255s in wifisi berbat. Zaman zaman Cepten bağlantı var gözükse bile videolar, sayfalar falan açılmıyor. Ayni anda kablolu bağlantıda hiçbir sıkıntı olmuyor.

Kendimce çözüm buldum. Android uydu alıcım kablolu bağlı onun wifisi için tethering açacağım, tel ve tabletleri onun wifisi ne bağlayacagim.

Ohbe sonunda bir çözüm buldum.

Ek: Android uydu alıcı 24 Mbit dosya indirmeye dayanamayıp kilitlendi. Çekim mesafesi yatak odasına yetmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C2E26CFC3 -- 17 Mart 2018; 14:25:4 >
  • Iyi gunler. Bu modemden bende var. Yeni evimde turknete basvuru yaptim ve modem almam gerekiyor bunu kullanabilir miyim acaba vdsl modem olarak ? Eger kullanabiliyorsam nasil bi yol izlemem lazim uyumlu hale getirmek icin ne yapmam lazim. Tahminimce su haliyle sadece superonlinede calisiyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kr3yzi

Iyi gunler. Bu modemden bende var. Yeni evimde turknete basvuru yaptim ve modem almam gerekiyor bunu kullanabilir miyim acaba vdsl modem olarak ? Eger kullanabiliyorsam nasil bi yol izlemem lazim uyumlu hale getirmek icin ne yapmam lazim. Tahminimce su haliyle sadece superonlinede calisiyordur.

Bu modemden herkes şikayetçi ve bir şekilde kurtulmaya çalışıyor. Önerim; hiç kullanmaya girişmemeniz olacaktır. Kablosuz bağlantısı sıkıntılı. Sürekli kesilmelerle uğraşırsınız. Bu modemi kullanırken ben Ethernet, diğerleri kablosuz üzerinden bağlanıyordu bu modeme. Yaşadığım sıkıntıların haddi hesabı yoktu. 1080p video izlesem, anında internet sapıtıp, drop yapmaya başlıyordu. Türknet'e başvurduysanız, onlar size modem getirecektir zaten. Dua edin Huawei HG255S olmasın.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Tüm Modem kurulumumlarının aşağıdaki link üzerinden kontrol edebilirsiniz.
    http://www.hardresetle.com/turk-telekom-modem-kurulumlari/
  • quote:

Orijinalden alıntı: arpasuyu

brkkrkt nickli arkadaşın yardımı ile pppoe-server kullanarak çözdüm. hiçbir şeye gerek yok. ne ekstra ethernet , ne fazladan donanım. hatta gidip pc ye linux bile kurmaya gerek yok. ubuntu iso'sunu bir usb'ye yazdırın. ve bilgisayar açılırken ondan boot edin. ilk ekranda da ben ubuntuyu kurmayacağım, sadece deneyeceğim diyin. sonrası arkadaşların bahsettiği gibi ilerliyor. tek fark pppoe-server kurulu gelmiyor. onu da sırası ile şu adımlarla yapabilirsiniz.

sudo apt-get install ppp

wget http://www.roaringpenguin.com/files/download/rp-pppoe-3.10.tar.gz

tar -zxvf rp-pppoe-3.10.tar.gz

cd rp-pppoe-3.10/src/
    ./configure
    make && make install

bunları yaptıktan sonra arkadaşların dedikleri dosyaları editleyip kaydetmek kalıyor geriye. eğer imkan olursa yarın bir daha detaylı anlatırım.

Hocam iyi gunler. Oncelikle yardiminiz icin tesekkurler. Ubuntuyu hic kullanmisligim yok. Fakat usb uzerinden kurmadan calistirdim. Butun adimlari takip ettim pppoe 3.10 bulamadigim icin 3.12 surumunu yukledim. Fakat ./configure komutunu calistiramadim. Aldigim hata Configure error: no acceptable C compiler found in $PATH see config log for more details. Musait oldugunuz zaman yardimci olabilirseniz sevinirim. Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterGourmet -- 18 Mart 2018; 14:5:21 >

• Arkadaşlar şifreyi aldım. Bu kez internete çıkamıyorum. Modem ac68u galiba ayarları yapamadım. 10 luk ip bloğunda kaldı. Bilen var mı? Gpondan çıkan ethernet kablosunu ac68u lan 1 e takıp wanı etkinleştirdim. Pppoe kullanıcı adıve şifreyi girdim. Bu ayarlardan başka eksik var mı?

• MasterGourmet M kullanıcısına yanıt
    Cihaz dsl ise wan portu etkinleştirmeyi bilmiyorum fakat şifreniz sadece rakamlardan oluşmuyorsa şifreniz yanlış şifre doğru ise bu sefer cihazın mac adresini asusa tanımlamalısınız mac adres kontrolü yapabiliyor switchler alt yapı heryerde aynı değil.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.