Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.447
Cevap
100
Favori
371.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Modemden kaynaklaniyor olabilir ben dsl n17u 50 megabit kullaniyorum oyunlarda veya sitelerde bir sorun yasamiyorum. Hg255s ile en yuksek hiz 140 megabit gordum turbo butona basinca. 50 megabit internete gectiginizde hiz konusunda sorun cikartmaz ancak degistirme imkaniniz varsa modemi degistirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın ustalar,tecrübeli arkadaşlar 255S modemi bende kullanıyorum arkadaki USB girişine baglanan 500GB HDD.veya Flash Bellegi görüyor ama içindeki dosyalara PC'den ulaşamıyorum.Çok istediğim KODİ-Simple TV.v.b programları çalıstırabiliyormu.
    SOL bugün 27dak.görüştüm ekranlarında bununla ilğili bilgi bulunmadıgını söylediler.
    Yardımcı olabilrseniz çok sevinecem sizlerden haber bekliyecem saygılar
  • Arkadaşlar superonline heryere yazdım şikayet ettim yetmedi bir de burada kampanya başlattım ister imzalayın isterseniz birisi daha iyi bir kampanya sayfası hazırlasın onu imzalayalım

• hg255s modemi ana modem olarak kullanacağım ama elimde bir modem var zte zxhn h108n. kabloyla ikisini birbirine bağlayıp zte ye kablosuz olarak bağlanmak istiyorum. huawei modeme ve zte ye yapmam gereken ayarlar nedir ?
  • quote:

ABD hükümetinden sonra ABD istihbarat ajansları da halkı Huawei'ye karşı uyardı!

AT&T ve Verizon gibi taşıyıcılar tarafından reddedilmesinin ardından Huawei'nin ABD piyasasına daha fazla telefon sunma planları daha da zorlaşıyor gibi gözüküyor. CNBC'nin söylediğine göre aralarında FBI, CIA ve NSA liderlerinin de bulunduğu altı üst seviye ABD istihbarat lideri, Amerikalılara yaptıkları açıklamada Çinli üreticiden ürün veya hizmet satın almayı önermediklerini duyurdular. FBI yöneticisi Chris Wray, Senato İstihbarat Komitesi'ne yaptığı açıklamada yabancı hükümetlerle ilişkili olan herhangi bir firma veya varlık hakkında endişeleri olduğunu ve bunların telekomünikasyon ağları içerisinde yer edinmelerini riskli gördüklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Huawei bir taşıyıcı ile neredeyse anlaşma imzama noktasına gelmişti ancak AT&T son dakikada, söylenilene göre ABD Kongresi'nin baskıları sonucunda, anlaşmayı imzalamaktan vazgeçmişti. CES etkinliği sırasında konuşan Huawei CEO'su Richard Yu, bu duruma tepkisini dile getirerek, telefon satışlarının neredeyse %90'ının ABD taşıyıcıları aracılığı ile yapıldığını belirtmişti. Buna rağmen firma, üst seviye Mate 10 Pro telefonunun kilitsiz bir sürümünü Amazon, Best Buy ve diğer satıcılar aracılığı ile satıyor.

ABD hükümeti, Huawei'nin herhangi bir ABD hükümet anlaşması yapmasını engellemenin yanı sıra özel taşıyıcılar ve ISP'leri de firmanın telekom ekipmanlarını kullanmaya karşı uyardı. Şimdi de bütün büyük istihbarat firmaları vatandaşları bu firmanın telefonlarına karşı uyarıyor. Wray, bu cihazların kötü amaçlı düzenlemeler ve bilgi hırsızlığı kapasitesine sahip olduğunu ve fark edilmeden casusluk yapma kapasitesini de barındırdığını söylüyor.

Normal olarak Huawei bu iddiaları kabul etmiyor. "Huawei, çeşitli ABD hükümeti aktivitelerinin Huawei'nin ABD piyasasındaki çalışmalarını engelleme yönünde olduğunun farkında. Huawei, Dünya genelinde 170 ülkede hükümetler ve tüketiciler tarafından güvenilmekte ve genel küresel tedarik zincirleri ve üretim kapasitelerini paylaştığı herhangi bir ICT satıcısından daha fazla daha fazla siber güvenlik riski sunmuyor."

Firma, Çin hükümeti ile bağlantılı olduğuna dair şüphelerden kurtulmayı hiç başaramadı ve bunun ana sebeplerinden biri de, firmanın kurucusunun Çin Kurtuluş Ordusu'ndaki kıdemli bir mühendis olmasıydı. Ayrıca firma, 2014 yılında da T-Mobile tarafından telefon testi teknolojisini çalmakla suçlanmıştı.

Ancak Kuzey Amerika dışında Huawei, Dünya'nın en büyük telefon üreticilerinden biri olarak gözüküyor. Telefonları, özellikle son zamanlarda ciddi bir şekilde gelişti ve hem teknoloji hem de tasarım anlamında rakipleri ile eşdeğer hale geldi. Buna rağmen ABD hükümetinin uyarıları sebebiyle firmanın eyaletlerde en azından yakın dönemde başarı için pek bir şansı yok gibi gözüküyor.
    CHIP Online
    ABD istihbaratı da Huawei'ye karşı uyardı...
    https://www.chip.com.tr/haber/abd-istihbarati-da-huaweiye-karsi-uyardi_74406.html

https://forum.donanimhaber.com/abd-istihbarati-da-huawei-ye-karsi-uyardi--132306826#132306826
    https://forum.donanimhaber.com/huawei-hg255s-wifi-errors-slow-throughput--131523340

Tamamen altyapıları Huawei olan türk isp larının yorumları savunmaları nedir acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 11 Nisan 2018; 5:7:52 >

• Cihazıma HG255sC163B029 yüklenmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajekdo

Ubuntuyu windowsun yanina yukleyin sudo apt install pppoe-server deyip pppoe-server yukleyin en son surumu yuklemeye baslar sizin indirmenize gerek kalmaz ve diger adimlari uygulayip sifrenizi alabilirsiniz. Sifreyi aldiktan sonra windows disk yonetiminden ubuntuyu silip tekrar bilgisayari eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.
    Merhaba,

Ben elimdeki boş ssd ye direk ubuntu kurdum, tek sistem olarak. Sonra sudo apt install pppoe-server komutu verince locate hatası veriyor. Bilginiz var mı acaba?

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu

• eozen81 kullanıcısına yanıt
    Merhaba suanda baktim pppoe-server repolardan kalkmis. Bunu soyle cozebiliriz asagidaki komutlari alt alta isletin ve sonra bilgisayari yeniden baslatip wan sifresi alma adimlarina devam edin.

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade && sudo apt-get dist-upgrade && sudo apt-get full-upgrade && sudo apt-get install -f

sudo apt install veya sudo apt-get install ppp

sudo apt install veya sudo apt-get install pppoe

reboot bu komut sistemi yeniden baslatir

Eger hayla sorun yasiyorsaniz asagidaki komutlari deneyin

wget
    www.roaringpenguin.com
    Page Not Found | Roaring Penguin
    http://www.roaringpenguin.com/files/download/rp-pppoe-3.10.tar.gz
    (wget ve http arasinda bosluk var)

tar -zxf rp-pppoe-3.10.tar.gz

./configure

make

sudo make install

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajekdo -- 24 Nisan 2018; 11:20:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: meturas

En başından toparlayarak anlatayım diğer arkadaşların vermiş olduğu bilgilerle ,

İlk olarak Linux tabanlı ubuntu'yu kuruyoruz. Bu aşamada modemden direk lan kablosu çekmek daha mantıklı.Wireless de açık olabilir. Ardından terminal'i açıp 'sudo su' yazıp ubuntu kurarken belirlemiş olduğumuz şifremizi yazıp enter'lıyoruz.

Ardından rp-pppoe paketini yüklememiz gerekiyor. Bunun için terminalde sırasıyla şu komutları çalıştırıyoruz.

'sudo apt-get install ppp'

'wget

'tar -zxvf rp-pppoe-3.10.tar.gz'

'cd rp-pppoe-3.10/src/'

Burda normalde ./configure yazıp devam etmemiz gerekiyor ancak ubuntu'yu yeni kurduğumuzdan ./configure yazınca hata ile karşılacağız,karşılaşmamamız için 'apt-get install build-essential' yazıp Gcc derleyiciyi yüklüyoruz.Yükleme esnasında evet-hayır sorusu gelecek 'E' yapıp enter'lıyoruz. Ardından devam ediyoruz.

'./configure'

'make'

'make install'

Yapıp bu kısmı sonlandırıyoruz. Ardından terminali kapatmadan dosyaların düzenleneceği klasörlere erişim izni veriyoruz.

1 - 'chmod 777 /etc/ppp/pppoe-server-options'

2 - 'chmod 777 /etc/ppp/pap-secrets'

İzinleride verdikten sonra , /etc/ppp/pppoe-server-options dosyası belirtilen konumda olması gerek yoksa oluşturun ve içeriğini silip şu şekilde yapın,

'require-pap
    login
    lcp-echo-interval 10
    lcp-echo-failure 2
    show-password
    debug
    logfile /var/log/pppoe-server-log'

Tırnaklar olmadan :)

/etc/ppp/pap-secrets dosyasının içine kendi superonline kullanıcı isminizi girin , bu esnada dosya içindekileri silip koduda ekleyebilirsiniz , yada en alta da ekleyebilirsiniz sıkıntı yok,

'# Secrets for authentication using PAP
    # client server secret IP addresses
    "xxxxx@fiber" * "" '

Ardından dosyaları kaydedip kapatıyoruz ve terminalden aşağıdaki komutları çalıştırın,

' touch /var/log/pppoe-server-log '
    ' chmod 0774 /var/log/pppoe-server-log '

Ardından bu komutu çalıştırın, ancak komutta değişiklik yapmanız gerekecek kodu çalıştırmadan önce yeni bir terminal açıp iwconfig yazıyoruz ve o satırlarda ihtiyacımız olan bir kısaltma olacak resimde gösterildiği şekilde , 'enp4s0' ihtiyacımız olan kod , aşağıda verdiğim kodu düzenleyip çalıştırıyoruz.

pppoe-server -F -I enp4s0 -O /etc/ppp/pppoe-server-options

Bu şekilde olacak enp4s0 bizdeki kısaltma , siz iwconfig yazıp kısaltmanızı elde edeceksiniz ve onu yazacaksınız.

Ardından verdiğimiz komut çalışır vaziyetteyken yeni bir terminal açıp bu kodu yazıyoruz

'sudo tail -f /var/log/pppoe-server-log' şifremizi soracak yazıp enter'lıyoruz ve işlem bu kadar. Bu koduda çalıştırdıktan sonra modemden ONT cihazına giden 'WAN' kablosunu çıkarıp bilgisayarın ethernet girişine takıyoruz ve modemi kapatıp açıyoruz ve kullanıcı adınız ve şifreniz ekranda gözükür durumda mutlu sonnn :)

Bu şekilde modemden sinyal gelince ekrana dökülecek şifremiz ,

Buda farklı modemle internete bağlanabileceğimizin kanıtıdır. Ancak tv plus abonesiyim , farklı modemle görüntü alamıyorum , ona uğraşıyorum yardımcı olabilecek varsa sevinirim :)

Herkese merhaba,

@Meturas sağolsun derleyip toparlamış bu mesajdahttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131116356

Bu adımları takip edeceğim, teşekkür ederim. Yalnız şu kısım kafama takıldı

quote:

'sudo tail -f /var/log/pppoe-server-log' şifremizi soracak yazıp enter'lıyoruz ve işlem bu kadar. Bu koduda çalıştırdıktan sonra modemden ONT cihazına giden 'WAN' kablosunu çıkarıp bilgisayarın ethernet girişine takıyoruz ve modemi kapatıp açıyoruz ve kullanıcı adınız ve şifreniz ekranda gözükür durumda mutlu sonnn :)

Şimdi bu ne demek oluyor, kodu çalıştırdıktan sonra Modem'in akasında mavi girişteki kabloyu çıkarıp laptop'a takarsak, modemi resetlediğimizde laptop'a bilgi nereden gelecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Herkese merhaba,

@Meturas sağolsun derleyip toparlamış bu mesajdahttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131116356

quote:

Şimdi bu ne demek oluyor, kodu çalıştırdıktan sonra Modem'in akasında mavi girişteki kabloyu çıkarıp laptop'a takarsak, modemi resetlediğimizde laptop'a bilgi nereden gelecek?

Alıntıları Göster
    Fiber kablo ont denen ufak cihaza giriyor. Ufak cihazdan çıkan ethernet kablosu modemin mavi girişine bağlanıyor. Sizin yapmanız gereken şey, kablonun bir ucu modemin mavi girişinde kalacak. Diğer ucu laptop'a bağlanacak. Ont denen ufak cihaza gitmeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Herkese merhaba,

quote:

Alıntıları Göster
    hg255s i kandiriyor ve ppp yetkilendirme sorgulamasini fiber cihaz uzerinden superonline sunucularina degil de, kendi kurdugunuz sandbox ppp yetkilendirme sunucusuna yapmasini sagliyorsunuz. Bu sekilde router kullanici adi ve sifreyi sizin makineye soruyor. sizin makine de tabii "ne diyo la bu degisik" diye log dosyasina basiyor gelen kullanici adi ve sifreyi. siz de o dosyanin sonunu takip ettiginiz icin goruyorsunuz.

• Modem sifresini ogrenme konusunda yardima ihtiyaci olanlar icin :

ethernet portu olan bilgisayariniza virtualbox kurun (oracle ucretsiz sunmakta bunu).

ardindan linkteki disk imajini indirip cift tiklayin, ice aktarmanizi isteyecek.

ice aktarim islemi bittikten sonra sanal makinenin ayarlarina gidin, ag adaptorunun bridge modda oldugundan ve koprulendigi adaptorun de bilgisayarinizin etherneti oldugundan emin olup makineyi baslatin.

karsiniza su ekran gelecek. ethernet kablosu ile yonlendiricinin wan portunu bilgisayarinizin ethernet portuna takin ve yonlendiricinizi kapatip acin.

yonlendirici yetkilendirme denemesi yaptiginda karsiniza ustteki gibi bir yazi akisi gelecek. burada altini kirmizi ile cizdigim yerde kullanici adi ve sifrenizi gorebilirsiniz. gercek bir cihaz ile henuz deneyemedim. bu nedenle elinde cihaz olan birisi deneyebilir ise sevinirim. benim cihaz istanbulda, belki cuma gunu duzgun bir yonlendirici ile gidip deneyecegim.

• zengier Z kullanıcısına yanıt
    Bu sip bilgileri için de kullanılabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

Bu sip bilgileri için de kullanılabilir mi?
    bununla olmaz. sip icin nasil bir yapi kullaniyorlar bilmiyorum, ancak aynen pppoe sunucusu gibi bir sip sunucusu kurulup denenebilir, sip icin baglantinin gerceklesmesi gerekebilir, bunun icin de sandbox uzerindeki pppoe dogru kullanicii adi ve sifre ile yapilandirilip ardindan sunucu ip si ogrenilir, bu ip adresi kullanilarak bir sandbox daha olusturulup bunda da sip server calistirilip loglari incelenebilir. belki kullanici adi ve sifreyi acik bir sekilde ogrenmek mumkun olabilir. bunun disinda paket dinleyici ile de trafik incelenip bu bilgiler elde edilebilir. ama uzerinde calismak gerekli.
  • Hocam kullandığınız sandbox imajı nasıl bir şey? İşlemci desteklemediğinden sistem 64 bit sanal makine çalıştırmaya izin vermiyor. 32 bit versiyonu var mı?

Bir de bu modemde yazılım superonline tarafından TR-069 ACS üzerinden gönderiliyor. Firmware dosyası kullanıcıya verilmiyor. Yabancı forumlarda baktığım kadarıyla bu bağlantı şifreli ve çözülemiyor deniyor. Modeme yazılım kurulurken bir yerde şifrenin çözülmesi lazım sonuçta. Bir şekilde firmware dosyası elde edebilme şansımız var mı?

Bir de modeme reset atınca kullanıcı adı şifre gidiyor. Modem bu sırada internete bağlıysa superonline uzaktan root kullanıcısı ile kullanıcı adı şifre ayarlarını yapıyor. Bu sırada ağı dinleyip root şifresini elde edebilme şansımız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 24 Nisan 2018; 18:25:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Hocam kullandığınız sandbox imajı nasıl bir şey? İşlemci desteklemediğinden sistem 64 bit sanal makine çalıştırmaya izin vermiyor. 32 bit versiyonu var mı?

Bir de bu modemde yazılım superonline tarafından TR-069 ACS üzerinden gönderiliyor. Firmware dosyası kullanıcıya verilmiyor. Yabancı forumlarda baktığım kadarıyla bu bağlantı şifreli ve çözülemiyor deniyor. Modeme yazılım kurulurken bir yerde şifrenin çözülmesi lazım sonuçta. Bir şekilde firmware dosyası elde edebilme şansımız var mı?

Bir de modeme reset atınca kullanıcı adı şifre gidiyor. Modem bu sırada internete bağlıysa superonline uzaktan root kullanıcısı ile kullanıcı adı şifre ayarlarını yapıyor. Bu sırada ağı dinleyip root şifresini elde edebilme şansımız var mı?
    su zamanda 64 bit destegi olmayan bir islemci olacagini dusunmedigim icin 64 bitlik debian 8 kurdum sandbox uzerine. enteresan, debian in sorunsuz boot etmesi gerek, 64 bit icin amd kernel kullaniyor nedense, ancak intel islemciye sahibim ben de . ben net install isosunu kullanarak temel kurulum yaptim ardindan da pppoe kurdum sisteme sadece. ram olarak 1GB , hdd olarak da 8 GB ayirdim, gereksiz kaynak harcamasin, nasil olsa bir server caliscak diye.

trafigi dinlemek icin soyle bir yol izlenebilir. router yerine standart bir pc ile pppoe baglantisi gerceklestirilir. ardindan sistemin uzerinde firewall devre disi birakilip wireshark ile (linux ise tcpdump) kullanilarak gelen trafik dinlenebilir. yazilim transferi icin hangi portun kullanildigi ogrenildikten sonra o port uzerinde netcat ile basit bir soket olusturulur ve baglanti gelmesi beklenir. ama bisi cikar mi soylemek zor. ben adamlarin routeri ile hic ugrasmadim malesef. bu sandbox i da ofise gittigimde gerekli sistem hazir olarak elimde olsun diye yaptim.

• Evet, ben de Linux Ubuntu kurarak şifremi almayı başardım, burada sırasıyla arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.

1. @FReeStyLeMaSTeR başta sana teşekkür ediyorum, şu an yurtdışında oldugunu okudum, ama giderken bana göre çığır açan bir yardımın oldu bizlere, sonsuz teşekkürler aşağıdaki rehberin için.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/129066530

2. @Meturas'ın buradaki mesajı için
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131116356

3. @brkkrkt -'ın buradaki mesajı için
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/132520465

24 Nisan 2018 itibariyle yaptıklarımı daha doğrusu forumda arkadaşların yazdıklarından sırasıyla uyguladıklarımı bir word documanına yazdım, belki faydalanmak isteyen olur.

Linkleri aşağıda veriyorum, saygılar.

(Link 7 gün içinde silinecektir, isteyen olursa PM atsın)
    Alternatif Link 1 :
    ufile.io
    Uploadfiles.io - Upload files, for free, securely, anonymously, without limits
    https://ufile.io/dis49

Alternatif Link 2 :
    Files.Fm
    File upload and sharing. Large file transfers. Free online cloud storage.
    https://files.fm/u/6wfb6c37

• quote:

Orijinalden alıntı: zengier

su zamanda 64 bit destegi olmayan bir islemci olacagini dusunmedigim icin 64 bitlik debian 8 kurdum sandbox uzerine. enteresan, debian in sorunsuz boot etmesi gerek, 64 bit icin amd kernel kullaniyor nedense, ancak intel islemciye sahibim ben de . ben net install isosunu kullanarak temel kurulum yaptim ardindan da pppoe kurdum sisteme sadece. ram olarak 1GB , hdd olarak da 8 GB ayirdim, gereksiz kaynak harcamasin, nasil olsa bir server caliscak diye.

trafigi dinlemek icin soyle bir yol izlenebilir. router yerine standart bir pc ile pppoe baglantisi gerceklestirilir. ardindan sistemin uzerinde firewall devre disi birakilip wireshark ile (linux ise tcpdump) kullanilarak gelen trafik dinlenebilir. yazilim transferi icin hangi portun kullanildigi ogrenildikten sonra o port uzerinde netcat ile basit bir soket olusturulur ve baglanti gelmesi beklenir. ama bisi cikar mi soylemek zor. ben adamlarin routeri ile hic ugrasmadim malesef. bu sandbox i da ofise gittigimde gerekli sistem hazir olarak elimde olsun diye yaptim.

Anladım hocam. Yardımınız için teşekkürler.

İşlemci 64 bit ama 64 bit sanallaştırma(İntel VT-X) desteklemediğinden 64 bit sanal makine kuramıyorum. (core 2 quad q8200). 10 yıllık işlemci olunca normal tabi Son 5-6 yılda çıkmış nerdeyse bütün işlemciler 64 bit sanallaştırmayı destekliyor. Haliyle çoğu kişi bu durumu farketmez bile

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• huawei-hg255s sahibiym bende. Bendeki sorun 2.4 GHZ 'lik kanalın sürekli kopması oluyor. 5 GHZ 'lik kanalımda sorun yok ancak kapsamı dar olduğu için lag spike 'lar yaşıyorum ondada. Oyun oynarken çok sıkıntı oluyor.

2.4 GHZ için bir düzeltme yönteminiz var mıdır? yardımcı olabilirmisiniz?
    Forumda gördüğüm kadarıyla kullanıcılar 5 GHZ' lik kanalda sorun yaşıyor. Benim sıkıntım 2.4 GHZ lik kanalın kopması..

İyi çalışmalar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullshade

huawei-hg255s sahibiym bende. Bendeki sorun 2.4 GHZ 'lik kanalın sürekli kopması oluyor. 5 GHZ 'lik kanalımda sorun yok ancak kapsamı dar olduğu için lag spike 'lar yaşıyorum ondada. Oyun oynarken çok sıkıntı oluyor.

2.4 GHZ için bir düzeltme yönteminiz var mıdır? yardımcı olabilirmisiniz?
    Forumda gördüğüm kadarıyla kullanıcılar 5 GHZ' lik kanalda sorun yaşıyor. Benim sıkıntım 2.4 GHZ lik kanalın kopması..

İyi çalışmalar,
    Hocam uğraşma, şifreni al ey yeni bir router ile parlak günlere eriş
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.