Şimdi Ara

Superonline yurt dışı çıkışları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
9
Favori
33.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet çok ilginç, bir müdahale de yapmadım. Akşam oldu mu hızım 100'den 30 Mbps'e düşüyor, 1 ile 2 ms olan ping 11 oluyor anlamadım gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

null
    Pazar akşamı yaparım, yurtdışındayım pazara kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNet'in ne kadar abonesi var acaba, çünkü çok fazla şikayet görüyorum. Tahminimce Superonline'da o tarz bir sorun yaşamazsınız. Bence TurkNet'in kapasitesini aşan abone sayısı olduğu için sistemlerinde şişme gerçekleşiyor. Bu da ping'e olumsuz anlamda etki ediyor. Fakat Superonline'ın da kendine has sorunları var. Bu konuda da görüldüğü gibi. Net bir yanıt vermek güç.
  • 300.000 abonesi var şu anda.

Kararsız kalıyorum. Teşekkürler

• Hocam sizden bir tracert vie.valve.net alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

Evet çok ilginç, bir müdahale de yapmadım. Akşam oldu mu hızım 100'den 30 Mbps'e düşüyor, 1 ile 2 ms olan ping 11 oluyor anlamadım gitti.
    SoL'de maalesef bölgesel sıkıntılar var. İlginç olan her bölgede farklı sıkıntıların oluşması. Sizde rush hours denilen saatlerde hız düşmesi ve ping yükselmesi yaşanırken, mesela İzmir'de bu sorun olmamasına rağmen şehir olarak tüm ISS'lerde yurtiçinde sürekli olarak artı 15-20ms ping yememiz genel bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Yoğun saatlerde hız düşmesi veya ping yükselmesi burada yaşanmıyor. Ankara ve İstanbul en şanslı iller bu anlamda. TATA Ankara'ya ciddi yatırımlar yaptı ve yapmaya devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

Hocam sizden bir tracert vie.valve.net alabilir miyim?
    Ben size izmir'den bu adrese bir tracert vereyim. Level3 üzerinde çalışan statik IP ile değerler aşağıdaki gibi. İzmir ping açısında SoL'de en kötü bölgelerden biri olduğundan ona göre değerlendirin.

Tracing route to vie.valve.net [146.66.155.1]
    over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
    2 9 ms 8 ms 8 ms host-212-57-0-11.reverse.superonline.net [212.57.0.11]
    3 11 ms 7 ms 7 ms 10.36.251.69
    4 19 ms 19 ms 19 ms 10.38.218.81
    5 19 ms 21 ms 19 ms 10.38.219.34
    6 20 ms 19 ms 18 ms 10.36.6.2
    7 66 ms 66 ms 68 ms vie.valve.net [146.66.155.1]

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Yok ben Türk Telekom kullanıyorum. İstanbul pingi İzmir'e göre baya iyi.
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 21 Şubat 2020; 16:39:14 >
  • Benimde buna yakın sonuçlar veriyordu, fakat 1 haftadır ne olduysa 75 ms çıkıyor, belki de daha önceden de bu sorun vardı fark etmemişimdir.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139328841

Nereden nereye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

.
    Hangi şehirdesin, bir de gerçek fiber mi yoksa vdsl 2 bağlantısımı? Ayrıca akşamları 19:00-24:00 arasında da bu ping süreleri ve sayfa açış hızları gündüz gibi iyi ve hızlı mı?
  • namor N kullanıcısına yanıt
    İst. Fiber. Sürekli aynı şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

Pazar akşamı yaparım, yurtdışındayım pazara kadar.

Alıntıları Göster
    1 <1 ms <1 ms <1 ms csp3.zte.com.cn [192.168.1.1]
    2 7 ms 8 ms 8 ms 176.234.32.1
    3 4 ms 2 ms 2 ms 10.36.247.97 [10.36.247.97]
    4 3 ms 2 ms 3 ms 10.38.209.146 [10.38.209.146]
    5 37 ms 36 ms 57 ms ae2.istanbul2.ist.seabone.net [93.186.132.150]
    6 48 ms 48 ms 48 ms ae22.amster51.ams.seabone.net [195.22.213.233]
    7 51 ms 50 ms 50 ms ams13-peer-1.hundredgige2-3-0.tele2.net [80.249.209.139]
    8 50 ms 54 ms 51 ms ams-core-2.bundle-ether8.tele2.net [130.244.38.232]
    9 50 ms 50 ms 50 ms 130.244.21.86
    10 48 ms 48 ms 48 ms 62.58.92.90

Aslında arada kullandığı yol bozuyor gibi. acaba sabit ip alırsam bir tık daha iner mi ? 50ms altı kabul edilebilir sayılır tarafımca.

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

Maalesef ben de statik IP ile çözüm bulmaya çalışıyorum ancak SoL'de nedense statik IP2lerin performansı dinamik IP'lerden daha kötü. DÜzenli olarak statik IP alıp testlerini yapıyorum ve performansı kötüyse iptal ediyorum. Genelde aynı gün içinde veya bazen 2 gün içinde iptal etmiş oluyorum. Çünkü inanılmaz derecede sorun yaşatıyor bana. Dinamik IP blokları içinde çok iyi performans gösterenler var. O bloklardan bir IP alana kadar kapat aç yapıyorum. Bu yöntemin en büyük sıkıntısı herhangi bir şekilde hattın veya modemin resetlenmesi durumunda o kadar uğraşıp yakaladığın IP'yi kaybediyor olmak. Bu nedenle de aynı performansta bir statik IP gelene kadar bu şekilde devam edeceğim. Statik IP tahsisi ise sistemden otomatik yapılıyor. Hiçbir şekilde müdahale yapılamadığını söylüyor MH. İzmir'den en iyi performansı GTT Backbone üzerinde çalışan IP'ler verdiğinden GTT gelene kadar devam edeceğim gibi duruyor. Genelde TATA geliyor. Bir iki defa KPN ve Level3 gördüm ama çok kötüydü performansları. TATA zaten tam bir facia İzmir'den.
    statik ip alınca, o anki ipyi mi sabitliyorlar yoksa sıfırdan yeni ip atıyorlar. Dinamik ip ile farklı ipleri test ettiğimde 20mslere kadar farkediyor ping

• quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

statik ip alınca, o anki ipyi mi sabitliyorlar yoksa sıfırdan yeni ip atıyorlar. Dinamik ip ile farklı ipleri test ettiğimde 20mslere kadar farkediyor ping

Alıntıları Göster
    Ayrı IP veriyorlar. Kablonet'te iken dediğiniz gibi kullanmakta olduğunuz IP2yi tanımlayıp geçiyorlardı. Statik IP'lerde de maalesef farkı IP'ler farkı performans gösteriyor. O nedenle bölgenizde düzgün çalışan bir IP bulana kadar al-iptal döngüsü yapmanız gerekiyor. MH size her IP ayrı 25tl fatura edilir dese de inanmayın. Her IP'yi kaç gün kullandıysanız günlük bazda hesaplanıp fatura ediliyor.

• Superonline yurt dışı çıkışları
    - dns: login.p1.worldoftanks.eu (ip: 185.12.240.61) decix üzerinden world of tanks amsterdam sunucusu

Superonline yurt dışı çıkışları
    - dns: login.p2.worldoftanks.eu (ip: 92.223.24.243) decix üzerinden world of tanks luxemburg sunucusu

millenicom / superonline altyapısı - her akşam böyle tata olsun seabone olsun decix olsun şişiyor
    tata ve seabone neyse ama decix de diğer çıkışlara göre yüksek artış oluyor üstüne de paket kayıpları da çıkıyor prime time boyunca oyun oynayamaz hale geliyorum
    daha önce yetkili ekip baktı durumu izah ettim trace route alıp gittiler merkeze ileteceğiz dediler değişen bir şey olmadı

superonline üzerinden direkt hizmet alan arkadaşlar akşam saatlerinde deneme yapabilirse çok sevinirim ona göre birkaç yere başvuracağım çekilmez hale geldi artık.

• FieSTaA kullanıcısına yanıt
    Özel mesajları okuyamıyorum. Telefon onayı falan istediklerinden inatlaştım, telefon onayı vermiyorum, onlar da mesajlarımı okutmuyor ve yanıtlatmıyorlar. Yazacaklarınızı buradan yazın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

Özel mesajları okuyamıyorum. Telefon onayı falan istediklerinden inatlaştım, telefon onayı vermiyorum, onlar da mesajlarımı okutmuyor ve yanıtlatmıyorlar. Yazacaklarınızı buradan yazın.
    212 ip bloğundan vermişlerdi ve çok kötüydü :D onu yazmıştım. İptal ettim.
  • FieSTaA kullanıcısına yanıt
    212 ile başlaması önemli değil. IP bloğunun sağdan ikinci hanesi önemli. IP'nizin hangi taşıyıcı üzerinde olduğunu ripestats sitesinden baktığınızda bölgenizden en iyi çıkış yapan bir taşıyıcı olup olmadığını kontrol edin. Veya tracert ile de zaten performans kontrolü yaparak kullanmaya devam edilebilir bir IP olup olmadığına bakın. Statik IP'lerin çoğu dinamik IP'lerden sıkıntılı maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.