"Hükümetin işin başındaki Suriye politikası yanlış hamleler ile başladı çünkü o dönem Nato - Abd çizgisinde Liberal politikalar izlenen bir dönemdi." Evet kritik cümle bu. Çizgi Nato çizgisi yada Liberal Politika falan değildi. ABD kendi çıkarları için bölgeyi parçalamak istiyordu. Gözüne TC yi kestirdi peki nasıl ikna edecekti TC yi. Elindeki malzemelere baktı bir elinde RTE diğerinde Pensilvanya vardı. Her ikisininde farklı uçlara hitab etme yeteneği olduğunu biliyordu. Ozaman bu kişileri kendi hedefi noktasında nasıl kullanacaktı? Bunların yumşak karnı neydi? O zaman şu argümanı akıl ettiler her iki tarafa İslam Dünyasının halifesi olmayı vaad ettiler. İslam dünyasının hilafeti tekrar canlanacak ve başında da Halife olacaktı. İşte bu bizi 15 Temmuza getirdi, ülke orta yerinden ikiye ayrıldı. Her iki tarafta ABD nin hiç bir zaman bu vaadini hayata geçirmeyeceğini ve ayrı ayrı Halifelik ve hilafet vaadi ile kandırıldığını anladı. İşte o gün TC devletinin çok uzun sürecek ızdıraplı günleri başladı. ABD de istediğini alamadı acısını çıkartmak için işe ekonomik ambargolar ve ülkeye uçak uçak gelen doları keserek başladı. Şimdi sıra Arap yarımadasından TC yi ve Rusyayı atarak İsraile yol verecekler. Ukrayna savaşı ile Rusyayı uzun süredir oyalayıp Putini ekonomik ve Siyasi olarak yıpratıp bitiririz sandılar fakat o argümanda tutmadı bakalım daha neler olacak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 3 Temmuz 2024; 11:58:1 > |
Suriler, suriye'de Türk bayraklarını indirilip, yırtılıyor, YAKIKLIYOR! RTE'dan ses yok! (4. sayfa)
-
-
Suriyelileri daha çok sevmeye başladım şu an nedense. Adamların özü sözü bir. Bizimkiler gibi suçu dış güçlere, mossad' a atmıyor
-
Türkiye, Suriye ve Rusya ile anlaşıp o bölgelerde büyük bir operasyon hazırlığında.
Böyle şeylerin olması gayet normal. Dün Suriye tarafı zaten bizim yanımızda olumlu açıklamalar yaptı.
-
operasyon şart
-
1998 de OHAL zamanları Suriye sınırında askerlik yaptım. Amacımız sınırı korumaktı.
Hudut eğitimi, mayın tarlası, iz tarlası vs eğitimler almıştık.
Hiç tahmin edemezdim 25-30 sene sonra ülke Suriyeli dolu olacak diye.
-
1907'de Lahey'de imzalanan kara savaşı hukuku konulu sözleşmenin teamül hâline gelen kurallarının bütün devletler bakımından bağlayıcı nitelikte olduğunu belirterek "Uluslararası hukuka göre, işgal eden devlet işgal edilen ülkenin toprak parçası içinde kamu düzenini sağlamak ve oradaki sivillerin yaşamını korumakla yükümlüdür. Ancak yükümlülüğü bununla sınırlıdır, egemenlik yetkileri kullanamaz" .....
Bir devletin BM Şartı'nın 51'inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayanarak başka bir ülkenin topraklarında gerçekleştirdiği bu eylemlerin belli bir süreyi aşmaması gerektiği .....
Söz konusu bölgelerde gerçekleşebilecek insan hakları ihlallerinden Türkiye'nin sorumlu tutulacağı....
"Hukuki değil, fiili durum söz konusu"
"Türkiye burada ikili bir yapıyı yürütüyor. Bir taraftan oradaki halkın temsilcilerinden seçilmiş bir heyeti belirliyor ve bunlar gündelik hayatın idamesinde rol alıyorlar. Bir de Türkiye genel bir koordinasyon sağlamak açısından buralara kendi bürokratlarından birini atıyor."
Bu gelismeler ile Suriye ZIVANADAN cikmisa benziyor ...
-
halk tv"Türk Bayrağı Yakanlar TSK’nın Silah Verdiği Paralı Askerler"https://halktv.com.tr/siyaset/turk-bayragi-yakanlar-tsknin-silah-verdigi-parali-askerler-849145h
AKP yandasi Hurriyet Gaz. Yazari :
" Deneyimli Gazeteci Ertuğrul Özkök'ün bugünkü yazısı tartışılıyor: 'Başımızı kumdan çıkaralım. Orada maaşları bizim vergilerimizle ödenen, ellerindeki silahları bizim ordumuz tarafından temin edilen “paramiliter gruplar” var. Ve şuna emin olalım. Türkiye’nin oradaki asıl sorunu YPG değil, budur.'
"
Buna benzer fikir yurutmeleri dun filan ben de yapmistim. Aklin yolu birdir. Deliliklerin israfinsa yolu coktur! ...
-
Herşeyde olduğu gibi bu olay da unutuldu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şu deyenimli gazeteci bumu.
-
O anlik salakmis :)
-
ismail saymaz bağımsız gazatacı ise erol beyde tarafsız deneyimli.
-
Zorumuza gider taraflı biri doğru söylerse değil mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yandaşlardan şikayet edenler ismaili alkışlıyor.
-
İktidarın koltuk değneği olan MHP'yi es geçme...
-
Ismail e o kadar absurt ele almiyorum. Taraftar gazeteci ... Muhalefetvari diye iktidari elestiriyor lakin Ana Muhalefet bastan gostermelik muhalefetci olunca Ismail ve onun gibilere de dusen belli oluyor. Ama Ismail arada dogrulari da oluyor. Yadsinamaz da ...
-
barış neyse diyecemde usta gazataci abimiz uğur dündarı unutmayalım number 1 o.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X