Allah rahmet eylesin yanlış politikalar sonucu her gün birer birer gençlerimiz yitip gidiyor ben de 20 yaşındayım muhtemelen askere gitsem ve görev yapmak istesem 5 seneye kalmaz benim de tabutum gelecektir bunu seve seve yapardım geçmişte olsaydı ama günümüzde bu tür kavramların içi boşaltıldığı için insan bir şeylere değmesini istiyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Suriye'de 54 yıllık Esed rejimi yıkıldı....)-[ANA KONU] (17. sayfa)
-
-
Suriye ve Irak bölgelerine normal zorunlu askerlik yapan erler artık gönderilmiyor.Ordaki askerlerin hepsi TSK subayları ve sözleşmeli olan JÖH polisleri ile astsubaylardır.Çoğuda gönüllü olarak görev almaktadır.Sözleşmeli bir astsubayda bulunduğu bölgede 5 yıl görev alıyor sonra başka bölgeye tayin ediliyor.Zorunlu askerliğin 18 aydan yıllar içinde 6 aya indirilmesinin bir sebebide bu çünkü riskli bölgelerde zorunlu askerlik yapan erlerin kısa zaman sonra terhis olmaları ve çoğu zaman adapte olamamaları sebebiyle profosyonel sözleşmeli askerlik modeline geçildi ve riskli bölgelere artık zorunlu askerlik yapanlar gönderilmiyor.Zaten şuan 6 ay standart zorunlu askerlik yapanlarında bu bölgelerde yapacakları hiç bir şeyde yok.Bu bölgelere gidecek her sözleşmeli personel belli bir eğitimden geçip,uygunluk testinden geçirilip gönderiliyor artık.Bedelli askerlik sisteminden gelen kaynaklarda direkt bu sözleşmeli askerlerin maaşları ve giderlerine aktarılıyor.
Siz zorunlu standart 6 ay askerlik yapacaksanız gideceğiniz noktalar zaten bellidir ve bu riskli bölgelere gönderilme durumunuz yoktur.Gönüllü olsanız dahi gönderilmessiniz.Farklı bir düşünceniz varsa 6 aylık askerlik döneminizde bulunduğunuz birlik komutanıyla konuşarak sözleşmeli astsubay olmak için başvuru yapabiliyorsunuz.Benim birkaç tanıdığım bu şekilde sözleşmeli astsubay oldu ve tayin edildikleri yerde görevlerini icra ediyorlar.
-
6 ay daha fazla kalanlar birkaç eğitimden sonra direkmen Savaş bölgesine gönderiliyor çünkü ücretli oluyorlar öte yandan ve milli duygulardan bahsediyorum milli duyguların içi tamamen boşaltıldı ve ülkeye 10 milyon mülteci dolduruldu zoruma gidiyor Güzel kardeşim anlıyor musun ben orada ölürken Suriyeliler burada keyif yapacak mezarımda ters dönerim kendim için söylemem gerekirse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-Afrin'de meydana gelen bombalı araç saldırısında 6 sivil hayatını kaybetti,17 sivil de yaralandı.
-ÖSO, Doğu Dera'da Rejim subaylarını taşıyan Araca uzaktan kumanda ile bombalı saldırı düzenlendi, saldırıda Rejim saflarından ölü ve yaralılar bulunmakta.
-Suriye'de bulunan Şii İran Bakır-Tugayı Lideri: idlib Savaşına hazırlanıyoruz..Her an idlib Savaşı başlayabilir..(Bakır-Tugay milisleri Afrin'de PKK saflarında TSK ve Muhaliflere karşı savaşmıştı.)
-
-İsrail Başbakanı Nafatli Bennett: “Dünya Suriye ve Devlet Başkanı Beşşar Esed’e karşı tutum değiştirse bile bunun Golan Tepeleri’ne bir etkisi olmayacak. Golan Tepeleri İsrail’indir. Nokta”
-
Demek ki Suriye'de savaşa Esad kazandı İsrail bile bunu kabul ediyor bu açıklaması dünya bu zaferi tanırsa bile kazandığım yeri geri vermem demek
🔥-PYD-YPG sözcüsü Aram Hanna: "Afrin ve Cerablus'taki saldırılar ile hiçbir alakamız yoktur. Eğer böyle bir şey olduysa tüm Rojava üstümüzden geçsin."
🔥-Middle east News: "Türkiye'nin ABD'den istediği F-16 uçaklarını ve envanterdekilerin modernizasyonunu Biden kabul etti ancak kongredende bu kararın onanması gerek."
-
🔥-Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Suriye) Buralardan kaynaklı tehditleri ya oralardaki etkin güçlerle ya da kendi imkanlarımızla bertaraf edeceğiz.Polislerimize yönelik son saldırı artık bardağı taşırmıştır.
En kısa sürede gereken adımları atacağız.
-
Suriye ye 4.operasyon geliyor . Büyük ihtimal telrıfat bölgesine olacak.
Yanlız tell rıfat yani operasyon yapacağımız alan karışık üstüne üstlük rejim yine bize salça olacak neyse gazamız mübarek olsun umarım rahat bir operasyon olur.
-
Menbiç unutuldu, bir gece ansızın diyordu.
Yeni bir operasyon başladığı vakit Amerika'nın ne tepki vereceğini çok merak ediyorum.2019'da gerçekleşen Barış Pınarında Türkiye'ye tam anlamıyla düşman ülkeymiş gibi davranılmıştı.Amerikan basını,Amerikan siyasileri,Amerikan kongresi,Amerikan temsilciler meclisi vs Türkiye'ye açık açık saldırmışlardı.Hatta içlerinden bazıları hızını alamayıp Türkiye'nin vurulmasını bile istemişti...
Bakalım bu sefer nasıl bir tepki olacak...
-
Allah aşkına menbiç ten hiç kayıp verdik mi biz,verdik ama o zaman operasyon yapıyorduk, tel rıfat dan kayıp veriyoruz, banane menbiçten.
-
Esad ypg'ye neden saldırmıyor anlamıyorum. İlla İdlip diyorlar. Ypg-pkk petrol bölgelerini ele geçirdi. Su havzaları orada. Esad niye onlara saldırmıyor. Bizim Esad ile ortak düşmanımızın ypg-pkk olması gerekmiyor mu? Mantıken böyle olması lazım. Esad ile anlaşıp ypg'yi temizleyebiliriz. Esad ile anlaşma yapılmama inadı neden? Diğer sorunları bir kenara bırakıp ypg belasından kurtulabiliriz.
-
Denemediler değil aslında. Denediler ama Amerika vurdu ve ağır kayıp vererek çekildiler. Akıllarınca, arkalarına Rusya'yı da alarak Türkiye'ye sarıyorlar işte.
-
Özel harekat polislerine tabanca satışına bile izin vermeyen kongre bu satışa imkansız izin vermez. Vermeyecek te. Bunu bidon da biliyor. Gerçi bidon da pek razı değil.
Ayrıca ABD liler şunun da farkında. Türkiye bu uçakların ABD tarafından satılmayacağını biliyor. Esas niyetmizin SU 57 almak olduğunu da biliyor.
Satsa olmuyor satmaz ise Türkiye nin eline bahane verip SU 57 alınmasına engel olamayacaklarını da biliyorlar.
Türkiye bu konuda ısrarcı. Bu ay sonuna doğru bidon ile yapılan görüşmede bu iş masaya yatırılır. Zaten o mektup sırf bunun için verildi. Yüz yüze görüşme ile baya bir oylama fırsatı ellerinden alınmış oldu. Çünkü bidon satış için onay verdikten sonra ki -o görüşmede hayır diyeceğini düşünmüyorum- gerisi heyetler arası gorusmeler ve sonrasında konunun kongreye gelmesine kalacak.
🔥-Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın:"Birinci tercihimiz hakkımız olan F-35'leri almaktır. Kriz aşılırsa Türkiye tekrardan programa girer.Kriz çözülmezse alternatif arayışlarımıza devam ederiz. Türkiye savunma sanayi alanında alternatifsiz değildir."
Bugün yapılan bir açıklama.
Düz bakıldığı zaman Türkiye'nin F35 alma niyeti görülüyor ama realitede bu uçakların verilmeyeceği bilindiği için diplomatik bir dille esasen "uçak arayışıdayız" denmek isteniliyor.
ABD F35 leri şu saaten sonra S400 ler geri iade edilse dahi vermez,o iş noktalandı ancak F-16 lar için bazı gelişmeler varmış.ABD savunma sanayi tarafında olan bazı medya yazarları Nato içinde hava kuvvetleri güçsüz bir Türkiye istenilmediğini ve biden'ın Nato'ya verdiği önemden ötürüde olayı kurumsal bir kimlikle değerlendirip bu teklifi kabul edeceği yazılıyor.Dediğiniz gibi ay sonundaki biden-erdoğan görüşmesinde bu konu nihayete erer,çok bekleneceğini bende sanmıyorum.Türkiye'nin rus uçağı alacağı durumuna ise inanmıyorum,altyapı farklılıkları ve politik sebeblerden ötürü çok realist bir çözüm değil su 57 almak.
-
Türkiye ,İran, Rusya, Suriye anlaşsa Suriye'de ne ypg kalır ne abd kalır da. İşte birlik olamıyorlar. Hepsinin hesapları farklı. İran ve Rusya bile bazı bölgelerde ypg'yi kolluyor. Abd zaten silah verdi. Benim kafam karıştı Suriye'de kim kiminle beraber. Çok bilinmeyenli denklem gibi. Ne oyunlar dönüyor belli değil. Tek bildiğim bizim Rusya ile Abd arasında savrulduğumuz. Tutarlı ve akılcı bir dış politikamızın olmayışı.
-
NATO konseptinden çıkmak son ama en son çare . MMU envantere girene kadar 4,5+ nesil bir muharip omurgaya sahip olmak şart.
5.nesil F-35 olmadığına göre F-16 Viper modernizasyonu ve alımı en iyi 2. seçenek.
F15 istedik vermediler zaten
Zaten bir taraftan Özgür yerli modernizasyon block 30 Lara uygulanıyor.
Aslında F-15 uçağını amerika'dan değil de farklı ülkelerden alabiliriz mesela japonya, güney kore, katar, ispanya gibi çünkü bunlar da aynı uçağı kullanıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X