Htşliler tarafından bir hafta önce kaçırılan alevi akademisyenin cesedi bulunmuş. |
🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] (413. sayfa)
-
-
Şu fistanlılardan kurtulamadık gitti
Bakalım bu yıl bizi neler bekliyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Suriye'de Htş'nin başa geçmesi çok iyi oldu. Doğu Akdrniz' de de nefes alma şansı elde ettik böylece. Ortadoğu'dan çok yalnız kalmıştık.
Umarım bizimkiler Htş üzerinden Suriye'de etkimizi arttırabilirler. Suriye'de Rusya'nın temizlenip yerine bizim geçmemiz. Doğu Akdeniz kıyılarında etkili izi arttırmamız, Suriye üzerinden Türkiye'ye gelecek doğalgaz ve petrol boru hatları inşa edebilmemiz hayati önemde.
Rusya yüzünden pekçok ekonomik girişim baltalanıyordu. Ayrıca Rus deniz ve hava üsleri n kapanması yine bölgede askeri etkimizi gçkendirecektir. Sadece bölgede değil Libya ve Afrika'da rekabet halinde oldugumguz Rusya'ya zayıflatacaktor. Nitekim Tartus üssü Sovyet döneminden kalma Rusya'nın açık ara bölgedeki en devasa üssü ve burası olmadan Rusya'nın Akdeniz'deki etkisi kırılır ve bizim elimiz rahatlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fistanlıları Akdeniz kıyılarından uzak tuttuğumuz sürece bir ABD kuklası bir grup palyaçodan öte birsey değiller.
ABD ve İsrail tarafından yasatılmaya calışılacaklardır. İsrail ile Ypg arasında herhangi bir kara bağlantısı kurulmazsa o bölgede onları yalıtılmış halde tutup ortadan kaldırmak için doğru anı bekleyebiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 26 Ocak 2025; 21:56:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her ne kadar şu an kanlı bıçaklı olsak da İsrail doğalgazının, Doğu Akdeniz doğalgazının ve hepsinden önemlisi Katar doğalgazının boru hatları ile Türkiye üzerinden Avrupa'ya tasıma yolu açıldı.
Daha önce Putn yönetimi Esad yönetimine verdiği destek karsılığınds Suriye toprakları üzerinden Avrupa'ya ulasacak ve kendi gazına rakip olabilecek butun boru hattı projelerini veto ediyordu. Şimdi bu ortadan kalktı.
Bizim bölgedeki tüm enerji kaynaklarının geçiş güzergahı olmamız sadece buyuk ekonomik fayda ve ucuz enerji değil aynı zamanda pekçok ülke üzerinde yumuşak güç elde etmemizi sağlar.
Ya hocam öyle bir yazıyorsun ki sanki Türk milleti bu anlaşmalardan fayda görecek. Türkiye devlet olma vasfını kaybetmiş, yeni anayasa ile son darbeyi indirmek için fırsat kolluyorlar. Türkiye artık bir çiftliktir. Biz de bu çiftliğin koyunlarıyız. Türkiyeden oluk oluk petrol fışkırsa bile senin cebine birşey girmeyecek. Çiftlik sahibi kimse onun cebine girecek.
-
Usta 15 yıldır deli gibi para harcadık Suriye'ye. Bu halkın vergileri den 100 milyar doların üzerinde para gitti Suriye'ye. Bu paraları geri almak zorundayız, Htş ve Suriye bize bunu borçlu. Bu Suriye belası yuzunden bugun yuzde 50 enflasyonla boğuşuyoruz.
Uluslarası durumun değişmesi ile güç bela olsa bile işler bizim için olumluya döndü şimdi harcadığımız milyarları geri kazanmalıyız.
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar falan bu Suriye'ye yeniden inşa için oara falan vereceklerdir. Bizimkilerde inşaat, beton şu bu ihale almaları gerek. Çünkü gercekten bu kaynaklara ihtyacımız var.
Haa konuyu Türkiye'nin iç siyasetine getireceksen. Bizde geçen seçimlerdeki gibi boş kaleye gol atmaktan aciz Kılıçdaroğlu gibi satılmış muhalif liderler oldukça bizden Bi cacık olmaz. Ümit Özdağ'ı da hapse attılar bizim kaderimiz bu Erdoğan sonrasına kadar Türkye' nin siyasi yapısının değişeceğini sanmıyorum.
-
Dikkat ettiysen Suriye haberleri birden kesildi. Benim tahminim bunlar yeni yönetim ile anlaşamayacak. Herifler Türkiyeden yapılacak ithalata %500 vergiyi dayamış. Arap kardeşlerine ise vergiyi sıfırlamışlar. Bunun anlamı şu ki adamlar arap milliyetçisi doğal olarak ve Türklere para kaptırmak istemiyorlar. Suriyeliler de bize kaldı hiçbiri gitmek istemiyor. Gönderen zaten yok. Ben geleceğe yönelik hiçbir umut kırıntısı görmüyorum. Göreceksin önümüzdeki seçimde Özgür Özel aday olacak. Herşey çoktan planlanmış.
-
- MİT’e ait SİHA’lar, Irak’ın Süleymaniye kentine bağlı Ranya bölgesinde terör örgütü PKK’ya ait bir aracı hedef aldı. 3 Terörist öldü.
-
Günde 3-4 militan öldürmekle pkk bitmez . 3. Ordu 3-4 ay hazırlık ve antrenman yapacak . Eksikler tamamlanacak . Full teçhizat , hava-helikopter-drone eşliğinde 3 yerden sarı bölgeye dalacak . 2 günde ne pkk kalır ne de onları koruyan kowboy kalır . Minimum 200 şehidi göza alıcaz ama ! Bu iş böyle çözülür .
Sonra dolar 350 TL oluncada zırıl zırıl zırıldarız ;))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
200 can, 200 hayat. 400 anne baba, sayısız kardeş, eş, çccuk gözü yaşlı olacak.
Bence heveslileri Osmanlı'da ki deliler gibi önden yollyalım. Böylece 200 can sağ kalır.
Üstat cevap yazmışsın, sildin mi? Sildiler mi? Sövdüysen bile tekrar yaz. Her yazın, eleştirin değerli benim için. Olmadı özelden yaz. Okumak isterim. (Çatma amaçlı değil, anlamışsınızdır zaten ama yine de yazayım.)
Yok dostum sövme amaçlı yazmadım. Sadece yorumlarımı çok beğenmediğim icin sonradan sildim.
- Ahmed Şara (Colani) Ulusa sesleniş konuşması yaptı ve daha önce beklendiği üzere 2015 yılından beri faaliyet gösteren kendi örgütü HTŞ'nin resmen feshedildiğini duyurarak HTŞ silahlı güçlerin Suriye ordusu çatısı altına girdiğini açıkladı.
SMO güçleri komutanlarından Fehim İsa, alınan kararlardan memnun olduklarını ve Ahmed Şara'ya güvendiklerini açıkladı. SMO güçlerininde resmen feshedildiğini ve Suriye ordusuna katıldıklarını duyurması bekleniyor.
Ayrıca Ahmed Şara, Suriye geçiş dönemi hükümetinin resmi Cumhurbaşkanı oldu ve ilk karar olarakda Esed rejiminin düştüğü 8 aralık tarihini milli bayram olarak ilan ederek devrik Esed rejimi unsurlarınıda resmen terör örgütü ilan ettiklerini açıkladı. Şara ayrıca Rusya'dan Beşar Esed'i iade etmesini talep etti.
-
3. ordu erzurum merkezli konuşlanmıştır.
savunma hattı kuzey doğu anadoludur. yani ermenistan gürcistan hattı.
suriye-ırak-iran hattının savunmasını 2. ordu yapmaktadır.
-
2. ordu 3. çok önemliydi sanki . Tamam 2. ordu olsun aq!
Ya bi de merak ettiğim şu var . Bu kadar olay oldu . Köprülere saldırıyorlar falan . Ula bi Allahın kulu şu yeşilin içinde kalkmış yar.ak gibi duran dey-r hafir'i sormuyor ya !
Ula , Pkk ordan istese halepe taarruz gerçekleştirebilir . Orasına niye sürekli saldırılmıyor da köprülere saldırılıyor .
Ula sen önce bi Halepi güven altına al ondan sonra kobaniye saldır .
Hiçbişey anlamıyom ben bu işten !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 1 Şubat 2025; 13:48:53 > -
Son 2 yüzyılda hiç bir ulusun gerçek zaferi yoktur. Egemen güçlerin denge savaşlarında oluşan sonuçlar var. Tıpkı Türkiye'nin kuruluşunda olduğu gibi. Suriye'de de gerçek bir zafer olmamıştır (1). Egemen güçlerin Çıkar Savaşı'nın sonucunda Esat devrildi, doğal bir zafer oluştu. Bu zafere dolaylı yoldan neden olan egemen güçlerden biri olan ABD'nin çıkarına engel olabilecek başka bir egemen güç olmadığı için Suriye'de okyanusu geçip nehirde boğulduk. Öyle ki artık küçük bir nehri Fırat'ı aşıp karşıya geçemiyoruz.
[ (1) Komünist devrim olup Çarlık yıkılınca Rusya mecburen doğudan çekildi. Doğu Anadolu'nun kurtuluşuna neden oldu. NATO korumasına girmek ülkeyi Sovyet işgalinden korudu.
ABD'de bir devrim veya farklı bir yönetim durumu olmadığı sürece Suriye'nin bölünmesi kaçınılmaz. Bizim de bunu kılıfına uydurup kabul etmemiz kaçınılmaz. Tıpkı Irak'da olduğu gibi. ]
Not; Nehirler sınır oluşturmak için iyi bahane olmuş durumda. Yunanistan sınırı, Bulgaristan yarı sınır, Ermenistan yarı sınırı, Irak çeyrek sınırı vs. İyi ki Enez Tekirdağ veya İstanbul sınırında değilmiş. İyi ki Türkiye'nin güney sınırı olabilecek yatay bir nehir yokmuş. Allah korudu. Eğer örneğin atıyorum Van'dan başlayıp Hatay'da biten yatay bir nehir yokmuş. Kesin güney sınırımız olurdu.
Suriye'de güney sınırı nehir olan bir Kürdistan kurmak için içinde tek Kürt olmayan pek çok Arap şehrini Kürtlere vermenin zorlaması var. Araplar için bir travma olur bu. Zaten orada Arzı Mevdut travması var. Türkiye'de Kürdistan kurma hayali kuranlar acaba hangi nehirleri baz alarak hayali Kürdistan haritaları çiziyorlardır. Bu nehirler başa bela. Nehirler travmalar oldu artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 1 Şubat 2025; 14:40:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X