Kardeşim ayran mi çarptı seni , Suriye ile Türkiye'yi neden kıyaslamayım banane onların alım gücünden ben diyorum ki adamlarda savaş var hersey yerle bir olmuş arabalar daha ucuz , senin ülkende savaş yok ekonomi mükemmel ama onların 3 katı fiyatlar kıçı kırık eski Sovyet cumhuriyetleri bile aynı durumda ,o ince hesapları kendi ülken için yapsana ?? senin için bu durum daha korkunç ,neyi savunduğunu bilmiyorsun . < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Suriye halep de ki araç fiyatları vs Türkiye (3. sayfa)

-
-
Sana basit bir örnekle anlatayım;
Türkiye'de attığın audi 1000 lira olsa, senin maaşın da 5 lira olsa, bizden kat kat daha iyi durumda olan avrupalısı gelip "Türkiye'de durum daha iyi, arabalar daha ucuz" dese nasıl olur? İşte senin yaptığın bu.
4000 doların sana ucuz gelmesi senin alım gücünün ve ekonominin suriyeden daha iyi olmasından kaynaklanıyor. Sen bi de onu suriyede yaşayana sor 4000 dolar nasıl bir para.
Bulgaristan dünün Sovyet artığı, bugünün AB üyesi. Durumları bizden daha iyi. Ben mesajımı senin komik bir şekilde Suriye'de arabalar daha ucuz, orası bizden daha iyi şeklinde konu başlatan üzerine attım. Sıkışıp cevap veremeyince tutup Bulgaristanı sahaya süren sensin hala daha ayran mı çarptı falan diyorsun bana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel kardeşim ,bak tekrar diyorum benim Suriye'nin alım gücüyle isim yok ,oranın alım gücü düşük elbet normal adamların ülkesi bile kalmadı sen kendine bak senin ülkende arabalar pahalı ne var bunda anlayamacak ,kafa tek yönlü mu çalışıyor sende 30 binlik aracı 150 bine satıyorlar ülkende sıfıra araç deginmiyorum bile kur vergiler vs ,sen halen bu durumu savunacak terimlerle geliyorsun bana el insaf be .ayrıca senin yukarda anlattığın durum anlatıyor adamların ülkesi yarıya bölünmüş 100 maaşla araç alıyor , sen 50 bunla mi gurur duyuyorsun utanman lazım Avrupa'nın kıskandığı ülke diye konuşulur bidr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyil75 -- 30 Ocak 2021; 23:35:5 >
Doğru diyorsun, Türkiye'de arabalar pahalı. Son 5 senede ortalama 4 kat arttı fiyatlar. Bu konuda 4-5 kez bahsettim bundan heralde. İşte ben kendi ülkeme bakıyorum, bir de senin attığın gibi bizden daha iyilere. Almanya, Fransa, Bulgaristan vs. Keşke bizde de öyle olsa. Ama bunların yanında suriye hiç aklıma gelmemişti, neden gelmediğini de gayet iyi açıkladım sanırım
Ekleme: ayrıca suriyede arabalar nispeten diğer ürünlere göre daha ucuz, yoksa orada bir aylık maaşla ancak nokia'nın tuşlu telefonlarını falan alabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmg02 -- 30 Ocak 2021; 23:52:40 >
bu vergiler artık saçma bir hale geldi ve iktidara hazırlanan partilerin hiç birinden de özellikle otomobildeki vergiler, hızlı internet benzeri bir çalışma, söylem yok. muhalefetin de iktidarında mevcut düzenin devamı dışında bir yol haritası yok anlaşılan.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mmg02Senin hesapta ufak bir kur farkı var ama sen 4000 doları 500 tl'ye bölmüşsün. 4000usd/500tl 58-59 maaş yapar. Benim attığım linklerin hepsi orada yaşayan insanların yorumu, seçmece yok.
4000i dolar olarak görmemişim. Alım gücü hesabım yanlış kabul ediyorum. Ama yine alım gücü karşılaştırılabilir çıkıyor. Arapçam yok. İlandaki araba ne durumda bilmem. Ama bizde otomatik 2011 golf ağır hasar kayıtlı airbag değişmiş olarak 110bin liraya satılıyor sahibindende. Ama bu baya bildiğin en ucuz ilanlardan. 5bin maaşı olan birisi 22 ayda alıyor. İlanları ucuzdan pahalıya sıralayıp orta sayfaya gelirsen 180binlerde seyrediyor. Bu da 36 ay yapar. Burayı ortalama 5bin orayı ortalama 500 lira alırsan 22 aylık fark çıkıyor ki ortalamanın 5bin olmadığını biliyoruz.
Fakat yine olay dediğime çıkıyor. Bizdeki araba fiyatları dünyada nadir. 3-5 tuhaf ada ülkesi filandır buradan pahalı olan. 180bin tl çok çok fazla 10 senelik c segment bir araba için. Hep Almanya'dan ara ara Bulgaristan'dan filan örnek veriliyordu. Bence böyle çok çok kötü ülkelerden örnek verilince daha faydalı oluyor.
-
ne arabaymis arkadas sanku ulkenin tek sorunu araba fiyatlari
-
Aradaki fark Türkiye'de yaşama farkı işte
-
Beklediğim cevap geldi , neymiş sevgili ak kardeşim sorunlar, ben sayayım ,ekonomi, adalet hukuk ,işçi hakları , alım gücü , insanların ayrıştırılması , basın özgürlüğü ,ağır vergiler ,sapma sapan kur politikaları ,önüne göremeyen bir halk ,senin cevabıni tahmin ettim akp karşıtı herhangi bir veya yapi.
Verginin 2. eli olur mu
-
biz de suriyeye irtica edelim suriye bizi maaşa da bağlar
-
-
Hocam bu adamların ülkesi diye birşeyi kalmadi amaa arabaya senden benden ucuza biniyorlar
Suriyedeki alım gücünü nasıl ölçüyorsunuz ki? Oraya ait doğru dürüst veri yok. Ekonomisi kayıt dışını önleyebilir mi? Sonra esad ülkenin tamamında kontrolü sağlayamadı.
Bu halde bile türkiyeye göre ucuza satıyorlar aracı.
Alım gücü falan diyorsunuz avrupanın her ülkesine göre burada araçlar daha pahalı. Suriye bile buradan ucuzsa denecek birşey yok. Orada bir bayi açmak araç ithal etmekte buraya göre bin kat zordur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X