Şimdi Ara

SUV secimi Tiguan mi Sportage mi yada? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
16.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TechMuhendis

uzun yazdim arada kaynamasin suv da buyukluk irilik benim icin onemli buyuzden asx i cok begendigim halde eledim. ikinci olayda benzini az yaksin spomu az yakar tiguanmi ve ayrica 4x4 tiguan 4x2den ne kadar fazla yakar acaba

ASX güzel bir araç ama tiguandan veya SPO dan ufak bir araçtır.Ayrıca 4x4 pahalı arada ciddi fark var.
    Benzin tarafında 1.6 SPO ile Tiguan 1.4 122ps aynı yakar fark yoktur arada emin olun.
    Ama Tiguan 1.4 160ps 4x4 1-2 LT daha fazla yakar kullanıma göre gerek ağırlığı gerek çift tubosu ve 4x4 olması yakıtı etkiler.
    Ama 4x4 sınıfında en az yakan araçtır bunuda bilin şu anda kullanıyorum şehir içi 10-11Lt civarın gidiyor kullandıça düzeliyor zaten.Bu gün 1.6 Benzinli araçlar bile 10 altında yakmıyor zaten.
    4x4 araçların yol konforu güvenliği performansı 4x2 lerle arasında çok fark vardır.Çünkü 4 tekerlekte motordan güç alır.

• kaza cok feciymis gercekten allah korusun diyorum. ama adam gibi kullansaydi kamyon soforu suanda olmemis olacakti allah rahmet eylesin.
  • bu arada fordun yol tutusu ve surusunun cok cok iyi oldugunu biliyorum hem focus hem kuga olarak ama ben mavi amplemli ve o sekilde yazili amplemli bir araba almam. marka ile alakasi yok amplemin sekli ve rengiyle ilgili. 10 yil once polo almaya gittigimde direksiyondaki vw armasi mavi diye arabadan vazgecmistim kadinda tipki sizin suanda dediginiz gibi aaaa manyak demisti bana icinden...
  • güvenlik olarak tiguan sportage'den ne derece üstün bilmiyorum..
    Sportage'in güvenlikte amerika ve avrupa ncap'lerinden 5 yıldız alması.. üstelik bu yıldızları daha yüksek yüzdelik oranlarla alması.. tiguanı nasıl daha güvenli yapıyor anlamıyorum.
    Sportage'in kasası hemen hemen q5 ve x3 ayarında.. gerek dingil mesafesi.. gerek aks aralıkları ile..birbirlerine çok yakın.. Sportage'e vw logosu koysalar.. bence hiç birşey değişmez.

Alacağınız araç en başta tasarımı hoşunuza gitmeli.. Kendinize yakıştırmalısınız.. Bu sitede sportage forumunda herkes aracına aşık.
    İkinci eli kötü olduğu felanda yok.. bilen gören tanıyan elbet çıkar.. ve aracı alır. alıyorlarda zaten. Satmak isteyen şuan uygun fiyata fazla beklemeden satabiliyor.
  • bencede sponun ikinci eli okadar kotu olmamali.bu arada aracta sessizlik benim icin onemli bunu belirtmeyi unutmusum. bazi forumlarda spo nun bazi yerlerinden takir tukur ses geldigi yazilmis dogrumudur acaba birde cok yol sesi iceri aliyormus kullananlar ne der bu duruma?tiguan spo gercek yakit degerleri nedir acikcasi 10 11 lt yaksin istemem 8 bilemedin 9 en fazla olmali. az km yaparim ama kullandigimdada devamli benzinciye gitmek istemem. goruntu olarak spoyuda tiguanida begeniyorum onuda belirteyim. ikisininde arkasini begenmiyorum ama genel olarak begeniyorum araclari. benim icin suv arac arkadasi duster, actyon, subaru xv ve suv degil ama toyota urban cruiser gibi olmalidir... bu saydiklarimin arkalari birbirine benzer temel sekil olarak ama maalesef spo da ix35 de tiguanda oyle degil olsun saglik olsun hersey birarada olmuyor. suan elimde spo ve tiguan var ve cumaya kadar birini secmem lazim...
  • quote:

bencede sponun ikinci eli okadar kotu olmamali.bu arada aracta sessizlik benim icin onemli bunu belirtmeyi unutmusum. bazi forumlarda spo nun bazi yerlerinden takir tukur ses geldigi yazilmis dogrumudur acaba birde cok yol sesi iceri aliyormus kullananlar ne der bu duruma?tiguan spo gercek yakit degerleri nedir acikcasi 10 11 lt yaksin istemem 8 bilemedin 9 en fazla olmali. az km yaparim ama kullandigimdada devamli benzinciye gitmek istemem. goruntu olarak spoyuda tiguanida begeniyorum onuda belirteyim. ikisininde arkasini begenmiyorum ama genel olarak begeniyorum araclari. benim icin suv arac arkadasi duster, actyon, subaru xv ve suv degil ama toyota urban cruiser gibi olmalidir... bu saydiklarimin arkalari birbirine benzer temel sekil olarak ama maalesef spo da ix35 de tiguanda oyle degil olsun saglik olsun hersey birarada olmuyor. suan elimde spo ve tiguan var ve cumaya kadar birini secmem lazim...

Spo en kötü şartlarda (normal kullanımda) 10 litreyi geçmez.. çok soğuk havalarda 10.5 olabilir..
    sakin kullanımda iyi havalarda 8-9 litre yaktırabilirsiniz.. birde araç hareket etmezken, ortalama tüketim kararsız kaldığı için 19 litre gösteriyor..
    Halbuki o şekilde yakmıyor.. Ancak ortalamaya 1lt felan fazladan gereksiz ekleme yapıyor.
    ben ankarada yaşıyorum..ankara trafiği gibi trafiği olan biryerde yaşıyorsanız.. kısacası şehir içi 1 depo (58LT) benzin ile 500-600 km kat edebilirsiniz.
    Tiguan için kendi kullanıcılarında söylemesiyle..şehir içi 12-13 litre yakıyormuş. Bende sizin durumunuzdaydım tiguanda vardı kafamda..
    Tasarım,tüketim,donanımsızlık ve parça ve hizmet pahalılığı yüzünden tiguanı eledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 18 Mart 2012; 12:39:46 >

• quote:

bencede sponun ikinci eli okadar kotu olmamali.bu arada aracta sessizlik benim icin onemli bunu belirtmeyi unutmusum. bazi forumlarda spo nun bazi yerlerinden takir tukur ses geldigi yazilmis dogrumudur acaba birde cok yol sesi iceri aliyormus kullananlar ne der bu duruma?tiguan spo gercek yakit degerleri nedir acikcasi 10 11 lt yaksin istemem 8 bilemedin 9 en fazla olmali. az km yaparim ama kullandigimdada devamli benzinciye gitmek istemem. goruntu olarak spoyuda tiguanida begeniyorum onuda belirteyim. ikisininde arkasini begenmiyorum ama genel olarak begeniyorum araclari. benim icin suv arac arkadasi duster, actyon, subaru xv ve suv degil ama toyota urban cruiser gibi olmalidir... bu saydiklarimin arkalari birbirine benzer temel sekil olarak ama maalesef spo da ix35 de tiguanda oyle degil olsun saglik olsun hersey birarada olmuyor. suan elimde spo ve tiguan var ve cumaya kadar birini secmem lazim...

İkici elini kontrol etmeniz için en iyi yer Sahibinden.com dur oradan bakabilirsiniz alanlar satanlar var her iki araçtada.
    Süspansiyon tarafında tiguan daha iyidir ve içeri ses almaz zaten sürüş konforu bu versiyon araçların içerisinden en iyisidir.
    Yakı derseniz SPO 1.6 da 1.4 122ps de 8-9LT yakar en az SPO kullanan arkadaşlarımız var onlar yazsalar daha iyi olur ama 122ps tiguan 8-9LT dir. 4x4 olanı ise 10-11LT dir.Bu değerler şehir içidir.Bu araçlar abileri ile bir tutmayın toyota Land crusier VW Tuareg sınıfında X5 sınıfında araçlardır ne konfor ne sürüş güvenlik nede çekiş olarak uzak yakın değildir yani.
    Hiç bir firma ne Kia ne Hyundai nede VW araçları tam yapmazlar çünkü başka bir çok aracı mevcut özellikleri dağıtarak satış stratejisi kuruyorlar küçük bir örnek vereyim
    Tiguan 1.4 TSI otomatik DSG yapsaydı ne SPO satardı ne ix35 emin olun ama neden yapmaz başka otomatik araçları var yakın fiyatlarda.SPO dada yok otomatik 1.6 da.
    Yani bunların bir kısmı satış oyunları gibi şeyler.Araç tip renkler bunlar zevk meselesi aracı beğenmekte önemli burada bunu ne kadar konuşsak boş siz karar vereceksiniz biz sadece teknil verileri özellikleri konuşabiliriz.

Sonuç olarak dediğim gibi her iki arac için aynı gün mutlaka sürüş testi alın ve sürüş güzergahını uzun isteyin daha iyi anlarsınız zaten alıcı görürseler uzun test verirler.
    Sizde renk seçer kararınızı veri alırsınız.

• --spo daki takur tukur sesler 2011 medelllerdeki amörtisör sorunundan kaynaklanıyorsu, o da çözüldü, şu anda bazı arkadaşların araçlarında 120 km üzeri açılır tavandan gelen hafif bir uğultu ve tavan perdesinden gelebilen bir ses var, bunlardan şikayeti olan az sayıda kişi de servise götürüp hemen sorunu çözdüler

--ocak ve şubat ayı ankara çok yoğun olmayan trafik ama ağır kış şartlarında ben 8.5 lt ortalamayı tutturdum, gdi motor çok basmazsanız çok ekonomik, basarsanız da çok performanslı, bu şekilde de-120 km üzeri- yakar tabi ki,

--ben tiguanın açıkçası tipini sevmedim, bizim spo forumun özelliği:
    1. aracı alıpta beğenmeyen olmamasıdır, buyrun ziyaret edin
    [link]http://resim.donanimhaber.com/m_42257295/tm.htm[/link

2. sizin gibi ikilemde kalıp tiguanı tercih edenlerin akıllarının SPO da kalması nedeniyle bizim forumu da takip ederek tercihlerinde kendilerini haklı çıkaracak sebep aramalarıdır (ses, çok yakma vb.), ama bir türlü bulamadıklarından forumumuzun sıkı takipçileriidir..

forumları inceleyin fikir sahibi olun ama almadan her aracı gidin inceleyin, mümkünse test sürüşü yapın ve öyle karar verin...(SPOya en son bakın, yoksa diğerlerine bakma gereği duymama ihtimaliniz var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kk35 -- 18 Mart 2012; 12:58:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

quote:

Spo en kötü şartlarda (normal kullanımda) 10 litreyi geçmez.. çok soğuk havalarda 10.5 olabilir..
    sakin kullanımda iyi havalarda 8-9 litre yaktırabilirsiniz.. birde araç hareket etmezken, ortalama tüketim kararsız kaldığı için 19 litre gösteriyor..
    Halbuki o şekilde yakmıyor.. Ancak ortalamaya 1lt felan fazladan gereksiz ekleme yapıyor.
    ben ankarada yaşıyorum..ankara trafiği gibi trafiği olan biryerde yaşıyorsanız.. kısacası şehir içi 1 depo (58LT) benzin ile 500-600 km kat edebilirsiniz.
    Tiguan için kendi kullanıcılarında söylemesiyle..şehir içi 12-13 litre yakıyormuş. Bende sizin durumunuzdaydım tiguanda vardı kafamda..
    Tasarım,tüketim,donanımsızlık ve parça ve hizmet pahalılığı yüzünden tiguanı eledim.

Yakıtı forumda 12-13LT olarak aracı ilk aldığımda ben yazmıştım hala yazım duruyor Aracım 1.4 TSI 4x4 160PS 2012 S&S ilk zamanlar tüketim öyle gösteriyordu yazıyıda okuyanlar deheşete düşmüşler :)) bende düşmedim değil açıkcası ama meğersem okadar değilmiş benim araçta bile 10-11LT arası gidiyor sakin kullanım 10Lt bile gider.
    122Ps ler daha az yakar 8-9 geçmez.
    Arkadaşın dediği gibi bizim araçlarda duruken bekleme esnasında 15-16 gösteriyor ama o kadar değil tabi bekleme konumunda olduğu için öyle garip bir gösterim var.

Şimdiden biz size hayırlı olsun diyelim

• ix35 donanımı Tiguan dan fazla...
    Tiguana ix35 deki donanımlar eklenince fiyatı 70 bini geçiyor..sırf marka imajı için 10 bin fark fazla...
    üstelik kararan dikiz aynası-anahtarsız giriş-çalıştırma-geri görüş kamerası-soğutmalı torpido-lastik basınç sistemi gibi özellikler Tiguanda yok..

ix35 de bulunmayan Bi-Xenon farlar+ elektromekanik park freni..
  • Ben size 4x4'ün avantajlarını, yol tutuşa etkisini viraj kabiliyetine etkisini araştırmanızı tavsiye ediyorum. Daha sonra TSI motorların da uzun yol yakışlarına bakmanızı ve tutturulabilen değerlere bakmanızı da tavsiye ediyorum. Sonrasında 4x4 bir Tiguan almamanız için bir sebeb kalmaması gerekir. Ha diyelim ki sizi o kadar etkilemedi 4x4 o zaman da bluemotion bir Tiguan'ın yakıtı etkileyecektir.

Bu arada golfler falan şehir içi 7 ortalama ile geziyor 122liklerde 160lıkların da 1-2 litre farkı olsn eder 8-9, hadi bu araç ağır 1 litre de ordan olsun max şehir içi 9-10 litre eder.
  • Öncelikle yaşınıza göre tercih yapabilirsiniz.
    Sportage'ı daha çok gençler beğeniyor fakat yaşım 20 olduğu halde ben beğenmiyorum mesela.(X6'yı da beğenmediğim gibi)
    Önde kullanılan nikelaj aracı kalitesiz gösteriyor.O kalın C sütünu ve arka tasarım çok kaba görünüyor.Jant tasarımı da kötü.

Tiguan'ın iç ve dış tasarımı daha hoş,kalite olarak daha iyi,bir de ülkemizdeki marka algısı faktörü artısı var.
    EDL,4Motion,TSI motor,elektromekanik el freni,koltuk arkasında açılır masa,arka koltuklar için üfleçler gibi küçük veya büyük artılarını da görmezden gelmemek gerek.

En iyisi gidip test edin iki aracı da.Kenidinizi hangisinde daha mutlu hissederseniz onu tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 18 Mart 2012; 13:25:33 >
  • Tercihler ve sebebi önemli, Her iki araçıda beğendiğinize göre. en ufak ayrıntı karar vermenize neden olabilir.
    Her ikisinide Test sürüşü yapın (Kalbinizlemi mantığınızlamı karar vereceksiniz bilmiyorum ama)
    Güzel Günlerde kullanın
  • eski tiguana ve yeni spotage a bindim kullanmadim surmek suan icin onemli degil hemen hemen ikiside az cok konforludur is gorur. icine oturuncaki his ve kullanislik olarak bindim baktim ama karar veremiyorum yinede bu durumda ki bir insan ne yapar
  • Tiguan hilkat garibesi gibi duruyor; golf plusı alıp yerden iyice yükseltip suv diye satıyorlar. Kötü araba mı, değil; fakat çok orantısız bir tasarımı var. Sportage çok daha hoş bir tasarıma sahip, ve fiyat avantajı da var.Tiguanın iç mekanı çok sıkıcı, sportage daha zevkli.
  • quote:

eski tiguana ve yeni spotage a bindim kullanmadim surmek suan icin onemli degil hemen hemen ikiside az cok konforludur is gorur. icine oturuncaki his ve kullanislik olarak bindim baktim ama karar veremiyorum yinede bu durumda ki bir insan ne yapar

Sportage alır (Fanatik Değilse)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 18 Mart 2012; 18:28:04 >
  • Tiguan'ın iç mekanı daha kaliteli ve genel olarak daha konforlu, ama tasarımı gerçekten çok sıkıcı (hem iç hem dış), Sportage da maşallah dopdolu geliyor.... Çok zor karar valla test sürüşü şart.
  • 2012 Tiguan bence tasarımı çok iyi. En sağlam tavana sahip SUV iç ve dış tasarım gayet başarılı. Birçok motor seçeneği var.
  • Bana göre tiguan'ın iki avantajı var, birincisi 4x4 isteniyorsa tek seçenek olarak durması, ikinciside 2. eldeki değeri, gerisi olarak diğerlerinden geride, dış tasarımı son makyajda toparlansada iç tasarımı hala caddy'den pek farklı değil. Donanım olarakta zayıf fiyat olarakta ucuz sayılmaz.

Benim bu sınıftaki seçimin sportage olurdu, iç dış tasarım herşeyi ile ''bana göre'' mükemmel...
  • quote:

eski tiguana ve yeni spotage a bindim kullanmadim surmek suan icin onemli degil hemen hemen ikiside az cok konforludur is gorur. icine oturuncaki his ve kullanislik olarak bindim baktim ama karar veremiyorum yinede bu durumda ki bir insan ne yapar

birde ix35 in içini gör, karar vermen kolaylaşacak. benimde aklımda spo vardı. önce ona baktım. çok hoşuma gitti, alacaktım. birde ix35 e bakayım dedim(hikayeden), tekrar fiyat istemek için dahi kia ya dönmedim. çünkü aklım hep ix35 de kalacaktı. döşeme farkı içi çok değiştiriyor. birde yanımda asistanım var.(park asistanı)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.