Servise verdiğim iPad'e teknik servis tarafından değişim isteği yapıldı. Servis elemanı swap cihaz verileceğini söyledi. Swap cihazlar sıfır oluyor diye biliyorum. Parça statüsünde geldiği için kutusuz geliyor, sorunlu cihazları ikame etsin diye ellerinde tutuyorlar markalar. Fakat okuduğum birkaç bi şey swap cihazların sorunları giderilmiş kullanılmış aletler olduğunu yazıyor. Nedir acaba bu işin aslı? Swap cihazlar sıfır mı yoksa kullanılmış mı? Benim bildiğim sorunlu cihazların onarılıp satılması durumu var fakat açıkça refurbished diye belirtiyor Apple ve daha uyguna satıyor. Swap cihaz olarak vermiyor kullanılmışları. |
Swap Cihaz Nedir ve Sıfır Mıdır?
Bir swap cihazı, genellikle bir değişim cihazı veya swap telefonu olarak bilinir. Bu cihazlar, arızalı veya hasarlı bir cihazı değiştirmek için kullanılır. Apple Swap Cihazı, Apple tarafından sağlanan bir değişim cihazı türüdür.
Swap cihazlar sıfırdır. Yeni üretilmiş cihazlar olmasalar da, genellikle kapsamlı bir yenileme sürecinden geçmiş ve yenilenecek kadar iyi durumdadırlar. Bu süreçte cihazlar:
- Test edilir ve arızalı parçalar değiştirilir.
- Temizlenir ve kozmetik olarak yenilenir.
- Orijinal işletim sistemiyle yeniden yüklenir.
- Fabrika ayarlarına sıfırlanır.
Yenileme işlemi, cihaza yeni bir gibi çalışması için gerekli tüm işlevleri ve performansı sağlar. Swap cihazları, orijinal kutularında veya jenerik kutularda teslim edilebilir ve genellikle yeni cihazlara kıyasla daha düşük bir fiyatla satılır.
Bu nedenle, swap cihazlar sıfır olarak kabul edilebilir, ancak yeni üretilmiş cihazlarla aynı değildirler. Yenileme işlemi, cihazı orijinal durumuna geri getirirken, yine de daha önce kullanılmış bir cihazdır.